Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, billdanos είπε

Καθόλου. Απλά τώρα νύσταξα και θα πω στη Siri ένα «goodnight» και θα ετοιμάσει όλο το σπίτι για ύπνο (φώτα, μπαλκόνια, κλιματιστικά και μια κάμερα στο σαλόνι μην τυχόν και μπει κανεις και με σφάξει και δεν έχετε ντοκουμέντα)! 😛 

Και εγω θα πω καληνύχτα στην γυναικα μου για να ετοιμάσει το σπίτι για ύπνο και θα την βάλω να φυλαει και σκοπιά ολη νυχτα για να κοιμηθώ ήσυχος......😜 Αντε μπαυυυυ....................

Επεξ/σία από spyros007
  • Απαντ. 335
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, spyros007 said:

Και εγω θα πω καληνύχτα στην γυναικα μου για να ετοιμάσει το σπίτι για ύπνο και θα την βάλω να φυλαει και σκοπιά ολη νυχτα για να κοιμηθώ ήσυχος......😜 Αντε μπαυυυυ....................

Ναι αλλά θα κοιμηθείς μόνος! 😛 

20 minutes ago, Stahab said:

Τι πάει να πει το θέμα είναι φρέσκο?  Εδώ μιλάμε για μηχάνημα που ήδη πωλείται και πανάκριβα, και είναι η υποτιθέμενη ναυαρχίδα!

Και ποιες λεπτομέρειες? Ότι είναι λεπτό και δεν έχει την απαραίτητη θερμοαπαγωγική ικανότητα? Δεν είναι δα και πυρηνική επιστήμη αυτό!

Απλά γίνεται λάθος χρήση, δηλαδή πάνω από 5 λεπτά εκτός καταψύκτη. Ένα απλό λαθάκι μόνο, που θα λυθεί πανεύκολα αν αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης!

Εννοώ πως από τη στιγμή που η Apple ακόμη δεν πήρε θέση, είναι χαζό να βγάζουμε οοοολα αυτά τα συμπεράσματα σχετικά με το τι φταίει λες και είμαστε εμείς οι μηχανικοί... 

Και προφανώς δεν μπορεί να απαντήσει άμεσα σε κάτι τέτοιο πριν εξετάσει τι ακριβως συμβαίνει. Πόσα i9 πουλήθηκαν; Πόσα είχαν την ίδια συμπεριφορά; Κάτω από ποιες συνθήκες; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, billdanos είπε

Καθόλου. Απλά τώρα νύσταξα και θα πω στη Siri ένα «goodnight» και θα ετοιμάσει όλο το σπίτι για ύπνο (φώτα, μπαλκόνια, κλιματιστικά και μια κάμερα στο σαλόνι μην τυχόν και μπει κανεις και με σφάξει και δεν έχετε ντοκουμέντα)! 😛 

Φίλε μου, μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν θα άφηνα σε καμία δικτυωμένη siri να έχει όλον αυτόν τον έλεγχο της ζωής μου και της ασφάλειάς μου.

Πόσο μάλλον όταν η εκάστοτε siri, εκτός από hackαρισμένη, μπορεί να φάει κανά κόλλημα αν το aircondition σβήσει για άλλο λόγο και φάει καμιά υπερθέρμανση... και μετά ποια siri θα σε σώσει? 👮‍♀️
:-D

Και χωρίς πλάκα τώρα.... και μια συμβουλή: δεν φαντάζεσαι πόσες ανοιχτές κερκόπορτες αφήνεις και τι ρίσκο παίρνεις, όταν εμπιστεύεσαι και δίνεις σε ένα οποιοδήποτε app τον έλεγχο της προσωπικής σου ζωής!
Σημεία των καιρών...?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτο παρε την γυναικα μου.......................😁😁

Επεξ/σία από spyros007
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ναι αλλά θα κοιμηθείς μόνος! 😛 

Εννοώ πως από τη στιγμή που η Apple ακόμη δεν πήρε θέση, είναι χαζό να βγάζουμε οοοολα αυτά τα συμπεράσματα σχετικά με το τι φταίει λες και είμαστε εμείς οι μηχανικοί... 

Και προφανώς δεν μπορεί να απαντήσει άμεσα σε κάτι τέτοιο πριν εξετάσει τι ακριβως συμβαίνει. Πόσα i9 πουλήθηκαν; Πόσα είχαν την ίδια συμπεριφορά; Κάτω από ποιες συνθήκες; 

Κοίτα, αν το έδιναν τσάμπα θα ίσχυαν αυτά που λες. Όμως είναι άκυρα και δεν ισχύουν σε μια ανταγωνιστική αγορά. Εκτός κι αν πουλάς όπλα, ναρκωτικά, γυναίκες ή προϊόντα apple!

Από τη δική μου σκοπιά πάλι είναι χαζό να περιμένεις τη θέση της Apple, η οποία δεν έχει παραδεχτεί ποτέ κανένα της πρόβλημα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, Stahab said:

Φίλε μου, μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν θα άφηνα σε καμία δικτυωμένη siri να έχει όλον αυτόν τον έλεγχο της ζωής μου και της ασφάλειάς μου.

Πόσο μάλλον όταν η εκάστοτε siri, εκτός από hackαρισμένη, μπορεί να φάει κανά κόλλημα αν το aircondition σβήσει για άλλο λόγο και φάει καμιά υπερθέρμανση... και μετά ποια siri θα σε σώσει? 👮‍♀️
:-D

Και χωρίς πλάκα τώρα.... και μια συμβουλή: δεν φαντάζεσαι πόσες ανοιχτές κερκόπορτες αφήνεις και τι ρίσκο παίρνεις, όταν εμπιστεύεσαι και δίνεις σε ένα οποιοδήποτε app τον έλεγχο της προσωπικής σου ζωής!
Σημεία των καιρών...?

Κρατάω μόνο το αστείο γιατί το άλλο δεν μπορώ να το διαχειριστώ στα σοβαρά. Τα πράγματα προχωράνε και αλλάζουν. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη νέα τεχνολογια, αρκεί να έχουμε μια γενική αντίληψη των πραγμάτων. Η ασφάλεια του Home kit (και του google Home) είναι έτη φωτός πιο μπροστά από την ασφάλεια της πλάκας που προσφέρουν οι συσκευές με τη δίκη τους πρόσβαση στο internet (με δικα τους app κλπ). 

Δεν έχει η τεχνολογια τον έλεγχο της ζωής μου. Εγώ χρησιμοποιώ την τεχνολογια για δικό μου όφελος. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, billdanos είπε

Αυτό είναι που συχαίνεται ο κόσμος, το φαινόμενο της ουτοπίας που πλασάρει η Apple και με την σειρά τους οι τυφλοί θαυμαστές, θυμίζει την πετυχημένη προπαγάνδα του δευτέρου παγκοσμίου. Αφήνεις σχόλια αυτού του τύπου για μία πλατφόρμα που είναι ουσιαστικά κλειστή στο οικοσύστημα της Apple και δεν έχει universal υποστήριξη, αλλά περιορισμένη υποστήριξη στα ακριβά "Homekit" μαρκαρισμένα προϊόντα, ένα ακόμα ωραίο Marketing κόλπο της Apple για να τα μαζεύει αδρά από τους κατασκευαστές και κυρίως τους πελάτες. Κάποιος αναγνώστης που θα διαβάσει το σχόλιο θα παραπληροφορηθεί, πιστεύοντας ότι τα σχόλια για την ουτοπία που παρουσιάζεις είναι ο καθρέφτης της εταιρίας. Προτιμώ να χρησιμοποιήσω τα Google Home / Amazon Echo που έχουν Universal υποστήριξη προϊόντων και δεν εκμεταλλεύονται κατασκευαστές και καταναλωτές με αυτόν τον τρόπο. Φαίνεται βέβαια η διαφορά στα νούμερα αν κοιτάξει κανείς, πόσα Homepod πούλησε η Apple με την περιορισμένη βοηθό στα 350€ και πόσα συνεχίζει να πουλάει Google και Αmazon που με κάθε Update αναπτύσσει την Alexa όλο και περισσότερο και υπάρχουν εκατοντάδες συμβατοί κατασκευαστές και υπηρεσίες να χρησιμοποιήσει κάποιος. Από μουσική, μέχρι Αυτοματισμό και διάφορες άλλες γνωστές υπηρεσίες που δεν πρόκειται να δει κανένας πελάτης της Apple. Είναι αυτές οι τακτικές που πολύς κόσμος κρίνει αλλά φανατισμένοι πελάτες της καλή ώρα, θεοποιούν και προσπαθούν να προβάλουν το φαινόμενο της ουτοπίας. Καλό θα είναι να κρίνουμε τις εταιρίες αντικειμενικά και όχι με κλειστά τα μάτια επειδή έτσι μας τα σερβίρουν.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Homecinemakias είπε

Είναι άκρως παράξενο το πως ένας χρήστης ανακαλύπτει ένα τόσο τεράστιο πρόβλημα στην δοκιμή που έκανε, αντί η ίδια η εταιρία να μην έχει προβεί σε πάμπολλα τέστ και ελέγχους κατα την δημιουργία και διαμόρφωση των εν λόγω συσκευών προτού ξεκινήσει η παραγωγή τους! Ακόμη κι ένας ερασιτέχνης που θα ασχοληθεί με ένα πρότζεκτ δημιουργίας κάποιας ευρεσιτεχνίας ηλεκτρονικής, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ελέγξει και διαμορφώσει όλες τις παραμέτρους για καλή λειτουργία. Πόσο μάλλον μια τέτοια εταιρία με εκατομμύρια δολάρια κερδών απο μια τέτοια υλοποίηση!!!

Αν όντως το πρόβλημα αφορά το μοντέλο και όχι την συγκεκριμένη συσκευή, εννοείται πως το γνώριζαν πριν διατεθεί στην αγορά.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Plapoutas said:

Αυτό είναι που συχαίνεται ο κόσμος, το φαινόμενο της ουτοπίας που πλασάρει η Apple και με την σειρά τους οι τυφλοί θαυμαστές, θυμίζει την πετυχημένη προπαγάνδα του δευτέρου παγκοσμίου. Αφήνεις σχόλια αυτού του τύπου για μία πλατφόρμα που είναι ουσιαστικά κλειστή στο οικοσύστημα της Apple και δεν έχει universal υποστήριξη, αλλά περιορισμένη υποστήριξη στα ακριβά "Homekit" μαρκαρισμένα προϊόντα, ένα ακόμα ωραίο Marketing κόλπο της Apple για να τα μαζεύει αδρά από τους κατασκευαστές και κυρίως τους πελάτες. Κάποιος αναγνώστης που θα διαβάσει το σχόλιο θα παραπληροφορηθεί, πιστεύοντας ότι τα σχόλια για την ουτοπία που παρουσιάζεις είναι ο καθρέφτης της εταιρίας. Προτιμώ να χρησιμοποιήσω τα Google Home / Amazon Echo που έχουν Universal υποστήριξη προϊόντων και δεν εκμεταλλεύονται κατασκευαστές και καταναλωτές με αυτόν τον τρόπο. Φαίνεται βέβαια η διαφορά στα νούμερα αν κοιτάξει κανείς, πόσα Homepod πούλησε η Apple με την περιορισμένη βοηθό στα 350€ και πόσα συνεχίζει να πουλάει Google και Αmazon που με κάθε Update αναπτύσσει την Alexa όλο και περισσότερο και υπάρχουν εκατοντάδες συμβατοί κατασκευαστές και υπηρεσίες να χρησιμοποιήσει κάποιος. Από μουσική, μέχρι Αυτοματισμό και διάφορες άλλες γνωστές υπηρεσίες που δεν πρόκειται να δει κανένας πελάτης της Apple. Είναι αυτές οι τακτικές που πολύς κόσμος κρίνει αλλά φανατισμένοι πελάτες της καλή ώρα, θεοποιούν και προσπαθούν να προβάλουν το φαινόμενο της ουτοπίας. Καλό θα είναι να κρίνουμε τις εταιρίες αντικειμενικά και όχι με κλειστά τα μάτια επειδή έτσι μας τα σερβίρουν.

Για πες στο Google home να σου διαχειριστεί διαφορετικές τοποθεσίες/σπίτια για να δω κάτι... 😛 

Προτιμώ τα κλειστά και τα ασφαλή (όσο γίνεται), παρά τα ανοιχτά σε όλους, ειδικά για τόσο κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν το σπίτι. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, billdanos είπε

Για πες στο Google home να σου διαχειριστεί διαφορετικές τοποθεσίες/σπίτια για να δω κάτι... 😛 

Προτιμώ τα κλειστά και τα ασφαλή (όσο γίνεται), παρά τα ανοιχτά σε όλους, ειδικά για τόσο κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν το σπίτι. 

Εγώ που έχω το Echo, μπορώ να ρυθμίσω διάφορες τοποθεσίες και ομάδες συσκευών. Επίσης το κλειστό δεν είναι απολύτως ασφαλές, στο κάτω κάτω μην ξεχνάς ότι δεν υπάρχει ασφαλές λογισμικό, ανεξάρτητα την εταιρία. Πάντα θα υπάρχουν αδυναμίες και γιαυτό παρέχουν οι κατασκευαστές ενημερώσεις.

Δημοσ.

Έβλεπα χθες το βίντεο του Rosmann για τα νεα Macbook και έλεγε ότι δε φταίει ο επεξεργαστής ή τα ανεμιστηράκια που δε μπορούν να ψύξουν το μηχάνημα, αλλά τα VRM της motherboard δε μπορούν να δώσουν την απαιτούμενη τάση.

Αν επιβεβαιωθεί και από άλλους, "ε ρε γλέντια" έχω να πω...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, billdanos είπε

Κρατάω μόνο το αστείο γιατί το άλλο δεν μπορώ να το διαχειριστώ στα σοβαρά. Τα πράγματα προχωράνε και αλλάζουν. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη νέα τεχνολογια, αρκεί να έχουμε μια γενική αντίληψη των πραγμάτων. Η ασφάλεια του Home kit (και του google Home) είναι έτη φωτός πιο μπροστά από την ασφάλεια της πλάκας που προσφέρουν οι συσκευές με τη δίκη τους πρόσβαση στο internet (με δικα τους app κλπ). 

Δεν έχει η τεχνολογια τον έλεγχο της ζωής μου. Εγώ χρησιμοποιώ την τεχνολογια για δικό μου όφελος. 

Προσπαθώ να σου δείξω κάτι αλλά δεν θέλεις να δεις πέρα από το δάχτυλό μου.
Αφού κατάλαβες ότι φοβάμαι την τεχνολογία... τι άλλο να πω... δεν έχει νόημα να σχολιάσω άλλη σου απάντηση, αφού τα ξέρεις όλα.
Μάταιος κόπος.
Σόρρυ κι όλας που ασχολήθηκα. Enjoy φίλε μου!

Υ.Γ. Σε ένα μόνο θα συμφωνήσω μαζί σου: δεν έχει η τεχνολογία τον έλεγχο της ζωής σου. H Apple έχει τον έλεγχο της ζωής σου!

1 ώρα πριν, Jimmy08 είπε

Έβλεπα χθες το βίντεο του Rosmann για τα νεα Macbook και έλεγε ότι δε φταίει ο επεξεργαστής ή τα ανεμιστηράκια που δε μπορούν να ψύξουν το μηχάνημα, αλλά τα VRM της motherboard δε μπορούν να δώσουν την απαιτούμενη τάση.

Αν επιβεβαιωθεί και από άλλους, "ε ρε γλέντια" έχω να πω...

… ή φταίνε και τα δύο! Αν ήταν μόνο τα VRMs θα είχαν πρόβλημα και με κρύο μηχάνημα.  😉

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Stahab είπε

… ή φταίνε και τα δύο! Αν ήταν μόνο τα VRMs θα είχαν πρόβλημα και με κρύο μηχάνημα.  😉

Λογικά εννοούσε ότι σε full load δε μπορούν να δώσουν αυτό που ζητάει ο επεξεργαστής, για αυτό υπερθερμαίνονται.

Όταν το μηχάνημα είναι κρύο (άρα δε δουλεύει στο full), δεν έχουν πρόβλημα. Δες το βίντεό του αν θες για να βγάλεις το συμπέρασμά σου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jimmy08 είπε

Λογικά εννοούσε ότι σε full load δε μπορούν να δώσουν αυτό που ζητάει ο επεξεργαστής, για αυτό υπερθερμαίνονται.

Όταν το μηχάνημα είναι κρύο (άρα δε δουλεύει στο full), δεν έχουν πρόβλημα. Δες το βίντεό του αν θες για να βγάλεις το συμπέρασμά σου.

Φίλε μου θα το δω λίγο αργότερα με την ησυχία μου γιατί τώρα δεν έχω πολύ χρόνο.

Όταν εννοώ κρύο, εννοώ full load αλλά πριν προλάβει να ανάψει το σασσί, γιατί απ'οτι κατάλαβα, το throttling δεν ξεκινάει αμέσως αλλά μετά από μερικά λεπτά full load.
Ίσως ο λόγος που τα VRM's δεν δίνουν full τάση είναι να έχουν επίτηδες σχεδιαστεί έτσι (undervolting) σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τις θερμοκρασίες της CPU χαμηλά.
Τα λέω αυτά βασιζόμενος στο γεγονός ότι μέσα στο ψυγείο το μηχάνημα δεν έκανε throttling.

Σε ένα σύστημα, όλα τα υποσυστήματα έχουν πολλαπλούς δεσμούς μεταξύ τους και για να βγούν ξεκάθαρα συμπεράσματα χρειάζεται αρκετό testing.
Θα επανέλθω αφού δω προσεκτικά το video του Rossman.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...