Προς το περιεχόμενο

Τι επιλογές έχω για voip vdsl σύνδεση

fotis017

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε, 

Αρχικά θα μείνουν ευγνώμων εάν κάποιος μπορούσε να μου εξηγήσει εάν σε κάθε σύνδεση vdsl το τηλέφωνο γίνεται voip και αν κάποιος έχει ζητήσει και έχει καταφέρει να γυρίσει το τηλέφωνο όπως λειτουργούσε και πριν. Τώρα αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι το γεγονός ότι η πλαστικούρα που μου έδωσαν από την wind με την πρόσφατη αναβάθμιση σε vdsl μάλλον είναι προβληματικό. Κάνει μόνο του επανακιννησεις ανα 2ωρο. Θα μπορούσα φυσικά να το επιστρέψω και να παραλάβω αλλο αλλά εάν θέλω κάτι πιο αξιόπιστο θα αγοράσω ένα. Λόγω του voip όμως, τα περισσότερα aftermarket που έχω δει δεν έχουν θύρα για σύνδεση τηλεφώνου. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τι θα πρέπει να αναζητήσω σαν μια aftermarket επιλογή σε αυτή την περιπτωση; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλά και μα α το άλλαζαν έχει βγει οδηγία όλες οι γραμμές να αλλάξουν σε voip.

Τι το κακο έχει το voip εκτός ότι δεν μπορείς να βάλεις το δικό σου ρούτερ παραμπνο του παρόχου;

Διότι δεν μπορώ να αγοράσω router χωρίς θύρα voip για να έχω και τηλέφωνο και απ'όσο έχω ψάξει, μία οικονομική συσκευή δεν έχω βρει (κοντά στα 50€ δηλαδή).

Δες αν μπορεις να το βάλεις σε bridge mode ώστε να βάλεις αυτο που θές στη γραμμή σπυ και του παρόχου να  το έχεις μόνο για τηλεφωνία 

Επίσης υπάρχουν voip router αλλά αρκει η wind να σου δώσει τους κωδικούς 

Η Wind δεν δίνει τον κωδικό του VoIP ώστε να λειτουργήσει η τηλεφωνία σε άλλη συσκευή. Μπορείς να το ζητήσεις, ακόμη και μέσον να βάλεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν τον δίνει πουθενά.

Το επόμενο που μπορείς να ζητήσεις, είναι να σου γυρίσουν τη συσκευή σε Bridge mode (είναι κλειδωμένη αυτή η επιλογή, ώστε μα λειτουργήσει μόνο ως Modem (μαζί και η τηλεφωνία) τον δικό σου router (και όχι  modem/router) που θα κάνει την κλήση ΡΡΡ.

Τέλος μπορείς να αφήσεις στην γραμμή την συσκευή της Wind ως κανονικό modem/router και πίσω της να βάλεις τον δικό σου router που θα παίρνει σύνδεση από το πρώτο. Στην περίπτωση αυτή έχουμε 2πλό ΝΑΤ αλλά δεν είναι θέμα αφού λύνεται εύκολα, ειδικά αν η συσκευή της Wind έχει επιλογή ορισμού DMZ.

• Thanks 1

Τελικά το θέμα λύθηκε αφού παρέλαβα το αντίστοιχο ZTE H268N που δίνει η wind. Πολύ καλύτερο του technicolor θεωρώ, συγχρονίζει πιο γρήγορα, πολύ πιο καλό και γρήγορο web interface με περισσότερες δυνατότητες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας καταθέσω και εγώ την ιστορία μου.
Σήμερα τελείωσε η αναβάθμιση σε Double Play 50XL από Double Play 24XL καθώς με γύρισαν σε VoIP.

Συνοπτικά:

• 13/07/2018 έληγε το 24μηνο συμβόλαιο Double Play 24XL, φροντίζω 2 ημέρες πριν να προχωρήσουμε σε νέο συμβόλαιο σε Double Play 50XL
  • 14/07/2018 - 21/07/2018 φέυγω σε διακοπές
  • 21/07/2018 που γυρίζω δεν έχω internet, μιλώ μαζί τους και τελικά την επόμενη το απόγευμα το πρόβλημα λύνεται (μέχρι τότε χρησιμοποιούσα το DGN2200 πάνω στην γραμμή)
  • 24/07/2018 παραλαμβάνω τον εξοπλισμό του OTE (Speedport 2i) μαζί με το UPS. Την ίδια ημέρα το απόγευμα, λαμβάνω SMS ότι η γραμμή θα αλλάξει σε VoIP στο διάστημα 25/07/2018, 08:00 - 16:00, με μία ώρα scheduled downtime. Τους ρωτώ για την συνδεσμολογία που πρέπει να ακολουθήσω και με κατατοπίζουν (2 τηλεφωνικές συσκευές σε 2 σπίτια). Τους ρωτώ για την περίπτωση που θέλω να βάλω δικό μου εξοπλισμό και μου λένε ότι θα πρέπει να καλέσω σε αυτούς και πάλι για να μου δώσουν τα στοιχεία της γραμμής έτσι ώστε να τα περάσω.
  • 25/07/2018 μιλώ μαζί τους καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Μου επιβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει γυρίσει σε VoIP.
  • 26/07/2018 μιλώ ξανά μαζί τους καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Μου επιβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει γυρίσει σε VoIP.
  • 27/07/2018 λαμβάνω SMS ότι γύρισα σε VoIP. Και τα 2 τηλέφωνα στα 2 σπίτια παίζουν κανονικά.

