Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 https://www.rottentomatoes.com/m/glass_2019 Ah damn... 2
gavros10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Στα κομματια να παει. Θα παω να το δω και οτι ειναι ας ειναι Απολαυστικοτατες δυο προηγουμενες ταινιες. Στο τελος του split ειχα καβαλησει τον καναπε απο τον ενθουσιασμο μου 2
margaritagr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Must watch είναι η ταινία ανεξαρτήτως του τι γράφει ο καθένας. Το προηγούμενο ήταν ΕΠΟΣ 1 1
mike299 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Χεσμένη την έχουμε την βαθμολογία των κριτικών. Μην πω ότι η χαμηλή βαθμολογία μπορεί να είναι και καλό σημάδι, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, το τι θεωρούν αυτοί καλό απέχει παρασάγγας από εμάς τους κοινούς θνητούς. Βαθμολογία και κριτικές κοινού θέλω να δω για να καταλάβω αν αξίζει η ταινία Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από mike299 3 1
xavier Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 ναι, αλλα το split ειχε καλα reviews...και εχω την εντυπωση πως ηταν διαφορετικου τυπου ταινια...
Getta Robo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 18 hours ago, ThReSh said: https://www.rottentomatoes.com/m/glass_2019 Ah damn... 4 minutes ago, xavier said: ναι, αλλα το split ειχε καλα reviews...και εχω την εντυπωση πως ηταν διαφορετικου τυπου ταινια... Οταν τωρα ειναι "ειδικοι" οπως το IGN και περναει η παρουσιαση τους ως εξειδικευμενη, ε λογικο ειναι τετοιες βαθμολογιες. Βρειτε πηγες που συμφωνειτε με την αποψη τους και διαμορφωστε μια ιδεα απο αυτους, οχι απο την μαζα. Και σιγουρα οχι απο την κριτικη του καθε τυχαρπαστου, οπως το IGN!
Sanjuro Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εσείς σε λίγο θα βλέπετε να έχουν βάλει 0% και θα έχετε προσδοκίες αριστουργήματος. Εγώ θα πρότεινα αντί να κοιτάτε τους αριθμούς να κοιτάτε στις ίδιες τις κριτικές τι γράφουν, προσωπικά δίνω βάση όταν γράφει κάτι ο Richard Brody του New Yorker. Δεν συμφωνώ πάντα μαζί του αλλά πολλές φορές ακόμα και όταν διαφωνώ έχει κάτι να μου δώσει η άποψη του. Δεν έχει γράψει κάτι ακόμα για την συγκεκριμένη ταινία. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από Sanjuro
Vassilis_24 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δεν έχω δει το Split ακόμα, νομίζω κρατιέμαι επειδή το unbreakable για μένα ήταν πολύ μέτριο και βαρετό και το τέλος ανούσιο. Ελπίζω να μην είναι στην ίδια κατεύθυνση ούτε αυτό ούτε το glass...
mike299 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Sanjuro είπε Εσείς σε λίγο θα βλέπετε να έχουν βάλει 0% και θα έχετε προσδοκίες αριστουργήματος. Εγώ θα πρότεινα αντί να κοιτάτε τους αριθμούς να κοιτάτε στις ίδιες τις κριτικές τι γράφουν, προσωπικά δίνω βάση όταν γράφει κάτι ο Richard Brody του New Yorker. Δεν συμφωνώ πάντα μαζί του αλλά πολλές φορές ακόμα και όταν διαφωνώ έχει κάτι να μου δώσει η άποψη του. Δεν έχει γράψει κάτι ακόμα για την συγκεκριμένη ταινία. Το βασικό πρόβλημα για εμένα με τους κριτικούς είναι ότι κρίνουν με βάση πράγματα που αφήνουν αδιάφορους τον απλό θεατή, ο οποίος κρίνει καθαρά με το αν διασκέδασε και αν θεωρεί ότι άξιζε τα χρήματα του πλήρωσε. Τρανή απόδειξη τα Όσκαρ και πόσες φορές τα κερδίζουν ταινίες που έχουν από μέτριες έως ανύπαρκτες εισπράξεις. Συμφωνώ μαζί σου ότι το καλύτερο είναι να βρεις κριτικό που συμφωνούν τα γούστα σας. Έτσι έχεις μια αξιόπιστη άποψη για εσένα να λάβεις υπόψη σου 1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε Δεν έχω δει το Split ακόμα, νομίζω κρατιέμαι επειδή το unbreakable για μένα ήταν πολύ μέτριο και βαρετό και το τέλος ανούσιο. Ελπίζω να μην είναι στην ίδια κατεύθυνση ούτε αυτό ούτε το glass... Είναι τελείως διαφορετικές ταινίες. Όταν είδα το split, δεν γνώριζα ότι είναι συνέχεια του unbreakable και έμεινα παγωτό με την τελευταία σκηνή. 2 1
Sanjuro Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ^Ποιος σου είπε πως με ενδιαφέρουν εμένα τα όσκαρ ή πως τους δίνω ιδιαίτερη αξία;; Βγες έξω απ'το πλαίσιο στο οποίο μοιάζεις να έχεις μπει. Πολύ αξία δίνεις στον "απλό θεατή". Ο μέσος (δεν ξέρω ο "απλός" ποιος ακριβώς είναι) θεατής είναι ένα άτομο που ξέρει πολύ λίγα από κινηματογράφο και τρώει σχεδόν ο,τι μπούρδα του πετάξει το Χόλιγουντ στα μούτρα. Απλά το Χόλιγουντ έχει δύο ταχύτητες, πουλάει και δήθεν ποιότητα πες μας Οσκαρικές ταινίες και υπερ-ήρωες κλπ για μαζική κατανάλωση. Αν το πάρουμε με την δικιά σου λογική και την επεκτείνουμε στην Μουσική στο τέλος θα πούμε πως τα σκυλάδικα είναι μια χαρά επειδή κάποια απ'αυτά πουλάνε και πολλοί τα γουστάρουν. Απλά δεν ισχύει. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από Sanjuro
mike299 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Sanjuro είπε ^Ποιος σου είπε πως με ενδιαφέρουν εμένα τα όσκαρ ή πως τους δίνω ιδιαίτερη αξία;; Βγες έξω απ'το πλαίσιο στο οποίο μοιάζεις να έχεις μπει. Πολύ αξία δίνεις στον "απλό θεατή". Ο μέσος (δεν ξέρω ο "απλός" ποιος ακριβώς είναι) θεατής είναι ένα άτομο που ξέρει πολύ λίγα από κινηματογράφο και τρώει σχεδόν ο,τι μπούρδα του πετάξει το Χόλιγουντ στα μούτρα. Απλά το Χόλιγουντ έχει δύο ταχύτητες, πουλάει και δήθεν ποιότητα πες μας Οσκαρικές ταινίες και υπερ-ήρωες κλπ για μαζική κατανάλωση. Αν το πάρουμε με την δικιά σου λογική και την επεκτείνουμε στην Μουσική στο τέλος θα πούμε πως τα σκυλάδικα είναι μια χαρά επειδή κάποια απ'αυτά πουλάνε και πολλοί τα γουστάρουν. Απλά δεν ισχύει. Δεν ανέφερα πουθενά τι μπορεί να σε ενδιαφέρει. Ανέφερα τα Όσκαρ, γιατί είναι τα μεγαλύτερα βραβεία κινηματογράφου οπότε καλώς ή κακώς φέρουν μεγάλη βαρύτητα. Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις τώρα. Ο απλός θεατής (ή μέσος αν προτιμάς) είναι αυτός που θα ασχοληθεί ελάχιστα με μια ταινία πριν την δει και καθόλου μετά, και μας αρέσει ή όχι, αυτός που αγοράζει τα περισσότερα εισητηρία. Συμφωνούμε ότι η πλειοψηφία των block busters είναι mindless action movies με χαμηλή καλλιτεχνική αξία, αλλά αυτό που μετράει στο τέλος είναι αν βγαίνεις από τον κινηματογράφο έχοντας διασκεδάσει ή όχι. Ομοίως και στα μπουζούκια (που θεωρώ άθλια αλλά είναι το καλύτερο μέρος για να ρίξεις γκόμενα 😉) Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από mike299
Sanjuro Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα μεγαλύτερα βραβεία φέρουν μεγάλη βαρύτητα;; Ναι, έχουν την βαρύτητα της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας του πλανήτη. Αυτό εννοούσες όταν έγραφες: "Τρανή απόδειξη τα Όσκαρ (απόδειξη πως "οι κριτικοί κρίνουν με βάση πράγματα που αφήνουν αδιάφορο τον απλό θεατή") και πόσες φορές τα κερδίζουν ταινίες που έχουν από μέτριες έως ανύπαρκτες εισπράξεις." αλήθεια;; Τρία πουλάκια κάθονταν με το συμπάθιο, μια έτσι την άλλη γιουβέτσι. Ελπίζω τουλάχιστον να βγήκες απ'το πλαίσιο στο οποίο είχες μπει γιατί είναι πολύ τυπικό απλοί θεατές να νομίζουν πως κουλτούρα = όσκαρ. Κατά κάποιο τρόπο υποθέτω πως είναι λογικό κάποιος να μην μπορεί να εμπιστευτεί τους κριτικούς όσων αφορά το απόλυτο minimum (την διασκέδαση) μιας ταινίας γιατί αυτοί δεν ψάχνουν αυτό (ή έστω δεν ψάχνουν μόνο αυτό) αλλά πολλά περισσότερα από μια ταινία. Θα έπρεπε να υποτιμήσουν πολύ το μέσο για να μπουν σε αυτή την ισοπεδωτική λογική. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από Sanjuro
KilliK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 καλα, και οι κριτικοι για τα πανηγυρια ειναι. δεν ειναι τυχαιο που τα τελευταια χρονια εχει παψει να υπαρχει συγκλιση στα βραβεια αναμεσα στα Οσκαρ και τις Χρυσες Σφαιρες. οχι οτι και η Ακαδημια παει πισω με τις αστοχες βραβευσεις τους, αλλα τουλαχιστον εκεινοι ειναι δημιουργοι. αλλα περα απο αυτο, το RT ειναι ενα σπασμενο συστημα βαθμολογησης λογω της δυαδικης του φυσης, επομενως οποιαδηποτε ενδιαμεση αποψη θα την κατατάσσει σε ενα απο τα δυο ακρα και συνηθως χωρις σωστη αιτιολογηση. ετσι εχουμε τα τραγελαφικα μια ταινια με 3/5 βαθμο που της δινει ενα σαιτ, το RT να το θεωρει φρεσκια κριτικη, ενω το 3/5 μιας αλλης ταινιας απο το ιδιο site να το θεωρει σαπια. δεν μπορεις να το παρεις σοβαρα. προσωπικα εγω αυτο που κανω ειναι να διαβαζω σχολια απο αυτους που πηγαν και ειδαν την ταινια και χρησιμοποιω το ενστικτο μου. τους κριτικους δεν τους πολυδιαβαζω, εκτος και αν ειναι καμια λιγοτερο γνωστη ταιναι και με ενδιαφερει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα