Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους απ’ τις κοσμοπολίτικες Κάννες!

Σαν παιδί και εγώ ήρθα να δουλέψω σεζόν, πάμε καλά και γυρνώντας Οκτώβρη θέλω να αγοράσω μια Vespa! Έχω όμως πονοκεφαλιάσει για το τι παίζει με τις παλιές που τις ανακατασκευάζουν, τις βάφουν κτλπ.. είναι οδηγικά ασφαλείς?

Επίσης, οι καινούριες είναι εύκολο να customαριστούν εμφανισιακά? Μιλάω μόνο για Θεσσαλονίκη..

Από 18 χρονών τις ζαχαρώνω.. πια στα 26 ελπίζω να βρώ κάτι αξιόλογο..

Δημοσ.

Κάτι αξιόλογο είναι ένα αμαξάκι μικρό που να μην καίει κιόλας.Συν την ασφάλεια που σου παρέχει...(όχι όσο ένα μεγάλο αυτοκίνητο αλλά καλύτερα από μηχανάκι.)
Την vespa παρτη για το χωριό... :D

Δημοσ.

Εγώ δεν βρίσκω νόημα στο να πάρει κάποιος ένα τόσο παλιό όχημα και να κινείται με αυτό. Το θέμα είναι να το έχεις στην εποχη του. Καλύτερα μια καινούργια!

(Προσωπική άποψη, ξέρω ότι σε πολλούς αρέσουν τα παλιά. Κι εμένα μου αρέσουν αλλά συμπληρωματικά). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος μίας P 200 e του 84. Την κληρονόμησα φέτος απο τον παππού μου. Με την συγκεκριμένη κόβαμε βόλτες όταν ήμουν πιτσιρικάς και η αξία της είναι συναισθηματικά μεγάλη για μένα. Η μηχανή της ήταν άψογη αλλά παρόλα αυτά ενα service βασικό το θέλει... Ο σκελετός απο την άλλη έχει σκουριές και σαπίλες παντού. Για σκελετό φτιάξιμο ένας σωστός φαναρτζης θέλει ένα 700αρι. Ανταλλακτικά που έχω πάρει (βρίσκεις τα πάντα) κοντά στα 900. Η βέσπα γενικά η την αγαπάς σαν vintage κομμάτι η απλά δεν. Δεν θα έχεις ποτέ την οδική συμπεριφορά και την κατανάλωση σε σχέση με ενα καινούργιο αλλά κερδίζεις σε αξιοπιστία και για μένα είναι οτι πιο όμορφο εχει βγει δε μηχανάκι . Αν πιάνουν τα χέρια σου και γουστάρεις θα σου έλεγα οτι είναι εργαλείο ανεκτιμητο. Αλλά και εγώ σαν βασικό μηχανάκι δεν θα το χρησιμοποιουσα ποτέ. 

Επεξ/σία από kourt71724
  • Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, blackdeagle είπε

Κάτι αξιόλογο είναι ένα αμαξάκι μικρό που να μην καίει κιόλας.Συν την ασφάλεια που σου παρέχει...(όχι όσο ένα μεγάλο αυτοκίνητο αλλά καλύτερα από μηχανάκι.)
Την vespa παρτη για το χωριό... :D

Αμάξι υπάρχει και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Απλά ψάχνω κάτι για πιο άνετη μετακίνηση εντός πόλης!

Δημοσ.

Βέσπα και άνετη μετακίνηση είναι έννοιες ασύμβατες, δεν θα ήταν υπερβολή να έλεγα πως η βέσπα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο δίτροχο είναι τραγική.

• Like 2
Δημοσ.

μια χαρα ειναι τα παλια οχηματα,αρκει να συντηρουνται σωστα και να εχουν φρεσκα αναλωσιμα.σημερα πηγα για βουτια με ενα βανακι 27 ετων, 200 χλμτρα  μακρια,μεση ωριαια 100 χλμ,θερμοκρασια εξωτερικη 40°.δεν μπορεις να μαντεψεις ποσα συγχρονα ηταν στην ακρη με ανοιχτα καπο περιμενοντας οδικη....

Δημοσ.

πριν 27 χρονια ειχα την cosa 200. στεναχωρεθηκα οταν την πουλησα μετα απο 3 χρονια χρησης. υπεροχη μηχανη. εκανα πολλα ταξιδια απροβληματιστα.

η vespa δεν ειναι απλα μια ακομη μηχανη. ειναι φιλοσοφια, ειναι κουλτουρα.

ή την αγαπας ή την μισείς δεν υπαρχει ενδιαμεση κατασταση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

vespa ... αν ειναι για το retro της υποθεσης και το hipster look ... ok γουστα ειναι αυτα, 0 κουβεντα παρτην να κοβεις καμια βολτα στα ιν μαγαζια και να εισαι ωραιος :)

σαν μηχανακι-μηχανη το θεωρω οτι χειροτερο και πιο επικίνδυνο υπαρχει 

ειμαστε στο 2018 η μηχανοκινηση εχει εξελιχθει και υπαρχουν και αλλες αναγκες και απαιτησεις στους συχρονους δρομους και με την κινηση που εχουν...

σκελετος απο στρατζα λαμαρινα συνδυασμένο με γκαζοντενεκε - υπερβολικο βαρος - ασυμετρη παντελως κατανομη των βαρων που ετσι και χρειαστεις αποτομο φρεναρισμα σου φευγει οπου νανε - τραγικοι αερομπαλες τροχοι με μηδενικη αισθηση του δρομου, τραγικα φρενα, τραγικο συστημα ταχυτητων .... γενικα μια ταλαιπωρία

κατι τετοια οδηγουσαμε στην ζουλα 15 χρονων και με τέτοιο εδωσα για διπλωμα ... απο τοτε περασαν πανω απο 10 μηχανακια/μηχανες

και οταν χρειαστηκε παλι να οδηγησω μια βεσπα, τρομαξα και μου κοπηκαν τα ποδια σκεφτομενος τι οδηγουσαμε ... αγνοια κινδυνου παντελως οταν εισαι μικρος :) :) :)

τωρα ουτε στον εχθρο μου, ενα παπι εχει 100 φορες καλυτερη οδηγική συμπεριφορά

Επεξ/σία από xrhstosiak
Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει μια Vespa Granturismo 200 στειλε μου pm για φωτο κτλπ  η τιμή είναι σκότωμα .Μηχανικά είναι άψογη σχεδόν τα πάντα αλλάχτηκαν τον 10/2016 εξωτερικα θέλει μαζέματα.Την αγόρασα το 2012 με προοπτική να την κάνω όπως την ονειρευόμουν εμφανισιακά  αλλά το τρέξιμο με την δουλειά και την οικογένεια δεν με άφησαν να ασχοληθώ με το εμφανισιακό κομμάτι ,τώρα μετακομίζω και θα την αφήσω στο πατρικό στην Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.

Σε κανένα όχημα εποχής είτε αμάξι ή δίτροχο δεν θα βρεις ανέσεις και ασφάλεια του τωρινού. Το κλασσικο όχημα το αγαπάς για τις αναμνήσεις που έχεις για σεβασμό σε ένα κομμάτι της ιστορίας γιατί μεγάλωσες με μια αφίσα στο δωμάτιο σου και το βλέπεις στο γκαράζ σου ακόμα και σαν ψυχοθεραπεία να το επισκευάσεις μόνος σου (η ψυχοθεραπεία βέβαια πάει περίπατο όταν μπλέξεις με μάστορες ειδικά φανοποιους που σε στέλνουν στο τρελάδικο).

Έχω έναν αρκετά μεγάλο στόλο από παλιά αυτοκίνητα αλλά με κανένα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου για daily γιατί είναι αρκετά κοστοβορα σε συντήρηση και σε χρήση και σε πολλά απ αυτά τα ανταλλακτικά είναι σπάνια και μια βλάβη μπορεί να τα καθηλώσει για μήνες ή ακόμα και χρόνια. Χωρίς να έχω εμπειρία από βέσπα φαντάζομαι ότι ισχύουν οι ίδιες αρχές απλά λόγω δημοφιλίας δεν θα είναι τόσο δύσκολο στο να βρεις ανταλλακτικά. 

Δημοσ.

Η αποθέωση στη βέσπα, για 'μένα, είναι ο ήχος του ρελαντί! :-)

Πουτ πουτ πουτπουτπουτ πουτ πουτ 

Δημοσ.

Έχω δύο βέσπες μια 125CC 28 ετών, και μία 200αρα με 5.000 χιλιόμετρα, αγορά του 2003 και είναι σε αποθήκη. 

Χρησιμοποιώ την 125 για κίνηση μέσα στην πόλη, επαρχία αυτόν τον καιρό, και για να πηγαίνω για κάνα μπάνιο...

Είναι  απλά μηχανήματα, αξιόπιστα, καίνε λίγο παραπάνω, αλλά για διάφορους λόγους ο καθένας τις αγαπάει.

Πως αλλιώς, αφού τα φοιτητικά μου χρόνια γύριζα τις Κυκλάδες και άλλα νησιά, μοίραζα πίτσες, και έκανα βόλτες με την φίλη μου...

Οι μοντέρνες βέσπες είναι πολύ καλά μηχανήματα. Θα ήθελα 'όμως να έχουν ταχύτητες στο χέρι όπως οι παλιές, και όχι να είναι αυτόματες.

Όσο αφορά τον OhgmaAurvanium, άμα γουστάρεις αγόρασε βέσπα, ανταλλακτικά υπάρχουν  αλλά χρειάζεται και μάστορας έντιμος και έμπειρος. Ρώτα σε κάνα club, κάτι θα μάθεις...

Κάνες! είχα πάει τα φοιτητικά μου χρόνια, για δουλειά επίσης, καλά να περνάς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...