Προς το περιεχόμενο

Low GPU Usage με τα Windows 10 1803

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια Radeon RX 480 και εγκατεστημένη την έκδοση 1803 (April Update) των Windows 10. Μιας και τώρα μετά από μήνες βρήκα λίγο χρόνο πάλι να παίξω κάποια παιχνίδι λίγο παραπάνω, είδα ότι και στο WRC 7 αλλά και στο Battlefield 1 είχα κολλήματα. Στο BF1 έπαιρνα τον indicator για low fps.

Εγκαθιστώντας το MSI Afterburner είδα ότι η χρήση της GPU στα παιχνίδια είναι πεσμένη στα τάρταρα, και συνήθως ήταν 0-30%, εξ' ού και τα χαμηλά FPS. Με λίγο ψάξιμο είδα ότι φταίει η 1803 και ότι αν γυρίσεις στην προηγούμενη τα πάντα διορθώνονται.

Επειδή φυσικά και δε θα κάνω reformat για τα games, υπάρχει πουθενά κάποιο fix που μου έχει ξεφύγει; Στα insider builds λένε ότι διορθώθηκε, αλλά ποιος ξέρει πότε θα έρθει η ανανέωση στο stable channel.

AMD Phenom X6 1090T
16GB DDR3
RX 480 4GB

Δημοσ.

Έχω το ίδιο θέμα σε κάρτα γραφικών της NVidia.Μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 1803 εμφανίστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα.Έχω δοκιμάσει αρκετά παιχνίδια,σε κάποια έχω παρατηρήσει πως το πρόβλημα δεν υπάρχει και η χρήση της GPU είναι κανονική.
Έχω δοκιμάσει τα εξής:

Clean installation σε drivers
Format.

Κάποιες ακόμα πιο προχωρημένες ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το nvidia inspector

Κανένα από τα παραπάνω δεν δούλεψε.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει εμφανιστεί στα ακόλουθα παιχνίδια (στη περίπτωση μου):

League of Legends

CS:GO(Μόνο σε μερικά maps)

Fortnite

Έχω δοκιμάσει επίσης τα εξής χωρίς πρόβλημα:

Left 4 Dead & Left 4 Dead 2

GTA V

Paladins

Realm Royale

PES 2018

DOTA 2

Warframe

Δημοσ.

Σε μένα ήταν σε Battlefield 1 και WRC 7 που παίζω αυτή την περίοδο. Δοκίμασα χτες να βάλω την τελευταία insider preview αλλά το πράγμα ξέφυγε τελείως με αποτέλεσμα να χω 5-6 frames στα παραπάνω παιχνίδια.

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με καφεδάκι και format στην 1709 ελπίζοντας να δουλεύει για κάποιο διάστημα πριν διορθωθεί από την MS.

Δημοσ.

Εμένα η τελευταία έκδοση insider preview δεν κάνει εγκατάσταση.Περίμενα αρκετούς μήνες κάποια ενημέρωση που ίσως το λύσει αλλά ακόμη τίποτα...

Σκέφτομαι να γυρίσω και εγώ στην 1709,αν δεν υπάρχει το πρόβλημα σε αυτή ενημέρωσέ με..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...