Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Πρόσφατα πριν τρεις ημέρες συγκεκριμένα αγόρασα μια τηλεόραση 4Κ για να την χρησιμοποιήσω ως μόνιτορ στον σταθερό υπολογιστή!

Είχα σκοπό να πάρω κάποια στιγμή ένα Monitor 34 ή 38 ιντσών με 21:9 κάτι σαν αυτές εδώ LG 34UM58-P,  LG 34UM69G-B,  LG 34UC79G-B αλλά γλυκοκύταζα και την Samsung CHG90 (η οποία είναι οθονάρα με τα όλα της!) αλλά προέκυψε η 40 4Κ λόγω κόστους και εικόνας!

Βασικά στηρίχθηκα σε κάποιες κρητικές που είχα διαβάσει στο SKROUTZ για την συγκεκριμένη τηλεόραση και είπα δεν έχω να χάσω και τίποτα! (Νόμιζα!)

Για να μην τα πολυλογώ αγόρασα την UE40MU6122 με 369 ευρώ από το YOU και την σύνδεσα με καλώδιο HDMI 2.0 στον υπολογιστή και σε συνδυασμό με το UHDMI (μια επιλογή που αν έχεις HDMI 2.0 καλώδιο μπορείς να δεις 4Κ ανάλυση από τον υπολογιστή). Αμ έλα που δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη! Όχι μόνο αυτό αλλά φαίνεται σαν να μην έχει καθόλου σήμα! Βρε άλλαξα ότι ρυθμίσεις είχε η τηλεόραση πάλι τίποτα βρε αντικατέστησα το καλώδιο πάλι τίποτα! Αναγκάστηκα πήρα το service της SAMSUNG και έκλεισα ραντεβού για την επόμενη ημέρα για να συνδεθεί ένας τεχνικός με απομακρυσμένη σύνδεση (από επιλογή της τηλεόρασης!) για να δει αν λύνεται το πρόβλημα. Όντως την επομένη με πήρε στο κινητό μπήκε μέσα στην οθόνη κατόπι κάποιον ενεργειών μου και τελικά ούτε και αυτός κατάφερε να κάνει τίποτα! Με παρέπεμψε να μπω την σελίδα τους και να κατεβάσω το τελευταίο upgrade της τηλεοράσεως μέσω usb stick. Όντως το έκανα και αυτό και πάλι τίποτα! Στην τελική για να μην σας ζαλίζω ο τεχνικός μου είπε ότι δεν γίνετε τίποτα! Καλά του λέω τζάμπα την αγόρασα του λέω; Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό από την στιγμή που δεν παίζει είναι θέμα ασυμβατότητας με κάποιο υλικό από τον υπολογιστή σας! και κάπως έτσι έκλεισε η όλη υπόθεση με την SAMSUNG! Βέβαια εγώ πήρα και τα κεντρικά της YOU για να το διασταυρώσω αν όντως είναι έτσι και αυτοί μου είπαν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα μου πάρουν την τηλεόραση πίσω (βέβαια όχι στο 100 % αλλά κάπου στο 80 % περίπου!).

Υπάρχει η δυνατότητα ρε παιδιά να είναι θέμα ασυμβατότητας όπως μου είπε ο τεχνικός της SAMSUNG; Για κάρτα γραφικών χρησιμοποιώ του επεξεργαστή i7 7700Κ αλλά έχω και της Μητρικής Gigabyte Z170X-Gaming 7. Τι μπορεί να φταίει και δεν έχω σήμα στην τηλεόραση; Μήπως αν βάλω καμιά κάρτα γραφικών θα δει σήμα; Μπορείτε να μου δώσετε μια εξήγηση για το τι μπορεί να φταίει και το πως θα μπορέσω να λύσω αυτό το "πρόβλημα" τώρα;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Δημήτρης Γιαννιτσώτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με hdmi οσο και να προσπαθεις δεν θα καταφερεις να σηκωσεις 60hz.οποτε και γι αυτο δεν εχεις σημα.

θελει dp γιατι σηκωνει μεχρι 1.4v hdmi.οποτε και 2.0 που βαζεις δωρο αδωρον.

και τηλεοραση για monitor? μεγαλο input lag

4K support indicates the product's support of 4K resolution, defined here as minimum 3840 x 2160.

Επεξ/σία από alexakos89
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κατάλαβα καλά θέλει DisplayPort (μάλλον αυτό θα εννοείς από το dp) πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσω κάρτα γραφικών!

Αυτό τώρα είναι ένα σοβαρό ζήτημα αν και βέβαια κάποια στιγμή θα την έκανα την κίνηση αλλά σκεφτόμουν αυτό το διάστημα να την βγάλω με την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή η της μητρικής και μετά αφού βγουν οι καινούργιες 1180 GTX να κάνω καμιά κίνηση για την 1070 ή για την 1080 GTX ανάλογα βέβαια με το πόσο θα πέσουν οι τιμές από την πίεση των καινούργιων καρτών.

Άλλη λύση δηλαδή δεν υπάρχει;! Αν βάλω καλώδιο HDMI σε DVI λες να κάνει τίποτα;(και αν ναι θα μπορεί να παίξει ικανοποιητικά;)

Ευχαριστώ alexakos89 ☝️

Επεξ/σία από Δημήτρης Γιαννιτσώτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TΤο dvi σηκώνει μέχρι 2k. Όποτε και να το βάλεις δεν θα δεις κάτι. Η κάρτα γραφικών που έχεις είναι του επεξεργαστή και όχι της μητρικής. Απλά η μητρική βγάζει τις εξόδους. Τι το θες το 4K με την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή; Αν είναι μόνο για ανάλυση και καμία ταινία το καταλαβαίνω. Αλλά για κάτι άλλο πχ παιχνίδια δεν κάνει.

Με την κάρτα γραφικών που θα πάρεις υποστηρίζει το πρότυπ hdmi 2.0 και θα μπορεια να δεις κανονικά. Αλλιώς δοκιμάζεις hdmi στην tv και display port στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αν έχει display port. 

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.

4 ώρες πριν, george kesoglu είπε

Η μητρική απ´οτι βλέπω έχει έξοδο dp 

Ναι όντως έχει dp στην Μητρική και δεν μου πέρασε καθόλου από το νου!

Θα πάρω καλώδιο dp σε HDMI για να δω αν όντως δώσει σήμα στην τηλεόραση και αν δώσει πιστεύω πως θα είναι και καλύτερο απ ότι το HDMI σε HDMI.

Σας ευχαριστώ παίδες alexakos89 και george kesoglu και με την πρώτη ευκαιρία θα σας ενημερώσω!

Δημοσ.
Στις 21/7/2018 στις 11:37 ΜΜ, Δημήτρης Γιαννιτσώτης είπε

Για να μην τα πολυλογώ αγόρασα την UE40MU6122 με 369 ευρώ από το YOU και την σύνδεσα με καλώδιο HDMI 2.0 στον υπολογιστή και σε συνδυασμό με το UHDMI (μια επιλογή που αν έχεις HDMI 2.0 καλώδιο μπορείς να δεις 4Κ ανάλυση από τον υπολογιστή). Αμ έλα που δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη! Όχι μόνο αυτό αλλά φαίνεται σαν να μην έχει καθόλου σήμα!

Έχω την 55αρα και παίζει, νομίζω πως μόνο από τη θύρα HDMI 1 γίνεται. Το pc μου είναι 2 ετών με intel i3 και win 10 64 bit και μου έβγαλε προτεινόμενη ανάλυση UHD!

Αν είχα και πάνω από 6mbps ADSL...:mad:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Δεν έχει γίνει τίποτα όσα και αν έχω κάνει! Πήρα καλώδιο DP σε HDMI το κούμπωσα τίποτα πάλι! Βρε άλλαξα χίλιες φορές τις ρυθμίσεις τις τηλεόρασης πάλι τίποτα!

Πως γίνετε με το Netbook που έχω να μπαίνω και με τον σταθερό να μην μπορώ να μπω;! Φαντάζομαι ότι την δουλειά την κάνουν τα Win 10 που έχω (Στο Netbook έχω Win 7 & Linux) στον σταθερό δεν εξηγείται αλλιώς! Προφανώς θα πρέπει κάπως να ρυθμίσω τα 10άρια για να βλέπει σήμα η τηλεόραση αλλά τι ρύθμιση να κάνω αυτό είναι τώρα το ζητούμενο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...