Προς το περιεχόμενο

Τον αισθητήρα IMX586 στα 48 Megapixels ανακοίνωσε η Sony για smartphones

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Agraf είπε

Ενημερωτικά οι καλύτεροι φακοί που παίζουν σε κινητά για φωτογραφίες είναι κάποια lumia της Nokia(με zeiss), τα huawei (με τα φτηνά leica) και iphone. Και τα κινητά της google. Και της samsung αλλά προτιμάω της google. O θόρυβος και η ποιότητα της εικόνας σε χαμηλούς φωτισμούς όμως είναι άλλο ευαγγέλιο που ξεκινά απ' τον αισθητήρα. Αυτό προσπαθεί βλέπω να βελτιώσει η Sony και καλά κάνει : ) 

Δεν διαφωνω καθολου πανω σε αυτο ισα ισα που δεν μου κανει εντυπωση. Ενα απο αυτα που με εκανε να κολουθησω την Sony ηταν οτι καθε φορα που με ενοχλουσε κατι σε καποιο κινητο  εβλεπα οτι στο επομενο το ειχε διορθωσει. Φυσικα δεν αναφερομαι σε μενα προσωπικα αλλα σε θεματα βελτιωσης που εβλεπα να παραπονιουνται αρκετοι σε forum. Αυτο εμενα μου δειχνει μια εταιρια που ακουει το κοινο της. Μικρο αλλα το ακουει.Τωρα αν διορθωσει και αυτο με τον θορυβο στα σκοταδια τοτε εγω την παντρευτηκα. Μπορει οχι αμεσως αλλα σιγουρα θα περασει απο τα χερια μου οταν με  το καλο βγαλει καποιο μοντελο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

4 ώρες πριν, georgepppo είπε

αγορίνα αμάξι του 92 toyota starlet gt 16βάλβιδο άμεσου ψεκασμού injection που η citroen δεν το έχει μέχρι και σήμερα,αντοχή μέχρι αηδίας και ακαμψία σασί που θες να γίνει σύγκριση ?  με επιλογή για ρυθμιζόμενες αναρτήσεις απο μαμά απο την καμπίνα του οδηγού  για το 92? μάλλον δεν ξέρεις τι είναι ιάπωνας φίλε μου..... πάρε όποιο θες toyota,honda , nissan της εποχής και πήγαινε το όσα άλογα θες πιο αξιόπιστο και πιο σκυλί απο τον γάλλο 100 φορές, όλα τα ραλι τα βλέπω να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά σε ζημιές οι ιδιοκτήτες ενώ στα ιαπωνικά άντε να κάψουν λίγο λάδι μόνο τα toyota τα turbo. 

Το τελειωσες.... Εχει σχεση ο αμεσος ψεκασμος με το thread εδω???. Και ρυθμιζομενες αναρτησεις;;;;. Πιστευω ξερεις οτι αναφερεται σε αισθητηρες καμερας και οχι σε skylines...

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, nickolas είπε

Με μια γρήγορη ματιά, αν δεν έχω κάνει λάθος μιλάμε για 1/2.3  αισθητήρα...και η Sony μιλάει για δυναμικό εύρος 4 φορές μεγαλύτερο, άρα για δυναμικό εύρος αισθητήρα 1 ίντσας όπως η RX100 σειρά που βέβαια είναι με άνεση "good enough".

Για να δούμε! Μπράβο στη Sony βέβαια, που να πούμε πως οικονομικά ζορίζεται σαν εταιρεία, αλλά το τμήμα των αισθητήρων συνεχίζει να "δίνει πόνο" και να τραβάει το χορό.

Μια μέρα θα βάλει full frame αισθητήρα σε 5 ιντσες κινητό : ) ετσι χαλαρά

Οι περισσότερες καινοτομίες στα αυτοκίνητα ήρθαν από Ευρωπαίους όπως turbocharger, hybrid cars, abs και άλλα όπως σχεδιασμό, αεροδυναμική, στυλ, κατηγορίες αυτοκινήτων κ.ο.κ.

Οι Ιάπωνες πάντα πρόσφεραν αξιοπιστία και fine tuning. Ειδικά το 1ο ακόμη συνεχίζουν να το προσφέρουν όμως έκλεισε η ψαλίδα. Επίσης η F1 είναι ένας μικρός καθρέφτης για την υποχώρηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Σήμερα, κινητήρες χαμηλών ρύπων έρχονται από Ευρωπαίους κατασκευαστές. Πολλές ιαπωνεζικες εταιρείες αγοράζουν κινητήρες από Ευρωπαίους μέσα συμφωνιών (nissan, Mitsubishi, Suzuki)

Άλλο ηλεκτρονικά άλλο μηχανικά

13 ώρες πριν, Agraf είπε

Θα σου πω απλά. Είναι θέμα ιδεολογίας και παιδείας και τελικών επιλογών. Τουλάχιστο σου δίνει τροφή για σκέψη. Εγώ για παράδειγμα έχω κινέζικο κινητό ένα χρόνο μου έπεσε ράγισε η οθόνη. Θα την αλλάξω κ θα το κάνω δώρο. Αν με ρωτησεις sony ή iphone θα πάρω iphone. Αλλά εγώ ξέρω τι θέλω και τι χρειάζομαι  από  ένα κινητό και αυτη είναι η μόνη διαφορά. Επίσης η ιστορία είναι κάτι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά και εδώ μέσα πέρα από νέα τεχνολογικά κτλπ δεν θα βρεις. Διάβασε το πρώτο ποστ που έγγραψα για τα οπτικά της Sony. Και αν έχεις απορία ρώτα.

Αν με ρωτησεις sony ή iphone θα πάρω iphone

ΠΕΣΤΟ ΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΚΑΣΕΣ

12 ώρες πριν, ktlk21 είπε

Δεν θα γίνεις Νοκια ποτέ..Τοσα χρόνια μετα,τοσοι αισθητηρες και τα 808 κ 1020 δεν τα εχει πιασει κανεις ακομα...και μην μου πειτε για s9 γτ γελαει ο κοσμος

Μάλλον δεν έχεις πιάσει άλλο κινητό από τότε, μόνο έτσι εξηγείται αυτό που πέταξες!! 😂

• Like 2

16 ώρες πριν, vagdesign είπε

Έτσι ακριβώς, κάτοχος Toyota Celica '92, τότε που η Toyota έβαζε τα γυαλιά σε όλους. Είτε είναι θέμα αξιοπιστίας, είτε τεχνολογίας (16βάλβιδα αυτοκίνητα όταν οι Ευρωπαίοι υμνούσαν τα 8βάλβιδα). Από θέμα design, αν το δεις και μόνο θα καταλάβεις τι σχεδίαζαν εκείνη την εποχή που όλα ήταν "τετράγωνα".

Η Sony είναι εταιρεία για ήχο, εικόνα (τηλεοράσεις, camcoders) και μετά την επιτυχία του PS 2 έδωσε βάση σε κονσόλες και λοιπά που λέει ο φίλος παραπάνω. Αυτός δεν είναι λόγος για αφαίρεση τμημάτων design από τη μια πτέρυγα για την άλλη. Είναι ανόμοια πράγματα. Σχεδιαστές κυκλωμάτων για κινητά δεν είναι αυτοί που σχεδιάζουν το "κουφάρι". Το ίδιο ισχύει και για όλες τις συσκευές τεχνολογίας ανεξαρτήτου εταιρείας.

Ήμουν και είμαι Sony boy, τότε που όπως είπες ήταν Made in Japan τα προϊόντα της (όπως και της Toyota). Όσο για το σχόλιό σου @alexisnik19911 θα το προσπεράσω γιατί μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις, και όπως φαίνεται και να γράφεις τη λέξη design.

Nissan Sunny 1.4 made in japan. 90.000 και άδειασε τα σπλάχνα του στο δρόμο. Πριν από αυτό ΧΙΛΙΑ δυο προβλήματα. Αιματορουφήχτρα... Τώρα είμαι με ένα σεατ 1.4 8βάλβιδο κοντά 18 χρόνια και δεν καίει ένα γραμμάριο λάδι. 220.000 χιλιόμετρα και ΚΑΚΙΣΤΗ συντήρηση. Άλλαξα μόνο μπουζοκαλώδια και αυτό λόγο μ@λ@κ@ συνεργείου. Μόνο λάδια νερά και φίλτρα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μέχρι αηδίας.

Οπότε τα περί γιαπωνέζικων τα ακούω βερεσέ. Μάπα ήταν πάντα. Επιδόσεις εννοείται πολύ μπροστά αλλά αν δεν τους κάνεις ΚΑΛΗ συντήρηση ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ.

Αλλά ρε παιδιά. Άσχετο δεν είναι αυτό με τον αισθητήρα της Sony.? 

Μακάρι να τον δούμε σύντομα σε κινητό. Και ευελπιστώ να το δούμε για παράδειγμα στο Oneplus 6T ? Μακάρι :P

48 λεπτά πριν, jimandri9000 είπε

Nissan Sunny 1.4 made in japan. 90.000 και άδειασε τα σπλάχνα του στο δρόμο. Πριν από αυτό ΧΙΛΙΑ δυο προβλήματα. Αιματορουφήχτρα... Τώρα είμαι με ένα σεατ 1.4 8βάλβιδο κοντά 18 χρόνια και δεν καίει ένα γραμμάριο λάδι. 220.000 χιλιόμετρα και ΚΑΚΙΣΤΗ συντήρηση. Άλλαξα μόνο μπουζοκαλώδια και αυτό λόγο μ@λ@κ@ συνεργείου. Μόνο λάδια νερά και φίλτρα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μέχρι αηδίας.

Οπότε τα περί γιαπωνέζικων τα ακούω βερεσέ. Μάπα ήταν πάντα. Επιδόσεις εννοείται πολύ μπροστά αλλά αν δεν τους κάνεις ΚΑΛΗ συντήρηση ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ.

Μακάρι να τον δούμε σύντομα σε κινητό. Και ευελπιστώ να το δούμε για παράδειγμα στο Oneplus 6T ? Μακάρι :P

Ένας καλός φακός/αισθητήρας από μόνος του δεν φέρνει την άνοιξη. Χρειάζεται πολλή δουλειά στο software και στους αλγόριθμους. Πχ, με τυχαία νούμερα από το αν θέλουμε να το λέμε έγκυρο ή όχι dxomark, αν άλλες εταιρίες με αυτόν τον φακό πιάσουν συνολικό σκορ 120, η OnePlus θα πιάσει ένα 105 στην καλύτερη. Όχι πως θα είναι κακή βαθμολογία απλά θα είναι πάντα πίσω. Το ίδιο και με την Sony. Ενώ κατασκευάζει τόσο καλούς φακούς και τους πουλάει σε όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές, λόγω software στην κάμερα, δεν κάνει τόσο καλή δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimandri9000 είπε

μήπως στο πούλησε κανένας με γυρισμένο κοντέρ , είχε 500.000 χιλιόμετρα και δεν το πήρες ποτέ πρέφα γιατί δεν ξέρεις απο αυτοκίνητα ? χώρια του ότι μπορεί να στο χάλασε και μηχανικός, έχω sunny 1.6 του 89 (cherry) με 200.000 και δουλεύει ρολόι, χαιδεύεις τον λεβγέ και μπαίνει η ταχύτητα..... και εννοείται συντήρηση έχει να δει απο το 2006 που πήραμε άλλο για την μάνα μου ένα note και το έχουμε στην άκρη παρατημένο απο το 2010, το βάζω μπρος κάθε μήνα και δουλεύει μια χαρά.

όσο για τα λάδια των αυτοκινήτων vw group πάρε κανα τούρμπο απο το 2000 και μετά και άμα δεν κάψει περισσότερο λάδι και απο φριτέζα στα goodys χαιρέτα μας, passat έχω τώρα του 2000 αλλά ατμόσφαιρα απο τα τελευταία καλά και δεν καίει λάδια αλλά αυτό για την vw group μην το πεις πουθενά παραέξω γιατί στα λάδια ειδικά είναι προβληματικά όλα.

όσο για τον αισθητήρα δεν είναι για Iphone η είδηση άρα λίγοι θα το δουν :D 

Επεξ/σία από georgepppo

20 ώρες πριν, georgemathios είπε

Τι εννοεις?? Ειμαστε στο θεμα της TOYOTA που λανσαρει το νεο μοντελο  σε συνεργασια με την SONY αν καταλαβα καλα.  Φυσαει το εργαλειο....  40megapixel κινητηρα με φωτα xenon ΝΟΚΙΑ και σχεδιασμο προβολεων  CARL  ZEISS καπου πηρε το ματι μου. Ιαπωνικο design που αντιγραφει την cintroen οταν εφτιαχνε πυραυλους και απιστευτη αυτονομια 400χλμ και αν βαλεις και μια καρτα SD φτανει και τα 900χλμ ανα γεμισμα...

