phadomas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας! εχω ενα λαπτοπ fujitsu siemens xi 3670 και εχω το εξης θεμα οταν το ανοιγω και μου δειχνει το boot screen μετα απο 2 δευτερολεπτα το πολυ σβηνει η οθονη. Απο μεσα φαινονται αχνα γραμματα. οταν κλεινω το καπακι και το ανοιγω παλι κανει το ιδιο πραγμα.το laptop bootαρει κανονικα. Σκεφτηκα στην αρχη οτι ειναι το inverter και το αλλαξα. Στην αρχη που το εβαλα εκανε το ιδιο πραγμα.την επομενη μεσα επαιζε κανονικα για 2 μερες Σημερα παλι εχω το ιδιο προβλημα . μπορει να μου πει καποιος τι αλλο μπορει να ειναι; σκεφτηκα μηπως ειναι και οι λαμπες,αλλα θελω την βοηθεια πανω σε αυτο απο οποιον ξερει ευχαριστω! Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από phadomas
Zengar Zombolt Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Λαπτοπ 10ετιας είναι μάλλον παίζει να παραδίδει πνεύμα σιγά σιγά.... Αν είναι hardware για μένα μην κάνεις καν τον κόπο να το φτιάξεις πάρε το ποιο φθηνό λαπτοπ 2017-18 που θα βρεις....καλύτερο θα είναι
alkis13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Εάν άλλαξες inverter και ξανακάνει τα ίδια πιθανώς να κάηκε και αυτό. Το πρόβλημα ακούγεται σαν να φταίει ο lcd φωτισμός. Μπορείς να ψάξεις στο internet laptop lcd lighting repair/replace για να δεις πως γίνεται. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι τέτοιο. Πολύς κόσμος δεν ασχολείται με το hobby της ανάστασης νεκρού Laptop-hardware γιατί το κόστος-χρόνος-χρήση-προοπτική λένε να πάρεις ένα καινούργιο. Πάντως για μένα προσπάθησε να αλλάξεις την lcd λάμπα που έχει με την led. Ψάξε video πρώτα για το τι-πως και γιατί. ΥΓ check την ταινία που στέλνει δεδομένα στην οθόνη, πριν προβείς σε κάτι άλλο.
techartware Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Τα αχνά γράμματα όντως αρχικά παραπέμπουν στον inverter. Έχει συνδεθεί με monitor για να αποκλειστεί παντελώς το θέμα κάρτας γραφικών (όσο και απίθανο)? Μπορεί λοιπόν να είναι το screen cable, το inverter ή το πανελ. Αν έχεις βολτόμετρο μπορείς προσεκτικά να μετρήσεις ότι το inverter παίρνει ρεύμα όπως εδώ . Βγάλε και ξαναβάλε το screen cable και από τις 2 μεριές. Αν μένεις Αθήνα, κάποιο κατάστημα με ανταλλακτικά λαπτοπ (δεν θυμάμαι ποιο) δεχόταν να πάω εκεί και πχ να δοκιμάσω καλωδιοταινία, inverter ή panel για να βρω τι φταίει (και να το αγοράσω προφανώς).
rayven18 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Τα λάπτοπ έχουν ένα σήμα enable το οποίο στέλνεται απο το super i/o τσίπ επάνω στην μητρική, στο inverter της οθόνης ωστε να ξεκινήσει να φωτίζει (Το σήμα είναι 3.3v). Για να λές οτι ανάβει και μετά απο λίγο σβήνει σημαίνει οτι δέν στέλνει το σήμα όπως θα έπρεπε οπότε 99% είναι θέμα με το super i/o . Για να το αλλάξεις ούτε σκέψη δεν θα το αναλάβει κανείς. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρείς επάνω στην πλακέτα του ινβερτερ ενα probe point που λέει blon η backlight_en ή κάτι σχετικό με backlight enable, και να του δώσεις καρφωτά 3.3v απο ένα άλλο σημείο της πλακέτας. Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιηθεί η ο φωτισμός της οθόνης απλα δεν θα μπορείς να τον ελέγχεις, οπότε θα είναι μόνιμα 100% φωτεινότητα. Βέβαια επειδή είμαστε ελλαδιστάν, ακόμα και να το ξέρει κάποιος ηλεκτρονικός θα σε χρεώσει της Μιχαλούς. Παρόλα αυτά πρεπει να δείς και εαν είναι οκ οι καλωδιοταινίες και αν ναι τότε κάνεις τα παραπάνω 1
korobas Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 To έλυσες τελικά το θέμα; Εχω το ιδιο προβλημα στο ιδιο μοντελο. Το inverter μου αναβει αλλες λαμπες, και δοκίμασα με αλλο inverter και αναβουν κανονικά οι λαμπες της οθονης. Επίσης αν αποσυνδέσω την καλωδιωταινία απο την οθόνη, τότε τις κρατάει αναμένες τις λαμπες. Καμία ιδέα για το τι φταιεί; Υπάρχει περίπτωση να ειναι η οθόνη; Είναι αλλαγμένη προσφατα...
rayven18 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Το πρόβλημα θα είναι σίγουρα στην πλευρά της οθόνης/ inverter, μιάς και λειτουργεί με άλλα. Τώρα κάποια ασυμβατότητα υποψιάζομαι η κάποιο σήμα που χάνετε, θα πρέπει να το δείς με πολύμετρο 1
korobas Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Άσε τώρα ψάχνω και inverter. Δοκιμή στη δοκιμή, όπως ηταν λυμένα όλα, ακούμπησε η οθόνη πανω στο inverter και κατι γεφύρωσε η αλουμινοταινια που εχει απο κάτω και το έψησε... Πάντως το ινβερτερ πριν καει, άναβε άλλες λαμπες, συνδεδεμένο στο λαπτοπ κανονικά, απλά έβαλα αλλες λαμπες πανω αντι τις δικες του. Αρα μαλλον δεν εφταιγε το ινβερτερ. Άσε που οταν το ανοιγα με την καλωδιοταινια της οθονης εκτός, τις αναβε τις λαμπες και τις κρατουσε αναμενες. Όταν εβαζα την οθονη εκανε στην αρχη ενα τσαφ τσαφ εδειχνε 1-2 δευτερολεπτα και εκλεινε
sil_unique Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Οταν άναβε η οθόνη σου είχε κοκκινωπή απόχρωση; Αν ναι τότε η ccfl λάμπα μέσα στην οθόνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα