Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν είρθε τεχνικός απο WIND για τις χαμηλές ταχύτητες vdsl και μου λέει ο ΟΤΕ δίνει 50/5 στο σπίτι αλλά λόγω της παλιάς καλωδίοσης χάνει mbps μέχρι να φτάσει στο δεύτερο όροφο και πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος και να περάσει νέα καλωδίοση UTP(δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει αυτό) μέχρι πάνω στον δευτερο οροφο και κοστιζει 50 ευρώ περιπού και δεν καλύπτεται απο την εταιρία ούτε τον ΟΤΕ.Μου είπε γενικά είναι πολύ ευκολη διαδικασία.Γίνεται μήπως να το κάνω μόνος ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, temecius είπε

Λοιπόν είρθε τεχνικός απο WIND για τις χαμηλές ταχύτητες vdsl και μου λέει ο ΟΤΕ δίνει 50/5 στο σπίτι αλλά λόγω της παλιάς καλωδίοσης χάνει mbps μέχρι να φτάσει στο δεύτερο όροφο και πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος και να περάσει νέα καλωδίοση UTP(δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει αυτό) μέχρι πάνω στον δευτερο οροφο και κοστιζει 50 ευρώ περιπού και δεν καλύπτεται απο την εταιρία ούτε τον ΟΤΕ.Μου είπε γενικά είναι πολύ ευκολη διαδικασία.Γίνεται μήπως να το κάνω μόνος ;

Γενικά στο vdsl δεν υπάρχει αξιο λογου πρόβλημα επειδή η καμπίνα ειναι συνηθως κοντά.Το να περάσεις καλώδιο μόνος σου δεν γίνεται.

Στους υπάρχοντες σωλήνες της πολυκατοικίας δεν περνάει,πρέπει να γίνει εξωτερικό και θα υπάρξει πρόβλημα στην πολυκατοικία.

Εγώ δεν πιστεύω ότι φταίει η καλωδίωση των δύο ορόφων. Αλήθεια τι ταχύτητα έχεις στον κατανεμητή της πολυκατοικίας και στην είσοδο του διαμερίσματος?

Επεξ/σία από ankarage
Δημοσ.

Καταρχήν το σπίτι είναι οικογενιακο διοροφο και μου ανηκει το 50% . Δευτερον ο τεχνικος μου ειπε οτι απο το κουτι τον καλωδιων στο σπιτι ο ΟΤΕ δίνει ακριβως 50/5 αλλα μέχρι να φτασει πανω στον δευτερο οροφο που μενω χάνει το μισο download λογω παλιάς καλωδίωσης. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το έκανα στο πατρικό μου πριν κάνα μήνα και είδα σημαντική διαφορά στην ταχύτητα. Ως διαδικασία δεν νομίζω ότι μπορείς να την κάνεις μόνος σου εκτός κι αν γνωρίζεις από ηλεκτρολογικά. Θα πρέπει να συνδέσεις ένα utp καλώδιο από το κουτί της εισόδου και να το περάσεις εξωτερικά, συνήθως από την είσοδο, μέχρι το διαμέρισμα σου. Μισή ώρα δουλειά είναι για κάποιον που γνωρίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, elorant είπε

Το έκανα στο πατρικό μου πριν κάνα μήνα και είδα σημαντική διαφορά στην ταχύτητα. Ως διαδικασία δεν νομίζω ότι μπορείς να την κάνεις μόνος σου εκτός κι αν γνωρίζεις από ηλεκτρολογικά. Θα πρέπει να συνδέσεις ένα utp καλώδιο από το κουτί της εισόδου και να το περάσεις εξωτερικά, συνήθως από την είσοδο, μέχρι το διαμέρισμα σου. Μισή ώρα δουλειά είναι για κάποιον που γνωρίζει.

Ναι αυτο είναι το θεμα . δεν ξερω. Αλλά ρε φιλε λέει να δοσω 50αρικο στον ηλεκτρολογο για μια δουλειά μισης ώρας;

Επεξ/σία από temecius
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ε εντάξει ρε αδερφέ, μόνο το καλώδιο είναι 10-15 ευρώ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα. Αν είχα να μαντέψω θα έλεγα όχι γιατί η θωράκιση που προσφέρει το sftp μάλλον δεν σου χρειάζεται. Και με το απλό utp-5 πιάνεις άνετα τα 50 Mbps.

Δημοσ.

Αν βρεις τα κουτιά, μπορείς να τα ανοίξεις και, αν είναι σε λογικές αποστάσεις και οι σωλήνες σε καλή κατάσταση μπορείς, εκτός από την ατσαλίνα, να χρησιμοποιήσεις, σε κάποια τμήματα και το παλαιό καλώδιο για να "τραβήξεις" το καινούργιο: Πας στο πρώτο κουτί από έξω, βρίσκεις το παλαιό καλώδιο, το ενώνεις σταθερά με το καινούργιο, πας στο επόμενο κουτί, τραβάς το παλαιό καλώδιο για να το αφαιρέσεις και ταυτόχρονα περνάς το καινούργιο...

Δεν είμαι ειδικάς, αλλά το έχω κάνει κάποιες φορές και πέτυχε...

Δημοσ.
On 21/07/2018 at 17:20, temecius said:

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αν δεν γινει αυτο ωστε να μην εχεις παραλλγλα κοινως bridge taps δεν θα δεις σωστο vdsl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...