alexakos89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε όπως εγραψα και πριν σε μενα απο ενα σημειο και μετά έπρεπε να δωσω μιζα(κοινως κλεινω κουμπι psu - πατάω power - αφηνω power - ανοιγω psu - παταω power) και επαιρνε παντοτε. Διαφορετικά δεν επαιρνε. Και μιλάμε για 990ΧΑ μητρική. Το πισι σου ανοιξε επειδή αφησες το τροφοδοτικο χωρις ρεύμα για καποια ωρα(όπως εκανα και εγω) και γι αυτο πηρε μετά με τη μια. είναι θέμα τροφοδοτικού αυτό που περιγραφείς. μου έχει τύχει με cooler master v1000 να πρέπει να αδειάσω ρεύμα για να δουλέψει το κουμπί και να πάρει. 1
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε όπως εγραψα και πριν σε μενα απο ενα σημειο και μετά έπρεπε να δωσω μιζα(κοινως κλεινω κουμπι psu - πατάω power - αφηνω power - ανοιγω psu - παταω power) και επαιρνε παντοτε. Διαφορετικά δεν επαιρνε. Και μιλάμε για 990ΧΑ μητρική. Το πισι σου ανοιξε επειδή αφησες το τροφοδοτικο χωρις ρεύμα για καποια ωρα(όπως εκανα και εγω) και γι αυτο πηρε μετά με τη μια. Σαν να αρχίζω να καταλαβαίνω τι εννοείς.... Εγώ σκέφτηκα μήπως το pc δουλέψε γιατί τα εξαρτήματα του πήρανε ρεύμα από το καλό τροφοδοτικο και έτσι όταν έβαλα αυτό, είχανε γεμίσει με ρεύμα από πριν άρα δεν ήθελε υπερποσπάθεια από το δικό μου τροφοδοτικό. Το ξέρω ότι μπορεί να λέω κοτσάνες... Απλά σε αυτό που λέτε, αν δηλαδή το βράδυ που κλείσω το Pc, το βγάλω από το ρεύμα τελείως και το αδειάσω με το Power button, τότε άυριο που θα γυρίσω το μεσημέρι από δουλειά θα πρέπει να ανοίξει κανονικά? Γιατί εμένα όποτε γύριζα από δουλειά το Pc δεν έπερνε μπροστά ενώ ήτανε αρκετή ώρα "κλειστό" (χωρίς βέβαια να του έχω κλείσει το ρεύμα τελειώς όπως έκανε εσύ) 1
Xristaras12 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, wazzaa είπε Σαν να αρχίζω να καταλαβαίνω τι εννοείς.... Εγώ σκέφτηκα μήπως το pc δουλέψε γιατί τα εξαρτήματα του πήρανε ρεύμα από το καλό τροφοδοτικο και έτσι όταν έβαλα αυτό, είχανε γεμίσει με ρεύμα από πριν άρα δεν ήθελε υπερποσπάθεια από το δικό μου τροφοδοτικό. Το ξέρω ότι μπορεί να λέω κοτσάνες... Απλά σε αυτό που λέτε, αν δηλαδή το βράδυ που κλείσω το Pc, το βγάλω από το ρεύμα τελείως και το αδειάσω με το Power button, τότε άυριο που θα γυρίσω το μεσημέρι από δουλειά θα πρέπει να ανοίξει κανονικά? Γιατί εμένα όποτε γύριζα από δουλειά το Pc δεν έπερνε μπροστά ενώ ήτανε αρκετή ώρα "κλειστό" (χωρίς βέβαια να του έχω κλείσει το ρεύμα τελειώς όπως έκανε εσύ) και επιτόπου να το κάνεις θα πάρει. οταν γυρίσεις και δεις οτι δεν ανοιγει, κάνε την διαδικασια που εχω γράψει παραπάνω και 99.9% θα πάρει μπρος. 1
alexakos89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, wazzaa είπε Σαν να αρχίζω να καταλαβαίνω τι εννοείς.... Εγώ σκέφτηκα μήπως το pc δουλέψε γιατί τα εξαρτήματα του πήρανε ρεύμα από το καλό τροφοδοτικο και έτσι όταν έβαλα αυτό, είχανε γεμίσει με ρεύμα από πριν άρα δεν ήθελε υπερποσπάθεια από το δικό μου τροφοδοτικό. Το ξέρω ότι μπορεί να λέω κοτσάνες... Απλά σε αυτό που λέτε, αν δηλαδή το βράδυ που κλείσω το Pc, το βγάλω από το ρεύμα τελείως και το αδειάσω με το Power button, τότε άυριο που θα γυρίσω το μεσημέρι από δουλειά θα πρέπει να ανοίξει κανονικά? Γιατί εμένα όποτε γύριζα από δουλειά το Pc δεν έπερνε μπροστά ενώ ήτανε αρκετή ώρα "κλειστό" (χωρίς βέβαια να του έχω κλείσει το ρεύμα τελειώς όπως έκανε εσύ) το ότι έχεις κλειστό το pc δεν σημαίνει ότι δεν έχει ρεύμα. μπορεί να έχει θέμα η 5v που είναι το standby. αν αδειάσει από ρεύμα θα πάρει κανονικά το μηχάνημα. 1
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε και επιτόπου να το κάνεις θα πάρει. οταν γυρίσεις και δεις οτι δεν ανοιγει, κάνε την διαδικασια που εχω γράψει παραπάνω και 99.9% θα πάρει μπρος. Μόλις τώρα, alexakos89 είπε το ότι έχεις κλειστό το pc δεν σημαίνει ότι δεν έχει ρεύμα. μπορεί να έχει θέμα η 5v που είναι το standby. αν αδειάσει από ρεύμα θα πάρει κανονικά το μηχάνημα. Μακάρι να έχετε δίκιο μάγκες. Πραγματικά το εύχομαι αυτό που λέτε!!! Θα το δοκιμάσω αύριο και θα σας πω. Όπως και να έχει, δουλέψει δεν δουλέψει σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!! Πραγματικά σας ευχαριστώ αφάνταστα και συγνώμη αν σας κούρασα. Xristara ευχαριστώ που επέμενες για το τροφοδοτικό. Τουλάχιστον έπρεπε να το δοκιμάσουμε σαν ενδεχόμενο ώστε να το αποκλείσουμε αν δεν είναι αυτό. Ευχαριστώ και πάλι. 1
Xristaras12 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 offtopic, επειδή θυμάμαι πριν μερικά χρόνια ψαχνόσουν με τον FX τι μπορείς να κάνεις, το καλύτερο που έκανα ηταν να δωσω μητρική-μνημες-επεξεργαστή - κουτί 150€ και να πάρω τον 4790Κ μαζί με τα υπόλοιπα. πλεον καιω και λιγότερο ρευμα και εχω παραπάνω επιδόσεις.
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε offtopic, επειδή θυμάμαι πριν μερικά χρόνια ψαχνόσουν με τον FX τι μπορείς να κάνεις, το καλύτερο που έκανα ηταν να δωσω μητρική-μνημες-επεξεργαστή - κουτί 150€ και να πάρω τον 4790Κ μαζί με τα υπόλοιπα. πλεον καιω και λιγότερο ρευμα και εχω παραπάνω επιδόσεις. Μιλάμε η μνήμη σου τα σπαέι. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω να κάνω κάτι προς το παρόν. Καθαρά για χρηματικούς λόγους. Αν κάποια στιγμή τα φτύσει μητρική ή επεξεργαστής, σίγουρα θα τα αναβαθμίσω μαζί με το κουτί. Αλλά προς το παρόν πάμε για τροφοδοτικό (αν αποδειχθεί και αύριο ότι είναι αυτό). Άλλαξα και πρόσφατα κάρτα γραφικών και είμαι λίγο στριμωγμένος. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου πάντος! Σίγουρα κρατάω τη συμβουλή σου γιατί πιθανότατα θα μου φανεί χρήσιμη σύντομα! Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από wazzaa
wazzaa Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα και πάλι. Σήμερα δοκίμασα αυτό που μου είπατε. Έκλεισα διακόπτη τροφοδοτικού - Πάτησα κουμπι γύρω στα 10 δεύτερα - Άνοιξα ρεύμα τροφοδοτικού - Ξαναπάτησα το κουμπί. Ο υπολογιστής μπήκε κανονικά μέχρι τα Windows (και έκανε Restart) και την δεύτερη φορά (που έκανα την επιλογή "start Windows normally") μπήκε κανονικά!!!! Άρα καμία σχέση με όλες τις προηγούμενες φορές που χρειαζόταν υπερβολικά πολλά Restart και Safe mode κτλ... Τώρα γιατί δεν άνοιξε με την πρώτη, δεν ξέρω. Ίσως να ήθελε λίγη παραπάνω ώρα να πατήσω το κουμπί αφού είχα κλειστό τροφοδοτικό. Άρα φαντάζομαι ότι έχετε δίκιο και πρέπει να πάω σε αγορά τροφοδοτικού σωστά?
Xristaras12 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 πόσα χρόνια το έχεις; βλέπω ποστ στο ίντερνετ απο 2010-2011 αρα πιθανότατα τα έχει φαει τα ψωμιά του πλεον, και ιδιαίτερα με τον FX η 5αρα του αρχισε να ψοφάει. Για τροφοδοτικό κοιτάζεις κάτι σε ΕΛΑΧΙΣΤΟ 80+ Bronze για να έχει και καλή απόδοση/watt. Με ενα ποιοτικό 650αρι(xfx,coolermaster,seasonic,Thermaltake,evga)θα είσαι καλυμμένος 1
wazzaa Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε πόσα χρόνια το έχεις; βλέπω ποστ στο ίντερνετ απο 2010-2011 αρα πιθανότατα τα έχει φαει τα ψωμιά του πλεον, και ιδιαίτερα με τον FX η 5αρα του αρχισε να ψοφάει. Για τροφοδοτικό κοιτάζεις κάτι σε ΕΛΑΧΙΣΤΟ 80+ Bronze για να έχει και καλή απόδοση/watt. Με ενα ποιοτικό 650αρι(xfx,coolermaster,seasonic,Thermaltake,evga)θα είσαι καλυμμένος Από τότε το έχω το τροφοδοτικό. 2011 πρέπει να ήτανε. Σκέφτομαι να πάω σε κάτι λίγο πιο ακριβό και άρα καλύτερο ή δεν υπάρχει λόγος? Αυτό που θα ήθελα είναι να είναι Semi Modular (ή Modular). Αξίζει να αγοράσω Corsair? Επειδή μπορεί να κάνω κάποια αναβάθμιση στο μέλλον θέλω το τροφοδοτικό να είναι καλό ώστε να με καλύπτει. Το Budget είναι γύρω στο 100E (πάνω κάτω. Ανάλογα πάντα με αν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για κάτι αρκετά καλύτερο)
Xristaras12 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 απο corsair μόνο AX,TM,RM σειρές θα σου έλεγα να δεις (μπορεί να έχει βγει και καμια αλλη και να μου διαφεύγει) οι υπόλοιπες είναι μέτριες.
wazzaa Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Ωραία μου φαίνεται πρέπει καλύτερα να γράψω στο ανάλογο topic για προτάσεις. Να κλείσει εδώ το συγκεκριμένο Topic. Ευχαριστώ και πάλι Xristara και Alexako 1
wazzaa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους Moderators να αλλάξουν το τίτλο του συγκεκριμένο άρθρου σε " Συνεχόμενα Restart μέχρι να ξεκινήσει ο υπολογιστής κανονικά" . Θα βοηθήσει πολύ περισσότερο αυτός ο τίτλος ένα χρήστη που θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με εμένα παρά ο τίτλος που έχω τώρα. Πήρα καινούργιο τροφοδοτικό και το έβαλα πριν λίγο. Όλα δουλεύουν κομπλέ Αν μπορείτε λοιπόν, αλλάξτε το τίτλο σας παρακαλώ. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα