Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, jumbo909 είπε

Άρα όλος ο πανικός είναι θέμα fine tuning, ένα software update από την Apple δηλαδή...

Σε 3100€ (+300€ apple care) λαπτοπ που διαφημίζεται σαν το ultimate εργαλείο για τον επαγγελματία, να χρειάζεται fine tweak, για να αποδώσει όπως το προηγούμενο μοντέλο βάζοντας windows...Σοβαρολογούμε τώρα; 

Όχι είναι λόγο προβλήματος στην ψύξη του μηχανήματος και ότι και να κάνουν απλά θα είναι ημίμετρο. Γιατί από την αυξημένη θερμοκρασία μέσα στο κέλυφος με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα που θα έχουν σχέση με τις κολλήσεις των εξαρτημάτων, την μπαταρία, τα flex connectors, στην GPU. Και σε όλα αυτά ο χρήστης, να μην μπορεί να παρέμβει στο μηχάνημα σε service από τρίτες εταιρίες, με ανύπαρκτα ανταλλακτικά στο εμπόριο.

Σε μηχανήματα άλλων κατασκευαστών με τα "ποταπά" windows όταν χαλάσει η μπαταρία μετά το τέλος της εγγύησης την αλλάζεις και μόνος σου.....Το ίδιο ισχύει για την μνήμη και το nvme.

Επεξ/σία από Xzidique
  • Like 1
  • Απαντ. 335
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Xzidique είπε

Σε 3100€ (+300€ apple care) λαπτοπ που διαφημίζεται σαν το ultimate εργαλείο για τον επαγγελματία, να χρειάζεται fine tweak, για να αποδώσει όπως το προηγούμενο μοντέλο βάζοντας windows...Σοβαρολογούμε τώρα; 

Όχι είναι λόγο προβλήματος στην ψύξη του μηχανήματος και ότι και να κάνουν απλά θα είναι ημίμετρο. Γιατί από την αυξημένη θερμοκρασία μέσα στο κέλυφος με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα που θα έχουν σχέση με τις κολλήσεις των εξαρτημάτων, την μπαταρία, τα flex connectors, στην GPU. Και σε όλα αυτά ο χρήστης, να μην μπορεί να παρέμβει στο μηχάνημα σε service από τρίτες εταιρίες, με ανύπαρκτα ανταλλακτικά στο εμπόριο.

Σε μηχανήματα άλλων κατασκευαστών με τα "ποταπά" windows όταν χαλάσει η μπαταρία μετά το τέλος της εγγύησης την αλλάζεις και μόνος σου.....Το ίδιο ισχύει για την μνήμη και το nvme.

1) Υπάρχει και για Mac εργαλείο για cpu tweaks, λέγεται Volta.

2) Έχει, πόσο, μια βδομάδα που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο MacBook? Ναι, θα κάνουν κάποιο update που θα ρυθμίζει τέτοια θέματα -- ποιο είναι το πρόβλημά σου εσένα; Ούτε εσύ, ούτε κάποιος φίλος σου το έχουν αγοράσει μάλλον! Και αν σε κόβει τόσο πολύ για τον αμερικάνο "επαγγελματία", όπως έγραψα παραπάνω αυτός μπορεί να το επιστρέψει, no questions asked! Οπότε μη χολοσκάς.

3) Αν δεν σου αρέσει που η ram ή ό,τι άλλο είναι soldered, και είναι ικανό κριτήριο για σένα, απλά δεν αγοράζεις. Δε στο σπρώχνει κάποιος με το ζόρι. Εσύ μπαίνεις και το κοιτάς μάλλον και ψάχνεσαι με λόγους για να γκρινιάζεις στο forum.

2 ώρες πριν, coffeex είπε

🤬😡

Intel Power Gadget utility download link removed amidst 2018 MacBook Pro throttling controversy

μόνο για Windows και Linux υπάρχει.

Μια και το κατέβασα προχτές: https://software.intel.com/sites/default/files/managed/6c/0b/Intel® Power Gadget.dmg για όποιον θέλει να το κατεβάσει.

Αρχίζει και γίνεται σαπουνόπερα η φάση!!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jumbo909 είπε

2) Έχει, πόσο, μια βδομάδα που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο MacBook? Ναι, θα κάνουν κάποιο update που θα ρυθμίζει τέτοια θέματα 

Ότι το update που θα βγει για να ''ρυθμίζει τέτοια θέματα'' ουσιαστικα θα περιοριζει την δυναμη της cpu με διαφορους τροπους (πχ. μειωση Ghz ανα core) στο συγκεκριμενο μοντελο για να μην τρως throttle το θεωρεις σοβαρη λυση?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, iwnas28 είπε

Ότι το update που θα βγει για να ''ρυθμίζει τέτοια θέματα'' ουσιαστικα θα περιοριζει την δυναμη της cpu με διαφορους τροπους (πχ. μειωση Ghz ανα core) στο συγκεκριμενο μοντελο για να μην τρως throttle το θεωρεις σοβαρη λυση?

Σωστή λύση θεωρώ να πιάνει τα Ghz που διαφημίζει η Apple ( 2.9GHz 6-core Intel Core i9, Turbo Boost up to 4.8GHz ) Να κρατάει στα 2.9GHz για συνεχές workload δηλαδή και να έχει και τα spikes του μέχρι 4.8GHz όταν χρειάζεται. Αυτή τη στιγμή o i9 παίζει μέσα σε αυτό το λεπτό σασί απεριόριστος (σφάλμα Apple εδώ) και έχει περίεργη συμπεριφορά λόγω throttling (εδώ βλακεία της Intel θεωρώ).

Επίσης η λύση δεν είναι η μείωση Ghz αλλά η μείωση στην κατανάλωση - να επιτρέψουν δηλαδή μέχρι 45W να καταναλώνει η cpu και αυτή πρέπει (σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Intel) να δίνει όσα Ghz υπόσχεται.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jumbo909 είπε

Σωστή λύση θεωρώ να πιάνει τα Ghz που διαφημίζει η Apple ( 2.9GHz 6-core Intel Core i9, Turbo Boost up to 4.8GHz ) Να κρατάει στα 2.9GHz για συνεχές workload δηλαδή και να έχει και τα spikes του μέχρι 4.8GHz όταν χρειάζεται. Αυτή τη στιγμή o i9 παίζει μέσα σε αυτό το λεπτό σασί απεριόριστος (σφάλμα Apple εδώ) και έχει περίεργη συμπεριφορά λόγω throttling (εδώ βλακεία της Intel θεωρώ).

Το chip ειναι σχεδιασμενο να τρεχει στα 4.8GHz αν δεν κανω λαθος για συγκενριμενο χρονικο διαστημα κ οχι απλα να κανει spikes σε αυτα οποως ειπες.

Θελω να πω οτι ο i9 δουλευει οπως σχεδιαστηκε στο mbp αλλα λογω ανεπαρκους ψυξης( πιθανον λογω κακου σχεδιασμου ) εμφανιζεται το throttling.

Χωρις να ειμαι ειδικος θεωρω οτι οποιαδηποτε λυση μεσω software θα εχει σημαντικο κοστος στην αποδοση του λαπτοπ ,ομοιo με την φιλοσοφια των patches για τα spectre k meltdown vulnerabilities.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jumbo909 είπε

1) Υπάρχει και για Mac εργαλείο για cpu tweaks, λέγεται Volta.

2) Έχει, πόσο, μια βδομάδα που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο MacBook? Ναι, θα κάνουν κάποιο update που θα ρυθμίζει τέτοια θέματα -- ποιο είναι το πρόβλημά σου εσένα; Ούτε εσύ, ούτε κάποιος φίλος σου το έχουν αγοράσει μάλλον! Και αν σε κόβει τόσο πολύ για τον αμερικάνο "επαγγελματία", όπως έγραψα παραπάνω αυτός μπορεί να το επιστρέψει, no questions asked! Οπότε μη χολοσκάς.

3) Αν δεν σου αρέσει που η ram ή ό,τι άλλο είναι soldered, και είναι ικανό κριτήριο για σένα, απλά δεν αγοράζεις. Δε στο σπρώχνει κάποιος με το ζόρι. Εσύ μπαίνεις και το κοιτάς μάλλον και ψάχνεσαι με λόγους για να γκρινιάζεις στο forum.

Μια και το κατέβασα προχτές: https://software.intel.com/sites/default/files/managed/6c/0b/Intel® Power Gadget.dmg για όποιον θέλει να το κατεβάσει.

Αρχίζει και γίνεται σαπουνόπερα η φάση!!

Χολοσκάω για την τσέπη μου, και λόγο που υπήρξα χρήστης του υπολογιστή της μάρκας και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος γιατί έκανα την απόσβεσή μου. Πλέον δεν δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει στα συγκεκριμένα μηχανήματα. Εσύ μπορείς να τα θεωρείς νορμάλ όλα αυτά που συμβαίνουν και να κοστολογείς διαφορετικά τα Features (keyboards,gpu fails,cpu throttling, batteries, service) που έρχονται σε κάθε μηχάνημα της apple γιατί μπορεί να μην ασχολείσαι με κάτι βαρύ όπως το real time audio που δεν δουλεύει σωστά σε φορητό με Windows (γιατί όταν σετάρεις τα windows για low latency audio η μπαταρία και η φορητότητα ξεσκίζονται). 

Εσύ βέβαια αν ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο όπως coding, social networking, Photoshop η απλά Netflix και τσόντες το μηχάνημα είναι αστέρι.

Το θέμα μου δεν έχει να κάνει με την τιμή αλλά με το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον σου με την συσκευή και τι πρόβλημα θα σου βγάλει στην πορεία αφού έχεις δώσει ένα σκασμό €€€€€€€ 

Στην τελική δημόσιο φόρουμ είναι και θα γκρινιάζω όσο θέλω για ότι θέμα θέλω, και αγγούρι που δεν σου μπαίνει ασ'το να μακραίνει.

Επεξ/σία από Xzidique
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xzidique είπε

Χολοσκάω για την τσέπη μου, και λόγο που υπήρξα χρήστης του υπολογιστή της μάρκας και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος γιατί έκανα την απόσβεσή μου. Πλέον δεν δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει στα συγκεκριμένα μηχανήματα. Εσύ μπορείς να τα θεωρείς νορμάλ όλα αυτά που συμβαίνουν και να κοστολογείς διαφορετικά τα Features (keyboards,gpu fails,cpu throttling, batteries, service) που έρχονται σε κάθε μηχάνημα της apple γιατί μπορεί να μην ασχολείσαι με κάτι βαρύ όπως το real time audio που δεν δουλεύει σωστά σε φορητό με Windows (γιατί όταν σετάρεις τα windows για low latency audio η μπαταρία ξεσκίζεται). 

Εσύ βέβαια αν ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο όπως coding, social networking, Photoshop η απλά Netflix και τσόντες το μηχάνημα είναι αστέρι.

Το θέμα μου δεν έχει να κάνει με την τιμή αλλά με το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον σου με την συσκευή και τι πρόβλημα θα σου βγάλει στην πορεία αφού έχεις δώσει ένα σκασμό €€€€€€€ 

Σίγουρα έχουν υπάρξει εποχές που ήταν πιο φτηνά τα macbooks και καλύτερο value for money. Και μένα με ξενερώνει που ζητάνε 250€ για να σου βάλουν 8GB RAM παραπάνω. 

Όπως και να χει, δεν χρειάζεσαι τον τσουρουφλιστό i9 για τις δουλειές που κάνεις (μάλλον), και στις Core 2 εποχές έκανα κι εγώ real time audio (χομπίστικα βέβαια) μη σου πω πάρε iMac καλύτερα και κουβάλα το στα live όπως κάνουν πολλοί :P 

Όλα τα fail που αναφέρεις τα έχεις ζήσει προσωπικά ή είναι συγκεντρωτική με ό,τι παίζει στο internet? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, jumbo909 είπε

Σίγουρα έχουν υπάρξει εποχές που ήταν πιο φτηνά τα macbooks και καλύτερο value for money. Και μένα με ξενερώνει που ζητάνε 250€ για να σου βάλουν 8GB RAM παραπάνω. 

Όπως και να χει, δεν χρειάζεσαι τον τσουρουφλιστό i9 για τις δουλειές που κάνεις (μάλλον), και στις Core 2 εποχές έκανα κι εγώ real time audio (χομπίστικα βέβαια) μη σου πω πάρε iMac καλύτερα και κουβάλα το στα live όπως κάνουν πολλοί :P 

Όλα τα fail που αναφέρεις τα έχεις ζήσει προσωπικά ή είναι συγκεντρωτική με ό,τι παίζει στο internet? 

Έχω βιώσει 2 GPU fails (σε διαφορετικής χρονολογίας μηχανήματα 15αρια), μπαταρία, και non stop 90-95 βαθμούς during "light use" κατά τα λεγόμενά σου (Traktor Pro, Jack Audio, Ableton Live, ++++Plugins, Maschine συγχρόνως). Γιατί δεν κατεβάζουμε όλοι το virtual DJ να παίξουμε με core 2 duo. Γι'αυτό εγώ ήλπιζα να αναβαθμίσω στο καινούργιο 13αρι με core i7. Απλά μάλλον πρέπει να το αποφασίσω ότι θα πορευθώ με XPS 9560 (hackintosh) που έχω στην κατοχή μου τώρα.

Επεξ/σία από Xzidique
Δημοσ.

Για να καταλάβω γιατί πολλοί ειδικοί μαζεύτηκαν σε αυτό το forum έπρεπε να αλλάξει το design του MacBook Pro για να δεχτεί ειδικά τον i9? Δηλαδή οι υπόλοιποι επεξεργαστές που έβαλαν το design είναι καλό αλλά μόνο στο i9 ήθελε αλλαγή του design? 

Μου φαίνεται μερικοί βρήκανε την εύκολη καραμέλα που λέγεται design και σφάλμα σχεδίασης. Γεννημένοι σχεδιαστές χαραμίζονται στο insomnia....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, atheatos είπε

Για να καταλάβω γιατί πολλοί ειδικοί μαζεύτηκαν σε αυτό το forum έπρεπε να αλλάξει το design του MacBook Pro για να δεχτεί ειδικά τον i9? Δηλαδή οι υπόλοιποι επεξεργαστές που έβαλαν το design είναι καλό αλλά μόνο στο i9 ήθελε αλλαγή του design? 

Μου φαίνεται μερικοί βρήκανε την εύκολη καραμέλα που λέγεται design και σφάλμα σχεδίασης. Γεννημένοι σχεδιαστές χαραμίζονται στο insomnia....

Ας σε διαφωτίσω. Το πρόβλημα είναι που όλα τα καινούργια μοντέλα κάνουν άγριο throttling, με εξαίρεση το i9, που κάνει αισχρό από άλλο επίπεδο Throttling, σε σημείο τα χαρακτηριστικά στο site της apple να είναι ψευδή διαφήμιση.  

Επεξ/σία από Xzidique
  • Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Xzidique είπε

Ας σε διαφωτίσω. Το πρόβλημα είναι που όλα τα καινούργια μοντέλα κάνουν άγριο throttling με εξαίρεση το i9 που κάνει αισχρό από άλλο επίπεδοThrottling σε σημείο τα χαρακτηρίστικά στο site της apple να είναι ψευδή διαφήμιση.  

Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει αλλάξει το design στα MacBook Pro εκτός ότι ανοίξανε 2 γρίλιες στο πάτο του. Πάντα γινόντουσαν λεπτότερα. Έγινε ποτέ κάποιο χοντρυτερο για να πάρει τους επεξεργαστές της Intel? Διαφώτισε με...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, atheatos είπε

Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει αλλάξει το design στα MacBook Pro εκτός ότι ανοίξανε 2 γρίλιες στο πάτο του. Πάντα γινόντουσαν λεπτότερα. Έγινε ποτέ κάποιο χοντρυτερο για να πάρει τους επεξεργαστές της Intel? Διαφώτισε με...

Επειδή δεν άνοιξαν ούτε 2 καινούργιες γρίλιες στα 2018 chassis για τους καινούργιους επεξεργαστές της intel γίνεται η συζήτηση. Σχεδόν διαφωτίστηκες μόνος σου στο ερώτημά σου.

Επεξ/σία από Xzidique
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xzidique είπε

Επειδή δεν άνοιξαν ούτε 2 καινούργιες γρίλιες στα 2018 chassis για τους καινούργιους επεξεργαστές της intel γίνεται η συζήτηση. Σχεδόν διαφωτίστηκες μόνος σου στο ερώτημά σου.

Καλά έγραψα, λοιπόν ...έχει γεννημένους σχεδιαστές το insomnia 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, atheatos είπε

Καλά έγραψα, λοιπόν ...έχει γεννημένους σχεδιαστές το insomnia 

Ναι είχα πάρει course με thermal and contact dynamics στο πανεπιστήμιο, και σε παρακαλώ μην γίνεσαι ερειστικός και το φτάσουμε σε προσωπικό επίπεδο. Ότι έχει ειπωθεί εδώ στο φόρουμ από όλα τα παιδιά είναι το αυτονόητο.

Επεξ/σία από Xzidique
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Xzidique είπε

Ναι είχα πάρει course με thermal and contact dynamics στο πανεπιστήμιο, και μην γίνεσαι ερειστικός και το πάμε σε προσωπικό επίπεδο.

Συγχαρητήρια. Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις. Άσε να κρίνουν οι άλλοι ποιος είναι τι, γιατί μπορεί να μην σε αρέσει το πως θα γίνω , αν συνεχίσεις.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...