paylidis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Κάτω στο λιμάνι έχει δυο τρία μαγαζιά που πουλάνε orings, seals κλπ κλπ Το ανταλλακτικό που θέλεις λέγεται spider coupling Αυτά είναι συνήθως τυποποιημένα, λογικά αν τους δείξεις την φωτό θα καταλάβουν ποιο είναι http://www.martech.gr/ http://kampourelisrubbers.gr/ Και έλεγα τι μου θυμίζει... με ιμπελερ μοιάζει!!!
AristidisZ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, paylidis είπε Και έλεγα τι μου θυμίζει... με ιμπελερ μοιάζει!!! Καμία σχέση Αυτά μπαίνουν μέσα σε κόπλερ
paylidis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καμία σχέση Αυτά μπαίνουν μέσα σε κόπλερ Ισχύει αλλά σαν σχέδιο μοιάζει (όχι σα λειτουργία μάλλον)
AristidisZ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, paylidis είπε Ισχύει αλλά σαν σχέδιο μοιάζει (όχι σα λειτουργία μάλλον) Και πάλι δε θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά δε πειράζει 1
alkis13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Ποια εταιρία έχει κατασκευάσει το τιμόνι; Magneti Marelli?? Κατα τις μικρές μου γνώσεις, ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου πχ huyndai, mercedes,bmw, ΔΕΝ κατασκευάζει τιμόνια-ραδιοcd-ηλεκτρικά παράθυρα. Είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του κινητήρα-σασί και για την γεωμετρία του αυτοκινήτου. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ προσαρμόζονται με ανάλογες εταιρίες, πχ delphi, bosch, Magneti Marelli, και οι 2ες κατασκευάζουν εξαρτήματα για τις πρώτες κατά παραγγελία. Άρα όταν χαλάει το τιμόνι της Magneti Marelli, στα πχ fiat pundo 2006-2009, που είναι της Magneti Marelli, εκεί φταίει η Magneti Marelli και η Fiat γιατί δεν έκανε σωστό έλεγχο και έριξε το αμάξι στη παραγωγή με αποτέλεσμα αρκετά δυστυχήματα. Κάτι αντίστοιχο, έχει συμβεί με την Honda και την Takata, στους αερόσακους αν δεν κάνω λάθος. Αυτό με τις μάρκες των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι σα να κατηγορούμε το Πλάισιο-eshop, που στο ολοκληρωμένο σύστημα pc desktop που πήραμε, μας κάηκε η μητρική.
alan boy Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Ήρθε το λαστιχάκι από Κίνα. Δεν είναι γνήσιο απ ότι καταλαβαίνω. Στη φώτο γράφει hyundai αλλά στην πραγματικότητα είναι μέσα σε ένα απλό ναύλον. Κάποια στιγμή θα πρεπει να πιαστώ να το φτιάξω. Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από alan boy 1
alan boy Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν σήμερα πήρα τη μεγάλη απόφαση. Είδα το βίντεο 2 φορές και ξεκίνησα την επισκευή. Σε περίπου 3.5 ώρες το τελείωσα. Γενικά θέλει να πιάνει το χέρι σου (δούλευα παλιά σε συνεργειο) θέλει προσοχή αλλά δεν είναι και κάτι ακατόρθωτο. Δεν το προτείνω να το κάνει κάποιος που δεν ξέρει, γιατί είναι τιμόνι και με αυτά δεν παίζουμε. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από alan boy 7
chrisgr1970 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εδω και τρεις μήνες αντιμετωπίζω ένα μικρό χτύπο στο τιμόνι όταν σταματημένο το κουνάω δεξιά αριστερά.Ειχα παει στην ανάκληση που έγινε το 2014.Δεν ξέρω αν είναι αυτό ακριβώς ή κάποια άλλη βλάβη.Τώρα το βρήκανε και στο ΚΤΕΟ εντοπίζοντας τον χτύπο στην κολώνα του τιμονιού.Δεν είναι τόσο δυνατός ο ηχος όσο στο πρώτο βίντεο.Για κάποιον που δεν γνωρίζει δεν θα τον ακούσει .Γνωρίζω ένα ακόμη HYUNDAI i30 που δεν έχει καθόλου ηλεκτρική υποβοήθηση πλέον.....Νεότερα όταν το ανοίξω.. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από chrisgr1970
chrisgr1970 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Στις 2/7/2019 στις 11:03 ΜΜ, chrisgr1970 είπε Εδω και τρεις μήνες αντιμετωπίζω ένα μικρό χτύπο στο τιμόνι όταν σταματημένο το κουνάω δεξιά αριστερά.Ειχα παει στην ανάκληση που έγινε το 2014.Δεν ξέρω αν είναι αυτό ακριβώς ή κάποια άλλη βλάβη.Τώρα το βρήκανε και στο ΚΤΕΟ εντοπίζοντας τον χτύπο στην κολώνα του τιμονιού.Δεν είναι τόσο δυνατός ο ηχος όσο στο πρώτο βίντεο.Για κάποιον που δεν γνωρίζει δεν θα τον ακούσει .Γνωρίζω ένα ακόμη HYUNDAI i30 που δεν έχει καθόλου ηλεκτρική υποβοήθηση πλέον.....Νεότερα όταν το ανοίξω.. Μόλις τώρα, chrisgr1970 είπε αριστερά το καινούργιο, δεξιά αυτό που είχε απομείνει...
[email protected] Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα στην παρέα, χρησιμότατες οι πληροφορίες σας. Ξέρει κάποιος τον κωδικό από αυτό το πλαστικό αστεράκι που λογικά θέλει αντικατάσταση όταν υπάρχει αυτός ο θόρυβος στο τιμόνι του i-30 μοντ. 2009 1400cc (109ps); Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ!
alan boy Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τώρα είδα το μήνυμα https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F192516347870 Τελικά το επισκευασες; όλα καλά; Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από alan boy
DxL Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα κι από εμένα, έχω ένα άλλο πρόβλημα με την κολόνα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου: μετά από το 2ο service, όπου το κράτησαν 5 μέρες (Πέμπτη-Τρίτη) στην αντιπροσωπεία με κάτι περίεργες δικαιολογίες (είναι άρρωστος ο ηλεκτρολόγος, λείπει σε σεμινάριο κ θα επιστρέψει την Τρίτη για μια ανακεφαλαίωση κτλ), το παρέλαβα με χάλια βαρύ τιμόνι -ενώ ήταν πούπουλο-, αργή επαναφορά, μαγκώματα και χαμηλή υποβοήθηση. Επίσης, όταν το παρέλαβα από το συνεργείο, είχε σημάδια από χώμα στις ρόδες, ενώ αργότερα διαπίστωσα ότι ήταν αλλοιωμένα τα αυτοκόλλητα της κολόνας και είχε σημάδια/χτυπήματα επάνω στο μεταλλικό κουτί της, από φωτογραφίες που κατάφερα και έβγαλα στα τυφλά με το κινητό, ενώ βρήκα και σημάδι ασημί χρώματος στο πίσω δεξιά αμορτισέρ μου (ενώ το αμάξι είναι μπλέ), τα λάστιχα αλλαγμένα μπρός-πίσω μόνο από τη μια πλευρά όταν πήγα να στο βουκανιζατέρ να τα κάνω εμρός-πίσω, και την γωνία κάστερ εκτός ορίων ενώ μέχρι τότε ήταν τέλεια όλα σε 2 ευθυγραμμίσεις που είχα κάνει. Επίσης, μηχανικός που το έλεγξε σε άλλο συνεργείο, με ενημέρωσε ότι είναι αλλοιωμένες και αλλαγμένες και οι βίδες της κολόνας τιμονιού μου. Ενώ είχα ακόμα 1 χρόνο εγγύηση και δεν το χάλασα εγώ, άκρη δεν έβγαλα αν κ πήγα επανειλημμένα στο συγκεκριμένο συνεργείο για εξηγήσεις και παράπονα, μετά στα κεντρικά 5-6 φορές με το ίδιο θέμα, σε άλλα συνεργεία κτλ. Έβγαζε στο διαγνωστικό "C1260 Steering Angle Sensor-Circuit", το οποίο το σβήνανε προσωρινά με ένα καλυμπράρισμα τιμονιού, αλλά μετά πάλι τα ίδια. Στα κεντρικά μου αλλάξανε ψαλίδια και μπαλάκια που δεν είχαν καμία σχέση, αλλά φυσικά το πρόβλημα στο τιμόνι δεν διορθώθηκε μέχρι που έληξε η εγγύηση. Μάλιστα, έδωσαν και εντολή σε όλο το επίσημο δίκτυο, να μην μου αλλάξει ξανά τίποτα εντός εγγύησης, επειδή είχαν επιληφθεί τα κεντρικά, που όμως δεν μου το διόρθωναν εκεί... Αφού έληξε η εγγύηση, ξαναπήγα σε άλλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, και πάλι έβγαλε στο διαγνωστικό τους τον ίδιο κωδικό βλάβης της κολόνας "C1260 Steering Angle Sensor-Circuit", για το οποίο και τους ζήτησα να ενημερώσουν τα κεντρικά, αλλά δεν έκαναν τίποτα γιατί... είχε λήξει η εγγύηση!! Τελικά το ακινητοποίησα επειδή στεναχωριόμουν πολύ όποτε το οδηγούσα, και μετά από 1 χρόνο πήρα τη μεγάλη απόφαση να αλλάξω κρεμαγιέρα, κολόνα, βάσεις αμορτισέρ και ρουλεμάν top mout, που ήταν τα ανταλλακτικά που είχαν άμεση επίδραση στη συμπεριφορά του τιμονιού. Τελικά όμως, μου έδωσαν μια κολόνα που είχε επάνω σημάδια οξείδωσης (σκουριά) στο επάνω μέρος, και μια μεγάλη γρατζουνιά κατά μήκος του σώματος της κολόνας. Ζήτησα να την αλλάξουν αλλά δεν το κάνανε, και αφού την έβαλα δεν διορθώθηκαν και πολλά. Κάποιοι μηχανικοί και έμποροι ανταλλακτικών υπέθεταν και μου είπαν ότι ίσως να ήταν από επιστροφή και μου την πούλησαν για καινούρια... Αφού ακινητοποίησα πάλι το i30 μου για 1-2 χρόνια επειδή ξενέρωσα απίστευτα και είχα και σοβαρά θέματα υγείας των δικών μου να αντιμετωπίσω -έπαθε μάλιστα ζημιά και χτυπάνε και τα ωστήρια από την ακινησία- μόλις ξαναπήγα σε άλλη αντιπροσωπεία για άλλο θέμα, μου βρήκαν πάλι ότι βγάζει τον ίδιο κωδικό "C1260 Steering Angle Sensor -Circuit" και έναν ακόμα "C1616 CAN Communication Bus OFF" και η νέα κολόνα που είχα πληρώσει 2035 ευρώ καινούρια υποτίθεται... Στα κεντρικά που ενημέρωσα εκ νέου, η απάντηση ήταν απλά ότι έχει λήξει η εγγύηση, αν και επέμεινα ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από προγραμματισμένο service που θα έπρεπε να κρατήσει 1 ώρα (φίλτρα, λάδια, μπουζί, υγρά φρένων - μου το χρέωσαν μάλιστα και 255 ευρώ), και κράτησε περιέργως 5 μέρες, και ότι από τότε παρά το ότι είχα και εγγύηση άλλο 1 έτος δεν με εξυπηρέτησαν. Για να παλεύεται κάπως στην οδήγηση, επειδή το τιμόνι είναι πολύ πιο βαρύ, δύσκαμπτο και δυσκίνητο, αναγκάστηκα να χαλαρώσω 2 δοντάκια την κρεμαγιέρα(!!!) για να το χρησιμοποιώ έστω μόνο για να πηγαίνω στη δουλειά. Πρόσφατα, είδα ότι τέλος του 2015 έχει βγει και σχετική ανάκληση για τις κολόνες τιμονιού του συγκεκριμένου μοντέλου: https://www.flash.gr/tech/1382550/anaklisi-hyundai-i30-gia-problima-sto-timoni , αλλά μάλλον επειδή έχω αλλάξει διεύθυνση, δεν έλαβα ποτέ τη συγκεκριμένη επιστολή και δεν με ενημέρωσε κανείς τόσο καιρό γι' αυτό, παρά την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστην τόσα χρόνια σε συνεργεία και κεντρικά για το θέμα αυτό... Έχει κανείς αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ή γνωρίζει κάτι παραπάνω, ή έχει να μου προτείνει καμία ιδέα για το πως θα το λύσω επιτέλους, επειδή οι κολόνες είναι απλησίαστες (περίπου 2000 ευρώ)? Υπάρχει δυνατότητα επισκευής μόνο της πλακέτας ή του αισθητήρα γωνίας που βγάζει ως βλάβη? Βλέπε λεπτομέρειες εδώ: http://www.autohex.net/dtc-help/hyundai/41/2012/4554/C1260/ Ευχαριστώ Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από DxL
bill999r Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) http://immo-data.gr/εγκέφαλος-κινητήρα/επισκευή-εγκεφάλου-κινητήρα/ Παρτον ένα τηλέφωνο. Έχω επισκευάσει 2 εγκέφαλους σε αυτόν σε πολύ καλή τιμή και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα μετά την επισκευή. Αν είναι θέμα εγκεφάλου θα φτιάξει σίγουρα. Επίσης εξαιρετικά λόγια έχω ακούσει και για αυτούς http://x-tuning.gr Έχουν ρομποτικό σύστημα επισκευή εγκεφάλου. Λίγο πιο τσιμπημενες τιμές αλλά από τον επάνω αλλά καλύπτουν μεγαλύτερη γκάμα επισκευών Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από bill999r
DxL Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 14 ώρες πριν, bill999r είπε http://immo-data.gr/εγκέφαλος-κινητήρα/επισκευή-εγκεφάλου-κινητήρα/ Παρτον ένα τηλέφωνο. Έχω επισκευάσει 2 εγκέφαλους σε αυτόν σε πολύ καλή τιμή και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα μετά την επισκευή. Αν είναι θέμα εγκεφάλου θα φτιάξει σίγουρα. Επίσης εξαιρετικά λόγια έχω ακούσει και για αυτούς http://x-tuning.gr Έχουν ρομποτικό σύστημα επισκευή εγκεφάλου. Λίγο πιο τσιμπημενες τιμές αλλά από τον επάνω αλλά καλύπτουν μεγαλύτερη γκάμα επισκευών Καλησπέρα bill999r και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πήρα αρκετές φορές αλλά δεν απαντάει το πρώτο. - θα ξαναδοκιμάσω. Το δεύτερο μου είπε ότι έχει ξαναεπισκευάσει σαν τη δική μου, με κόστος 280 ευρώ με αφαίρεση και τοποθέτηση δική μου. Το έχεις δοκιμάσει, είναι αξιόπιστο κατάστημα? Λες να το επιχειρήσω ή να το ψάξω λίγο ακόμα και με το immo-data? Απ' ότι ρώτησα και αλλού, δεν κυκλοφορεί σαν ανταλλακτικό αισθητήρας γωνίας τιμονιού σαν ανταλλακτικό για το i30, όπως υπάρχει πχ. για άλλα αυτοκίνητα -οπότε τον αλλάζεις και καθάρισες, και πρέπει να γίνει επισκευή του δικού μου....
bill999r Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, DxL είπε Καλησπέρα bill999r και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πήρα αρκετές φορές αλλά δεν απαντάει το πρώτο. - θα ξαναδοκιμάσω. Το δεύτερο μου είπε ότι έχει ξαναεπισκευάσει σαν τη δική μου, με κόστος 280 ευρώ με αφαίρεση και τοποθέτηση δική μου. Το έχεις δοκιμάσει, είναι αξιόπιστο κατάστημα? Λες να το επιχειρήσω ή να το ψάξω λίγο ακόμα και με το immo-data? Απ' ότι ρώτησα και αλλού, δεν κυκλοφορεί σαν ανταλλακτικό αισθητήρας γωνίας τιμονιού σαν ανταλλακτικό για το i30, όπως υπάρχει πχ. για άλλα αυτοκίνητα -οπότε τον αλλάζεις και καθάρισες, και πρέπει να γίνει επισκευή του δικού μου.... Καλησπέρα φίλε μου. Κοίταξε επειδή και εγώ είχα μιλήσει με τον xtuning όταν έψαχνα για επισκευή μου φάνηκε πολύ έμπειρος και καταρτισμένος και τα ίδια που μου είπε αυτος, μου τα είπε και ο immodata. Επιπλέον ο xtuning έχει μεγαλύτερη γκάμα επισκευών ακόμη και εγκεφαλακια ξενον κάτι που ο immo data δεν αναλαμβάνει. Τέλος,κ το θεωρώ ενδεικτικό του επαγγελματισμού του , ο xtuning σύμφωνα με τη σελίδα του δίνει γραπτή εγγύηση καλης λειτουργιας για ένα έτος. Ο immo δεν δίνει αλλά ότι και να σου πάθει στον ένα χρόνο στο επισκευάζει δωρεάν. Έτσι μου είπε εμένα τουλάχιστον. Εγώ θα πήγαινα στον xtuning γτ όντως είναι έμπειρος και σίγουρα θα το λύσεις το πρόβλημα σου. Περιμένουμε νέα σου όταν με το καλό κάνεις την επισκευή. 22 λεπτά πριν, DxL είπε τοποθέτηση δική μου. Για αυτό το λόγο δεν πήγα στον xtuning τελικά. Ήθελα να γλυτώσω τα δρομολόγια οπότε πήγα στον immo ο οποίος ανέλαβε και την αφαίρεση τοποθέτησή χωρίς χρέωση. Όχι ήταν κάτι το δύσκολο μιας και στο δικό μου αυτοκίνητο η αφαίρεση εγκέφαλου ήταν εύκολη και γρήγορη διαδικασία. 29 λεπτά πριν, DxL είπε ανταλλακτικό Φίλε μου σου προτείνω επισκευή ώστε να ξεμπερδεψεις. Εγώ πριν καταλήξω στην επισκευή αρχικά έβαλα νέο μεταχειρισμένο εγκέφαλο με κόστος 300 ευρώ. Μετά από 2 εβδομάδες έβγαλε το ίδιο πρόβλημα. Αφού το έψαξα αποφάσισα να προχωρήσω σε επισκευή με κόστος 150 ευρώ και εδώ και 4 χρόνια έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όμοια με το κομπρεσέρ του κλιματιστικού. Ξέρω ότι είναι άσχετα μέρη αλλά θέλω να τονίσω ότι αργά ή γρήγορα τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά αν πάσχουν από την κατασκευή τους θα βγάλουν σχεδόν νομοτελειακά το πρόβλημα. Στην περίπτωση του κομπρεσέρ το άλλαξα με αυθεντικό με κόστος 1000 ευρώ. Μετά από 2 χρόνια τα ίδια και η εγγύηση είχε περάσει για μήνες. Ε το ανακατασκευασα και εγώ και ξεμπερδεψει μια και καλή και με κόστος 200 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα