lactate Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Γιατί τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι επί πληρωμή εφόσον έχουμε δωρεάν παιδεία; Πολλές σχολές (βλέπε Ιατρική Αθηνών) έχουν περί τα 50 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ταρίφα περίπου τα 4.000 ευρώ ανα μεταπτυχιακό το οποίο μου δίνει την αίσθηση ότι είναι απλά και μόνο για να βγάζει λεφτά η σχολή ή οι καθηγητές της. Και άντε να δεχτώ ότι κάποια μεταπτυχιακά έχουν αναλώσιμα που και να έχουν κόστος. Αλλά όταν τα μαθήματα ακόμα και θετικών επιστημών είναι θεωρητικά και δεν χαλάς υλικά γιατί παραμένουν οι τιμές; Η δε φαρμακευτική για να είσαι υποψήφιος διδάκτορας σου ζητάει ένα μικρό ποσό κάθε χρόνο. Στο εξωτερικό σε πληρώνουν για τα διδακτορικά και στη Φαρμακευτική τους πληρώνεις και από πάνω. Η δε οδοντιατρική σου ζητάει 12.000 ευρώ για να γίνεις ορθοδοντικός. Πρέπει να είσαι πλούσιος δηλαδή για να ειδικευτείς; Εσείς τι εμπειρία/γνώμη έχετε από αυτά; Το άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι τώρα με την κρίση όλοι κοιτάνε για έξτρα σπουδές, δεύτερα πτυχία και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και στο τέλος κάνουν μια δουλειά με τον βασικό μισθό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manos256 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δυστυχως τα μεταπτυχιακα στην Ελλαδα ειναι επι πληρωμη. Υπαρχουν και δωρεαν σε καποια πανεπιστημια της περιφερειας αλλα ειναι και με τι αντικειμενο θες εξειδικευση. Παντως γενικα περισυ περασε ενα νομοσχεδιο για τα μεταπτυχιακα οπου ελεγε οτι πρεπει να κανουν προσαρμογες στα διδακτρα (οικονομικα κριτηρια), πληρη αναλυση στο που πανε τα διδακτρα και αλλα πολλα. Παντως τα λεφτα που δινει ενα φοιτητης για ενα μεταπτυχιακο πανε σιγουρα ενα μεγαλο κομματι σε μισθους καθηγητων, παγια εξοδα και τα υπολοιπα στα αποθεματικα του καθε πανεπιστημιου. Σκεψου αυτο που θελω να κανω εγω στο πα.πει απο 5400 που ηταν περισυ κατεβασαν την τιμη του στα 4800. Δυστυχως αμα δεν εχεις λεφτα δεν κανει μεταπτυχιακο, αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα, αλλα το πιο σημαντικο για μενα ειναι ο χρονος που θα κανω αποσβεση τα λεφτα μεσα απο την δουλεια μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsioulak Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μιλωντας πολυ χοντρικα, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν ειναι οπως τα δημοτικα, τα γυμνασια και τα λυκεια, ειναι καπως αυτοδιαχειριζομενα, λαμβανουν μεν κρατικη επιχορηγηση αλλα διαχειριζονται μονα τους τα χρηματα τους (ξανα λεω πολυ χοντρικα) και μπορουν (και ως ενα σημειο πρεπει) να βρισκουν και αλλα χρηματα, για αυτο τα μεταπτυχιακα και τα διδακτορικα ειναι επι πληρωμη, υπαρχουν φυσικα και καποια (ελαχιστα) δωρεαν και δινονται και καποιες υποτροφιες. Εχε επισης υποψην σου οτι το κοστος ειναι (σχετικα) συμβολικο, για το ΑΠΘ (για καποια τμηματα που εχω δει) που ξερω το κοστος παει καπου στα 600 ευρω το εξαμηνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, tsioulak είπε Μιλωντας πολυ χοντρικα, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν ειναι οπως τα δημοτικα, τα γυμνασια και τα λυκεια, ειναι καπως αυτοδιαχειριζομενα, λαμβανουν μεν κρατικη επιχορηγηση αλλα διαχειριζονται μονα τους τα χρηματα τους (ξανα λεω πολυ χοντρικα) και μπορουν (και ως ενα σημειο πρεπει) να βρισκουν και αλλα χρηματα, για αυτο τα μεταπτυχιακα και τα διδακτορικα ειναι επι πληρωμη, υπαρχουν φυσικα και καποια (ελαχιστα) δωρεαν και δινονται και καποιες υποτροφιες. Εχε επισης υποψην σου οτι το κοστος ειναι (σχετικα) συμβολικο, για το ΑΠΘ (για καποια τμηματα που εχω δει) που ξερω το κοστος παει καπου στα 600 ευρω το εξαμηνο. Τα 2.000 ευρώ το εξάμηνο στο μεταπτυχιακό επανορθωτική οδοντιατρική για 6 εξάμηνα (12.000 ευρώ) δε το λες ακριβώς συμβολικό. Επίσης το διδακτορικό δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να σου ζητάει δίδακτρα γιατί με την έρευνα βγάζουν δημοσιεύσεις τα μέλη ΔΕΠ, δείχνεται το πανεπιστήμιο και γενικά η έρευνα είναι κάτα που η κάθε χώρα τη θελει. Χώρια του ότι τη διάρκεια του διδακτορικού σου φορτώνουν ένα σωρό άλλες δουλειές άσχετες με το θέμα σου. Και να πληρώνεις και να κάνεις θελήματα δε λέει. Άσε που αν δεν είσαι από το μέρος της επαρχίας με το νοίκι πιο ακριβό σου βγαίνει στο τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwertyuiop2 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Καλά, ποιος έχει διδακτορικό πληρωτό ρε; Σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου δεν πληρώνεις για phd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 26 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Καλά, ποιος έχει διδακτορικό πληρωτό ρε; Σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου δεν πληρώνεις για phd. Υπάρχουν ορισμένε πρωτοτυπίες φαίνεται.. βέβαια το ποσό είναι μικρό απλά είναι ενοχλητικό. Για να μην αναφέρω ότι απλά δεν πληρώνονται (τα ξέρω από τον ξάδερφο μου που κάνει στην ιατρική) ούτε για τις επιτηρήσεις ούτε για το διδακτορικό έργο ενώ ένα δύο γνωστοί μου στο εξωτερικό πληρώνονται έξτρα από την αμοιβή του διδακτορικού για διδακτικό έργο και διορθώσεις γραπτών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Τυχερός, δηλαδή, που πρόλαβα και έκανα δωρεάν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santac Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, lactate είπε Γιατί τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι επί πληρωμή εφόσον έχουμε δωρεάν παιδεία; πάνω. Η δε οδοντιατρική σου ζητάει 12.000 ευρώ για να γίνεις ορθοδοντικός. Πρέπει να είσαι πλούσιος δηλαδή για να ειδικευτείς; 4 ώρες πριν, manos256 είπε Δυστυχως αμα δεν εχεις λεφτα δεν κανει μεταπτυχιακο, αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα, αλλα το πιο σημαντικο για μενα ειναι ο χρονος που θα κανω αποσβεση τα λεφτα μεσα απο την δουλεια μου. καταρχήν τίποτα δεν είναι δωρεάν. Κάτι που εσύ θα πάρεις δωρεάν, θα το έχει πληρώσει κάποιος άλλος. Επίσης αν δεν έχεις λεφτά δεν αγοράζεις ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο, ούτε πας Μύκονο.... Νομίζω αυτό είναι γνωστό, τα λεφτά είναι το παν. άρα ναι, πρέπει να είσαι πλούσιος και δε καταλαβαίνω τι σας εκπλήσσει σε αυτό. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα μεταπτυχιακά να είναι "δωρεάν". Η βασική εκπαίδευση μέχρι ένα σημείο να είναι γιατί είναι βασικό. Κάτι σαν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που λένε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι βοήθεια πρέπει να έχουν μόνο τα "αστέρια" και όχι ο καθένας. Όποιος μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό να κάνει. όπως όποιος μπορεί να αγοράσει εξοχικό ας αγοράσει. Αλλά δε θα το του πληρώνουμε εμείς. Γιατί έχετε την απαίτηση το κράτος, ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ δηλαδή να πληρώνουμε τα γούστα σας; Θες να κάνεις μεταπτυχιακό πάνω στην ιατρική; Ε πλήρωσε το. Κι εγώ θέλω να πάρω ένα κότερο αλλά δε ζητάω να μου το πληρώσει κανένας. Είναι τραγικά αυτά που λέτε. Βέβαια αν είναι να πληρώσετε φόρους όμως θα αρχίσετε τις διαμαρτυρίες. Πρέπει να είναι δωρεάν η εκπαίδευση θα πείτε. ΟΚ. γίνετε εσείς καθηγητές και δουλέψτε δωρεάν τότε. Επίσης μη κρυβόμαστε, οι περισσότεροι πλέον έχουν στόχο να πάρουν ένα μεταπτυχιακό για να μαζέψουν μόρια μήπως και διοριστούν πουθενά. Δε τους ενδιαφέρει το αντικείμενο. Αρκεί να δίνει μόρια κι ας είναι σε όποιον τομέα θέλει. Φίλος πήγε και έκανε μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή (εξωτερικό). Από που κι ως που; Απλά είχε βγει βρώμα ότι θα πάρουν άτομα (δημόσιο) και έτρεξε. Όπως τρέξανε πολλοί ακόμα στο συγκεκριμένο. Ένας άλλος, ΔΥ αυτός, έκανε μεταπτυχιακό πριν κάποια χρόνια μόνο και μόνο επειδή θα έπαιρνε ένα 100αρι € επιπλέον στο μισθό. Και οι 2 τα πληρώσανε από την τσέπη τους. Δηλαδή σας φαίνεται λογικό να πληρώνουμε τέτοια άτομα για να αποκτήσουν μεταπτυχιακό; Άτομα που έχουν τις ικανότητες και δε μπορούν να πληρώσουν, εκεί ναι. Να τους βοηθήσεις. Αλλά υπο όρους όμως. Δε μπορεί ο καθένας να κάνει δωρεάν μεταπτυχιακό στη χώρα μας, με τα λεφτά μας και μετά να την κάνει στο εξωτερικό για να δουλέψει. Αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις; Η εκπαίδευση να είναι δωρεάν αλλά μέχρι ένα όριο. Ακούω τα σχόλια σας 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, santac είπε καταρχήν τίποτα δεν είναι δωρεάν. Ακούω τα σχόλια σας Μόνο 294 μεταπτυχιακά στη χώρα. https://www.eduguide.gr/grad/table?tuition=onlyfree Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, santac είπε καταρχήν τίποτα δεν είναι δωρεάν. Κάτι που εσύ θα πάρεις δωρεάν, θα το έχει πληρώσει κάποιος άλλος. Επίσης αν δεν έχεις λεφτά δεν αγοράζεις ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο, ούτε πας Μύκονο.... Νομίζω αυτό είναι γνωστό, τα λεφτά είναι το παν. άρα ναι, πρέπει να είσαι πλούσιος και δε καταλαβαίνω τι σας εκπλήσσει σε αυτό. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα μεταπτυχιακά να είναι "δωρεάν". Η βασική εκπαίδευση μέχρι ένα σημείο να είναι γιατί είναι βασικό. Κάτι σαν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που λένε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι βοήθεια πρέπει να έχουν μόνο τα "αστέρια" και όχι ο καθένας. Όποιος μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό να κάνει. όπως όποιος μπορεί να αγοράσει εξοχικό ας αγοράσει. Αλλά δε θα το του πληρώνουμε εμείς. Γιατί έχετε την απαίτηση το κράτος, ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ δηλαδή να πληρώνουμε τα γούστα σας; Θες να κάνεις μεταπτυχιακό πάνω στην ιατρική; Ε πλήρωσε το. Κι εγώ θέλω να πάρω ένα κότερο αλλά δε ζητάω να μου το πληρώσει κανένας. Είναι τραγικά αυτά που λέτε. Βέβαια αν είναι να πληρώσετε φόρους όμως θα αρχίσετε τις διαμαρτυρίες. Πρέπει να είναι δωρεάν η εκπαίδευση θα πείτε. ΟΚ. γίνετε εσείς καθηγητές και δουλέψτε δωρεάν τότε. Επίσης μη κρυβόμαστε, οι περισσότεροι πλέον έχουν στόχο να πάρουν ένα μεταπτυχιακό για να μαζέψουν μόρια μήπως και διοριστούν πουθενά. Δε τους ενδιαφέρει το αντικείμενο. Αρκεί να δίνει μόρια κι ας είναι σε όποιον τομέα θέλει. Φίλος πήγε και έκανε μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή (εξωτερικό). Από που κι ως που; Απλά είχε βγει βρώμα ότι θα πάρουν άτομα (δημόσιο) και έτρεξε. Όπως τρέξανε πολλοί ακόμα στο συγκεκριμένο. Ένας άλλος, ΔΥ αυτός, έκανε μεταπτυχιακό πριν κάποια χρόνια μόνο και μόνο επειδή θα έπαιρνε ένα 100αρι € επιπλέον στο μισθό. Και οι 2 τα πληρώσανε από την τσέπη τους. Δηλαδή σας φαίνεται λογικό να πληρώνουμε τέτοια άτομα για να αποκτήσουν μεταπτυχιακό; Άτομα που έχουν τις ικανότητες και δε μπορούν να πληρώσουν, εκεί ναι. Να τους βοηθήσεις. Αλλά υπο όρους όμως. Δε μπορεί ο καθένας να κάνει δωρεάν μεταπτυχιακό στη χώρα μας, με τα λεφτά μας και μετά να την κάνει στο εξωτερικό για να δουλέψει. Αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις; Η εκπαίδευση να είναι δωρεάν αλλά μέχρι ένα όριο. Ακούω τα σχόλια σας Τα μεταπτυχιακά χρειάζονται και είναι απαραίτητα για αυτό και θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Σίγουρα δε θέλουν όλες οι δουλειές μεταπτυχιακό και σίγουρα δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά το ίδιο χρήσιμα (κάποια και καθόλου κατά τη γνώμη μου). Το σπίτι και οι διακοπές στη Μύκονο είναι πολύ πιο ακριβά και επίσης άσχετα μεταξύ τους. Δεν χρειαζόμαστε καταρτισμένα άτομα για να απευθυνόμαστε όταν χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες τους; Έναν δάσκαλο με σπουδές στην ειδική αγωγή για το αυτιστικό παιδί μας, έναν γιατρό ειδικευμένο στην γενετική συμβουλευτική για να μας πει πως μπορούμε να διαχειριστούμε ένα κληρονομικό νόσημα και τι να κάνουμε για να μην είναι ομόζυγος φορέας ο απόγονός μας, έναν εκπαιδευμένο οδοντίατρο για να μας βγάλει τους φρονιμήτες ή έναν ειδικό ενδοδοντιστή για να μας κάνει μια πολύ δύσκολη απονεύρωση; Έναν ειδικευμένο βιολόγο για να μπορεί να κάνει όλες τις αναλύσεις που χρειάζονται όταν του πάνε ένα δείγμα και ψάχνουν έναν δείκτη για να βρουν τι θεραπεία θα πάρει ο ασθενής ή έναν φυσικό με μαστερ στην ακτινοφυσική για να ελέγχει ότι λειτουργούν σωστά τα μηχανήματα και δεν ακτινοβολούν ασύστολα το προσωπικό και τους ασθενείς; Αυτοί για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους γιατί πρέπει να πληρώνουν και να ναι το ίδιο με τις διακοπές στη Μύκονο; Θα μπορούσε να σταθεί μια κοινωνία χωρίς λοιπόν ειδικούς αγωγής, κλινικούς ψυχολόγους, κλινικούς διαιτολόγους, ορθοδοντικούς, στοματολόγους, ενδοδοντιστές, ακτινοφυσικούς και όλους αυτούς τους ειδικούς που χρειάζονται μεταπτυχιακά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santac Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, kirileman είπε Μόνο 294 μεταπτυχιακά στη χώρα. https://www.eduguide.gr/grad/table?tuition=onlyfree νομίζω κατάλαβες πως το εννοώ. επίσης γιατί δεν έκανες quote και το παρακάτω που έγραψα: Κάτι που εσύ θα πάρεις δωρεάν, θα το έχει πληρώσει κάποιος άλλος Με την ίδια λογική και η διαδρομή Θεσσαλονίκη Αθήνα έχει μηδενικό κόστος διοδίων. Πήγα με το λεωφορείο και δε πλήρωσα κάτι για διόδια. Άρα είναι δωρεάν. 3 λεπτά πριν, lactate είπε Τα μεταπτυχιακά χρειάζονται και είναι απαραίτητα για αυτό και θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Σίγουρα δε θέλουν όλες οι δουλειές μεταπτυχιακό και σίγουρα δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά το ίδιο χρήσιμα (κάποια και καθόλου κατά τη γνώμη μου). Το σπίτι και οι διακοπές στη Μύκονο είναι πολύ πιο ακριβά και επίσης άσχετα μεταξύ τους. Δεν χρειαζόμαστε καταρτισμένα άτομα για να απευθυνόμαστε όταν χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες τους; Έναν δάσκαλο με σπουδές στην ειδική αγωγή για το αυτιστικό παιδί μας, έναν γιατρό ειδικευμένο στην γενετική συμβουλευτική για να μας πει πως μπορούμε να διαχειριστούμε ένα κληρονομικό νόσημα και τι να κάνουμε για να μην είναι ομόζυγος φορέας ο απόγονός μας, έναν εκπαιδευμένο οδοντίατρο για να μας βγάλει τους φρονιμήτες ή έναν ειδικό ενδοδοντιστή για να μας κάνει μια πολύ δύσκολη απονεύρωση; Έναν ειδικευμένο βιολόγο για να μπορεί να κάνει όλες τις αναλύσεις που χρειάζονται όταν του πάνε ένα δείγμα και ψάχνουν έναν δείκτη για να βρουν τι θεραπεία θα πάρει ο ασθενής ή έναν φυσικό με μαστερ στην ακτινοφυσική για να ελέγχει ότι λειτουργούν σωστά τα μηχανήματα και δεν ακτινοβολούν ασύστολα το προσωπικό και τους ασθενείς; Αυτοί για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους γιατί πρέπει να πληρώνουν και να ναι το ίδιο με τις διακοπές στη Μύκονο; Θα μπορούσε να σταθεί μια κοινωνία χωρίς λοιπόν ειδικούς αγωγής, κλινικούς ψυχολόγους, κλινικούς διαιτολόγους, ορθοδοντικούς, στοματολόγους, ενδοδοντιστές, ακτινοφυσικούς και όλους αυτούς τους ειδικούς που χρειάζονται μεταπτυχιακά; ανέφερα πως βοήθεια (δωρεάν μεταπτυχιακό...) πρέπει να έχουν μόνο όσοι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και εξήγησα το λόγο. Οι περισσότεροι είναι της λογικής... - δε βρίσκω δουλειά, τι να κάνω; Ας κάνω ένα μεταπτυχιακό μωρέ να πάρω κανένα μόριο. Τι μεταπτυχιακό; Ότι, να ναι. δε βαριέσαι. Μόρια να μαζέψω. Έχω και γνωστούς που δε μπορούν να βρουν δουλειά και ψάχνονται για μεταπτυχιακά. ΠΡΟΣΟΧΗ. Όχι για να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις και να μπορούν να σταθούν στην αγορά εργασίας. Απλά για να έχουν ένα επιπλέον χαρτί. Και μη πείτε ότι αυτό που λέω είναι εξαίρεση και τυχαίνει μόνο με τους δικούς μου γνωστούς. Εγώ δε γουστάρω και πιστεύω δεν είναι σωστό να πληρώνει το κράτος (όλοι εμείς δηλαδή) το μεταπτυχιακό το δικό τους. Αυτά τα άτομα δηλαδή τι θα προσφέρουν στην κοινωνία ώστε να τους επιδοτήσουμε; Αντίθετα και αυτοί δυστυχώς είναι οι λιγότεροι, υπάρχουν άτομα τα οποία ενδιαφέρονται γι αυτό που κάνουν. Αυτούς να τους βοηθήσεις. Απ όλους τους συμμαθητές μου, θυμάμαι μετρημένα 1-2 άτομα, οι οποίο ήταν άριστοι μαθητές (το 19 γι αυτούς ήταν αποτυχία), ο ένας κατάφερε να σπουδάσει στο εξωτερικό με υποτροφία (ιατρική στις ΗΠΑ), έκανε το μεταπτυχιακό του και γύρισε ελλάδα. Αυτό το άτομο ναι. Θα προσφέρει κάτι. Όλοι οι άλλοι.. πως θα βρούμε καμία άκρη για κανένα μεταπτυχιακό μήπως και χωθούμε πουθενά. Θεωρείς σωστό να πληρώνεις φόρους γι αυτούς; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, lactate είπε Τα μεταπτυχιακά χρειάζονται και είναι απαραίτητα για αυτό και θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Σίγουρα δε θέλουν όλες οι δουλειές μεταπτυχιακό και σίγουρα δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά το ίδιο χρήσιμα (κάποια και καθόλου κατά τη γνώμη μου). Το σπίτι και οι διακοπές στη Μύκονο είναι πολύ πιο ακριβά και επίσης άσχετα μεταξύ τους. Δεν χρειαζόμαστε καταρτισμένα άτομα για να απευθυνόμαστε όταν χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες τους; Έναν δάσκαλο με σπουδές στην ειδική αγωγή για το αυτιστικό παιδί μας, έναν γιατρό ειδικευμένο στην γενετική συμβουλευτική για να μας πει πως μπορούμε να διαχειριστούμε ένα κληρονομικό νόσημα και τι να κάνουμε για να μην είναι ομόζυγος φορέας ο απόγονός μας, έναν εκπαιδευμένο οδοντίατρο για να μας βγάλει τους φρονιμήτες ή έναν ειδικό ενδοδοντιστή για να μας κάνει μια πολύ δύσκολη απονεύρωση; Έναν ειδικευμένο βιολόγο για να μπορεί να κάνει όλες τις αναλύσεις που χρειάζονται όταν του πάνε ένα δείγμα και ψάχνουν έναν δείκτη για να βρουν τι θεραπεία θα πάρει ο ασθενής ή έναν φυσικό με μαστερ στην ακτινοφυσική για να ελέγχει ότι λειτουργούν σωστά τα μηχανήματα και δεν ακτινοβολούν ασύστολα το προσωπικό και τους ασθενείς; Αυτοί για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους γιατί πρέπει να πληρώνουν και να ναι το ίδιο με τις διακοπές στη Μύκονο; Θα μπορούσε να σταθεί μια κοινωνία χωρίς λοιπόν ειδικούς αγωγής, κλινικούς ψυχολόγους, κλινικούς διαιτολόγους, ορθοδοντικούς, στοματολόγους, ενδοδοντιστές, ακτινοφυσικούς και όλους αυτούς τους ειδικούς που χρειάζονται μεταπτυχιακά; Το πανεπιστημιο ειναι αποκομμενο απο την κοινωνια. Ειδικοτερα τα ελληνικα πανεπιστημια, ελαχιστη σχεση εχουν με τις αναγκες της αγορας. Αν ειχαν συνδεση, δε θα ανοιγαμε χιλιαδες θεσεις στα πανεπιστημια πχ για φιλολογους. Τοτε, μπορει να εξοικονομουσαμε λεφτα απο τα αχρηστα τμηματα και να "αντεχαμε" να δωσουμε δωρεαν μεταπτυχιακα. Η εναλλακτικη για το προγραμμα που ανεφερες ειναι να δουλευεις παραλληλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Backpacker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 H παιδεία ειναι δωρεαν μέχρι και το bachelor. Το να ειναι δωρεαν και όλα τα μεταπτυχιακα για όλους δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάποια χώρα αλλά απ'την εμπειρία μου δεν το νομίζω. Δεν γίνεται κιόλας από πρακτικής πλευράς το κόστος θα ήταν τεράστιο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 @lactate τα παρακάτω έχουν σχέση και με την απορία σου. Και εγώ γιατί να πληρώνω φόρο επειδή ο δήμαρχος έκανε ανοικοδόμηση στην πλατεία των Χανίων; Είμαι στην άλλη άκρη της χώρας. Γιατί να πληρώσω φόρο για να φέρουν την Πάολα σε μια εκδήλωση του Δήμου στο Μεσολόγγι; Δεν μου αρέσει η Πάολα. Δηλαδή αν ενοχλεί η επιχορήγηση της εκπαίδευσης σε ανθρώπους που θέλουν να ειδικευτουν, τα παραπάνω πρέπει να σε κάνουν να θες να αυτοκτονήσεις. Επένδυση λέγεται και το ένα και το άλλο. Για να κάνω έρευνα πρέπει να πληρωθώ, γιατί όσο πάω να σου κάνω την χώρα μετρήσιμη επιστημονική κοινότητα πρέπει και να μπορώ να ζω. Τώρα αν τα 40 χρόνια πασοκονδ δεν το επιτρέπουν άλλου παπά ευαγγέλιο. Έχεις δίκιο φίλε @santac η νοοτροπία χωλαινει. Τα μεταπτυχιακά, ειδικά για τους γονείς των νέων τώρα είναι είδη προςκατανάλωση. Και δεν θα έπρεπε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα θεωρούμε καπρίτσια ή ότι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση μόνο οι έχοντες. Η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά παράγοντας περισσότερους οικοδόμους ή λογιστές ή γιατρούς όμως. Η οικονομική εξέλιξη της κάθε χώρας έχει άμεση σύνδεση με την εξειδίκευση του εργατικού της δυναμικού πλέον και για αυτό χρειάζεσαι χρήματα. Οπότε καταλήγουμε στο γνωστό πρόβλημα της χώρας και σε μια τεράστια κουβέντα που δεν βοηθά τον θεματοθετη. Καταλαβαίνω τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, ελπίζω να καταλαβαίνεις όμως ότι η απαγόρευση απόκτησης ειδίκευσης σε ανθρώπους με θέληση και ικανότητες δεν είναι κάτι που θα μας πάει μπροστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Λογικοτατο ειναι να πληρωνεις το μεταπτυχιακο. Οποιος μπορει , κανει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα