Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, elorant είπε

Εσύ που έγραψες το παραλλήρημα από πάνω, σου πέρασε μήπως από το μυαλό ότι υπάρχουν κι επιχειρήσεις εκεί έξω εκτός από καταναλωτές που έχουν τεράστιες ανάγκες για αποθήκευση; Να σκέφτεσε και λίγο πριν γράψετε κάτι ρε παιδιά.

Σαφώς και υπάρχουν

Ανήκουν σε άλλη κατηγορία και χρειάζονται επαγγελματικό εξοπλισμό

πχ

https://nimbusdata.com/products/exadrive-platform/scalable-ssds/

Το άρθρο, όπως και ο φίλος παραπάνω, πιστεύω αναφέρονται σε καταναλωτικά προϊόντα

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Καποτε αποθηκευαμε σε ΚΒ κ βλεπαμε τα ΜΒ με θαυμασμο, ευχαριστοντας την τυχη μας που μπορουσαμε να εχουμε μερικα χαρτια σε ενα τοσο μικρο μερος κ να δουλευουμε με αυτα χωρις να χρειαζομαστε γραμματεα. Τουλαχιστον μπορουσαμε να δουλευουμε το περιεργο μηχανημα που λεγοταν κομπιουτερ!! Ηταν η εποχη που μετα τις ταξεις κλειναμε ραντεβου στο κοριτσι στα εργαστηρια, να μας δει να πληκτρολογουμε μπροστα σε ενα διχρωμο μονιτορ -για λογους εντυπωσιασμου- κ μετα να την παμε για καφε.

Μετα ηρθαν τα ΜΒ με τα φλοπυ κ ειμασταν με το στομα ανοιχτο που μπορουσαμε να εχουμε τομους ολοκληρους σε μερικες δισκετες!!! Χωραγαν κ προγραμματα αυτα! Βλεπαμε τα γιγα κ λεγαμε αμαν κ ποτε να αποθηκευουμε κ καμια φωτο. Να μην χρειαζεται να κουβαλαμε κοτζαμ θηκες με πλαστικα. Αυτη ηταν η εποχη που το κοριτσι μας ειχε παντρευτει (οχι τοσο γιατι ειχε εντυπωσιαστει, αλλα γιατι της φανηκε οτι ισως "εχει μελλον" κ ειπε να το ρισκαρει...), κ ειχαμε αναγκη για σοβαροτερα εργαλεια στην δουλεια, μπας κ κονομησουμε τιποτα να στηθει το σπιτικο... 

Μετα ηρθαν τελικα τα γιγα κ οι σκληροι. Αποκαλυψη Τωρα λεμε!!!! Μπορουσαμε να βαλουμε κ ΜΟΥΣΙΚΗ σε αυτους!!! Χωραγαν κ ΠΟΣΤΕΡ!!!  Αυτο κρατησε καμια 15ετια (στο φορτε του, γιατι η τεχνολογια προυπηρχε αλλα ηταν μονο για σερβερ (ΛΟΛ!!)). Αλλα κ παλι δεν φταναν γιατι τωρα θελαμε κ ταινιες αποθηκευμενες κ χρειαζομασταν Τερα. Μεγαλωναν οι σκληροι, μεγαλωναν κ τα αρχεια, μεγαλωνε κ η αναγκη μας να σωζουμε. Αυτη ηταν η εποχη που ειχαμε φτασει οπου ηταν να φτασουμε, το αγορι εκανε κοιλια, το κοριτσι προγουλια, κ τα βυζια κ των δυο κρεμασαν. Τα μικρα αρχισαν να μιλανε, να περπατανε κ να καταλαβαινουν. Κ να ζητανε φυσικα. Δεν υπηρχε καμια αισθηση οτι θα βγει κατι παραπανω χρηματικα αν τα αποθηκευτικα μεσα γινονταν μεγαλυτερα, καλυτερα, η πιο αξιοπιστα... Η λαμαρινα στην ψωροκωσταινα απαλλοτριωνει κ τα πιο εξυπνα ονειρα. Περισσοτερο ηταν η αναγκη για ενα χαμογελο το απογευμα βλεποντας μια ταινια ολοι μαζι πριν παμε για υπνο (κ αν δεν μας επαιρνε ενδιαμεσα στον καναπε απ την κουραση). 

Ηρθαν κ τα Τερα κ μαζι κ η εποχη των σταθερων/στερεων αποθηκευτικων (στiκακια, ssd, sd cards). Πλεον ολα αποθηκευονται. Ταινιες, δισκογραφιες, βιβλιοθηκες ολοκληρες, βιντεακια απο την ζωη μας κ των δικων μας κ των φιλων μας κ των γνωστων μας, τορρεντ, παιχνιδια, προγραμματα κ οτι μας κατεβει. Αισιως φτασαμε την εποχη που αρχιζουν να χανονται μαλια, δοντια, ματια (για να μην παμε κ πιο κατω κ το κανουμε κωμωδια το θεμα χαχαχα!). Τα μικρα -που δεν ειναι πλεον μικρα- θελουν τα δικα τους μηχανηματα κ τις δικες τους "αποθηκες", να αρχισουν να βαζουν την ζωη τους μεσα. Τα παντα ειναι ενας υπολογιστης κ τα παντα εχουν μια καμερα κ ενα μικροφωνο. Λογικο ειναι τα παντα πια να εχουν κ κατι να κρατα αρχεια. Πλεον οπου παμε μας ακολουθει κ καποια μορφη αποθηκευτικου μεσου. Ομως δεν υπαρχει αλλο αυτη η αναγκη να αποθηκευσουμε. Καλες οι ταινιες, καλες κ οι μουσικες. Καλοι κ οι φιλοι στα βιντεακια, καλα κ τα παρτυ γενεθλιων. Ποιο το νοημα να τα "σωσουμε" ομως? Οτι γραψαμε γραψαμε, κ οτι καψαμε καψαμε. Η ζωη κυλησε, τα αποθηκευτικα μεσα φτασαν επιτελους να ειναι αυτο που καποτε ονειρευομασταν. Ολα ψηφιοποιηθηκαν κ ολα χωρανε. Ομορφα, αλλα ποιος ο λογος? Στην πορεια για να αυξησουμε την χωριτικοτητα κ την ταχυτητα προσπελασης χασαμε την μπαλα. Καπου ξεφυγαμε απ το μονοπατι κ τωρα, αν καποιος κατσει κ το καλοσκεφτει, ειναι απο λιγα εως ελαχιστα αυτα τα αληθινα που αξιζουν χωρο στο αποθηκευτικο μας μεσο... Ισως για τους επομενους, αλλα ας μας επιτραπει να αμφιβαλουμε. Τα περισσοτερα απ αυτα που εχουμε σημερα ειναι μονο για cloud storage - να τα βαζουμε καπου μακρυα να μην τα βλεπουμε συχνα, κ αμα λαχει μια μερα να τα ξεχασουμε εντελως παρεα με το παλιο μας password.......

Κ τωρα?  K τωρα παμε για να ανεβουμε σιγα σιγα την σκαλα με τα Τερα!!!  Για να φτασουμε στα Πετα σε καμια δεκαετια κ στην επομενη τεχνολογια!! Να αποθηκευουμε τα καινουργια βιντεο με raytracing κ 16K!! Τις επομενες πολυκαναλες μουσικες κ τις φωτο με εξτρα αναλυση!! Εμεις ισως να μην υπαρχουμε καν. Οι γνωστες εταιριες ακομα θα κανουν τα λεφτα τους. Κ το hype για τα καινουργια προιοντα θα συνεχιζεται λες κ ανακαλυψαν τους υπολογιστες κ τα ΜΒ εχτες!!! Απο τοτε ομως, που ξεκινησαμε ολοι μαζι (εταιριες, διαφημηστικες, καταναλωτες κ μιντια) αυτο το ταξιδι πολλα εχουν αλλαξει. Η, για να τα λεμε με το ονομα τους, εχουν εξαφανιστει. Ουτε φιλαρακια "απ το δημοτικο" μενουν- οπως ελεγε ο παππους μου, ουτε φιλαρακια "απ τον στρατο"- οπως ελεγε ο πατερας μου, ουτε "απ την δουλεια" -οπως προ πολλων χρονων ελεγα εγω. Ουτε οι αγαπες αφηνουν τιποτα, ουτε τα λογια σημαινουν κατι. Ουτε τα πανεπιστημια αφηνουν τιποτα, ουτε τα λεφτα, ουτε οι εκκλησιες, ουτε οι κυβερνησεις, ουτε τα μεσα ενημερωσης. Τιποτα μα κυριολεκτικα τιποτα δεν εχει σοβαρη σημασια στην εποχη μας. Ολα φευγαλεα, ψευτικα, γεννετικα αλλαγμενα κ με ημερομηνια προσχεδιασμενης απαρχαιωσης.... 

Κ φτανουμε, νομιζω. στον πληρη κυκλο μιας τεχνολογιας- Απο εκει που ξεκινωντας ειχαμε ΤΟΣΑ να σωσουμε κ τοσο λιγο χωρο να τα βαλουμε, φτανουμε στην εποχη που εχουμε ΤΟΣΟ χωρο να μπουν, αλλα πολυ λιγα που αξιζουν. Τι ειρωνια, θα ελεγε καποιος... Ολα οσα εχει ενας να "σωσει" πραγματικα δεν θα πιανουν παραπανω απο ενα φλοπυ του 1992... Ειναι η εποχη που το κοριτσι ειναι μονο του, τα μικρα δεν ειναι μικρα κ αλλοι "σωζουν" για εμας. 

Άσπρα κοράκια μαύρα κοράκια...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μου φαίνεται εντελώς γελοίο ότι σε ένα τεχνολογικό forum κάποιος γράφει ένα κείμενο που καυτηριάζει την εξέλιξη. Αθάνατη ελληνική μιζέρια, κλάψα και δυσαρέσκεια για τα πάντα. Και το φάρμακο για τον καρκίνο να εφευρεθεί κάποιοι εδώ μέσα θα βρουν κάτι να γκρινιάξουν.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, elorant είπε

Μου φαίνεται εντελώς γελοίο ότι σε ένα τεχνολογικό forum κάποιος γράφει ένα κείμενο που καυτηριάζει την εξέλιξη. Αθάνατη ελληνική μιζέρια, κλάψα και δυσαρέσκεια για τα πάντα. Και το φάρμακο για τον καρκίνο να εφευρεθεί κάποιοι εδώ μέσα θα βρουν κάτι να γκρινιάξουν.

Δεν την καυτηριάζει φίλε μου,ίσως δεν κατάλαβες το νόημα σε όλο αυτό που γράφει.

• Like 4
Δημοσ.

Ωραίο το κείμενο @SilverMachine. Έζησα την εποχή των 512Kb Ram, 1.2Mb Floppy drive (ή το γράμμα Β:\ στο ms-dos :P ) και αυτά τα ωραία χρόνια γενικότερα. Νοσταλγία με έπιασε!

Η εξέλιξη η τεχνολογική όμως είναι κάτι αναπόφευκτο και ταυτόχρονα, θεμιτό (για πολύ κόσμο) :) Βοηθάει πολύ, η αλήθεια είναι! Και εμένα μου φαινόταν περίεργο που οι χωρητικότητες αυξάνονταν χρόνο με το χρόνο (το 1999 είχε 8.4GB Quantum Fireball HDD και είχα και 20 παιχνίδια 😛 ), αλλά μου άρεσε κιόλας ;) Καταλαβαίνω ότι σου φαίνεται ανούσια η τόση πληροφορία, απλά δεν είναι για όλους έτσι!

Μακάρι να έρθουν οι τιμές σε κάπως καλύτερα επίπεδα στα επόμενα χρόνια!

• Like 4
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, elorant είπε

Γιατί τέτοια χολή? Καυστικός είσαι εσύ ο ίδιος. Και την γκρίνια μόνο εσύ την κάνεις...

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elorant είπε

Aν θες να πάρεις ψηφιακό αντίγραφο όλης της ζωής σου, ναι θα χρειαστείς πολλές δισκέτες,cd,dvd,BR,HDD,SSD κ.α αλλα μάλλον δεν θα προλάβεις να τα δεις ποτέ σου όλα όσα αποθήκευσες, όταν θελησεις , το νόημα είναι να κρατάς τα σημαντικά...αυτό ήθελε να πει ο φίλος με το μακροσκελες - αυτοβιογραφικο πόστ του που μάλλον δεν το διάβασες...

Οπότε αναρωτήσου ποιος είναι ο γελοίος , όπως χαρακτήρισες τον παραπάνω χρήστη...

• Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν θέλουμε ρε μάγκα να βάλουμε τσόντες και ταινίες στους δίσκους. Θέλουμε να βάλουμε πράγματα της δουλειάς μας και όσο ταχύτερους και μεγαλύτερους δίσκους έχουμε τόσο το καλύτερο.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, elorant είπε

Δεν θέλουμε ρε μάγκα να βάλουμε τσόντες και ταινίες στους δίσκους. Θέλουμε να βάλουμε πράγματα της δουλειάς μας και όσο ταχύτερους και μεγαλύτερους δίσκους έχουμε τόσο το καλύτερο.

Άστο ρε φίλε...Δεν έχεις καταλάβει τίποτα...Μόνο εσύ γκρινιάζεις.Ολοι στο λένε.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, elorant είπε

Είσαι πολύ άξεστος...

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, SilverMachine said:

Καποτε αποθηκευαμε σε ΚΒ κ βλεπαμε τα ΜΒ με θαυμασμο...

Συμφωνώ και διαφωνώ μαζί :)

Έχοντας ζήσει τους υπολογιστές από την εποχή της κασσέτας και των διάτρητων καρτών, η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη. Το αν είναι αναγκαία, νομίζω δεν έχει λόγο συζήτησης. Αν είναι χρήσιμη για όλους; Αυτό υπόκειται σε υποκειμενικόητα.

Όμως...

Θυμάμαι κάπου στα μέσα του 90, διαβάζοντας το RAM, είχε ένα άρθρο, για δύο επιστήμονες σε κάποιο πανεπιστήμιο, που κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν 2 σωματίδια ύλης, μέσα στο εργαστήριο, από ένα σημείο σε ένα άλλο. Σημαντικό επίτευγμα για τότε και η αναμενώμενη ερώτηση στη συνέντευξη ήταν: Τι χρειάζεται για να τηλεμεταφέρουμε έναν άνθρωπο;

Η απάντηση ήταν αποστομωτική για τότε. Θυμάμαι στο περίπου ότι έλεγαν, πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει η τεχνολογία να επιτρέπει την ανάλυση, αποθήκευση και αποστολή των δεδομένων, σχεδόν ακαριαία, γιατί το ανθρώπινο σώμα αλλάζει συνεχώς. Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά, ότι αν αποθηκεύσουμε τα δεδομένα του ανθρώπινου σώματος σε CDs (τότε 700ΜΒ το καθένα) και τα βάλουμε το ένα πάνω στο άλλο, θα καλύψουν την απόσταση Γης-Σελήνης...

Χοντρικά δηλαδή, υπάρχει η τεχνική, αλλά όχι η τεχνολογία να το στηρίξει. Περίπου 30 χρόνια μετά, ακούμε για ταχύτατους δίσκους (σε σχέση με τα CDs ειδικά), με χιλιάδες φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα, αλλά και πάλι δεν είναι ικανοί να φέρουν σε πέρας ένα ανάλογο εγχείρημα. Θέλει αρκετή εξέλιξη ακόμα και η ανάπτυξη στην τεχνολογία βοηθάει σε αυτό.

Χώρια που πέφτουν οι τιμές σε παλαιότερα μηχανήματα κι έτσι εσύ κι ο καθένας που δε χρειάζετε Tera, ή Peta, θα βρείτε τα ΚΒ πολύ φθηνά :)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kajwbtfe είπε

Άστο ρε φίλε...Δεν έχεις καταλάβει τίποτα...Μόνο εσύ γκρινιάζεις.Ολοι στο λένε.

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει αγορίνα μου είναι ότι μπαίνω σε ένα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ forum να διαβάσω για μια είδηση που αφορά την επικείμενη αύξηση χωρητικότητας των δίσκων κι εκεί που περιμένω να δω σχόλια για την τεχνολογία αυτή καθαυτή διαβάζω τις ρομαντικές παρλάτες κάποιου που νοιώθει ότι οι εποχές τον έχουν ξεπεράσει. Κι από κάτω τρεις ντουζίνες τύπους να βαράνε παλαμάκια. Γι αυτό θα έχουμε μνημόνια για διακόσια χρόνια ακόμα. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο που εξελίσσεται και νοιώθουμε και μάγκες γιατί δεν μας έχει αλλοτριώσει η τεχνολογία και στο φινάλε τι να τα κάνεις όλα αυτά τα TB;

Αυτό είναι ο ορισμός της ΜΙΖΕΡΙΑΣ. Πηγαίντε στις μανούλες στο facebook να πείτε τον πόνο σας μαζί με διάφορες πικραμένες που "επιχειρηματολογούν" ενάντια στα εμβόλια και θέλουν να ξεματιάζουν τα παιδιά.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, elorant είπε

Εσύ που έγραψες το παραλλήρημα από πάνω, σου πέρασε μήπως από το μυαλό ότι υπάρχουν κι επιχειρήσεις εκεί έξω εκτός από καταναλωτές που έχουν τεράστιες ανάγκες για αποθήκευση; Να σκέφτεσε και λίγο πριν γράψετε κάτι ρε παιδιά.

Κάποιοι γράφουν απλώς για να γράψουν (και να φωνάξουν είμαι και εγώ εδώ και ας μην έχω να πω ΤΙΠΟΤΑ) και άλλοι γιατί έχουν και ΛΟΓΟ και κάτι να πουν. Μάντεψε που ανήκεις εσύ φιλαράκι ....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι σκληροί δίσκοι θα έπρεπε να αυξάνουν σε ταχύτητα ΚΑΙ σε χωρητικότητα. Με τους SSD έχουμε ταχύτητα, αλλά όχι χωρητικότητα με δυσανάλογο κόστος απόκτησης και αντοχής στο χρόνο (κατά κανόνα πάντα). Όταν το προϊόν που υποτίθεται ότι αντικαθιστά το προηγούμενο δεν είναι σε όλα καλύτερο, τότε δεν είναι εξέλιξη. Απλά αναφέρεται σε διαφορετικό μέρος του καταναλωτικού κοινού.

Οι σκληροί δίσκοι και οι οθόνες ήταν 2 πράγματα που κρατούσες σε αναβάθμιση του υπολογιστή. Αυτό δεν τους βόλεψε εκεί στις εταιρείες και έβγαλαν τους SSD. Για να υπάρχει κίνητρο αγοράς ανέβασαν την ταχύτητα και όλα μια χαρά... Σε 4πλασιες τιμές και πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια, ενώ η κατασκευή του είναι πιο απλή από τους μηχανικούς με τη σημερινή τεχνολογία.

Δε λέω ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν, αλλά έπρεπε να είναι φθηνότεροι και να μην πλασάρονται ως αντικαταστάτες των μηχανικών. Βγήκαν γι αυτούς που κρατάνε backups σε αλλά μέσα και στο σκληρό τους έχουν αναλώσιμα αρχεία και τους νοιάζει η ταχύτητα και όχι η χωρητικότητα. Πχ ο gamer που παίζει το πολύ 5-8 παιχνίδια, τα τερματίζει και τα σβήνει θα εκμεταλλευτεί του καλύτερους χρόνους απόκρισης ενός SSD. Ο χρήστης που κάνει τα πάντα στο pc (παιχνίδια, σειρές, ταινίες κτλ) θα θελήσει ένα καλό μηχανικό ή έναν υβριδικό μηχανικό, ή έναν μηχανικό παράλληλα με ένα SSD. Σε κάθε περίπτωση δε θα βολευτεί εύκολα με ένα μόνο SSD.

Είναι θέμα αναγκών. Η κάθε τεχνολογια έχει θετικά και αρνητικά. Όταν φθάσουν να πωλούνται σε παραπλήσιες τιμές με τους μηχανικούς, με παρόμοιες χωρητικότητες και αντοχή στο χρόνο, τότε θα μιλάμε για εξέλιξη.

Πχ και στις οθόνες έκαναν κάτι παρόμοιο, αλλά οι τιμές και το μέγεθος βελτιώθηκαν σημαντικά. Μειώθηκε το κόστος παραγωγής, έπεσαν και οι τιμές. Όχι αυτό το τιμολογιακό χαλί με τους SSD...

Επεξ/σία από johncorfas
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, elorant είπε

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει αγορίνα μου είναι ότι μπαίνω σε ένα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ forum να διαβάσω για μια είδηση που αφορά την επικείμενη αύξηση χωρητικότητας των δίσκων κι εκεί που περιμένω να δω σχόλια για την τεχνολογία αυτή καθαυτή διαβάζω τις ρομαντικές παρλάτες κάποιου που νοιώθει ότι οι εποχές τον έχουν ξεπεράσει. Κι από κάτω τρεις ντουζίνες τύπους να βαράνε παλαμάκια. Γι αυτό θα έχουμε μνημόνια για διακόσια χρόνια ακόμα. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο που εξελίσσεται και νοιώθουμε και μάγκες γιατί δεν μας έχει αλλοτριώσει η τεχνολογία και στο φινάλε τι να τα κάνεις όλα αυτά τα TB;

Αυτό είναι ο ορισμός της ΜΙΖΕΡΙΑΣ. Πηγαίντε στις μανούλες στο facebook να πείτε τον πόνο σας μαζί με διάφορες πικραμένες που "επιχειρηματολογούν" ενάντια στα εμβόλια και θέλουν να ξεματιάζουν τα παιδιά.

Στο έχουν γράψει κι άλλοι.
Διάβασες τι έγραψε, δεν κατάλαβες όμως τι έγραψε...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...