Να βγω και λιγο εκτος θεματος.... εμενα το design της SONY μου αρεσει λιτο, στιβαρο, χωρις περιτες γραμμες.  Απο την σειρα Ζ και μετα θεωρω οτι εχει βελτιωθει παρα πολυ. Δινει μια κλασατη επιβλιτικη εικονα τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα Σιγουρα για πολλους θα ειναι ενα βαρετο και ιδιο σχεδον σε ολα τα μοντελα αλλα αυτο για μενα δεν ειναι κακο. 

Για φακους δεν ξερω πολλα πραγματα παντα δοκιμαζα και αν μου εκανε το επαιρνα. Σε ολα τα sony(Χperia Z και μετα) το ιδιο πραγμα με βελτιωσεις καταπληκτικες φωτο οταν εχει φως και χαλια οταν δεν εχει.Συγκριτικα παντα με αλλες συσκευες ιδιας γενιας.

20 ώρες πριν, παπι είπε

Η sony εβγαλε καμερα με 16 βαλβίδες.

Πρώτη φορά μου συμβαίνει να προσπαθώ να πατήσω "χαχα" και να μην μπορώ να το πατήσω από τα γέλια!!!🤣

Οπου να'ναι θα'ρθει η μέρα που θα καλείς φωτογράφο για το γάμο σου και θα'ρχεται ένας τύπος με κινητό, selfie-stick και φραπεδιά ... Και για τιμη?  Ελα ρε μεγάλε, θα τα βρούμε ...

Στις 23/7/2018 στις 8:47 ΜΜ, AtiX είπε

Με παρεξήγησες... ή δεν έδωσα να καταλάβεις τι ρωτάω... το θέμα μου δεν είναι η sony και η κάθε sony... Η ερώτηση μου είναι πάνω στα bold που γράφεις, ανεξαρτήτου πολιτικής κατεύθυνσης... Δηλαδή πριν 80 χρόνια και η Ιαπωνία σύμμαχός με την Γερμανία ήταν, που μπορεί να δημιουργήθηκε το 1946, αλλά σίγουρα κάποιο στέλεχος συμμετείχε στην ιαπωνική δύναμη κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο... και να το προχωρήσω περισσότερο, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους κινέζους, τους αμερικάνους, τους άγγλους κλπ κλπ κλπ και να το πάμε στις απαρχές του ανθρώπινου είδους... μπορει μια επιλογή πριν 80 χρονια κάποιου που σήμερα δεν ζει, να επηρεάσει μια αγοραστική μου επιλογή?? 

Στις 23/7/2018 στις 9:07 ΜΜ, Agraf είπε

Θεωρητικά όχι. Θέλει ψάξιμο η αγορά όμως στις συσκευές τεχνολογίας ιδιαίτερα. Βγήκε η λέξη καταναλωτής. Τι είναι καταναλωτής; Κάποιο παθητικό ον που τρώει και πίνει ο,τι του δώσουν;! Που είναι τα εργοστάσια παραγωγής, ποιοι είναι οι μισθοί; Ποιες οι συνθήκες δουλειάς; Και ποιοι από τους μεγάλους ακολουθούν "επεκτατική - αποικιοκρατική" λογική; Πάρε για παράδειγμα τους Άγγλους στις Ινδίες που τους παράτησαν ενώ τους έταξαν και τους Γάλλους στην Ν.Αφρική. Για ποιον λόγο οι άνθρωποι έπρεπε να μάθουν να μιλάνε γαλλικά στον τόπο τους; Η μεγαλύτερη κουταμάρα των Ηπα ήταν να πάνε στο Βιετνάμ. Πήγαν, αφού τελείωσε ο πόλεμος κατάλαβαν το λάθος τους και για τιμωρια η Ασία τους πότισε ναρκωτικά.. από τότε και στο εξής μπαστακώθηκε η αμερικανική ιδεολογία του στυλ καταναλώστε για να διασκεδάσετε, φάτε ότι σας δίνουμε για να νιώσετε ελεύθεροι. Κανένα κράτος, καμία ιδεολογία, καμία ηθική. Και αυτοί κυβερνούν τον κόσμο : (

Κατ' αρχάς χωρίς να διαφωνώ νομίζω ότι κάνεις ένα βασικό λάθος. Όπως παρατηρήθηκε στο πείραμα της διπλής σχισμής, ακόμα και ένα φωτόνιο να εκτοξεύσεις, αυτό αλληλεπιδρά και πάλι, με τον τον εαυτό του και σχηματίζει κύμα. Αυτή ήταν, μεταφορικά, η πολιτική της δύσης (και όπου δύση εννοούμε φυσικά ΗΠΑ και Πορτογαλία) στην Άπω Ανατολή και σε μικρότερο βαθμό στην παλιά Ινδοκίνα. Οπότε ωραίο το ψάξιμο πριν την αγορά, αλλά καλό είναι να κοιτάμε και την δεξιά πλευρά του κύβου...

Επισκέπτης
4 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Κατ' αρχάς χωρίς να διαφωνώ νομίζω ότι κάνεις ένα βασικό λάθος. Όπως παρατηρήθηκε στο πείραμα της διπλής σχισμής, ακόμα και ένα φωτόνιο να εκτοξεύσεις, αυτό αλληλεπιδρά και πάλι, με τον τον εαυτό του και σχηματίζει κύμα. Αυτή ήταν, μεταφορικά, η πολιτική της δύσης (και όπου δύση εννοούμε φυσικά ΗΠΑ και Πορτογαλία) στην Άπω Ανατολή και σε μικρότερο βαθμό στην παλιά Ινδοκίνα. Οπότε ωραίο το ψάξιμο πριν την αγορά, αλλά καλό είναι να κοιτάμε και την δεξιά πλευρά του κύβου...

Όλες οι πλευρές του κύβου είναι ίδιες. καλύτερα δες τον ορίζοντα κι αν μπορείς φταστον : )

Στις 23/7/2018 στις 11:21 ΜΜ, georgemathios είπε

Δεν διαφωνω καθολου πανω σε αυτο ισα ισα που δεν μου κανει εντυπωση. Ενα απο αυτα που με εκανε να κολουθησω την Sony ηταν οτι καθε φορα που με ενοχλουσε κατι σε καποιο κινητο  εβλεπα οτι στο επομενο το ειχε διορθωσει. Φυσικα δεν αναφερομαι σε μενα προσωπικα αλλα σε θεματα βελτιωσης που εβλεπα να παραπονιουνται αρκετοι σε forum. Αυτο εμενα μου δειχνει μια εταιρια που ακουει το κοινο της. Μικρο αλλα το ακουει.Τωρα αν διορθωσει και αυτο με τον θορυβο στα σκοταδια τοτε εγω την παντρευτηκα. Μπορει οχι αμεσως αλλα σιγουρα θα περασει απο τα χερια μου οταν με  το καλο βγαλει καποιο μοντελο..

Επειδή ασχολούμαι λίγο με το βίντεο και τη φωτογραφία θα σου πω μια ιδέα να δοκιμάσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού:  δοκίμασε να βγάλεις φωτό ένα πορτραιτο για παράδειγμα σε χαμηλό iso 100 - 400. Έχει το τηλέφωνο σου την επιλογή αυτή; Όμως αν τελικά η φωτογραφία βγει τέρμα σκοτεινή, πειραματισου με πρόσθετους φωτισμούς. Ο,τι να ναι πχ ένα φακό θερμό/ψυχρό, led  κ.ο.κ βάλε την ταχύτητα τουλάχιστον 1/30 αν το κρατάς στο χέρι και ενεργοποίησε το ois.

Στις 24/7/2018 στις 9:35 ΠΜ, kostasSTi είπε

Μάλλον δεν έχεις πιάσει άλλο κινητό από τότε, μόνο έτσι εξηγείται αυτό που πέταξες!! 😂

Εχω πιάσει... Και γελάω ακόμα... Όταν βλέπω στην οθόνη του s9 είναι εντυπωσιακές, αλλά μόλις περάσει σε οθόνη υπολογιστή και τις δεις 1 προς 1  θα καταλάβεις.. Και ειδικά το βράδυ.. Ενημερωτικά το pureview κάνει αυτό που κάνει η gcam.. Αντί όμως να τραβάει πολλές φώτο τράβαγε μια και συνδύαζε γειτονικά pixel... Επίσης dxo mark τα έχουν αφαιρέσει.. Γτ άραγε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...