Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Προσπαθώ να συνδέσω το ZTE zxhn h108n v2.3 που έχω στον πάνω όροφο με το TP-Link W9970 σαν access point . Τα έχω συνδέσει με ένα καλώδιο ethernet αλλά προφανώς κάτι γίνεται λάθος στις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να έχω ίντερνετ χωρίς πρόσβαση.Δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβάσω το Zte γιατί δεν παίζει η vodafone tv μετά.

Στο TP-Link έχω συνδέσει το καλώδιο στη θύρα WAN/LAN ,έχω απενεργοποιήσει το DHCP ,και άλλαξα την ip .Το ίδιο έκανα και στις ρυθμίσεις προσαρμογέα αλλά τίποτα. Ίσως να μην μπαίνουν σωστά οι ip . Κάποια ιδέα η συμβουλή;

Eυχαριστώ πολύ!

ΖΤΕ.png

ΤP LINK.png

ΖΤΕ1.png

Επεξ/σία από BAIA
Δημοσ.

Με τον τρόπο που έκανες τις ρυθμίσεις, θα δουλεύει ως απλό switch και ΑΡ, αλλά θα συνδεθεί σε οποιαδήποτε άλλη θύρα εκτός της WAN/LAN4.

Άλλος τρόπος είναι να το βάλεις σε λειτουργία WiFi Router, αυτή την φορά με σύνδεση στη θύρα WAN/LAN4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Με τον τρόπο που έκανες τις ρυθμίσεις, θα δουλεύει ως απλό switch και ΑΡ, αλλά θα συνδεθεί σε οποιαδήποτε άλλη θύρα εκτός της WAN/LAN4.

Άλλος τρόπος είναι να το βάλεις σε λειτουργία WiFi Router, αυτή την φορά με σύνδεση στη θύρα WAN/LAN4.

Άλλαξα θύρες αλλά πάλι δεν συνδέεται. Μετά έκανα αυτό που μου πρότεινες ,τίποτα πάλι!

Επεξ/σία από BAIA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, chios είπε

είσαι σίγουρος ότι το καλώδιο δουλεύει σωστά ;; το τσέκαρες;; βάλε και φώτο από το  lan settings  του tplink

Το βάζω κατευθείαν σε ένα laptop  και μετά απο κάνα λεπτό(σύνδεσης-αποσύνδεσης)συνδέεται.Είναι φυσιολογικό που αργεί τόσο; Το καλώδιο είναι 30m Cat5e και το σύνδεσε ηλεκτρολόγος.

3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

να υποθέσω οτι το tplink είναι 192.168.1.1

και οτι το ZTE ειναι 192.168.2.1

αν ναι άλλαξε το ZTE σε 192.168.1.χ εκτός από "1"

Έτσι ακριβώς.

Το Zte είναι το κύριο router,δηλαδή να αλλάξω σε αυτό την ip και στο tp link να απενεργοποιήσω μόνο το DHCP ; Στον προσαρμογέα τι βάζουμε μετά;

Screenshot_6.png

Screenshot_7.png

Επεξ/σία από BAIA
Δημοσ.

Η ip που θα βάλεις στο tplink πρέπει να είναι έξω από το range που μοιράζει το ZTE αλλιώς θα έχεις πρόβλημα. Θα πας στο zte και θα αλλάξεις το range να ξεκινά από 192.168.2.10.

Πριν το βάλεις στην θέση του θα το δοκιμάσεις δίπλα στο ρουτερ με κάποιο έτοιμο καλώδιο, για να δεις ότι δουλεύει.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, chios είπε

Η ip που θα βάλεις στο tplink πρέπει να είναι έξω από το range που μοιράζει το ZTE αλλιώς θα έχεις πρόβλημα. Θα πας στο zte και θα αλλάξεις το range να ξεκινά από 192.168.2.10.

Πριν το βάλεις στην θέση του θα το δοκιμάσεις δίπλα στο ρουτερ με κάποιο έτοιμο καλώδιο, για να δεις ότι δουλεύει.

Δηλαδή στο Tp link και στον προσαρμογέα τι IP να βάλω;; Παρακαλώ λίγο πιο αναλυτικά τα βήματα εάν γίνεται, γιατί δεν το κατέχω το θέμα .Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ZTE έχει LAN IP 192.168.2.1 και στον DHCP του ορίζεις να δίνει διευθύνσεις στην περιοχή 192.168.2.2 - .200 (και όχι έως .254 που δίνει τώρα).

Το TP-Link θα το βάλεις με LAN IP 192.168.2.201 και θα το συνδέσεις σε οποιαδήποτε θύρα LAN εκτός της Νο4 (που παίζει  και ως WAN). Θα του κάνεις μία επανεκκίνηση και κανονικά πρέπει να παίξει.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, jkoukos είπε

To ZTE έχει LAN IP 192.168.2.1 και στον του ορίζεις να δίνει διευθύνσεις στην περιοχή 192.168.2.2 - .200 (και όχι έως .254 που δίνει τώρα).

Το TP-Link θα το βάλεις με 192.168.2.201 και θα το συνδέσεις σε οποιαδήποτε θύρα LAN εκτός της Νο4 (που παίζει  και ως WAN). Θα του κάνεις μία επανεκκίνηση και κανονικά πρέπει να παίξει.

Tα έκανα όλα αυτά και το λαμπάκι της θύρας Lan στο tplink  αναβοσβήνει. 

Screenshot_3.png

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από BAIA
Δημοσ.

Οχι στην αυτοματη επιλογη ειναι.δεν μπαινει ασυρματα..

Στο setup του tp link να βαλω Dynamic ip η pppoe;μηπως θελει εκει καποια ρυθμιση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H 192.168.2.201 πως μπήκε στην κάρτα δικτύου της Gigabyte μητρικής που έχει ο υπολογιστής σου; Το TP-Link πρέπει να την έχει.

Μπορείς να μας γράψεις τα βήματα που κάνεις;

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Μπηκε γιατι δεν δουλευε με την αυτοματη επιλογη και μετα δοκιμασα να βαλω την ip στον προσαρμογεα.

Το περιεργο ειναι οτι πριν κανα μηνα οταν ημουν στον πανω οροφο και τα ειχα διπλα διπλα τα ειχα συνδεσει . Το μονο που εχει αλλαξει ειναι οτι μπηκε 30 μετρα καλωδιο.

Λοιπον στο tp link απενεργοποιω το dhcp και φτιαχνω το wireless . μετα στα  lan settings βαζω την ip που μου ειπες και κανει reboot.το καλωδιο ειναι στη θυρα 1

Στο zte αλλαξα το range μονο.ο προσαρμογεας στο αυτοματο. Αυτα..

Δημοσ.

Κάνεις τα βήματα και τις ρυθμίσεις όπως έχουμε αναφέρει.

Όταν αρχικά συνδεθείς στο TP-Link, αυτό έχει άλλο υποδίκτυο (192.168.1.1), άρα σε αυτό έχει αντίστοιχη ΙΡ η κάρτα του υπολογιστή σου.

Όταν αλλάξεις την ΙΡ του TP-Link να είναι στο ίδιο υποδίκτυο με του ΖΤΕ (192.168.2.201), είναι λογικό ο υπολογιστής να αποσυνδεθεί και να μην έχει σύνδεση με κανέναν, έως ότου λίγες στιγμές μετά ψάξει να βρει τον DHCP ώστε να πάρει νέα ΙΡ. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν τον βρει, τότε δεν θα πάρει ποτέ.

Δοκίμασε να της περάσεις χειροκίνητα στοιχεία με ΙΡ 192.168.2.202 και ως DNS και Gateway την ΙΡ του ΖΤΕ (192.168.2.1).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...