xristosk Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα παλικάρια έχω ένα παλιούτσικο desktop το οποίο έχει M4A88T-V EVO/USB3 μητρική και KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 4GB (2X2GB) Ram, έβαλα έναν SSD και θέλω να βάλω ακόμα 2χ2gb ram έχω βρει αυτές στο eshop RAM MUSHKIN 996586 4GB (2X2GB) DDR3 μήπως γνωρίζει κάποιος αν είναι συμβατές ή θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα?
antbyron Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Το πιθανότερο είναι να μην σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Κοίταξες στο ram support list της μητρικής; Καλύτερα να πάρεις μνήμες που είναι σε αυτή τη λίστα.
teoChnologist Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Οι μνήμες που πωλούνται σε ζεύγη, δίνονται έτσι γιατί εξασφαλίζεις ότι δεν θα έχει θέμα η μια με την άλλη. Χωρίς να είναι σύνηθες, ακόμη και τις ίδιες να αγόραζες με αυτές που ήδη έχεις, υπάρχει πιθανότητα να έχει θέμα το καινούριο ζεύγος με το παλιό αν και η πιθανότητα αυτή είναι εξαιρετικά μικρή. Αυτό που θα έκανα εγώ στη θέση σου, με δεδομένο ότι η μητρική σου δεν υποστηρίζει quad channel configuration αλλα dual channel μόνο, είναι να αγοράσεις κατευθείαν ένα kit 2x4gb μνημών, έστω και μεταχειρισμένες απο τις αγγελίες και τελικά θα έχεις 8gb πάλι. Πρώτον είναι πιο safe επιλογή απο πλευράς συμβατότητας ενώ δεύτερον θα χρησιμοποιούν οι μνήμες το dual channel υποστηρίζει η μητρική σου. Αν βέβαια θέλεις να κρατήσεις το κόστος χαμηλά, παίρνοντας τα ρίσκα σου, μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις 2 stick των 2gb όπως αρχικά σκέφτηκες αλλα ρίξε μια ματιά στις αγγελίες, μήπως βρείς κάτι φθηνότερο ακόμη. Έχε κατα νού ότι αν βάλεις 4 stick ram, πολύ πιθανόν η μητρική σου να ρίξει την συχνότητα των μνημών για να μπορέσει να υποστηρίξει και τις 4. Τουλάχιστον γνωρίζω ότι συνέβαινε σε μητρικές ΑΜ3+ οπότε ίσως να γίνεται το ίδιο και στην δική σου. 1
xristosk Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, teoChnologist είπε Οι μνήμες που πωλούνται σε ζεύγη, δίνονται έτσι γιατί εξασφαλίζεις ότι δεν θα έχει θέμα η μια με την άλλη. Χωρίς να είναι σύνηθες, ακόμη και τις ίδιες να αγόραζες με αυτές που ήδη έχεις, υπάρχει πιθανότητα να έχει θέμα το καινούριο ζεύγος με το παλιό αν και η πιθανότητα αυτή είναι εξαιρετικά μικρή. Αυτό που θα έκανα εγώ στη θέση σου, με δεδομένο ότι η μητρική σου δεν υποστηρίζει quad channel configuration αλλα dual channel μόνο, είναι να αγοράσεις κατευθείαν ένα kit 2x4gb μνημών, έστω και μεταχειρισμένες απο τις αγγελίες και τελικά θα έχεις 8gb πάλι. Πρώτον είναι πιο safe επιλογή απο πλευράς συμβατότητας ενώ δεύτερον θα χρησιμοποιούν οι μνήμες το dual channel υποστηρίζει η μητρική σου. Αν βέβαια θέλεις να κρατήσεις το κόστος χαμηλά, παίρνοντας τα ρίσκα σου, μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις 2 stick των 2gb όπως αρχικά σκέφτηκες αλλα ρίξε μια ματιά στις αγγελίες, μήπως βρείς κάτι φθηνότερο ακόμη. Έχε κατα νού ότι αν βάλεις 4 stick ram, πολύ πιθανόν η μητρική σου να ρίξει την συχνότητα των μνημών για να μπορέσει να υποστηρίξει και τις 4. Τουλάχιστον γνωρίζω ότι συνέβαινε σε μητρικές ΑΜ3+ οπότε ίσως να γίνεται το ίδιο και στην δική σου. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, τις παράγγειλα, ελπίζω να μην έχω πρόβλημα
blitzNikos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Από AMD δεν κατέχω... Νομίζω, όμως, ότι το να αγοράζεις το 2018 μνήμες των 2g είναι αμαρτία... Θα μπορούσες να βρεις στις αγγελίες με 35-40 ευρώ, 2x4=8g συμβατές επώνυμες μνήμες και να τις προσθέσεις σε αυτές που ήδη έχεις, οπότε θα είχες συνολικά 12g σε dual channel... 1
TopCLR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, teoChnologist είπε Αυτό που θα έκανα εγώ στη θέση σου, με δεδομένο ότι η μητρική σου δεν υποστηρίζει quad channel configuration αλλα dual channel μόνο, είναι να αγοράσεις κατευθείαν ένα kit 2x4gb μνημών, έστω και μεταχειρισμένες απο τις αγγελίες και τελικά θα έχεις 8gb πάλι. Πρώτον είναι πιο safe επιλογή απο πλευράς συμβατότητας ενώ δεύτερον θα χρησιμοποιούν οι μνήμες το dual channel υποστηρίζει η μητρική σου. Και 4 dimm μνήμης αν βάλει (στις σωστές θέσεις) εφόσον θα είναι και 2 ζευγάρια οι μνήμες, θα δουλέψει και το dual channel κανονικά! Δεν είναι "χαζοί" οι κατασκεαστές που βάζουν 4 θέσεις για μνήμη σε μητρικές που υποστηρίζουν μόνο dual channel. Ίσως υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα για ασυμβατότητα με τα 2 ζευγάρια μαζί αλλά αν δουλέψουν θα έχει dual channel σίγουρα. Με τα 4 dimm μαζί ίσως θα υπάρχει δυσκολία σε RAM overclock αλλά μιλάμε για AM3 σύστημα που στις περισσότερες των περιπτώσεων κατάφερναν εως 1600Mhz από το native 1333Mhz. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μνήμες στα 1333Mhz οπότε δεν τίθεται θέμα για RAM overclock. 1
xristosk Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Τις έβαλα πάνω και δουλεύουν μια χαρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα