Hal9000 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μια πολύ σημαντική προσθήκη περιλαμβάνει η τελευταία beta έκδοση του Opera, ενός browser που αν και η desktop έκδοσή του έχει πολύ μικρό μερίδιο στην αγορά, εντούτοις δε σταματά να βελτιώνεται και να προσθέτει χαρακτηριστικά. Έτσι με την τελευταία του έκδοση, ο Opera θα υποστηρίζει επίσημα τα Chrome Extensions, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να εγκαταστήσει οποιοδήποτε επέκταση διαθέτει το Chrome Web Store, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό πολλές νέες δυνατότητες στον browser. Η εγκατάσταση γίνεται μέσω μιας μπάρας εργαλείων που εμφανίζεται αυτόματα στην κορυφή της ιστοσελίδας των Chrome extensions, μόλις ο χρήστης επισκεφθεί το Chrome Web Store. Με τις μέχρι τώρα αναφορές, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικά προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι όποιος στηρίζεται στον Chrome και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ικανοποιημένος από τον browser της Google, έχει έναν ακόμη λόγο -από τους σημαντικότερους- να δοκιμάσει την πρόταση του Opera Browser. Επιπλέον στη beta έκδοση του Opera 55 βλέπουμε μια ανασχεδιασμένη σελίδα ρυθμίσεων η οποία είναι χωρισμένη πλέον σε δύο κομμάτια, το Basic και το Advanced. Οι «βασικές» ρυθμίσεις εμφανίζονται στην αρχή και περιλαμβάνουν δημοφιλείς ρυθμίσεις όπως εμφάνιση browser, wallpapers, ad blocking, sidebar, μηχανές αναζήτησης κ.α. Στο κομμάτι Advanced βλέπουμε πιο «προχωρημένες» ρυθμίσεις όπως VPN, battery saver, privacy and security, Opera Turbo, Start Page κ.α. Η beta έκδοση του Opera είναι διαθέσιμη από την παρακάτω ιστοσελίδα υποστηρίζοντας πάντα τα λειτουργικά συστήματα των Windows, macOS και Linux, Opera Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Τον αγαπω τον Opera, ειδικά στο κινητό αλλα πλεον τον εχω default στο pc της δουλειάς.
Comic maniak Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Εγω στον υπολογιστη και το λαπτοπ χρησιμοποιω μονο Opera. Για εμενα ειναι ο καλυτερος browser. Στο κινητο βεβαια χρησιμοποιω Chrome Canary (για οσους ξερουν). Αν και εχει καποια bugs ειναι παρα πολυ γρηγορο. 1
Haldol Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Πριν λίγους μήνες έβαλα κι εγώ τον Opera και δε ξαναγύρισα πίσω. Η μεγάλη συμβατότητα με Chrome έκαμψε πολλούς από τους ενδοιασμούς μου, ενώ η sidebar μου έλυσε τα χέρια. 2
naftis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) χρησιμοποιώ 15 χρόνια Opera... πολύ καλός γενικά αλλά με τα rss έχει θεματάκι... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από naftis
XPHSTOS_ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ο browser τα σπάει από πριν ακόμη περάσει στην blink εποχή. (ver. 15) Όταν δε, πέρασε έχασε πάρα μα πάρα πολλά features, δυστυχώς. Παρόλα αυτά από την ver.20-ver.22 άρχισε να ανακάμπτει και να θυμίζει τον παλιό καλό Opera. Έκτοτε βελτιώνεται συνεχώς! Το μόνο "αρνητικό" στα mac είναι η πραγματικά πολύ παχιά sidebar λόγο του ότι το λειτουργικό έχει από την αριστερή πλευρά τα κουμπιά, ελαχιστοποίησης, μεγέθυνσης και κλεισίματος. Φαίνεται και στην φώτο. Αρκετά χαμένος χώρος... θα ήθελα να δω την δυνατότητα μετακίνησης της sidebar στα δεξιά. Έχει πολλά μικρά και μεγάλα quality of life features και αυτά είναι ο κυρίως λόγος που δεν μπορώ να τον αφήσω εύκολα. Παρακολουθώ επίσης στενά και τον Vivaldi, ξαδελφάκι του Opera, το μαρτυρά και το όνομα, από τους παλιούς dev της παλιάς έκδοσης. 1
panoc Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Σιγα τα λαχανα, αφου εδω και χρονια ο Opera ειναι ο chrome με αλλο skin. 4
lazarus678 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 αλλαξα απο firefox εδω και ενα χρονο και ειμαι ευχαριστημενος
anax111 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Εδώ και 3 μήνες τον έχω βασικό σε όλα μου τα pc. Μακράν ο καλύτερος browser. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
kateriniotis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ιστορικοί δεσμοί με τον opera. Στο κινητό από εποχής Symbian s60 v3.1. κορυφή! 1
Human Soul Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δυστυχώς έχω μονίμως πολλά bugs με τον opera όπως και με τον firefox. Ενώ με chrome είμαι πάντα stable. Νομίζω ότι ίσως φταίει που έχω παλιό μηχάνημα (του 2013 ένα haswell 4gb ram). Όχι ότι αυτό δικαιολογεί κάτι άκυρα freezes,tab switches και unresponsive scrolling..
georgepppo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, Comic maniak είπε Εγω στον υπολογιστη και το λαπτοπ χρησιμοποιω μονο Opera. Για εμενα ειναι ο καλυτερος browser. Στο κινητο βεβαια χρησιμοποιω Chrome Canary (για οσους ξερουν). Αν και εχει καποια bugs ειναι παρα πολυ γρηγορο. ο canary δείχνει κάποιες φορές τις σελίδες μέσα στα bugs 3 ώρες πριν, kateriniotis είπε Ιστορικοί δεσμοί με τον opera. Στο κινητό από εποχής Symbian s60 v3.1. κορυφή! Τι μου θύμησες τώρα με το sony ericsson w850i που έκανες και σαν ποντίκι το pad ....σνίφ πάντως άμα το έκανε αυτό σε κανέναν safari θα έπεφταν κάτι μηνύσεις στα δικαστήρια θα πήγαινε και ο opera 1
studiokristo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Φανατικός και εγώ για πολλά χρόνια, ο πιο γρήγορος και καινοτόμος! Το μόνο που με απογοήτευσε είναι ότι αγοράστηκε από Κινέζικο fund, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα προσωπικά μας δεδομένα μιας και είναι και κλειστού κώδικα εφαρμογή. 1
Alexandros_D Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 13 ώρες πριν, panoc είπε Σιγα τα λαχανα, αφου εδω και χρονια ο Opera ειναι ο chrome με αλλο skin. Σοβαρά τώρα;;; χαχαχαχαχα Να φανταστώ το λες επειδή βασίζεται πάνω στον κώδικα του Chromium;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα