Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/7/2018 στις 11:01 ΠΜ, l337 είπε

Δεν χρειαζόταν να γράψεις όλα τα παραπάνω γιατί γνωρίζω πολύ καλά τι είναι το PhD.
Είπες "Σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου δεν πληρώνεις για phd" κάτι το οποίο -και σαν πρόταση- απλά δεν ισχύει. So simple.

Αν και παλιό το topic, τώρα έπεσε το μάτι μου σε αυτή την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Θα μπορούσες να παραθέσεις ορισμένες περιπτώσεις ανώτατων ιδρυμάτων, όπου ο υποψήφιος διδάκτορας που παράγει έρευνα, πληρώνει για να το πράξει αυτό; 

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Αν και παλιό το topic, τώρα έπεσε το μάτι μου σε αυτή την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Θα μπορούσες να παραθέσεις ορισμένες περιπτώσεις ανώτατων ιδρυμάτων, όπου ο υποψήφιος διδάκτορας που παράγει έρευνα, πληρώνει για να το πράξει αυτό; 

Περιμενεις απαντηση σε σχολιο που εγινε πριν 2χρονια??

Δημοσ.
8 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

απο Ιταλικό πανεπιστήμιο  (που συνεργάζεται με το τμημα στο οποιο εκανα προπτυχιακό) μου είχαν στείλει "προσφορά" για διδακτορικο στα 18.000 ευρω.... Αρχικά επειδη δεν ξέρω ιταλικά νόμισα οτι εγω θα πληρωνόμουν τόσα για τα 3 χρόνια του phd, μετά που διάβασα και το αγγλικό κείμενο ήρθα στα ισια μου.

Στις 22/7/2018 στις 10:56 ΠΜ, qwertyuiop2 είπε

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι οι καλοί φοιτητές κάνουν τα phd τους 99% με αμοιβή, όχι απλώς δεν πληρώνουν. Στο λέω από εμπειρία ενός τμήματος (Πολιτική Επιστήμη ΕΚΠΑ) με άφθονο ακαδημαϊκό ζουμί, τίγκα άμπαλους και ελάχιστους λαμπρους φοιτητές και αμυδρή επαγγελματική προοπτική.

Αν στο τόπικ υπάρχει η αντίληψη ότι οι νόρμηδες του 7-7,5 δικαιούνται και δωρεάν phd, καλό είναι αυτό να μετονομαστεί σε "κολλάμε μπρίκια".

Το διδακτορικό άλλωστε δεν είναι η φυσική συνέχιση ενός λυκειακού --> προπτυχιακού --> (μεταπτυχιακού) βίου. Είναι το απαύγασμα ακαδημαϊκών σχέσεων, προσωπικής ζέσης και διαπροσωπικού "τακιμιάσματος" με τον/την επιβλέποντα-μέντορα που θα σου επιτρέψει όχι απλώς την εξειδίκευση σε αλλά τη διαφέντευση ενός πολύ συγκεκριμένου κλάδου της επιστήμης που αγαπάς.

Αν δεν ισχύουν όλα αυτά, πας για δουλίτσα 8-4 ή 10-6, σταθερό μισθουλάκο, βγάζεις και κάνα-δυο βρεφά στην πορεία και όλα καλά. Ή τα σκας όλα αν σε παίρνει και αγοράζεις έναν τίτλο που θα πουλήσεις εν συνεχεία πάλι στην αγορά εργασίας.

Βασικά κανένας δεν ρωτάει το βαθμό σου! και με 5 να τελειωσες τη σχολή σου αν έχεις μαστερ και μια καλή ερευνητική πρόταση στη Ελλάδα και σε πολλά ευρωπαικά πανεπιστήμια σε παιρνουν για phD. Για να πάρεις υποτροφία εξαρταται απο πολλούς παραγοντες, οι υποτροφίες του ΙΚΥ πάνε στους τοπ βαθμολογικά, μετα είναι οι υποτροφίες απο ιδιωτες που εχουν τα δικά τους κριτηρια πχ καταγωγή απο μια Α περιοχη, οι ερευνητικές υποτροφίες που παίρνουν τα εργαστήρια  για τους υποψηφιους διδάκτορες, η επι πληρωμη συμμετοχή σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα κατα τη διαρκεια του διδακτορικού, η παροχή επικουρικού εργου κλπ. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

απο Ιταλικό πανεπιστήμιο  (που συνεργάζεται με το τμημα στο οποιο εκανα προπτυχιακό) μου είχαν στείλει "προσφορά" για διδακτορικο στα 18.000 ευρω.... Αρχικά επειδη δεν ξέρω ιταλικά νόμισα οτι εγω θα πληρωνόμουν τόσα για τα 3 χρόνια του phd, μετά που διάβασα και το αγγλικό κείμενο ήρθα στα ισια μου.

Ωραία. Να στο πω αλλιώς : Ποιός νοήμων άνθρωπος θα έμπαινε στη διαδικασία να ξεκινήσει διδακτορικό σε ένα πανεπιστήμιο, το οποίο του ζητά μεν να παράξει έρευνα (ήτοι ολοκληρωμένο πακέτο διδακτορικης διατριβής, δημοσιεύσεις κ.λπ. / άρα, να το διαφημίσει τρόπον τινά) αλλά να πληρώσει δε και για όλα αυτά; 

Είναι σαν να λέμε ότι πάμε σε ένα εστιατόριο, τρώμε, πληρώνουμε τον λογαριασμό και πριν φύγουμε, μαζεύουμε το τραπέζι, σκουπίζουμε και πλένουμε τα πιάτα.

Πλήρως αναξιόπιστα θα τα θεωρούσα, εν κατακλείδι.

ΥΓ Ποιό ιταλικό πανεπιστήμιο ήταν αυτό; Θα είχε εξίσου ενδιαφέρον, να το ψάξω. Εικάζω ότι πρόκειται για ιδιωτικό κατά πάσα πιθανότητα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Ωραία. Να στο πω αλλιώς : Ποιός νοήμων άνθρωπος θα έμπαινε στη διαδικασία να ξεκινήσει διδακτορικό σε ένα πανεπιστήμιο, το οποίο του ζητά μεν να παράξει έρευνα (ήτοι ολοκληρωμένο πακέτο διδακτορικης διατριβής, δημοσιεύσεις κ.λπ. / άρα, να το διαφημίσει τρόπον τινά) αλλά να πληρώσει δε και για όλα αυτά; 

Είναι σαν να λέμε ότι πάμε σε ένα εστιατόριο, τρώμε, πληρώνουμε τον λογαριασμό και πριν φύγουμε, μαζεύουμε το τραπέζι, σκουπίζουμε και πλένουμε τα πιάτα.

Πλήρως αναξιόπιστα θα τα θεωρούσα, εν κατακλείδι.

ΥΓ Ποιό ιταλικό πανεπιστήμιο ήταν αυτό; Θα είχε εξίσου ενδιαφέρον, να το ψάξω. Εικάζω ότι πρόκειται για ιδιωτικό κατά πάσα πιθανότητα.

μαλλον ιδιωτικό. Πανεπιστημιο Βasilicata

Δημοσ.

δεν το εψαξα καθόλου. μπορεί βεβαια επειδή τοτε είχα μόνο το πτυχίο να συμπεριλαμβανοταν στην τιμή και το μαστερ που επρεπε να βγει πριν το διδακτορικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν ισχύει παντού και σε όλες τις σχολές αυτή η προϋπόθεση, για να είμαι ειλικρινής. 

Εδώ φαντάσου, αλλάζει από σχολή σε σχολή και από ίδρυμα σε ίδρυμα. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Και διδακτορικα σε βαλκανικες χωρες εκτος απο Ιταλια, μια χαρα ειχα δει να εχουν τιμοκαταλο(!):
για παραδειγμα οσο συγκεκριμενα ποστα και οφικια στο Ελληνικο Δημοσιο, διεκδικουνται μονο η
-<ξεκλειδωνουν> για το τυπικο εστω του πραγματος με διδακτορικο, παντοτε θα εξαγοραζονται!
🤑

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Δεν ξέρω αν ισχύει παντού και σε όλες τις σχολές αυτή η προϋπόθεση, για να είμαι ειλικρινής. 

εδω απο 5ετεις σχολες μπορεις να κανεις απευθείας, απο σχολές 4 ετων μονο υπο προυποθέσεις πχ μεγάλο βαθμο πτυχίου και με παρακολούθηση των μαθηματων του μεταπτυχιακού χωρις όμως ενδιάμεσα να κανεις διπλωματική για το μεταπτυχιακό. 

7 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Και διδακτορικα σε βαλκανικες χωρες εκτος απο Ιταλια, μια χαρα ειχα δει να εχουν τιμοκαταλο(!):
για παραδειγμα οσο συγκεκριμενα ποστα και οφικια στο Ελληνικο Δημοσιο, διεκδικουνται μονο η
-<ξεκλειδωνουν> για το τυπικο εστω του πραγματος με διδακτορικο, παντοτε θα εξαγοραζονται!
🤑

ποια πόστα περαν των καθηγητών πανεπιστημιου απαιτούν διδακτορικό? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

εδω απο 5ετεις σχολες μπορεις να κανεις απευθείας, απο σχολές 4 ετων μονο υπο προυποθέσεις πχ μεγάλο βαθμο πτυχίου και με παρακολούθηση των μαθηματων του μεταπτυχιακού χωρις όμως ενδιάμεσα να κανεις διπλωματική για το μεταπτυχιακό. 

Δεν είπα ότι δεν ισχύει. Είπα ότι αλλάζει κατά περίπτωση :

36 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Παν. Πατρών (πολυτεχνική σχολή) : Αλλιώς οι πολ.μηχ (ΔΕΝ μπορείς απευθείας), αλλιώς οι χημ.μηχ., αλλιώς οι ηλ. μηχ. & τεχν. Η/Υ (τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια μπορούσες, τώρα βλέπω πως όχι).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, velociraptoras είπε

Παμπολλα ειναι, και πολλοι ΔΥ -εκει οπου εντασσονται λιγο-πολυ οταν ψαχθουν αμεσα η μετα απο λιγα τα χρονια-, τα μαθαινουν!
😝
Για παραδειγμα @ Εκπαιδευτικους ισχυε για Σχολικους Συμβουλους (δυναμη + καβατζα δυνατη! Ειδικα αν δεν θες να...εισαι σε
ταξη/κανεις μαθημα. Μεταπτυχιακο αγοραζαν (για παραδειγμα στη Διοικηση Εκπαιδευτικων Μοναδων & συναφη) για να γινουν
Διευθυντες σχολειων, και μετα Διδακτορικο για ΣΣ. Επισης ξεκλειδωναν για παραδειγμα θεσεις Προισταμενων (Υπουργεια κλπ)
Υπαρχουν οι γενικες προβλεψεις για διδακτορικα ωφελιματα (μα και bonus καταστασεις, που μπορουν να διαφερουν απο το Α
στο Β υπουργειο, γενικως η ωφελεια του διδακτορικου για οσους ηξεραν και υπολογιζαν να τη χρησιμοποιησουν ηταν παντοτε
ηταν παντοτε [πολυ!] μεγαλυτερη απο το "μικρο εξτραδακι στη μισθοδοσια" για το οποιο συχνα τους ακουγες να 'κλαιγονται'...🥳

Spoiler

Να μην πιασουμε περιπτωσεις παλιοτερων προκυρηξεων: οπου οταν ειχες διδακτορικο, μπορουσες να πετυχεις την ιδια την
...εισαγωγη σου στο Δημοσιο! Υπηρξαν ατομα που αντι να "παλευουν" στην Ελλαδα με 6 χρονια μεταπτυχιακο-διδακτορικο, τα
αγορασαν στο μισο χρονο απεξω, κι εκτος οτι δεν ταλαιπωρηθηκαν, εξασφαλισαν το δημοσιουπαλληλικο διορισμο τους ετσι!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

Οι θέσεις διευθυντων, γενικών διευθυντών σε συγκεκριμένο δημόσιο φορέα (μην πω ποιον, Υπουργείο είναι).

Αν δεις διευθυντή χωρίς, σημαίνει ότι έχει διατηρηθεί (πολιτικά συνήθως) εκεί  προσωρινά μέχρι τις επόμενες κρίσεις (διευθυντών και γενικών διευθυντών). Επειδή όμως ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, ενδέχεται να τους βλέπεις και για πολύ καιρό ακόμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...