Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ

Σκέφτομαι να στησω ένα VPN μεταξύ 2 σημείων που εχουν static ip αλλα θα θέλω σε αυτά τα δίκτυα να έχουν πρόσβαση και φορητές συσκευές.
Έχω δει κάπου να χρησιμοποιούν το Zyxel USG g20 το οποίο χρησιμοποιεί μια εφαρμογή vpn client που είναι χρεώσιμη αν δεν κάνω λάθος.
Στην ουσία τρέχεις το zyxel vpn client ωστε να μπεις στο vpn tunnel και μετά συνδέεσαι με remote desktop.
Υπάρχει άλλος τρόπος που να είναι δωρεάν ή και σε άλλα vpn router γίνεται ανάλογη υλοποίηση;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε διάφορα ρούτερ μπορείς να το κάνεις, ευκολότερα ή δυσκολότερα

mikrotik, ubiquiti πχ μπορούν να κάνουν site to site vpn,

για τα κινητά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις ενσωματωμένες ή 3rd party vpn εφαρμογές,

πόσο έυκολο έιναι να κάνεις το configuration δεν ξέρω

-

το zyxel usg20 νομίζω είναι firewall router,

ανάλογα δωρεάν προϊόντα, είναι το pfSense, OPNsense, Sophos UTM, XG κλπ, χρείάζεσαι βέβαια κάποιο hardware,

κάποια από αυτά έχουν έτοιμα πακέτα για site to site vpn, και γλιτώνεις πολές ώρες από να τα στήνεις χειροκίνητα σε ένα σκέτο ρούτερ

Επεξ/σία από koufs
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε συνέχεια να προσθέσω, μια επιπλέον επιλογή είναι (free και υποστηρίζει πολλαπλά OS mobile/Desktop/server όπως και είδη VPN) είναι επίσης το softherVPN (μπορείς να το "τρέξεις" σε 2 raspberry πx):

https://www.softether.org/4-docs/1-manual/A._Examples_of_Building_VPN_Networks/10.7_Mixture_of_LAN-to-LAN_VPN_and_Remote_Access_VPN

https://www.softether.org/4-docs/1-manual/A._Examples_of_Building_VPN_Networks/10.6_Build_a_LAN-to-LAN_VPN_(Using_L3_IP_Routing)

Γενικά και combo's site-to-site και OpenVPN πχ σε μια πλευρά επίσης θα μπορούσε, επιλογές υπάρχουν, λεφτά δεν ξέρω....

Δημοσ.

πολύ ενδιαφέροντα λινκς γαι VPN,

επίσης ενδιαφέρον το softherVPN σαν open source λύση,

δεν ξέρω κατά πόσο το σηκώνει και πόσο αξιόπιστο είναι το raspberry να τρέξει vpn server

Δημοσ.

Είχα χρόνια site2site IPsec VPN μεταξύ 2-3 Fritz κι έπαιζα αρκετά καλά. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν με OpenVPN σε Raspberry Pi 2 με καλύτερα αποτελέσματα κι εδώ κι 1 χρόνο το OpenVPN παίζει σε 2 router με OpenWRT, χωρίς κανένα θέμα και η μόνη διακοπή είναι σε περίπτωση επανεκκίνησης των router για λόγους συντήρησης ανά 3μηνο. Στον server του ενός παίζει και 2ο inteface VPN για σύνδεση κινητών συσκευών.

Λύσεις υπάρχουν πολλές και δωρεάν για λογισμικού. Το θέμα είναι το απαιτούμενο bandwidth και ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων συνδέσεων, που θα ορίσουν το υλικό που είναι ικανό να αντεπεξέλθει στο φορτίο. Άλλο 5-6 συνδέσεις σε ένα απλό router και άλλο 10-15 και ταυτόχρονα μεταφορές αρχείων μεταξύ site2site, όπου θέλεις επεξεργαστική ισχύ και πας σε PC (έστω και χαμηλής κατανάλωσης).

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε οικιακό περιββάλον τρέχω με xDSL τρέχω εδω και χρόνια (και) softetherVPN σε raspberries χωρίς κανένα πρόβλημα και clients σε κάθε λειτουργικό που χρησιμοποιώ (linux/macOS/windows, android/iOS). 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Σκέφτηκα και την εκδοχή pfsense αλλα έλεγα μήπως είναι πιο απλό με κάποιο ρουτερ όπως αυτό που προανέφερα.

Έπειτα σκεφτομουν για τα λαπτοπ τι εφαρμογή θα χρησιμοποιήσουν...γιαυτό με κόλλησε λίγο αυτη του Zyxel που μου φάνηκε κάπως "εκβιαστικη"...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...