Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Liapisftw είπε

Έχω tsi και δεν έχει κάνει κιχ. Το παραμικρό θέμα. Το αμάξι πρέπει και να το προσέχεις. Οι τούρμπο κινητήρες θέλουν και μια άλφα συντήρηση και προσοχή στην χρήση. Τα πρώτα tsi 06-09 ίσως και να είχαν μερικά θεματακια τα οποία μετά διορθώθηκαν. Δεν χρειάζεται τόση παραπληροφόρηση..

Μάλλον είσαι από τους τυχερούς. Και εγώ έχω Renault το οποίο δεν μου έχει βγάλει ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Renault είναι αξιόπιστη. Παραμένει από τις πιο αναξιόπιστες εταιρείες στατιστικά. 

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτο με τα παραδειγματα "εγω εχω αυτο και δεν ειχα ποτε προβλημα" πρεπει να σταματησει. Δεν βγαινει συμπερασμα ετσι. Στατιστικα ειναι το θεμα τι συμπερασμα βγαινει οχι ατομικα. Και ο αλλος στο hyundai αλλαξε κινητηρα στα 30.000χλμ απο αστοχια, δεν σημαινει οτι ειναι αναξιοπιστη η huyndai.

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, gramacar είπε

Μάλλον είσαι από τους τυχερούς. Και εγώ έχω Renault το οποίο δεν μου έχει βγάλει ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Renault είναι αξιόπιστη. Παραμένει από τις πιο αναξιόπιστες εταιρείες στατιστικά. 

Τα στατιστικά είναι εύκολο να παραπλανήσουν, ειδικά αυτά που βγαίνουν από εταιρίες με χοντρικό και χονδροειδές τρόπο. Το θέμα δεν είναι να μετράμε πόσες βλάβες έβγαλε ένα αυτοκίνητο αλλά πόσες από αυτές ήταν σοβαρές, πόσες ανάγκασαν το αυτοκίνητο σε ακινησία, πόσες από αυτές κόστισαν πάνω από ένα εύλογο ποσό κλπ. Για εμένα σοβαρές βλάβες είναι στον κινητήρα και το κιβώτιο, καθώς επίσης και στην αντοχή στην σκουριά σε όλα τα μέρη και ειδικά στο σασί και την εξάτμιση. Τα Renault των τελευταίων 20 ετών (για πιο πριν δεν έχω άποψη) είναι εκπληκτικά στα παραπάνω, οπότε ναι είναι αξιόπιστα. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ideal09 είπε

Αυτο με τα παραδειγματα "εγω εχω αυτο και δεν ειχα ποτε προβλημα" πρεπει να σταματησει. Δεν βγαινει συμπερασμα ετσι. Στατιστικα ειναι το θεμα τι συμπερασμα βγαινει οχι ατομικα. Και ο αλλος στο hyundai αλλαξε κινητηρα στα 30.000χλμ απο αστοχια, δεν σημαινει οτι ειναι αναξιοπιστη η huyndai.

autocheck4_prwtaapotelesmata.jpg.59ec35202d992ff59a279d73a7f6feb3.jpg

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Ereyna-Autocheck-Ta-prwta-fetina-apotelesmata_158219.asp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι 19 και πριν από 2 μήνες αγόρασα μεταχειρισμένο ένα toyota corolla του '99. Έχοντας μεγαλώσει στο ίδιο αυτοκίνητο των γονιών μου (corolla '02) το αυτοκίνητο το έχω λατρέψει. Παππουδιστικο όσο δεν πάει αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατι ξέρω πόσο σκυλάκι είναι και το έχω λατρέψει.

Φίλε πάρε αυτό που σου αρέσει και μπορεί να σηκώσει η τσέπη σου εσύ θα το οδηγείς εσύ θα το απολαύσεις οπότε passat και παλι passat αν το θες 

Επεξ/σία από dimosss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimosss είπε

Ειμαι 19 και πριν από 2 μήνες αγόρασα μεταχειρισμένο ένα toyota corolla του '99. Έχοντας μεγαλώσει στο ίδιο αυτοκίνητο των γονιών μου (corolla '02) το αυτοκίνητο το έχω λατρέψει. Παππουδιστικο όσο δεν πάει αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατι ξέρω πόσο σκυλάκι είναι και το έχω λατρέψει.

Φίλε πάρε αυτό που σου αρέσει και μπορεί να σηκώσει η τσέπη σου εσύ θα το οδηγείς εσύ θα το απολαύσεις οπότε passat και παλι passat αν το θες 

Έχεις δίκιο...

Είσαι 19 ετών και οδήγα 19 ετών αυτοκίνητο... με σκυλί κινητήρα και σχεδόν ανύπαρκτη ενεργητική και παθητική ασφάλεια...       

Καλή η οικονομία αλλά το να βαζετε  την σωματική σας ακεραιότητα σε δεύτερη μοίρα με ξεπερνά...    

Κανε και κανέναν σταυρό όταν ξεκινάς...     

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Rzarector είπε

Τα στατιστικά είναι εύκολο να παραπλανήσουν, ειδικά αυτά που βγαίνουν από εταιρίες με χοντρικό και χονδροειδές τρόπο. Το θέμα δεν είναι να μετράμε πόσες βλάβες έβγαλε ένα αυτοκίνητο αλλά πόσες από αυτές ήταν σοβαρές, πόσες ανάγκασαν το αυτοκίνητο σε ακινησία, πόσες από αυτές κόστισαν πάνω από ένα εύλογο ποσό κλπ. Για εμένα σοβαρές βλάβες είναι στον κινητήρα και το κιβώτιο, καθώς επίσης και στην αντοχή στην σκουριά σε όλα τα μέρη και ειδικά στο σασί και την εξάτμιση. Τα Renault των τελευταίων 20 ετών (για πιο πριν δεν έχω άποψη) είναι εκπληκτικά στα παραπάνω, οπότε ναι είναι αξιόπιστα. 

https://www.whatcar.com/news/reliability-survey/

2 ώρες πριν, dimosss είπε

Φίλε μου αν δεις το crash test για το αυτοκίνητο που οδηγάς θα κλαις. Μπορεί να είναι σκυλί μηχανικά όπως λες και πράγματι είναι έτσι αλλά σε ενδεχόμενο τρακάρισμα (μακρυά από εσένα) δυστυχώς δεν θα σε προστατέψει και  θα έχεις σοβαρό πρόβλημα. Στη θέση σου θα το έδινα άμεσα για κάτι πιο ασφαλές.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μίλησα για χοντρικά στατιστικά που παρουσιάζονται με χονδροειδές τρόπο, και ήδη είχα δύο παραπομπές με σκέτα ποσοστά/στατιστικά... ευχαριστώ παιδιά

Δημοσ.
Στις 27/7/2018 στις 10:20 ΠΜ, kostakis81 είπε

Φίλε μου μίλησα για σεβασμό οδηγικα και ουχί για το σεβασμό που λες εσύ

Αλλα αν το εξετάσουμε από μεριάς ψυχολογίας σκέψου το εξής ?

Όλα τα επιφανή πρόσωπα πολιτικοί ιεράρχες κλπ έχουν μαούνες ! ξέρεις γιατί?

Λόγο του ότι έχουμε γαλουχηθεί απο πικροί όταν βλέπουμε κάτι σπάνιο και μεγάλο να απογυμνώνουμε τις ενεργιες μας από την κριτική σκέψη

Δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν με σπορ αμάξια ? μα φυσικά θα μπορούσαν αλλά θα έχαναν αυτό το σημείο

Έναν καγκουρα με πεζοραλο εύκολα θα τον χλευάσεις σχολιάσεις αν περάσει από μπροστά σου ενώ έναν mersederato θα το βουλώσεις και ας κάνει και θόρυβο η εξάτμιση του  και θα περιμένεις να δεις ποιος θα βγει από μέσα

Ούτε και εμένα μου αρέσει αλλά δυστυχώς έτσι είναι  

Ένα μεγάλο αμάξι δίνει  κύρος και δεν μιλώ για τις γκόμενες μόνο αλλά παντού  

Eγώ πάλι γαμ@σταυρίζω τους μερνεντικούς, μπεμβεδικούς κλπ γιατί κατά κόρον είναι αυτοί που σφάζουν τις προτεραιότητες γιατί εκτός από το αυτοκίνητο νομίζουν ότι αγόρασαν και το δρόμο. Κύρος δεν προσάπτει το μεγάλο αυτοκίνητο αλλά η κατηγορία του.  Το ίδιο κύρος έχει μια SLK με ένα Avensis;  Σαφώς και όχι. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε ένα μπλόκο τροχαίας σαφώς ένα saxoραλλο έχει 100% πιθανότητες να το σταματήσουν σε σχέση με μια E Class ή ακόμα και με ένα passat. Αυτό δε γίνεται λόγο κύρους αλλά λόγου του ότι το ένα το οδηγάει πιτσιρικάς και το άλλο οικογενειάρχης. Καφρίλες συνήθως κάνει η 1η κατηγορία αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το κύρος.

Επισκέπτης
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Eγώ πάλι γαμ@σταυρίζω τους μερνεντικούς, μπεμβεδικούς κλπ γιατί κατά κόρον είναι αυτοί που σφάζουν τις προτεραιότητες γιατί εκτός από το αυτοκίνητο νομίζουν ότι αγόρασαν και το δρόμο. Κύρος δεν προσάπτει το μεγάλο αυτοκίνητο αλλά η κατηγορία του.  Το ίδιο κύρος έχει μια SLK με ένα Avensis;  Σαφώς και όχι. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε ένα μπλόκο τροχαίας σαφώς ένα saxoραλλο έχει 100% πιθανότητες να το σταματήσουν σε σχέση με μια E Class ή ακόμα και με ένα passat. Αυτό δε γίνεται λόγο κύρους αλλά λόγου του ότι το ένα το οδηγάει πιτσιρικάς και το άλλο οικογενειάρχης. Καφρίλες συνήθως κάνει η 1η κατηγορία αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το κύρος.

Πας φαντάζομαι και εκκλησία ε;και βριζεις αυτά που κανεις σταυρό.

Δεν έχει σχέση το αμάξι,παντου θα δεις καγκουρες.

6 ώρες πριν, bromiaris είπε

Έχεις δίκιο...

Είσαι 19 ετών και οδήγα 19 ετών αυτοκίνητο... με σκυλί κινητήρα και σχεδόν ανύπαρκτη ενεργητική και παθητική ασφάλεια...       

Καλή η οικονομία αλλά το να βαζετε  την σωματική σας ακεραιότητα σε δεύτερη μοίρα με ξεπερνά...    

Η ασφάλεια σου φίλε μου εξαρτάται κυρίως από το πως οδηγείς και την εμπειρία σου,όχι από το τι αμάξι οδηγείς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, jmmys είπε

Η ασφάλεια σου φίλε μου εξαρτάται κυρίως από το πως οδηγείς και την εμπειρία σου,όχι από το τι αμάξι οδηγείς

Έστω ότι εσυ είσαι ο πιο προσεκτικός οδηγός... και εκεί που οδηγάς αμέριμνος και γεμάτος καμάρι για το 20+αετίας καινούργιο αυτοκίνητο σου ο μεθυσμένος ή ο παππούς δολοφόνος που τρέχει στο αντίθετο ρεύμα έρχεται και πέφτει μετωπικά επάνω σου...

Πιστεύεις ότι ο χάρος θα πει ότι ο 19χρονος πρέπει να ζήσει  γιατί ήταν προσεκτικός με το χρέπι;;;; 

Δεν σε παρεξηγώ. Δικαιολογείσαι λόγω του νεαρού της ηλικίας... 

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bromiaris είπε

Έστω ότι εσυ είσαι ο πιο προσεκτικός οδηγός... και εκεί που οδηγάς αμέριμνος και γεμάτος καμάρι για το 20+αετίας καινούργιο αυτοκίνητο σου ο μεθυσμένος ή ο παππούς δολοφόνος που τρέχει στο αντίθετο ρεύμα έρχεται και πέφτει μετωπικά επάνω σου...

Πιστεύεις ότι ο χάρος θα πει ότι ο 19χρονος πρέπει να ζήσει  γιατί ήταν προσεκτικός με το χρέπι;;;; 

Δεν σε παρεξηγώ. Δικαιολογείσαι λόγω του νεαρού της ηλικίας... 

Δεν είμαι και τόσο νέος φίλε μου.Αυτο το πράγμα να βγαζετε πορίσματα για άλλους χωρίς να τους ξέρετε ποτέ δεν το κατάλαβα.Πίσω από ενα πληκτρολόγιο όλα λέγονται.

Από ποτε ενα καλοσυντηρημενο αμάξι 20ετιας με αερόσακους είναι χρεπι,και ένας καινούριος κουβάς ασφαλες;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, bromiaris είπε

Έχεις δίκιο...

Φίλε όλα έχουν να κάνουν με τα ποσα χρήματα διαθέτεις να δώσεις. ΠΡΟΦΑΝΏΣ αν είχα μεγαλύτερο budget θα επερνα ένα πιο σύγχρονο αυτοκίνητο. Όμως την συγκεκριμένη στιγμή ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή (off topic)

Επεξ/σία από dimosss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jmmys είπε

Δεν είμαι και τόσο νέος φίλε μου.Αυτο το πράγμα να βγαζετε πορίσματα για άλλους χωρίς να τους ξέρετε ποτέ δεν το κατάλαβα.Πίσω από ενα πληκτρολόγιο όλα λέγονται.

Από ποτε ενα καλοσυντηρημενο αμάξι 20ετιας με αερόσακους είναι χρεπι,και ένας καινούριος κουβάς ασφαλες;;;;

οι  κουβαδες του 2018 ειναι χιλιες φορες πιο ασφαλες απο τα 20ετιας χρεπια δλδ ελεος θα μας τρελανετε με την ασχετοσυνη σας.δεν μπορει να συγκριθει η παθητικη ασφαλεια του 2018 με του 1998 . ΤΕΛΟΣ.

Επεξ/σία από tsiro7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...