thetiesthatbind Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Όταν θα ειναι να κανείς το πισι με 700 ευρώ μπατζετ παίζεις τίμια παπτζι. Πάρε τώρα τροφοδοτικό καλό και προσπάθησε να ανάβεις στα 800-900 να χωρέσεις και μια δυνατή GPU στο μελλοντικό σου πισι γιατι και ο APU θα στην κανει την δουλειά αρκετά καλά αλλά με μια 1050 Ti / 1060 θα έχει μεγαλύτερη γκάμα
tanasen01 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, Jim D. Ace είπε Καλησπέρα σας, λοιπόν έχω ένα σχετικά παλιό pc (7ετιας και βάλε) και σήμερα το πρωί κάηκε το τροφοδοτικό και μαζί του πήρε και την κάρτα γραφικών. Το τροφοδοτικό είναι ένα μουφιάρικο μάρκας deer και η κάρτα μια παμπάλαια nvidia geforce 9600 gt. Η μητρική μου είναι η asrock m3a770de https://www.asrock.com/mb/AMD/M3A770DE/ Δεν έχω λεφτά για καινούριο σύστημα και θα ήθελα να αλλάξω μόνο αυτά τα δύο ίσα ίσα για να συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου. Αρχικά για το τροφοδοτικό σκέφτομαι να πάρω ένα καλό 1) για να μην έχω ξανά προβλήματα και 2) σε περίπτωση αναβάθμισης στο μέλλον (η οποία μάλλον δεν θα αργήσει) να μου μείνει και να μην χρειαστώ καινούριο. Για την κάρτα σκεφτομαι καμιά φτηνιάρικη μεταχειρισμένη για να κάνω την δουλειά μου (με την προήγουμενη δεν είχα πρόβλημα άρα δεν χρειάζομαι κάτι δυνατό). Επίσης επείδη το pc έχει μόνο έναν hdd wd cavier blue 1tb σκεφτόμουν και την αγορά ενός ssd που πιστεύω θα δώσει νέα πνοή στο σύστημα. To μπάτζετ είναι γύρω στα 150 ευρώ. Aπο τροφοδοτικά που κοίταξα έπεσε στο μάτι μου σ αυτό. https://www.skroutz.gr/s/14239264/Seasonic-Focus-450-Gold.html Τι λέτε; Επίσης είδα εδώ στο φόρουμ στις αγγελίες κάρτες όπως η gtx 650 και την hd 4890 στα 30 με 40 ευρώ. Aξίζουν; Είναι καλύτερες από αυτην που έχω; Μήπως θα ναι καλύτερα αν πάρω μια καινούρια στα 30 40 ευρώ; Φίλε είσαι σίγουρος ότι κάηκε η κάρτα γραφικών και όχι π.χ. η μητρική;
Jim D. Ace Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Αρχικά το pc δεν ανοιγε καθόλου. Είχα εύκαιρο ένα παλιό τροφοδοτικό το οποίο γενικά λειτουργεί απλά ακούγεται σαν τρακτέρ πέρασα αυτό αντί του άλλου και το pc ξεκίνησε κανονικά. Εννοώ είδα τους ανεμιστήρες της cpu και του κουτιού να γυρνάνε κανονικά. Απλά ο ανεμιστήρας της καρτας γραφικών δεν κουνιόταν καθόλου και η οθόνη του υπολογιστή ήταν τελείως μαύρη. Γι αυτό υπέθεσα ότι είναι η κάρτα πεθαμένη. Δυστυχώς δεν έχω καμία άλλη πρόχειρη για να το τσεκάρω στα σίγουρα. Παίζει να ναι και η μητρική; Δεν θα πρεπε μετά να μην κουνιέται απολύτως τίποτα μέσα; Ή δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο;
roulis37 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, Jim D. Ace είπε Αρχικά το pc δεν ανοιγε καθόλου. Είχα εύκαιρο ένα παλιό τροφοδοτικό το οποίο γενικά λειτουργεί απλά ακούγεται σαν τρακτέρ πέρασα αυτό αντί του άλλου και το pc ξεκίνησε κανονικά. Εννοώ είδα τους ανεμιστήρες της cpu και του κουτιού να γυρνάνε κανονικά. Απλά ο ανεμιστήρας της καρτας γραφικών δεν κουνιόταν καθόλου και η οθόνη του υπολογιστή ήταν τελείως μαύρη. Γι αυτό υπέθεσα ότι είναι η κάρτα πεθαμένη. Δυστυχώς δεν έχω καμία άλλη πρόχειρη για να το τσεκάρω στα σίγουρα. Παίζει να ναι και η μητρική; Δεν θα πρεπε μετά να μην κουνιέται απολύτως τίποτα μέσα; Ή δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο; Όχι δεν είναι σίγουρο αυτό..κάνε μια σκατζα την κάρτα γραφικών σε άλλη pcie κ τεσταρε παλι
Jim D. Ace Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μαλακία μου τότε που έβγαλα γρήγορα συμπεράσματα και σας πρήζω όλο το απόγευμα κιόλας. Δεν έχω άλλη κάρτα αλλά θα προσπαθήσω να βρω καμία από κανέναν φίλο και θα ενημερώσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα