dimk123 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Γεια σας. απέκτησα πρόσφατα μια Hisense H55U7A. Όταν συνδέω εξωτερικό σκληρό δίσκο για να δω ταινίες με εξωτερικούς srt υπότιτλους, οι Ελληνικοί χαρακτήρες δεν εμφανίζονται σωστά (κοινώς κινέζικα). Στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης δεν κατάφερα να βρώ κάτι. Σαν γλώσσα μενού πάντως την έχω στα αγγλικά. Μήπως έχει κάποιος καμία ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω στη τηλεόραση ή ίσως στο αρχείο των υπότιτλων για να εμφανίζονται σωστά τα Ελληνικά; Ευχαριστώ.
alexakos89 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Κατέβασε notepad ++ άνοιξε τον υπότιτλο με αυτό και ατην κωδικοποίηση κάνε το utf8 και σώσε το 1 ώρα πριν, dimk123 είπε Γεια σας. απέκτησα πρόσφατα μια Hisense H55U7A. Όταν συνδέω εξωτερικό σκληρό δίσκο για να δω ταινίες με εξωτερικούς srt υπότιτλους, οι Ελληνικοί χαρακτήρες δεν εμφανίζονται σωστά (κοινώς κινέζικα). Στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης δεν κατάφερα να βρώ κάτι. Σαν γλώσσα μενού πάντως την έχω στα αγγλικά. Μήπως έχει κάποιος καμία ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω στη τηλεόραση ή ίσως στο αρχείο των υπότιτλων για να εμφανίζονται σωστά τα Ελληνικά; Ευχαριστώ.
dimk123 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Ευχαριστώ. Τελικά δεν τα κατάφερα με Notepad++ (μάλλον κάτι λάθος έκανα) αλλά με το κλασικό notepad. Έκανα save as το αρχείο και δίπλα στο κουμπί έχει επιλογές για encoding και εκεί επέλεξα utf-8.
rakeesh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εμένα οσοι εξωτερικοί υπότιτλοι δοκίμασα (.srt) δεν εμφανίζονται καν. ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? Edit: τελικά πρέπει απλά να πατήσεις το πλήκτρο "subtitle" στο τηλεκοντρολ και να βάλεις subtitles on. το default είναι off. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από rakeesh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα