Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το τι αρεσει στο καθενα ειναι καθαρα υποκειμενικο, εξαρταται απο τα ενδιαφεροντα και τις προσωπικες εμπειριες του καθενα, το τι του αρεσει να βλεπει....πραγματα εντελως υποκειμενικα και παντελως ασχετα με την ιδια την ταινια...

Κατι που για εμενα ειναι αριστουργημα για αλλον μπορει να μη βλεπεται και το αντιθετο...

εγω τελευταια διαβαζω το rogerebert  και ενα blog το asliveroffilm, χωρις βεβαια να συμφωνω παντα...βλεπω και κουλτουριαρικες, βλεπω και χολιγουντ, εχει μερικες καλες και στις 2 πλευρες...

• Like 2
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ποιοτητα μιας ταινιας δεν οριζεται με τα προσωπικα γουστα του καθενος. Αλλιως το Plan 9 From Outer Space θα επρεπε να θεωρειται καλη ταινια επειδη εχει ενα cult following.

• Like 1
Δημοσ.

τι θα πει ποιοτητα και ποιος ενδιαφερεται για αυτη? Για το τι θα αρεσει σε εμενα, μονο η δικη μου αποψη μετραει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα πει οτι  η φορμα και το περιεχομενο της ταιναις υπαγονται σε καποια μινιμουμ καλλιτεχνικα στανταρ, τα οποια προσδιοριζονται αντικειμενικα.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως κρίνει κανείς την τέχνη;; Είναι υποκειμενικά τα γούστα;; Αυτά είναι τεράστια θέματα, τα οποία όμως έχουν αγγίξει (έχουν προσεγγίσει σοβαρά) διάφοροι φιλόσοφοι π.χ. ο Χιουμ. Το πρόβλημα της συζήτησης  που έχουμε είναι πως η υποκειμενικότητα του τρόπου με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να εκλάβει την τέχνη χρησιμοποιείτε (ως συνήθως θα έλεγα εγώ, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το πετυχαίνω στη ζωή μου) ως η αρχή αλλά και το τέλος της συζήτησης. Η πραγματικότητα είναι πως στο θέμα του γούστου υπάρχουν και αντικειμενικά (π.χ. εμφανίστηκε ένα μικρόφωνο στο τάδε σημείο, οι βικινγκς φόραγαν ρολόγια swatch κλπ κλπ) και υποκειμενικά στοιχεία. Επίσης, υπάρχουν και προκαταλήψεις (π.χ. μου αρέσει αυτό γιατί είμαι φλαμανδός) αλλά και παρανοήσεις (π.χ. δύο άτομα να λένε πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα με άλλες λέξεις και να νομίζουν πως διαφωνούν). Επίσης υπάρχει το θέμα της εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο, δηλαδή (για να φέρω ένα ακραίο αλλά διαφωτιστικό παράδειγμα) κάποιος που έχει ακούσει μόνο τα Παπάκια στη σειρά να λέει πως δεν του αρέσει η τζαζ δεν σημαίνει τίποτα. Αφού όλα αυτά οι άνθρωποι τα ξεδιαλύνουν μέσω της συζήτησης τότε έρχεται και η συζήτηση για το υποκειμενικό κομμάτι. Αυτός είναι και ο λόγος που εγώ αρχικά είχα γράψει πως "εγώ θα πρότεινα αντί να κοιτάτε τους αριθμούς να κοιτάτε στις ίδιες τις κριτικές τι γράφουν".

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 2
Δημοσ.

Και γαμω ηταν! Αν σας αρεσαν οι προηγουμενες ταινιες θα σας αρεσει και αυτη

Μου αφησε την αισθηση οτι αν ειχε μεγαλυτερο budget θα κινουνταν σε διαφορετικη κατευθυνση

Τον shyamalan τον παραδεχομαι σαν εναν απολυτα κινηματογραφικο σκηνοθετη

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ξεκιναει πολυ δυνατα, καπου χανετε στη μεση με το σεναριο να αγκομαχα να διαλεξει πρωταγωνιστη κ να κανει (λες και επιβαλλετε) ανατροπες, μπερδευεται και κουραζει με over-exposition scenes και κακο pacing...το τελευταιο 20λεπτο ψιλοαπαραδεκτο κ πληρως απογοητευτικο...overall απογοητευτικο και οριακα μετριο για αυτο που θα ηθελε να ειναι... δεν θα επρεπε ισως να βιαστει να το βγαλει, ακομα καλυτερα και να μην το εβγαζε καθολου...

• Like 1
Δημοσ.

Την είδα στο κινηματογράφο και δεν τη προτείνω για σινεμά.

Απογοήτευση.Το βασικό αρνητικό για εμένα αυτής της ταινίας είναι το σενάριο.Όλη η ταινία περιστρέφεται γύρω  από το ερώτημα αν οι superheroes των κόμικς είναι πραγματικοί η όχι.Ύστερα από τις δεκάδες ταινίας με superheroes των τελευταίων ετών και το πρώτο unbreakable το όλο theme μου φάνηκε πολύ ξεπερασμένο για το 2019.Πέρα από αυτό οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών  ήταν κακογραμμένοι με το david dunn να είναι παραγκωνισμένος,το Mr Glass παρωδία του παλιού του ευατού και το Horde να υπερχρησιμοποιείται. Επίσης είχε  κακό pacing και απογοητευτικό φινάλε.Το twist για εμένα του shyamalan σε αυτή τη ταινία είναι ότι την περιμέναμε καλή και τελικά ήταν gtp.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...