Και ένα screenshot από το μηχανάκι του ΟΤΕ:

speed.jpg

Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Στην σελίδα της Cosmote, διαφημίζουν το Speedport Plus για VDSL50XL πακέτο και το Speedport Entry 2i για VDSL30M. Μου στείλανε το Speedport Entry 2i. Δικαιούμαι να το ζητήσω αλλαγή?
  2. Θέλω να αλλάξω σε δικό μου εξοπλισμό, μεταφέροντας και την VoIP τηλεφωνία στον εξοπλισμό αυτό. Από μία μινι έρευνα, έχω καταλήξει μάλλον στο ASUS DSL-AC87VG. Θα ήθελα και την δική σας γνώμη περι αυτού.
Επεξ/σία από icsd08063

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού δεν πήρα κάποια γνώμη, ποστάρω απλά για να το γνωρίζουν μελλοντικοί ενδιαφερόμενοι.

Το στο ASUS DSL-AC87VG πάιζει μια χαρά σε Cosmote VDSL50 γραμμή με VoIP.
Μέχρι τώρα εξαιρετικό (και τεράστιο).

Σύγκριση με Netgear DGN2200 και Speedport 2i

asus2.jpg.3aa146c26cd68772c3d2b8c5a941a434.jpg

Επεξ/σία από icsd08063

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Το ζαχάρωνα και γω κάποια στιγμή το συγκεκριμένο αλλά επειδή είμαι χρόνια με Fritzbox, μόλις βγήκε το 7590 το χτύπησα. Να πω ότι το 7590 υποστηρίζεται πλέον επίσημα από την Cosmote και πουλιέται και στα καταστήματα του Γερμανού αλλά και της Cosmote.

Στις 3/8/2018 στις 9:19 ΠΜ, icsd08063 είπε

Αφού δεν πήρα κάποια γνώμη, ποστάρω απλά για να το γνωρίζουν μελλοντικοί ενδιαφερόμενοι.

Το στο ASUS DSL-AC87VG πάιζει μια χαρά σε Cosmote VDSL50 γραμμή με VoIP.
Μέχρι τώρα εξαιρετικό (και τεράστιο).

Σύγκριση με Netgear DGN2200 και Speedport 2i

asus2.jpg.3aa146c26cd68772c3d2b8c5a941a434.jpg

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια με το Asus το καινουριο και το 7590 ζητησατε απ την κοσμοτε τους κωδικους του voip ή το συνδεσατε και δουλεψε αμεσως χωρις πολλα πολλα?? Ρωταω γιατι θελω και γω ενα μοντεμ/ρουτερ που να τα κανει ολα γιατι τωρα εχω το speedport συνδεδεμενο με το tp-link..

Επεξ/σία από geogr13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο που παίζει αμέσως είναι το 7590 που πουλά ο ΟΤΕ που έχει προρυθμισμένο κατάλληλο προφίλ*. Όλα τα υπόλοιπα (ακόμη και το 7590 του εμπορίου) δεν τραβούν αυτόματα τις ρυθμίσεις οπότε χρειάζεται να έχουμε τον κωδικό της τηλεφωνίας.

* Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τελευταίο firmware v.7 των Fritz 7490 και 7590 του εμπορίου, υπάρχει έτοιμο το προφίλ αλλά λειτουργεί μόνο στον συγχρονισμό και το διαδίκτυο. Για την τηλεφωνία χρειάζεται ένα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη και την ενεργοποιούν αυτοί αφού είναι πλέον συμβατή η συσκευή, οπότε δεν απαιτείται ο κωδικός.

Επεξ/σία από jkoukos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Το μόνο που παίζει αμέσως είναι το 7590 που πουλά ο ΟΤΕ που έχει προρυθμισμένο κατάλληλο προφίλ*. Όλα τα υπόλοιπα (ακόμη και το 7590 του εμπορίου) δεν τραβούν αυτόματα τις ρυθμίσεις οπότε χρειάζεται να έχουμε τον κωδικό της τηλεφωνίας.

* Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τελευταίο firmware v.7 των Fritz 7490 και 7590 του εμπορίου, υπάρχει έτοιμο το προφίλ αλλά λειτουργεί μόνο στον συγχρονισμό και το διαδίκτυο. Για την τηλεφωνία χρειάζεται ένα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη και την ενεργοποιούν αυτοί αφού είναι πλέον συμβατή η συσκευή, οπότε δεν απαιτείται ο κωδικός.

Ξερουμε τιμη?? Θα παω σε οτε ή γερμανο?? Αν η τιμη αρχιζει απο 3.. μπορω να ζητησω να με χρεωνουν λιγο λιγο στο λογαριασμο μου για κανα χρονο?? Γιατι ντουκου τοσα λεφτα δεν παιζουν..

Επεξ/σία από geogr13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...