talaiporos81 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Ενδιαφερομαι για COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 ,εχω voucher/επιδοτιση .Καταρχας οσες φορες μιλησα με τηλεφωνικη εξυπηρετηση,καθε ενας λεει αλλες τιμες.Το κυριο προβλημα μου ειναι οτι κανενας δε ξερει να μου πει λεπτομεριες για το τι εργασιες θα χρειαστουν να γινουν για να φερουν την οπτικη στο διαμερισμα μου (μενω σε πολυκατοικια σε οροφο) ,τυχον φθορες κτλ.Υπαρχει καποιος που να εχει βαλει οπτικη ,σε παρομοιες συνθηκες,ωστε να μου πει τι γινεται πανω κατω,σκαψιματα,τρυπες κτλ, για να μπορεσω να μιλησω με το διαχειριστη να ξερω τι θα κανονισω ?
l337 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, talaiporos81 είπε Ενδιαφερομαι για COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 ,εχω voucher/επιδοτιση .Καταρχας οσες φορες μιλησα με τηλεφωνικη εξυπηρετηση,καθε ενας λεει αλλες τιμες. Οι τιμές είναι αυτές που αναφέρονται στο site.
jkoukos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δες πληροφορίες εδώ. Αν έχει ξεκινήσει η διαθεσιμότητα στην περιοχή σου, από την στιγμή της αίτησης κι εφόσον όλα πάνε καλά, θα συνδεθείς σε περίπου 2 μήνες.
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Λέει ότι ήδη έχει voucher, άρα έχει τελειώσει με το πρώτο βήμα και τώρα πρέπει να προχωρήσει στην αίτηση προς τον όποιο πάροχο, για σύνδεση FTTH (που είναι το Fiberspeed της Cosmote).
hobonek Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Θα σου περιγράψω την μέχρι τώρα εμπειρία μου, έχοντας κάνει αίτηση και περιμένοντας μέσα στην εβδομάδα να έρθει ο τεχνικός για να κάνει την σύνδεση του κτηρίου με το δίκτυο οπτικής ίνας. Στην περιοχή μου το δίκτυο οπτικής ίνας το έχει κατασκευάσει η VODAFONE και εγώ έχω επιλέξει ως πάροχο την Cosmote. Αφού κάνεις την αίτηση στον πάροχο σου, θα σε καλέσουν για ένα ραντεβού για την τεχνική επιθεώρηση του κτηρίου (καλό θα είναι εκτός από εσένα να είναι παρών και ο διαχειριστής). Άσχετα από το πόσοι ένοικοι επιθυμούν να συνδεθούν, θα πρέπει να κατασκευαστεί σύνδεση με αναμονές για το σύνολο των ορόφων/διαμερισμάτων. Η σύνδεση χωρίζεται σε 2 τμήματα: σύνδεση στην είσοδο του κτηρίου (B.E.P.) & σύνδεση στον όροφο του κτηρίου (Floor BOX) Το πρώτο τμήμα αφορά την σύνδεση του κτηρίου με το φρεάτιο και είναι κάτι αντίστοιχο του κατανεμητή ΟΤΕ. Το B.E.P. θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κοινόχρηστο χώρο, προσβάσιμο σε τεχνικό σε περίπτωση βλάβης (το μέγεθός του είναι 10 x 10cm περίπου). Στη συνέχεια ακολουθεί το δεύτερο τμήμα, που είναι η κάθετη σύνδεση και ανεβαίνει η οπτική ίνα σε κάθε όροφο και τοποθετείται το αντίστοιχο Floor BOX (με το μισό μέγεθος περίπου από το B.E.P.). Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία, τότε αναλαμβάνει ο τεχνικός του παρόχου, να συνδέσει το Floor BOX με το διαμέρισμά σου και να εγκαταστήσει την πρίζα οπτικής. Εάν το καλώδιο της οπτικής μπορεί να περάσει από το κλιμακοστάσιο, τότε η εγκατάσταση είναι σχετικά εύκολη. Στην περίπτωσή μας δεν είναι εφικτό, οπότε το καλώδιο θα διέλθει εξωτερικά της πολυκατοικίας και θα γίνεται μια τρύπα ανά όροφο για να δημιουργηθεί η αναμονή. Η Wind έχει φτιάξει ένα κατατοπιστικό video: https://www.youtube.com/watch?v=SuvEX2nhxWk&t=12s Ελπίζω να βοήθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα