Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να κανω και κάτι άλλο, πήρα NANOSTATION AC LOCO 5 GHZ AIRMAX AC και θα στείλω ασύρματο ίντερνετ αλλά στο σπίτι θέλω να το κάνω με access point, ποια ρουτερ παροχου το κάνουν αυτό και πως γινεται

Edit

Το έκανα με το zte h267a σε σύνδεση bridge connection και vlan Id 835 

Ίντερνετ έχω μόνο ασύρματα δια μέσω του ρουτερ αλλά εάν συνδέσω καλωδιο ethernet με το laptop δεν δίνει ιντερνετ 

Για να δώσει και με καλώδιο δια μέσω του ρουτερ πρέπει να κλείσω το dhcp η καμία σχέση 

Θέλω να έχω και ασύρματο αλλά και με ethernet ίντερνετ ταυτόχρονα 

Επεξ/σία από spaceboyAgr
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στέλνω ασύρματα ιντερνετ με εξωτερικές κεραίες σου έγραψα πιο πάνω το μοντέλο, έπειτα θέλω να συνδέσω από τη κεραία σε ρουτερ και να παίρνω ασύρματο ίντερνετ στις συσκευές , το έκανα αυτό σε σύνδεση bridge connection vlan Id 835 έβαλα στοιχεία, αν συνδεθώ μέσω ρουτερ ασύρματα έχω κανονικά ίντερνετ σύνδεση εάν όμως συνδεθώ με καλώδιο ethernet από το router δεν δίνει σύνδεση ίντερνετ, με λίγα λόγια δίνει μόνο ασύρματο ίντερνετ αλλά όχι μέσω καλωδίου, θέλω να έχω ταυτόχρονα ίντερνετ μέσω του ρουτερ και ασύρματα αλλά από τις θύρες ethernet του ρουτερ 

Πως θα το κάνω αυτό 

Επεξ/σία από spaceboyAgr
Δημοσ.

To VLAN ID χρειάζεται ΜΟΝΟΝ όταν η συσκευή κάνει συγχρονισμό σε μία VDSL γραμμή. Εσύ μεταφέρεις μέσω ασύρματης ζεύξης μία υπάρχουσα σύνδεση, οπότε που κολλά το Bridge και το VLAN ID.

Κανονικά το 2ο ΑΡ θα συνδεθεί ενσύρματα με ένα εσωτερικό ΑΡ ή router. Λες ότι έβαλες έναν router και οι ασύρματες συσκευές που συνδέονται πάνω του παίζουν μια χαρά, αλλά οι ασύρματες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτά κατάλαβα όπως τα έχεις γράψει.

Ποιον router έχεις και τι ρυθμίσεις έχεις κάνει; Είναι παράξενο να παίζουν μόνο οι ασύρματες συσκευές.

Δημοσ.

Τελικά πήρα ένα access point και δουλεύουν όλα άψογα τώρα, όταν στήσω το δίκτυο θα ενημερώσω, ΟΤΕ πάντως για μένα η χειρότερη εταιρεία... Αναγκάζομαι να μεταφέρω σε ένα γνωστό μου τη γραμμή μου που είναι κοντά σε καμπίνα και από εκεί θα στείλω το ιντερνετ, 2019 αναγκάζομαι να κάνω μεταφορά τηλεφωνικής γραμμής διότι ο ΟΤΕ είναι για τα μπάζα και τους είπα τα πακέτα να τα ονομάσουν fiber to χαλκαιμπερ(χαλκός) και fiber το σκαταιμπερ αυτά είναι τα πραγματικά πακέτα εγγυημένης ταχύτητας 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι μετά από μερικές μέρες με πολλες καλές εντυπώσεις με το δίκτυο που έστησα με nanostation ac5 loco, τελικά μετέφερα τη γραμμή δίπλα σε καμπίνα και συγχρονίσα με fritzbox 7490 50000 down 4998 up κια η γραμμή έχει max 130mbs και up 59mbs, τρεις μέρες και δεν έχει ούτε ένα λάθος. 

Πάμε όμως σε αυτό που θέλω να κάνω και να δούμε αν γίνεται, τώρα στο σπίτι για σταθερό έχω μόνο το κινητό μέσω της εφαρμογής fritzapp οπότε είπα να κάνω αγορά το voip Grandstream GXP1625. 

Στο σπίτι μου έχω βάλει ένα access point tenda n301 και δίνω ασύρματα και ενσύρματα στις συσκευές μου θέλω όμως να μου δουλέψει και το voip τηλέφωνο πως θα γίνει αυτό? Επειδή είναι access point όταν το συνδέσω πάνω στο δίκτυο θα πάρει τηλεφωνία απευθείας μιας και το fritzbox δίνει απευθείας τηλεφωνία η πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στη συσκευή. 

Τη συσκευή θα την έχω αύριο οπότε δεν έχω εμπειρία για το πως να το κάνω να δουλέψει,  όποιος μπορεί ας με βοηθήσει. 

Έχω και ένα Vodafone ρουτερ zte h267a  που είναι voip και έκανα κάτι δοκιμές συνδέοντας αναλογικές συσκευές πάνω του και έκανα κάτι ψιλό ρυθμίσεις μπας και δουλέψει το voip  αλλά τίποτα. 

Στις 26/7/2019 στις 10:10 ΜΜ, spaceboyAgr είπε

Επεξ/σία από spaceboyAgr
Δημοσ.

H VoIP τηλεφωνία που έρχεται στο Fritz μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Grandstream που είναι μία ΙΡ συσκευή, καθώς το Fritz μπορεί το ίδιο να είναι SIP server (το ΖΤΕ και γενικά καμία άλλη συσκευή αντίσοιχη, εκτός κάποιων Asus, δεν είναι).

Θα την ρυθμίσεις σύμφωνα με τον οδηγό. Με αυτόν τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να συνδεθούν στο Fritz μέχρι 10 ΙΡ συσκευές ή εφαρμογές (υπολογιστή tablet, κινητό κλπ), ενσύρματες ή ασύρματες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το ρυθμίσω μέσω wlan/LAN του fritzbox χωρίς να βάλω κωδικό στο ip τηλέφωνο ή χρειάζεται να σεταρω και το ip αυτό είναι το θέμα ολα, όταν πάω να φτιαξω σύνδεση για ip τηλέφωνο ζητάει username και Password εκεί τι βαζω? 

Στο κινητό μου για να συνδεθώ βαζω ρυθμίσεις vpn που έχω φτιάξει από το fritzbox εδώ ειλικρινά στο grandstream 1625 δε μπορώ να καταλάβω πως θα το κάνω να δουλέψει, έφτιαξα μια σύνδεση για μέσω wlan /LAN ενώ το grandstream παίρνει κανονικά ip τηλεφωνία δεν υπάρχει, μπορείς να μου πεις απλά πως να το κάνω αν ξερεις τα βήματα 

Έκανα αυτά τα βήματα αλλά σίγουρα κάποια ρύθμιση θέλει το ip phone 

https://service.avm.de/help/en/FRITZ-Box-Fon-WLAN-7490-avme/015/hilfe_fon_howto_ip-telefon

Edit

Επιτελους το ρύθμισα, ήθελε restart το fritzbox

Thanks για τη βοήθεια 

Επεξ/σία από spaceboyAgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αυτό εδώ https://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_1486055.html?wid=1433363 και έκανα μια βλακεια μεγάλη πέρασα firmware για δοκιμή από tp Link και brickare να υπάρχει λύση η το πετάω και περνω άλλο? 

Τώρα δεν βλέπει ip και ούτε κάνει reset

Edit

Τελικά γνωρίζει κάποιος να απαντήσει αλλιώς μην περιμένω άλλο, ολόκληρο forum  απαντήσεις παίρνω μόνο jkoukos αλλος δεν υπάρχει εδώ μέσα? 

Insomnia το forum να το αλλάξετε όνομα και να το ονομάσετε jkoukos γιατί μόνος αυτός αξίζει εδώ μέσα και είναι ο μόνος που δίνει λύσεις οι υπόλοιποι μαλλον ειναι άσχετοι και δεν  θέλουν Ν; βοηθήσουν, περιμένω μια απάντηση έστω και μια αρνητική αλλά με γράψανε στα πάπαρια τους. 

jkoukos φτιαξε ένα forum αυτοί εδώ μέσα είναι για κλωτσιές 

Επεξ/σία από spaceboyAgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...