wazzaa Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Συνεχίζει να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει πάθει κάτι παρόμοιο? Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορώ να βρω λύση ούτε στο insomnia... Οποιαδήποτε ιδέα, είναι καλοδεχούμενη. EDIT: Επίσης δοκίμασα σήμερα να τον βάλω σε Sleep Mode τον υπολογιστή για αρκετές ώρες. Το πρόβλημα εμφανίστηκε και πάλι όταν τον "ξύπνησα". Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από wazzaa
wazzaa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι ότι έχει σημασία αλλά προσπαθώ να δώσω και άλλες πληροφορίες. Η θερμοκρασία του υπολογιστή μέτα από 2 ώρες στα Ultra το Black Ops. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από wazzaa
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι στην Παρέα! Διάβασα στο ίντερνετ ότι υπάρχουν προγράμματα για να τσεκάρεις την "υγεία" του σκληρού σου. Είπα να κατεβάσω ένα και είδα το εξής. Στον SSD μου η υγεία είναι στο 52% ενώ στον HDD γράφει απλά καλή χωρίς να δείχνει ποσοστό. Είναι σοβαρά τα συγκεκριμένα προγράμματα? Αν ναι, τοτε το 52 είναι οκ? Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από wazzaa
Xristaras12 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 απ οτι βλέπω ακόμα με άλλο τροφοδοτικό δεν έχεις δοκιμάσει να δεις.
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε απ οτι βλέπω ακόμα με άλλο τροφοδοτικό δεν έχεις δοκιμάσει να δεις. Δυστυχώς γιατί ακόμα δεν έχω βρει κάποιο γνωστό. Δοκίμασα να ρήξω λίγο ζεστό αέρα με πιστολάκι στο τροφοδοτικό (όσο χαζό αν ακούγεται, είπα μήπως) αλλά δεν έκανε τίποτα. Το ξέρω ότι δεν είναι λογικό αυτό, απλά σε στιγμή απελπισίας το δοκίμασα. Πάνω στην απελπησία μου, μου φαίνεται θα πάω να πάρω ένα τροφοδοτικό να τελειώνουμε. Πάντος Χρήστο θα το δοκιμάσω σύντομα όπως και να έχει.
alexakos89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Στις 19/7/2018 στις 5:59 ΜΜ, wazzaa είπε Καλησπέρα σε όλους, Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα (δεν ξέρω αν είναι Hardware ή Software). Το πρόβλημα έχει ως εξής: Όταν ανοίγω τον υπολογιστή, ακούγεται το συνηθισμένο μπιπ και μετά από λίγα δευτερόλεπτα (συνήθως μόλις εμφανίσει το εικονίδιο τον Windows που λέει "Welcome") κάνει ο υπολογιστής Restart μόνος του. Ξανα ξεκινάει η ίδια διαδικασία χωρίς να είναι στανταρ το σημείο που θα κάνει restart. Αυτό γίνεται αρκετές φορές (από 5 έως 10 περίπου) μέχρι που μπαίνει κανονικά στα windows και τότε λειτουργούν όλα ρολόι. Ούτε θερμοκρασία ανεβασμένη, ούτε κάποιο lag ούτε τίποτα που να υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα... Έχω κάνει τα εξής έως τώρα: 1) Format στον υπολογιστή πριν 1 μέρα πιστεύοντας ότι φταίει κάποιος ιός ή κάποιο Malware. Τα Windows τα πέρασα στον SSD. Ο HDD είναι μόνο για παιχνίδια. 2) Έχω αλλάξει θέσεις στις Ram και έχω δουλέψει και με την κάθε μια ξεχωριστά. Καμία διαφορά. 3) Έχω καθαρίσει το κουτί από σκόνες κτλ.. 4) Έκανα Load default settings στα BIOS. Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτό το πρόβλημα το κάνει μόνο εφόσον έχω αφήσει τον υπολογιστή για αρκετή ώρα κλειστό. Αν δηλαδή, τον κλείσω τώρα και τον ανοίξω μετά από 1 λεπτό, δεν θα έχω το ίδιο πρόβλημα. Αν του κάνω Restart επίσης κανένα πρόβλημα. Αν όμως τον κλείσω τώρα και τον ανοίξω το βράδυ, θα έχω αυτό το πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας ΥΓ: Το Setup είναι αυτό που έχω στην υπογραφή μου. Αν δεν εχεις δοκιμασει με αλλο τροφοδοτικο κανε το/ Οταν ειναι γεματοι με ρευμα οι πυκνωτες δουλευει.οταν τον εχεις κλειστο για ωρα και αποφορτιζονται δεν εχει την δυναμη να ξεκινησει και να μπει λειτουργικο. και μολις γεμιζει μπαινει. κατι τετοιο μ μυριζεται. Δοκιμασες να το βαλεις μπροστα χωρις την μπαταρια του bios? Δοκιμασες να το τρεξεις χωρις σκληρους?Με ενα live cd απο flash? ειτε linux ειτε hirens? 1
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Αν δεν εχεις δοκιμασει με αλλο τροφοδοτικο κανε το/ Οταν ειναι γεματοι με ρευμα οι πυκνωτες δουλευει.οταν τον εχεις κλειστο για ωρα και αποφορτιζονται δεν εχει την δυναμη να ξεκινησει και να μπει λειτουργικο. και μολις γεμιζει μπαινει. κατι τετοιο μ μυριζεται. Δοκιμασες να το βαλεις μπροστα χωρις την μπαταρια του bios? Δοκιμασες να το τρεξεις χωρις σκληρους?Με ενα live cd απο flash? ειτε linux ειτε hirens? Χωρίς την μπαταρία δεν δοκίμασα αλλά την έβγαλα να την καθαρίσω μήπως και.... Δοκίμασα να το τρέξω χωρίς τον HDD και πάλι τα ίδια. Στον SSD έχω τα Windows για αυτό και δεν το δοκίμασα. Τα Linux δεν τα έχω ξανα χρησιμοποιήσει, άρα είμαι λίγο άσχετος επί του θέματος. Τα κατεβάζω από κάπου και τα βάζω σε Flashάκι χωρίς κάποια άλλη διαδικασία? YΓ: Θα το βρω στο ιντερνετ και θα εγκαταστήσω τα Linux. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από wazzaa
alexakos89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, wazzaa είπε Χωρίς την μπαταρία δεν δοκίμασα αλλά την έβγαλα να την καθαρίσω μήπως και.... Δοκίμασα να το τρέξω χωρίς τον HDD και πάλι τα ίδια. Στον SSD έχω τα Windows για αυτό και δεν το δοκίμασα. Τα Linux δεν τα έχω ξανα χρησιμοποιήσει, άρα είμαι λίγο άσχετος επί του θέματος. Τα κατεβάζω από κάπου και τα βάζω σε Flashάκι χωρίς κάποια άλλη διαδικασία? οταν θα τρεξεις το live cd θα βγαλεις και τους 2 σκληρους απο επανω. https://www.ubuntu.com/download/desktop https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-windows#0 και οταν ξεκινησει θα πατησεις try υπαρχουν και πιο ελαφριες εκδοσεις. οτι θες κατεβαζεις. ειτε kubuntu lubuntu mint και οτι διανομη θες. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από alexakos89 1
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Έχουμε και λέμε, Πρώτον κατέβασα τα Ubantu και τα έβαλα στο Flashάκι όπως ακριβώς γράφει στις οδηγίες. Δεύτερον έκλεισα τον υπολογιστή, έκλεισα το διακόπτη από πίσω και κράτησα το power Button 10 δεύτερόλεπτα για να αδιάσει το ρεύμα. Τον έβγαλα από την μπρίζα και ακολούθησα την ίδια διαδικασία. Προσπάθησα να τον ξανανοίξω με τα Windows και άνοιξε κανονικά! (άρα θεωρώ ότι αν ήταν πικνωτές, δεν θα είχανε αδιάσει με αυτή την διαδικασία? Όχι ότι δεν θα βρω τροφοδοτικό να το ελέγξω. Απλά λέω) Τον έκλεισα και προσπάθησα να τον ανοίξω αυτή τη φορά με τα Ubantu, βγάζοντας παράλληλα τους δύο σκληρούς δίσκους. Όταν πάτησα Try (οπως μου είπες) και φόρτωσε μετά από λίγη ώρα έβγαλε το παρακάτω κατεβατό, και κόλλησε εκεί. Ευχαριστώ για την βοήθεια και πάλι Xristara και Alexako Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από wazzaa
alexakos89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, wazzaa είπε Έχουμε και λέμε, Πρώτον κατέβασα τα Ubantu και τα έβαλα στο Flashάκι όπως ακριβώς γράφει στις οδηγίες. Δεύτερον έκλεισα τον υπολογιστή, έκλεισα το διακόπτη από πίσω και κράτησα το power Button 10 δεύτερόλεπτα για να αδιάσει το ρεύμα. Τον έβγαλα από την μπρίζα και ακολούθησα την ίδια διαδικασία. Προσπάθησα να τον ξανανοίξω με τα Windows και άνοιξε κανονικά! (άρα θεωρώ ότι αν ήταν πικνωτές, δεν θα είχανε αδιάσει με αυτή την διαδικασία? Όχι ότι δεν θα βρω τροφοδοτικό να το ελέγξω. Απλά λέω) Τον έκλεισα και προσπάθησα να τον ανοίξω αυτή τη φορά με τα Ubantu, βγάζοντας παράλληλα τους δύο σκληρούς δίσκους. Όταν πάτησα Try (οπως μου είπες) και φόρτωσε μετά από λίγη ώρα έβγαλε το παρακάτω κατεβατό, και κόλλησε εκεί. Ευχαριστώ για την βοήθεια και πάλι Xristara και Alexako σε usb 3 προσπάθησες? προσπάθησε στις πίσω θύρες σε usb 2 αδειάζει το ρεύμα. μπορεί να έχει σκάσει και κάποιος πυκνωτής. προσπάθησε να βρεις ένα άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις. και δοκίμασε και με live να δεις αν στο κάνει. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από alexakos89 1
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Θε τρελαθώ.... Λοιποόν μετά από πολλά τηλέφωνα κατάφερα να βρω τροφοδοτικό για να δοκιμάσω και να ακούσω την συμβουλή σας. Γυρνώντας λοιπόν σπίτι κάνω τα παρακάτω. Δοκιμάζω να ανοίξω τον υπολογιστή και αυτός κάνει τα συνηθισμένα. Κλείνω τα ρεύματα, βάζω τον υπολογιστή του φίλου δίπλα (δεν ήθελα να βγάζω τελειώς το τροφοδοτικό αφού δεν είχε κάνει Cable Management σκέφτηκα ότι θα είναι πιο γρήγορο και εύκολο) και συνδέω το Pin της Motherboard του, πάνω στην δικιά μου. Το ρεύμα του επεξεργαστή στο δικό μου. Τους σκληρούς δίσκους με καινούργια καλώδια από την Mobo μου και από το ρεύμα του τροφοδοτικού του.Η κάρτα γραφικών μου δεν θέλει PCI-E παρόλαυτά αποσύνδεσα την δικιά του κάρτα γραφικών που είχε PCI-E. Αυτά έκανα (ελπίζω να με ξέχασα κάτι) και αφού το έκανα αυτό, ΒΟΥΑΛΑ! Ο υπολογιστής άνοιξε κατευθείαν. Τον έτρεξα 1-2 λεπτά και λέω από μέσα μου. Το βρήκα το πρόβλημα. Πάλι καλά. Κλείνω λοιπόν τον υπολογιστή και συνδέω το Pc μου όπως ήτανε πριν. Λέω "Ένα τελευταίο τεστ." Πάω να ανοίξω τον υπολογιστή και ο ρημάδης ανοίγει κανονικά! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?? Αφού το Pc πριν μερικά λεπτά δεν δούλευε, και τώρα ξαφνικά αφού έτρεξα με άλλο τροφοδοτικό δουλεύει? Λέτε να είναι η Motherboard και να θέλει αυτή ζέσταμα και επειδή έτρεξε με άλλο τροφοδοτικό να είναι κομπλέ? Λέτε να φταίνε όλα ? Δηλαδή και Mobo και PSU? Θα νομίζετε ότι κάνω πλάκα ή οτι κάνω χαβαλέ, αλλά αλήθεια. Το PC άνοιξε κανονικά... ΥΓ: Αφού τον άνοιξα, μόλις μπήκε στα Windows άνοιξα κατευθείαν Chrome για να σας γράψω... Το pc κόλλησε. Κόλλαγε το chrome και τα Windows και αναγκάστικα να τον κλείσω και να ξανασυνδέσω τα καλώδια των σκληρών για σιγουριά. Αφού τον άνοιξα, έτρεξε ένα (σαν έλεγχο στο σκληρό απότι καταλάβα), το Pc τώρα δεν κολλάει. Δεν ξέρω αν έχει σημασία ή αν απλά έπρεπε να ξαναδιαβάσει σκληρούς κτλ... Αυτά. Συγνώμη αν κούρασα Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από wazzaa
Xristaras12 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 βαλε το τροφοδοτικό σου στο αλλο σύστημα και δες αν παιζει εκει σωστά. Παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου είχα οταν εκανα το 2013 την αλλαγη σε FX. Για καποιο καιρό το παλιό τροφοδοτικό επαιζε οκ αλλα απο ενα σημειο και μετά πάγωνε το σύστημα, δεν ανοιγε με την πρώτη και απο ενα σημειο και μετά έπρεπε να το βγάλω απο το ρευμα (η να κλείσω το τον διακοπτη του)να περιμένω λίγο και μετά αφου ανοιξω τον διακοπτη ανοιγε κανονικα και δουλευε σωστά μέχρι να ξανακλείσει πάλι. 1
wazzaa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε βαλε το τροφοδοτικό σου στο αλλο σύστημα και δες αν παιζει εκει σωστά. Παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου είχα οταν εκανα το 2013 την αλλαγη σε FX. Για καποιο καιρό το παλιό τροφοδοτικό επαιζε οκ αλλα απο ενα σημειο και μετά πάγωνε το σύστημα, δεν ανοιγε με την πρώτη και απο ενα σημειο και μετά έπρεπε να το βγάλω απο το ρευμα (η να κλείσω το τον διακοπτη του)να περιμένω λίγο και μετά αφου ανοιξω τον διακοπτη ανοιγε κανονικα και δουλευε σωστά μέχρι να ξανακλείσει πάλι. Πως εξηγείς όμως ότι ενώ την μια στιγμή το τροφοδοτικό δεν παίζει, την άλλη βάζω άλλο τροφοδοτικό πάνω και μετά ξαφνικά δουλεύει και αυτό σωστά? Η Motherboard αποκλείται να είναι έτσι? 34 λεπτά πριν, alexakos89 είπε σε usb 3 προσπάθησες? προσπάθησε στις πίσω θύρες σε usb 2 Σε USB 2 αλλά στην μπροστά θύρα.
alexakos89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, wazzaa είπε Πως εξηγείς όμως ότι ενώ την μια στιγμή το τροφοδοτικό δεν παίζει, την άλλη βάζω άλλο τροφοδοτικό πάνω και μετά ξαφνικά δουλεύει και αυτό σωστά? Η Motherboard αποκλείται να είναι έτσι? Σε USB 2 αλλά στην μπροστά θύρα. στην μπροστινές θυρες δεν βάζουν φλας για φορμάτ. δημιουργούν προβλήματα πολλές φόρες. δοκίμασε πίσω να δεις αν θα προχωρήσει. Εβαλες άλλο τροφοδοτικό και δουλεύει εντάξει το μηχάνημα? και μόλις βάζεις το παλιό δουλεύει πάλι σωστα ενώ δεν δούλευε?
Xristaras12 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, wazzaa είπε Πως εξηγείς όμως ότι ενώ την μια στιγμή το τροφοδοτικό δεν παίζει, την άλλη βάζω άλλο τροφοδοτικό πάνω και μετά ξαφνικά δουλεύει και αυτό σωστά? Η Motherboard αποκλείται να είναι έτσι? Σε USB 2 αλλά στην μπροστά θύρα. όπως εγραψα και πριν σε μενα απο ενα σημειο και μετά έπρεπε να δωσω μιζα(κοινως κλεινω κουμπι psu - πατάω power - αφηνω power - ανοιγω psu - παταω power) και επαιρνε παντοτε. Διαφορετικά δεν επαιρνε. Και μιλάμε για 990ΧΑ μητρική. Το πισι σου ανοιξε επειδή αφησες το τροφοδοτικο χωρις ρεύμα για καποια ωρα(όπως εκανα και εγω) και γι αυτο πηρε μετά με τη μια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα