Προς το περιεχόμενο

Format σε laptop Samsung

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι. Θα ήθελα την βοήθειά σας όσο αφορά ένα laptop Samsung με αριθμό μοντέλου NP270E5G . Χρειάστηκε να αλλάξω σκληρό δίσκο γιατί χάλασε ο προηγούμενος αλλά δυστυχώς με οποιονδήποτε τρόπο να αν δοκίμασα να του περάσω windows 7/10 δεν τα κατάφερα γιατί εμφανίζεται ένα μήνυμα συνέχεια στην οθόνη του υπολογιστή όταν κάνει εκκίνηση (ALL BOOT OPTIONS ARE TRIED. PRESS F4 TO ENTER RECOVERY MODE OR ANY OTHER KEY TO CONTINUE.) Έχω ψάξει παντού στο internet πριν ζητήσω την βοήθεια σας με το πως μπορώ να μπω στο bios ή έστω να κάνω εγκατάσταση κάποιο λειτουργικό σύστημα ώστε να δουλέψει ο υπολογιστής όπως πριν. Επίσης να αναφέρω ότι έχω δοκιμάσει εγκατάσταση από εξωτερικό οπτικό , εσωτερικό οπτικό , usb (uefi / χωρίς uefi) αλλά δυστυχώς και πάλι το ίδιο μήνυμα εμφανίζεται , στο bios δεν μπορώ να μπω καθόλου παρόλο που έχω δοκιμάσει ότι συνδυασμό πλήκτρων μπορείτε να φανταστείτε! Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ή παραδόξως τυχαίνει να έχει τον ίδιο φορητό υπολογιστή , i need your help! :) 

Επεξ/σία από GaV
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω καν στο bios. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει ( επίσης το συγκεκριμένο laptop στην θέση της μπαταρίας 2032 δεν είχε καν μπαταριά πάνω από την μάνα του!!) οπότε ούτε reset μπορώ να κάνω ούτε τίποτα.

Δημοσ.

Πρεπει να μπεις στο bios, εκει ειναι η λύση. Βρες το κουμπι.

Αν κάνεις reset (πχ με τη μπαταρία εκτος) δεν θα αλλαξει το secure boot, γιατί ειναι default setting. 

Δημοσ.

Ο Πορτογάλος στο βίντεο δεν διευκρινίζει ακριβώς τι πατάει , νομίζω κάτι σε συνδυασμό ανάμεσα σε F2 - F4  (είναι και η μετάφραση του google τρομερή όποτε δεν καταλαβαίνεις ακριβώς)

Δημοσ.

Πρέπει να έχω καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ spam σε κουμπί! Πάλι δυστυχώς τίποτα! Σαν να μην θέλει να μπει στο bios!

Δημοσ.

Προφανώς ειναι κάποιος αλλος συνδυασμος,

Υποθέτω οτι ήδη δοκίμασες κρατημένο το FN και να κάνεις τικ-τικ στο F2.

Απο εκει και πέρα δοκίμασε 

Hold F10 + press release power button, in BIOS select the option to fast boot disabled

Πηγη https://www.ifixit.com/Answers/View/197717/Can't+get+to+BIOS+boot+menu

Για reset το bios (σαν λύση) δες το παρακατω βιντεο ΑΛΛΑ ό,τι κανεις με δική σου ευθυνη

Δημοσ.

Έχω ήδη δοκιμάσει το βίντεο με το reset πάνω στην μητρική αλλά δυστυχώς δεν έγινε κάτι. Έχω ήδη δοκιμάσει ότι συνδυασμό μου έχετε πει + 500 άλλους που σκέφτηκα μήπως και μπει. Πιθανόν κάτι να παίζει με την μπαταρία του bios , το πρόβλημα είναι ότι από την αρχή δεν είχε μπαταρία ο κατασκευαστής στην υποδοχή και δεν ξέρω αν θα βοηθήσει άμα βάλω μπαταρία 2032 εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, GaV είπε

από την αρχή δεν είχε μπαταρία ο κατασκευαστής στην υποδοχή

Αυτο το βρισκω πολυ απιθανο να συμβαινει.Δηλαδη υπαρχει η υποδοχη και ειναι αδεια?Φωτο αλλιως δεν το πιστευω! :) Επισης το bios υπαρχει , ειτε υπαρχει μπαταρια ειτε οχι.Η μπαταρια υπαρχει για να κραταει τα settings  οταν το μηχανημα ειναι κλειστο.Αλλιως καθε φορα θα εβγαζε μηνυμα σχετικο και θα φορτωνε τα defaults.

Eπισης σκεψου και το ενδεχομενο η μπαταρια να μην ειναι σε υποδοχη αλλα καπως ετσι.Να υπαρχει υποδοχη και να ειναι αδεια..το βλεπω πολυ χλωμο..εκτος και αν 1. καποιος πριν απο σενα εβαλε χερι αλλα και παλι χλωμο να εβγαλε την μπαταρια..δεν υπαρχει λογικος..λογος.. 2. να εχει φυγει απο την θεση της και να υπαρχει καπου στο εσωτερικο του φορητου.

Ο,τι και να συμβαινει ειναι ασχετη η μπαταρια με την δυνατοτητα να μπεις στο bios ή οχι.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Το οποιο λινκ σε στελνει σε αυτο.

Κανεις ο,τι λεει στο ποστ #2 και καλα Χριστουγεννα...

Αν ημουν στο "πρασινο μιλι" και μου λεγανε σε 2 ωρες σε βαζουμε στην ηλεκτρικη καρεκλα..ΕΚΤΟΣ και αν κανεις οτι λεει το ποστ #2 , θα διαλεγα την καρεκλα...
Δηλ , αν ειναι δυνατον , μονο και μονο απο αντιδραση δεν θα ξανα-ασχολιομουν με φορητο samsung..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...