kllado Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Έχω το samsung galaxy note 4 SM-N910F με 32 gb μνήμη. Παρατηρώ ότι γεμίζει όλος αυτός ο χώρος μόνος του, χωρίς εγώ να προσθέτω κάτι. Εγκατέστησα την AppMgrIII ώστε να μεταφέρω τις εφαρμογές στην εξωτερική sd αλλά ξαναγέμισε όλος ο χώρος. Ο καθαρισμός επίσης δεν έχει αποτέλεσμα. Μονίμως εμφανίζεται η ένδειξη που λέει ότι ο χώρος αποθήκευσης εξαντλείται, κάποιες λειτουργίες συστήματος ενδεχομένως να μη λειτουργούν. Υπάρχει κάποια λύση;
saruman123 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.fomo.gr/android-eleftheroste-xwro-me-tin-ekkatharisi-dedomenon-efarmogon/ Αν πιάνουν και τα χέρια σου υπάρχει και τρόπος να αυξηθεί η μνήμη του κινητού σου ακόμη περισσότερο (χωρίς root) https://www.doctorandroid.gr/2014/02/how-to-repartition-samsung-android-devices.html?m=1 Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2018 από saruman123
kllado Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις. Έκανα την πρώτη λύση που περιγράφεις, με μικρά όμως αποτελέσματα, διότι είχα ήδη μεταφέρει όλες τις εφαρμογές στην εξωτερική sd. Εννοείται ότι πολύ γρήγορα ξαναγέμισε ο χώρος και είμαι πάλι φουλαρισμένος. Η δεύτερη λύση, αν κατάλαβα καλά, προυποθέτει ότι θα ξαναγυρίσει σε εργοστασιακά δεδομένα. Επειδή έχω στήσει το τηλέφωνο με τρόπο που με εξυπηρετεί και ξόδεψα πολύ χρόνο γι αυτό, και είναι δύσκολο να το ξανακάνω, τουλάχιστον την παρούσα στιγμή, καθώς και στο άμεσο μελλον, υπάρχει δυνατότητα για κάτι άλλο; Επίσης, ξέρεις μηπως γιατί κατεβαίνουν τόσα πολλά δεδομένα από τόσες λίγες εφαρμογές (αυτές που δεν υπάρχουν δυνατότητα μεταφορά στην sd) και αν μπορεί να γίνει κάτι γι αυτό, πέρα από το να το καθαρίζω περιοδικά;
saruman123 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Ναι σε αυτό έχεις δίκιο μετά το στήνεις πάλι από την αρχή. Αλλη λύση είναι το root και αυτό εδώ Όχι γιατί έτσι είναι φτιαγμένο το λειτουργικό σύστημα του android. Μπορείς επίσης να κάνεις και αυτό για εξοικονόμηση χώρου
kllado Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Για το ρουτάρισμα, όσον αφορά την ασφάλεια, τι γνώμη έχεις; Προτείνεις να το κάνω γιατί υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας που μπορώ να πάρω, πέρα από το antivirus; Επίσης, υπάρχει δυνατότητα, μετά το ρουτάρισμα και την αποπεράτωση των διαδικασιών που περιγράφεις, να το ξερουτάρω; υπάρχει, επίσης, κάποια μέθοδος ρουταρίσματος που γνωρίζεις για το συγκεκριμένο μοντέλο, τώρα που έχει πάρει και τις τελευταίες αναβαθμίσεις (πριν από κάμποσους μήνες);
saruman123 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στα κινητά android δεν βάζουμε ποτέ Antivirus. Ναι υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις αλλά θα έχει χαθεί η εγγύηση γιατί θα έχει γράψει το KNOX. Στο XDA θα υπάρχει σίγουρα. Την 6.0.1 δεν έχεις ? Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από saruman123
UsualSuspect__ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 1 hour ago, kllado said: Για το ρουτάρισμα, όσον αφορά την ασφάλεια, τι γνώμη έχεις; Προτείνεις να το κάνω γιατί υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας που μπορώ να πάρω, πέρα από το antivirus; Επίσης, υπάρχει δυνατότητα, μετά το ρουτάρισμα και την αποπεράτωση των διαδικασιών που περιγράφεις, να το ξερουτάρω; υπάρχει, επίσης, κάποια μέθοδος ρουταρίσματος που γνωρίζεις για το συγκεκριμένο μοντέλο, τώρα που έχει πάρει και τις τελευταίες αναβαθμίσεις (πριν από κάμποσους μήνες); Έγραψες για antivirus και μου ήρθε εικόνα στο μυαλό το τι μπορεί να έχεις βάλει στη συσκευή σου αυτή τη στιγμή και τρομάζω στην ιδέα... Ελπίζω να μην έχεις βάλει και τίποτα γελοίους cleaners, έτσι; Αntivirus και cleaners ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ στα κινητά μας γιατί μόνο κακό τους κάνουμε. Μόνο το ccleaner βάλε και καθάριζε την cache σου μια φορά τον μήνα ξέρω γω. 1
kllado Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Saruman ομολογώ ότι με εξέπληξες όσον αφορά το antivirus μια και ολοι οι γνωστοί μου έχουν ένα στο κινητό τους. Υπάρχει δυνατοτητα να μου εξηγήσεις γιατί, πέρα από το ότι καταναλώνει πόρους; Όπως επίσης τι γίνεται με την ασφάλεια χωρίς αυτό; Έχω μαύρα μεσάνυχτα για το συγκεκριμενο θέμα.... Όσον αφορά την έκδοση, όντως έχω την 6.0.1. Απλώς λόγου χρόνου αγοράς έχω χάσει την εγγύηση ούτως ή άλλως. Περισσότερο με ενδιαφέρει κατά πόσο θα είμαι ασφαλής με ρουταρισμενο τηλέφωνο. Λόγω εργασίας μπαίνω συχνά σε ελεύθερα wifi. Usual suspect έχω το αβαστ, το es για cleaner και το noroot firewall. Απο εκεί και πέρα έχω μόνο χρηστικές εφαρμογες που χρησιμεύουν στην εργασία μου και οι οποίες είναι πολλές. Αν μπορείς να μου περιγράψεις έναν καλό διαφορετικο τρόπο ασφάλισης και καθαρισμού του τηλεφώνου θα σε ευχαριστούσα ιδιαιτέρως. Tsilitheo έχω κάνει μόνο τον καθαρισμό των προσωρινων δεδομένων που αναφέρει ο saruman στα αρχικά ποστ. Στο note 4 πρέπει να το κάνω αυτό σε κάθε μία εφαρμογή ξεχωριστά και όχι σε όλες μαζί, όπως αναφέρει. Την cache εσύ πώς την καθαρίζεις;
saruman123 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, kllado είπε Saruman ομολογώ ότι με εξέπληξες όσον αφορά το antivirus μια και ολοι οι γνωστοί μου έχουν ένα στο κινητό τους. Υπάρχει δυνατοτητα να μου εξηγήσεις γιατί, πέρα από το ότι καταναλώνει πόρους; Όπως επίσης τι γίνεται με την ασφάλεια χωρίς αυτό; Έχω μαύρα μεσάνυχτα για το συγκεκριμενο θέμα.... Όσον αφορά την έκδοση, όντως έχω την 6.0.1. Απλώς λόγου χρόνου αγοράς έχω χάσει την εγγύηση ούτως ή άλλως. Περισσότερο με ενδιαφέρει κατά πόσο θα είμαι ασφαλής με ρουταρισμενο τηλέφωνο. Λόγω εργασίας μπαίνω συχνά σε ελεύθερα wifi. Usual suspect έχω το αβαστ, το es για cleaner και το noroot firewall. Απο εκεί και πέρα έχω μόνο χρηστικές εφαρμογες που χρησιμεύουν στην εργασία μου και οι οποίες είναι πολλές. Αν μπορείς να μου περιγράψεις έναν καλό διαφορετικο τρόπο ασφάλισης και καθαρισμού του τηλεφώνου θα σε ευχαριστούσα ιδιαιτέρως. Tsilitheo έχω κάνει μόνο τον καθαρισμό των προσωρινων δεδομένων που αναφέρει ο saruman στα αρχικά ποστ. Στο note 4 πρέπει να το κάνω αυτό σε κάθε μία εφαρμογή ξεχωριστά και όχι σε όλες μαζί, όπως αναφέρει. Την cache εσύ πώς την καθαρίζεις; Πολλοί από εμάς νομίζουμε ότι είτε σε υπολογιστή είτε στο Android, τα antivirus κάνουν την ίδια δουλειά. Μέγα λάθος! Στο Android δεν υπάρχουν ιοί (virus) ακόμα, όπως και σε όλα τα Linux-based συστήματα. Αυτό που κάνουν λοιπόν τα antivirus για να μας προστατέψουν είναι μεταξύ άλλων να διαβάζουν τη λίστα των αδειών και να μας λένε αν βρίσκουν κάτι ύποπτο. Αυτό όμως είναι τελείως υποκειμενικό καθώς ύποπτη μπορεί να θεωρείται και η σύνδεση με το Google λογαριασμό μας, κατ' επέκταση και το Gmail βλαβερό. Όταν λοιπόν ένα antivirus μας προειδοποιεί για μία κακόβουλη εφαρμογή, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε το λόγο και να ενημερωθούμε από τις άδειές της αν είναι λογικό ή όχι. Οι άδειες είναι ένα τεράστιο αλλά ανεκμετάλλευτο εργαλείο στην καταπολέμηση των βλαβερών εφαρμογών. Είναι στο χέρι μας να τις διαβάζουμε πριν την εγκατάσταση αλλά και μετά, αν θεωρούμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Το Android λοιπόν μας δίνει τη δύναμη, αρκεί να την εκμεταλλευτούμε και να θυμάσαι πάντα ότι συνήθως η απροσεξία μας είναι αυτή που προκαλεί τη μόλυνση του συστήματος. Αν θες να κρατήσεις κάποιο αυτό είναι το NoRoot Firewall. Όλα τα άλλα τα πετάς. Και μια φορά το μήνα κατεβάζεις το Clean Master κάνεις την εκκαθάριση και μετά του κάνεις απεγκατάσταση. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από saruman123
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα