Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Plapoutas said:

Κατάντια; Μάλλον να κοιτούσατε και λίγο την δική σας κατάντια, φωστήρες της Apple. Θεοποιείτε προϊόντα και εταιρίες, αν αυτό δεν είναι κατάντια τότε τι είναι.

Μπα δεν θα αλλάξει τίποτα στο μέλλον, οι ίδιοι που τα σκάνε αδρά κάθε χρόνο, θα συνεχίζουν να το κάνουν με κλειστά τα μάτια. Δύσκολα να δουν και να δεχτούν την κοροϊδία. The cult holds tight.

Αν το πείτε καμιά 100 φορές ακόμη, μπορεί και να το πιστέψετε... Μέχρι τότε, όσοι επενδύουμε στα προϊόντα της, έχουμε σχηματίσει τη δική μας άποψη και δεν την αλλάζουμε επειδή η έκδοση των 3000+ με τον i9 δεν αξιοποιεί το 100% της cpu. Θα πάρουμε τον i7 και θα είμαστε κυριλέ. Κάποιος άλλος μπορεί και να βολευτεί και με ένα άλλο laptop με i9 το οποίο μπορεί να τον υποστηρίξει, ζυγίζοντας 4 κιλά και αντέχοντας 1,5 ώρες εκτός ρεύματος. Ίσα ίσα δηλαδή για να προλάβει να τρέξει ένα benchmark και να χαρεί λλιγο μετά όταν το ποστάρει! 😛 

• Like 3
  • Απαντ. 335
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν το πείτε καμιά 100 φορές ακόμη, μπορεί και να το πιστέψετε... Μέχρι τότε, όσοι επενδύουμε στα προϊόντα της, έχουμε σχηματίσει τη δική μας άποψη και δεν την αλλάζουμε επειδή η έκδοση των 3000+ με τον i9 δεν αξιοποιεί το 100% της cpu. Θα πάρουμε τον i7 και θα είμαστε κυριλέ. Κάποιος άλλος μπορεί και να βολευτεί και με ένα άλλο laptop με i9 το οποίο μπορεί να τον υποστηρίξει, ζυγίζοντας 4 κιλά και αντέχοντας 1,5 ώρες εκτός ρεύματος. Ίσα ίσα δηλαδή για να προλάβει να τρέξει ένα benchmark και να χαρεί λλιγο μετά όταν το ποστάρει! 😛 

Μα δεν έχει να κάνει με το πόσο κοστίζουν, τα Macbook προσφέρουν αρκετά που άλλοι κατασκευαστές ακόμα να τα φτάσουν. Τα καλά να λέγονται, έχει να κάνει όμως με την πολιτική της εταιρίας, η λογική του δεν αξιοποιεί τον i9 θα πάρω τον i7 δεν είναι σωστή. Έχει κάνει αρκετές στραβές σαν εταιρία και τις περισσότερες φορές δεν το παραδέχτηκε ή δεν έδωσε την λύση που περίμενε ο καταναλωτής. Όλες οι εταιρίες κάνουν λάθη αλλά αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο σε άλλη εταιρία, οι πελάτες της θα της έβαζαν χέρι. Στην συγκεκριμένη εταιρία απλά καταπίνουν τα λάθη της δίχως να κοιτάξουν να αλλάξουν κάτι. Όταν η Lenovo έκανε λάθη με τα Notebook της, μέχρι και Spyware είχαν μερικά μοντέλα, οι καταναλωτές την έκραξαν και σταμάτησαν να τα αγοράζουν, μέχρι να διορθώσουν τα λάθη και να μην γίνουν παρόμοια στο μέλλον. Στην περίπτωση της Apple, υπάρχουν αρκετά περιστατικά που για το κόστος των συσκευών δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτά, όταν πληρώνεις ένα τέτοιο ποσό, περιμένεις να λάβεις και την ανάλογη ποιότητα, υποστήριξη. Εδώ όμως δεν γίνεται αυτό, υπάρχουν θέματα κάθε χρόνο με τις συσκευές και θα έπρεπε ο καταναλωτής εξαρχής να την κυνηγήσει και όχι να την προστατέψει μέχρι να βρεθούν άλλοι πελάτες που θα την αναγκάσουν να το αναγνωρίσει μετά από  καιρό, μερικές φορές πήρε και χρόνια. Όταν σου πουλάει την συσκευή και την διαφημίζει μάλιστα ως συσκευή παραγωγής βίντεο (και κακά τα ψέματα, τα Mac δεν έχουν ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα) περιμένεις να λάβεις ένα προϊόν που θα εκπληρώσει αυτές τις ανάγκες σου, αλλά αντί να πάρεις αυτό που πλήρωσες έχεις να κάνεις με υπερθερμάνσεις και Throttling τα τελευταία χρόνια. Μην αναφέρω τα προβλήματα που είχαν τα τελευταία χρόνια, πληκτρολόγια, οθόνες, gpu και δεν συμμαζεύετε.  

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, Plapoutas said:

Μα δεν έχει να κάνει με το πόσο κοστίζουν, τα Macbook προσφέρουν αρκετά που άλλοι κατασκευαστές ακόμα να τα φτάσουν. Τα καλά να λέγονται, έχει να κάνει όμως με την πολιτική της εταιρίας, η λογική του δεν αξιοποιεί τον i9 θα πάρω τον i7 δεν είναι σωστή. Έχει κάνει αρκετές στραβές σαν εταιρία και τις περισσότερες φορές δεν το παραδέχτηκε ή δεν έδωσε την λύση που περίμενε ο καταναλωτής. Όλες οι εταιρίες κάνουν λάθη αλλά αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο σε άλλη εταιρία, οι πελάτες της θα της έβαζαν χέρι. Στην συγκεκριμένη εταιρία απλά καταπίνουν τα λάθη της δίχως να κοιτάξουν να αλλάξουν κάτι. Όταν η Lenovo έκανε λάθη με τα Notebook της, μέχρι και Spyware είχαν μερικά μοντέλα, οι καταναλωτές την έκραξαν και σταμάτησαν να τα αγοράζουν, μέχρι να διορθώσουν τα λάθη και να μην γίνουν παρόμοια στο μέλλον. Στην περίπτωση της Apple, υπάρχουν αρκετά περιστατικά που για το κόστος των συσκευών δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτά, όταν πληρώνεις ένα τέτοιο ποσό, περιμένεις να λάβεις και την ανάλογη ποιότητα, υποστήριξη. Εδώ όμως δεν γίνεται αυτό, υπάρχουν θέματα κάθε χρόνο με τις συσκευές και θα έπρεπε ο καταναλωτής εξαρχής να την κυνηγήσει και όχι να την προστατέψει μέχρι να βρεθούν άλλοι πελάτες που θα την αναγκάσουν να το αναγνωρίσει μετά από  καιρό, μερικές φορές πήρε και χρόνια. Όταν σου πουλάει την συσκευή και την διαφημίζει μάλιστα ως συσκευή παραγωγής βίντεο (και κακά τα ψέματα, τα Mac δεν έχουν ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα) περιμένεις να λάβεις ένα προϊόν που θα εκπληρώσει αυτές τις ανάγκες σου, αλλά αντί να πάρεις αυτό που πλήρωσες έχεις να κάνεις με υπερθερμάνσεις και Throttling τα τελευταία χρόνια. Μην αναφέρω τα προβλήματα που είχαν τα τελευταία χρόνια, πληκτρολόγια, οθόνες, gpu και δεν συμμαζεύετε.  

Αν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς ήταν γενικευμένα, να είσαι σίγουρος πως κανείς δεν θα αγόραζε mac. Το να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα περιστατικά είναι λογικό και αναμενόμενο εως ένα βαθμό. Δεν έχουν όλοι όσοι αγόρασαν macbook τον τελευταίο χρόνο προβληματα με τα πληκτρολόγιά τους, ούτε και προβλήματα με τις κάρτες γραφικών κλπ. Απλά ένας από αυτούς που λέμε "hater" και που δεν έχει καμία εμπειρία από προϊόντα της Apple, διαβάζει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και αυτόματα το γενικεύει για όλες τις συσκευές. 

6 χρόνια τώρα, το mb pro late 2012, έχει βγάλει τα λεφτά του άπειρες φορές και εξακολουθεί ακόμη να λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα (με εξαίρεση την μπαταρία του) χωρίς να του κάνω απολύτως καμία αναβάθμιση (άσε που δεν αναβαθμίζεται κιόλας) και χωρίς να μου έχει δείξει ακόμη πως "τα έφαγε τα ψωμιά του" και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές μου εργασίες στο γραφείο. Αυτό δεν το πέτυχα με κανένα άλλο laptop στο παρελθόν που έτρεχε windows!

Με τον i9 είναι ακόμη πολύ "φρέσκια" η όλη ιστορία και η Apple δεν έχει πάρει ακόμη θέση για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Αφορά όμως ένα μοντέλο με πολύ υψηλή τιμή που δεν απευθύνεται στον "μέσο" αγοραστή ενός macbook. 

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και να λέμε, ότι επιχειρήματα και να ειπωθούν, ο ύπνος του δικαίου είναι τελικά πολύ γλυκός. Όσοι νοιώθουν την ανάγκη του οπαδισμού, θα είναι πάντα κολλημένοι σε ένα κόμμα/ομάδα/εταιρία κλπ. ασχέτως πραγματικότητας. Είναι πάγιο το φαινόμενο της παρωπίδας κι εκεί οφείλεται και η κατάντια του ανθρώπινου είδους.

Νομίζω πως ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε και πολλά επιχειρήματα ακούστηκαν από όλες τις πλευρές. Από δω και πέρα το θέμα μοιραία θα ανακυκλώνεται, μιας και ο καθένας θα συνεχίσει να πιστεύει αυτά που θέλει. Από την άλλη δεν νομίζω ότι αυτό εκπλήσσει κανέναν.

Θα παροτρύνω τα fanboys να συνεχίσουν να γιγαντώνουν την Apple, δικαιολογώντας άκριτα τα λάθη της. Με την τσέπη τους το κάνουν και έχουν κάθε δικαίωμα. Έτσι όμως σίγουρα δεν την βοηθούν να αναπτυχθεί, εφόσον θα είναι πάντα ικανοποιημένοι με ότι κι αν τους πουλάει, με αποτέλεσμα να αγοράζουν όλο και ακριβότερα αλλά όλο και υποδεέστερα προϊόντα.
Μοιραία, η Apple θα γίνεται όλο και πιο "κακομαθημένη", πιο υβριστική και πιο αυταρχική, μέχρι οι νόμοι της αγοράς (αλλά και του καταναλωτικού δικαίου) να την εξαφανίσουν κάποια στιγμή από προσώπου γης. Τουλάχιστον αυτό δεν θα συμβαίνει με τα δικά μου χρήματα, αλλά με τα χρήματα των οπαδών της.

Fair enough. Δεν με πειράζει καθόλου που την υπερασπίζονται τυφλά. Όσο δεν θα με αναγκάζει κανείς με το ζόρι να αγοράζω προϊόντα της Apple, δεν θα μου καίγεται καρφί για το τι θα κάνει η Apple και οι πελάτες της. Δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο αλλά και να μπορούσα δεν θα το έκανα με το ζόρι, αν ο κόσμος δεν θα ήθελε να αλλάξει.

Peace

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Stahab said:

Ότι και να λέμε, ότι επιχειρήματα και να ειπωθούν, ο ύπνος του δικαίου είναι τελικά πολύ γλυκός. Όσοι νοιώθουν την ανάγκη του οπαδισμού, θα είναι πάντα κολλημένοι σε ένα κόμμα/ομάδα/εταιρία κλπ. ασχέτως πραγματικότητας. Είναι πάγιο το φαινόμενο της παρωπίδας κι εκεί οφείλεται και η κατάντια του ανθρώπινου είδους.

Νομίζω πως ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε και πολλά επιχειρήματα ακούστηκαν από όλες τις πλευρές. Από δω και πέρα το θέμα μοιραία θα ανακυκλώνεται, μιας και ο καθένας θα συνεχίσει να πιστεύει αυτά που θέλει. Από την άλλη δεν νομίζω ότι αυτό εκπλήσσει κανέναν.

Θα παροτρύνω τα fanboys να συνεχίσουν να γιγαντώνουν την Apple, δικαιολογώντας άκριτα τα λάθη της. Με την τσέπη τους το κάνουν και έχουν κάθε δικαίωμα. Έτσι όμως σίγουρα δεν την βοηθούν να αναπτυχθεί, εφόσον θα είναι πάντα ικανοποιημένοι με ότι κι αν τους πουλάει, με αποτέλεσμα να αγοράζουν όλο και ακριβότερα αλλά όλο και υποδεέστερα προϊόντα.
Μοιραία, η Apple θα γίνεται όλο και πιο "κακομαθημένη", πιο υβριστική και πιο αυταρχική, μέχρι οι νόμοι της αγοράς (αλλά και του καταναλωτικού δικαίου) να την εξαφανίσουν κάποια στιγμή από προσώπου γης. Τουλάχιστον αυτό δεν θα συμβαίνει με τα δικά μου χρήματα, αλλά με τα χρήματα των οπαδών της.

Fair enough. Δεν με πειράζει καθόλου που την υπερασπίζονται τυφλά. Όσο δεν θα με αναγκάζει κανείς με το ζόρι να αγοράζω προϊόντα της Apple, δεν θα μου καίγεται καρφί για το τι θα κάνει η Apple και οι πελάτες της. Δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο αλλά και να μπορούσα δεν θα το έκανα με το ζόρι, αν ο κόσμος δεν θα ήθελε να αλλάξει.

Peace

Ψςςςςςςςς κοινωνικο-πολιτικo-υπαρξιακή ανάλυση για ένα laptop!

Συμφωνούμε μόνο ως προς την "τυφλαμάρα" (εκατέρωθεν)... 😛 

Επισκέπτης
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς ήταν γενικευμένα, να είσαι σίγουρος πως κανείς δεν θα αγόραζε mac. Το να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα περιστατικά είναι λογικό και αναμενόμενο εως ένα βαθμό. Δεν έχουν όλοι όσοι αγόρασαν macbook τον τελευταίο χρόνο προβληματα με τα πληκτρολόγιά τους, ούτε και προβλήματα με τις κάρτες γραφικών κλπ. Απλά ένας από αυτούς που λέμε "hater" και που δεν έχει καμία εμπειρία από προϊόντα της Apple, διαβάζει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και αυτόματα το γενικεύει για όλες τις συσκευές. 

6 χρόνια τώρα, το mb pro late 2012, έχει βγάλει τα λεφτά του άπειρες φορές και εξακολουθεί ακόμη να λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα (με εξαίρεση την μπαταρία του) χωρίς να του κάνω απολύτως καμία αναβάθμιση (άσε που δεν αναβαθμίζεται κιόλας) και χωρίς να μου έχει δείξει ακόμη πως "τα έφαγε τα ψωμιά του" και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές μου εργασίες στο γραφείο. Αυτό δεν το πέτυχα με κανένα άλλο laptop στο παρελθόν που έτρεχε windows!

Με τον i9 είναι ακόμη πολύ "φρέσκια" η όλη ιστορία και η Apple δεν έχει πάρει ακόμη θέση για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Αφορά όμως ένα μοντέλο με πολύ υψηλή τιμή που δεν απευθύνεται στον "μέσο" αγοραστή ενός macbook. 

Φίλε μου μάλλον δεν πληροφορείσαι επαρκώς σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις. Όχι μόνο πολλά προβλήματα ήταν γενικευμένα, όχι μόνο η Apple κατηγορήθηκε για lobbying και συγκάλυψη, αλλά πλέον στο αμέρικα ετοιμάζονται γενικευμένες ενέργειες από ενώσεις καταναλωτών, κατασκευαστών αλλά και εταιριών τεχνολογίας που συνεργάζονται με την Apple. Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ψςςςςςςςς κοινωνικο-πολιτικo-υπαρξιακή ανάλυση για ένα laptop!

Συμφωνούμε μόνο ως προς την "τυφλαμάρα" (εκατέρωθεν)... 😛 

Μα το θέμα δεν έχει να κάνει με το καταφανώς προβληματικό και υπερτιμημένο laptop. Τελικά είναι θέμα ανθρώπινης ψυχολογίας, αλλιώς δεν εξηγείται η άρνηση της αλήθειας.

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, Stahab said:

Φίλε μου μάλλον δεν πληροφορείσαι επαρκώς σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις. Όχι μόνο πολλά προβλήματα ήταν γενικευμένα, όχι μόνο η Apple κατηγορήθηκε για lobbying και συγκάλυψη, αλλά πλέον στο αμέρικα ετοιμάζονται γενικευμένες ενέργειες από ενώσεις καταναλωτών, κατασκευαστών αλλά και εταιριών τεχνολογίας που συνεργάζονται με την Apple. Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

Μα το θέμα δεν έχει να κάνει με το καταφανώς προβληματικό και υπερτιμημένο laptop. Τελικά είναι θέμα ανθρώπινης ψυχολογίας, αλλιώς δεν εξηγείται η άρνηση της αλήθειας.

Αν αναλύσεις τις αφορμές για τις ενέργειες καταναλωτών στην Αμερική, όντως μπαίνει στο παιχνίδι και η ψυχολογία!

Στην πράξη όμως, τα περισσότερα από αυτά είναι στο μυαλό κάποιων (ευτυχώς). Είδες? Πάλι η ψυχολογία στη μέση! Αν δεν είχε το μήλο από πίσω και ήταν κάνα dell κλπ, δεν θα το παίρναμε καν χαμπάρι. Άδικη η ζωή ...άδικη! 😛 

Μπορώ τώρα να έχω ένα mbp 15" με 32gb ram (άντε 16 στη χειρότερη), 1TB SSD και έναν "ταπεινό" i7? Και κρατήστε εσείς τα υπόλοιπα "τερατάκια" που τα πάνε καλύτερα (συμπέρασμα που στηρίζεται επίσης στην ...ψυχολογία) 😎

Δημοσ.

Μετά από διεξοδικό pre-release testing, οι μηχανικοί της Apple αποφάσισαν ότι για όλες τις pro λειτουργίες του μηχανήματος (facebook, photo management, cat videos, casual browsing) ο i9 απέδιδε όπως έπρεπε για αυτό και τον έδωσαν στο διψασμένο για επιδόσεις κοινό.

Και τι εννοείς ότι θέλεις να κάνεις δουλειά που θα αξιοποιεί πραγματικά τον επεξεργαστή; Αυτό δεν ήταν μέσα στα use cases που ελέγξαμε! Δε βολεύεσαι με editing μέσω teamviewer, ενώ ταυτόχρονα σερφάρεις ανετότατα στο safari;

ΥΓ: Που είναι το Airpower ρε παιδιά;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν αναλύσεις τις αφορμές για τις ενέργειες καταναλωτών στην Αμερική, όντως μπαίνει στο παιχνίδι και η ψυχολογία!

Στην πράξη όμως, τα περισσότερα από αυτά είναι στο μυαλό κάποιων (ευτυχώς). Είδες? Πάλι η ψυχολογία στη μέση! Αν δεν είχε το μήλο από πίσω και ήταν κάνα dell κλπ, δεν θα το παίρναμε καν χαμπάρι. Άδικη η ζωή ...άδικη! 😛 

Μπορώ τώρα να έχω ένα mbp 15" με 32gb ram (άντε 16 στη χειρότερη), 1TB SSD και έναν "ταπεινό" i7? Και κρατήστε εσείς τα υπόλοιπα "τερατάκια" που τα πάνε καλύτερα (συμπέρασμα που στηρίζεται επίσης στην ...ψυχολογία) 😎

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά επειδή σχολίασες σε δικό μου post, θα σου απαντήσω ότι κάνεις σχεδόν παντού λάθος σε ότι γράφεις και αφορά εμένα.

Δεν ήμουν και δεν θα γίνω οπαδός καμιάς εταιρίας. Επικροτώ τους τολμηρούς και κράζω τις πατάτες (και τις απάτες) από όπου κι αν προέρχονται. Δεν λάτρεψα καμιά dell και δεν μίσησα κανένα μήλο. Λύνω και δένω μηχανάκια παντός τύπου από το 1984, κι από τα χέρια μου έχουν περάσει χρέπια αλλά και αριστουργήματα σχεδίασης. Ενημερώνομαι συνεχώς πάνω στο hardware και δεν ασχολούμαι με το περιτύλιγμα. Είμαι σε θέση να καταλαβαίνω τη φόλα από το καλό μηχάνημα, γιατί ψάχνω το περιεχόμενο κυρίως με τεχνικά κριτήρια και δεν κολλάω στο μάρκετινγκ και στη μόδα. 

Ποτέ και πουθενά δεν έκρινα μια εταιρία από ένα και μόνο μοντέλο της, όπως και δεν έκρινα ένα μοντέλο από τη μάρκα του. Δεν είμαι μέτοχος σε καμία εταιρία και δεν έχω οικονομικά συμφέροντα από κάποια.
Προσπαθώ να έχω τα μάτια μου ανοιχτά και να επιλέγω σύμφωνα με τις εκάστοτε επιλογές που έχω στη δεδομένη στιγμή. Σύμφωνα με τα ίδια κριτήρια θα προτείνω και στους άλλους ότι προτείνω, και με τα ίδια κριτήρια θα προσπαθήσω να τους προστατεύσω από κακές αγορές, αν φυσικά ερωτηθώ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και μόνο κριτήρια εκφράζω τις απόψεις μου και μόνο αυτές. Και απαιτώ να κρίνομαι μόνο από αυτές και όχι από το τι φαντάζεται ο καθένας για μένα. Επίσης, νομίζω ότι είμαι σαφής σε ότι λέω. Αν κάποιος καταλαβαίνει άλλα, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, και δεν θα επιμείνω να πείσω κανέναν.

Υ.Γ. Το παραπάνω δεν είναι προσωπική επίθεση σε σένα ούτε και σε "μαλώνω", απλά επι της ευκαιρίας, θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου σε όλους όσους διαβάζουν. Απλά δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα, κι όπως δεν το κάνω, δεν θα ήθελα να μου το κάνουν.

Το αστείο είναι ότι εμείς εδώ ξοδεύουμε τσάμπα ενέργεια σε αντιπαραθέσεις, ενώ οι πολυεθνικοί κολοσσοί βγάζουν κανονικά τα εκατομμυριάκια τους στην πλάτη μας. PEACE παίδες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 20/7/2018 στις 5:53 ΜΜ, discoboyminimal είπε

η apple ειναι επιεικως απαραδεκτη!  προσπαθωντας να πεισει τους καταναλωτες και τους κατοχους οτι τα προιοντα τους δεν παθαινουν βλαβες , δεν βγαινουν ελατωματικα και οτι δεν εχουν λαθους σχεδιασμους!

προσπαθουν να ριξουν ΠΑΝΤΑ το λαθος στον πελατη που πληρωνει τα Κ για τα προιοντα της , και τον κανουν να νιωθει ΗΛΙΘΙΟ και να εχει ενοχες για το προβλημα που παρουσιαζεται σε ενα προιον της.

Ναι αλλά εμένα, καμία μα καμία συσκευή Apple δεν είχε πάθει το παραμικρό, άρα το επιχείρημά σου δεν ισχύει.

Και αν "τύχει" και πάθει κάτι, φυσικά εγώ θα φταίω, που δεν το έπιανα σωστά...!

Τι όχι;

Στις 20/7/2018 στις 7:25 ΜΜ, logistoulis είπε

Ένα Lenovo του 500αρικου να πάρεις ρε φίλε δεν ζεσταίνεται, εκεί γιατί το προσέχουν και η apple δε μπορεί;

Γιατί ένα Lenovo του πεντακοσάρικου δεν κουβαλάει έναν i9 και έχει πάχος όσο δύο macbook "pro"...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντικειμενικά οι πρακτικές της Apple των τελευταίων ετών είναι απαράδεκτες. Το ίδιο και η ποιότητα του hardware τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν άπειρες αποδείξεις γι αυτό, όμως όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερέστατα και με απτές αποδείξεις από ανεξάρτητους επισκευαστές προϊόντων Apple, στα κανάλια του YouTube του Louis Rossman και της Jessa Jones, αλλά και σε διάφορα άλλα. Τώρα πως γίνεται επισκευαστής μιας μάρκας να είναι και "hater" της... μάλλον κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Να ξεκαθαρίσω επίσης πως η Apple δεν είναι η μόνη που ακολουθεί αυτό τον δρόμο. Λίγο-πολύ όλοι οι πολυεθνικοί κολοσσοί επιδεικνύουν όλο και πιο αυταρχική συμπεριφορά, βασιζόμενοι σε νόμους που έχουν περάσει μέσω των διαπλεκόμενων πολιτικών που επηρεάζουν κυρίως στις ΗΠΑ. Η Apple είναι μόνο ένα παράδειγμα, αλλά δεν εξαιρούνται η Microsoft, η Intel, η Samsung και άλλοι κολοσσοί που έχουν τα ηνία της βιομηχανίας της τεχνολογίας. Το ότι έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές αλλά έχουν καταδικαστεί ελάχιστες, μπορεί νομίζω ο καθένας να αντιληφθεί τους λόγους, αν έχει στοιχειωδώς τα μάτια του ανοιχτά.

Και επειδή όλα αυτά είναι τελικά εκτός θέματος, γιατί το νήμα έχει να κάνει με συγκεκριμένο laptop, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι το laptop αυτό έχει σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κανέναν, εκτός κι αν αφορούσε πειραματικό προϊόν προπαραγωγής.
Ούτε η τιμή του δικαιολογεί τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ούτε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ισχύουν, παρά μόνο υπό συγκεκριμένες ιδανικές συνθήκες.
Κι αυτό στη δική μου γλώσσα σημαίνει παταγώδης αποτυχία του προϊόντος και εξαπάτηση του καταναλωτή. Αλλά και πάλι, για κάποιους μπορεί να μην είναι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

άρα, στο επόμενο θέμα εδώ στο insomnia που θα αφορά πρόβλημα σε top μοντέλο κάποιας Samsung, Huawei, DELL, HP whatever, να αρχίσουμε και να γράφουμε όλοι ότι "ΟΚ, εμάς δεν μας αφορά. Καλύπτει τις ανάγκες μας το φτηνότερο μοντέλο".😂

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, jumbo909 είπε

Τελικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όχι τόσο με το MacBook i9, αλλά με όλους εμάς που έχουμε αγοράσει κάτι από την Apple.

Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε πως μάλλον δεν ήταν καλή κίνηση το MacBook με το συγκεκριμένο configuration. Δεν έχει σημασία αν θεωρούμε το iPhone X ακριβό. Πάνω απ' όλα είμαστε θύματα που αγοράζουμε συσκευές Apple για casual browsing. Είμαστε τόσο θύματα που αν κάτι στραβό κάνει η Apple καθόμαστε και το συζητάμε αντί να πιάσουμε τις συσκευές που έχουμε και να τους βάλουμε φωτιά να καούν στο πυρ το εξώτερον! Δεν έχει σημασία αν το δικό μας laptop δεν έβγαλε πρόβλημα γιατί κάποιος άλλος είχε πρόβλημα, απλά είμαστε τυφλοί και δεν το βλέπουμε και στο δικό μας. Δεν έχει καμία σημασία αν διάφορα προβλήματα η Apple τα αντιμετωπίζει δωρεάν και εκτός εγγύησης (αλλαγές πληκτρολογίου, αλλαγές κάρτας γραφικών κτλ κτλ) γιατί πληρώσαμε πολλά και δεν θα έπρεπε να ανεχόμαστε προβλήματα σε προϊόντα τεχνολογίας! WTF APPLE!

Πελάτες της Apple, Apple fans και λοιποί, μη το ψάχνετε άλλο. Είστε θύματα. Είστε ηλίθιοι ευκολόπιστοι που σας έπεισε το marketing αυτής της εταιρίας του διαβόλου. Άντε σε καμιά καφετέρια τώρα να κάνετε επίδειξη status με αυτό που αγοράσατε και να μην επαναληφθεί!

καλά πέρα από αυτά που λες υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που σκεφτόμουν πρόσφατα μιας και είπες casual browsing..

επειδή είχα ένα πρόχειρο τσιαόμι σαν το δικό μου (με snap 625) το έδωσα στην αδερφή μου να κάνει τη δουλειά της θεωρώντας ότι θα είναι επαρκές.. 

γυρνάει και μου λέει, δεν μου κάνει το ένα δεν μου κάνει το άλλο κολλάει το ένα, κολλάει το άλλο.. κτλ , λέω μα τι λέει το βούρλο και τι κάνει τελοσπάντων με το κινητό της; 

μετά θυμήθηκα ότι παρόλο που εμένα μου τη βίδωσε να κυκλοφορώ με το πολύ 200€ κινητό γιατί  αντιλαμβάνομαι τι χρειάζεται να κάνω τη δουλειά μου και τι είναι πεταμένα χρήματα,  στη γυναίκα πήγα και πήρα ναυαρχίδα και πλέρωσα χοντρά και στην αδερφή που θέλει φυσικά να πάρει άλλο της πρότεινα ναυαρχίδα να με αφήσει ήσυχο, το ίδιο έκανα και σε φίλο σχετικά  πρόσφατα που το γύρισε από iphone σε android και παρόλο που οι άλλοι του έλεγαν ότι δεν θέλει κάτι φοβερά δυνατό, εγώ τον έστειλα για snap 835 που ήταν ότι πιο δυνατό εκείνη τη στιγμή από android..

μετά συνειδητοποιώντας το κίνητρο των πράξεων μου έχω καταλήξει στο εξής.. ότι όσο πιο άμπαλος είναι ο άλλος τόσο πιο δυνατό hardware θέλει για να μην κλαίει "ότι του κολλάει" 

οπότε μια χαρά λογική έχει να παίρνεις hw χιλιαρίκων για browsing.. για τα windows τα ίδια δεν ακούμε τόσα χρόνια; ότι κολλάνε, όλα κολλάνε 

οπότε πλέρω να μην κολλάνε και αν κολλήσουν ε μετά λες τόσα λεφτά έδωσα, δεν γίνεται καλύτερα, άρα πείθεις τον εαυτό σου ότι δεν κολλάει τίποτα 

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, VChris said:

άρα, στο επόμενο θέμα εδώ στο insomnia που θα αφορά πρόβλημα σε top μοντέλο κάποιας Samsung, Huawei, DELL, HP whatever, να αρχίσουμε και να γράφουμε όλοι ότι "ΟΚ, εμάς δεν μας αφορά. Καλύπτει τις ανάγκες μας το φτηνότερο μοντέλο".😂

Δεν κατάλαβες τίποτα από όσα έγραψα! :) 

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά κάποιοι είναι κολλημένοι με την apple ότι πατάτες και να κάνει θα την δικαιολογούν και θα συνεχίζουν να αγοράζουν και η apple με τη σειρά της αφού έχει τετοιους καταναλωτές θα συνεχίζει με την ίδια πολιτικη!όσο και να φωνάζετε ότι και να λέτε οι άνθρωποι είναι κολλημενοι και δεν αλλάζει τίποτα τζάμπα την πληκτρολογηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...