Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα (δεν ξέρω αν είναι Hardware ή Software).

Το πρόβλημα έχει ως εξής:  Όταν ανοίγω τον υπολογιστή, ακούγεται το συνηθισμένο μπιπ και μετά από λίγα δευτερόλεπτα (συνήθως μόλις εμφανίσει το εικονίδιο τον Windows που λέει "Welcome") κάνει ο υπολογιστής Restart μόνος του. Ξανα ξεκινάει η ίδια διαδικασία χωρίς να είναι στανταρ το σημείο που θα κάνει restart. Αυτό γίνεται αρκετές φορές (από 5 έως 10 περίπου) μέχρι που μπαίνει κανονικά στα windows και τότε λειτουργούν όλα ρολόι. Ούτε θερμοκρασία ανεβασμένη, ούτε κάποιο lag ούτε τίποτα που να υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα...

Έχω κάνει τα εξής έως τώρα:
1) Format στον υπολογιστή πριν 1 μέρα πιστεύοντας ότι φταίει κάποιος ιός ή κάποιο Malware. Τα Windows τα πέρασα στον SSD. Ο HDD είναι μόνο για παιχνίδια.
2) Έχω αλλάξει θέσεις στις Ram και έχω δουλέψει και με την κάθε μια ξεχωριστά. Καμία διαφορά.
3) Έχω καθαρίσει το κουτί από σκόνες κτλ..
4) Έκανα Load default settings στα BIOS. 

Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτό το πρόβλημα το κάνει μόνο εφόσον έχω αφήσει τον υπολογιστή για αρκετή ώρα κλειστό.
Αν δηλαδή, τον κλείσω τώρα και τον ανοίξω μετά από 1 λεπτό, δεν θα έχω το ίδιο πρόβλημα.
Αν του κάνω Restart επίσης κανένα πρόβλημα.
Αν όμως τον κλείσω τώρα και τον ανοίξω το βράδυ, θα έχω αυτό το πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα.

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας

ΥΓ: Το Setup είναι αυτό που έχω στην υπογραφή μου.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, wazzaa είπε

Όταν ανοίγω τον υπολογιστή, ακούγεται το συνηθισμένο μπιπ και μετά από λίγα δευτερόλεπτα (συνήθως μόλις εμφανίσει το εικονίδιο τον Windows που λέει "Welcome") κάνει ο υπολογιστής Restart μόνος του

Για αυτο εδω, απενεργοποιησε την αυτοματη επανεκκινηση οταν θα βγαλει bsod, ωστε να αναγκαστει να σου δειξει την bsod αλλα να μην επανεκκινησει απο μονο του. Μετα βλεπεις τι σφαλμα λεει και πραττεις αναλογα.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, jim_p είπε

Για αυτο εδω, απενεργοποιησε την αυτοματη επανεκκινηση οταν θα βγαλει bsod, ωστε να αναγκαστει να σου δειξει την bsod αλλα να μην επανεκκινησει απο μονο του. Μετα βλεπεις τι σφαλμα λεει και πραττεις αναλογα.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Δοκίμασα αυτό που είπες αλλά δεν μου βγάζει BSOD. Ενώ ακύρωσα το αυτόματο Restart, συνεχισε να κάνει μόνο του και χωρίς να μου δείχνει καμία BSOD.

Καμία άλλη σκέψη κάποιος? 

Θέλω επίσης να αναφέρω (επειδή ξέχασα στο αρχικό post) ότι αν δοκιμάσω να τρέξω τον υπολογιστή σε safe mode, ολα λειτουργούν ρολόι κατευθείαν. Αν αφού το τρέξω σε safe mode, κάνω restart για να τρέξει κανονικά, αν δεν έχουν περάσει οι φορές που θέλει (για να ξεκολλήσει) θα συνεχίζει να μου κάνει τα ίδια restart που αναφέρω!!!

Δεν βρίσκω και κάτι στο internet.... Αν δεν βρω και στο Insomnia, καμία ελπίδα. Απλά θα πρέπει να περιμένω κανένα 5λεπτό μέχρι να ξεκινήσει το pc :P

Δημοσ.

Μήπως καλύτερα το θέμα να μεταφερθεί στην ενότητα, Hardware? 
Ευχαριστώ

Δημοσ.

Έτσι όπως το περιγράφεις φαίνεται ότι κάποιος driver σου κάνει την ζημιά.
Με το safe mode δεν φορτώνει τίποτα και για αυτό το λόγο δεν παρουσιάζει το πρόβλημα.

Μετά το format πέρασες εσύ τους τελευταίους drivers ή άφησες τα 7 να τους κατεβάσουν από μόνα τους ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, εγώ τους πέρασα. Τους drivers της κάρτας γραφικών τους κατέβασα από την Nvidia. Ήταν οι τελευταίοι.
Τους άλλους drivers (motherboard κτλ), δεν έχω κατεβάσει τους τελευταίους αλλά αυτούς που έχω σε Cd από τότε που πήρα το PC και δεν είχα ποτέ θέμα.

Εμένα μου μυρίζει κάποιο πρόβλημα με τα BIOS. Υπάρχει πιθανότητα να έχει χαλάσει ή ξεφορτήσει η μπαταρία της Mobo? 
Δεν την έχω αλλάξει ποτέ εδώ και σχεδόν 7 χρόνια. 
Υπάρχει πιθανότητα να έχει χαλάσει η Motherboard?

Επεξ/σία από wazzaa
Δημοσ.

Δεν είναι πρόβλημα με την μπαταρία αυτό.
Μπες στο site της μητρικής και κατέβασε τους ποιό φρέσκους drivers, υπάρχει πιθανότητα να είναι εκεί το πρόβλημα σε συνδυασμό με κάποια τελευταία ενημέρωση των 7.

Δημοσ.

αν μπορείς δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό έστω και δανεικό για λίγες μέρες, μπορεί να υπάρχει κάποια αστοχία και μέχρι να ζεσταθεί και να πατήσει η σπασμένη κόλληση απο κάποιο εξάρτημα να μην μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και να κλείνει για προστασία.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

αν μπορείς δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό έστω και δανεικό για λίγες μέρες, μπορεί να υπάρχει κάποια αστοχία και μέχρι να ζεσταθεί και να πατήσει η σπασμένη κόλληση απο κάποιο εξάρτημα να μην μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και να κλείνει για προστασία.

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα αλλά γράφει ο TS ότι σε safe mode μπαίνει πάντα κανονικά κ χωρίς πρόβλημα οπότε κ του πρότεινα να κοιτάξει τους drivers.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dpolal είπε

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα αλλά γράφει ο TS ότι σε safe mode μπαίνει πάντα κανονικά κ χωρίς πρόβλημα οπότε κ του πρότεινα να κοιτάξει τους drivers.

σαφώς αλλά σε safe mode όλα υπολειτουργούν οπότε σίγουρα δεν τραβάει τα μέγιστα απο το τροφοδοτικό για να το τσεκάρει.

συνήθως restart χωρίς μπλέ οθόνη  είναι είτε υπερθέρμανση είτε ασφάλεια τροφοδοτικού (το κλείνει για να μην καεί)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!!! 
Πραγματικά!

Θα τα δοκιμάσω και τα δύο ξεκινώντας από τους drivers.

EDIT: Πάντος δοκίμασα τους Drivers τώρα και είχα τους ίδιους με αυτούς που έβαλα. Δεν έχουν κάνει κάποιο Update λόγο του ότι είναι πολύ παλιό μοντέλο Motherboard. Επίσης, τα Windows 7 που έβαλα τώρα, αυτή την στιγμή κάνουν Updates. Ξεκίνησε να υπάρχει το πρόβλημα από την αρχή (πριν ξεκινήσουν τα Updates και με το CD που έκανα πάντα την αναβάθμιση στους Drivers). Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε τώρα (και λίγο πριν το format) και ενώ αυτή είναι η διαδικασία που κάνω πάντα όταν κάνω format (ένα standar CD Windows και Standard drivers βάζω πάντα και δεν έχω θέμα). Άρα βλέπω χλωμό να φταίει αυτό που μου λες φίλε dpolal. Αύριο που θα τον ξανανοίξω ελπίζω να λειτουργήσει κανονικά.
Θα σας ενημερώσω, μέχρι τότε θα ψάχνω κανένα τροφοδοτικό από κανένα γνωστό. 

Αν κάποιος, έχει οποιαδήποτε ιδέα, θα τον παρακαλούσα να την μοιραστεί.

Επεξ/σία από wazzaa
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.

Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει παρ'ολο που έβαλα τους καινούργιους Drivers.
Άρα φταίει κάτι άλλο.
Ευχαριστώ όπως και να έχει dpolal.

• Sad 1
Δημοσ.

Σήμερα έγινε και το άλλο παιδιά. 

Αφού άνοιξα σε safe mode με Networking και μπήκε κανονικά ο υπολογιστής, μόλις πήγα να ανοίξω το chrome έκανε restart και πάλι τα ίδια...
Άρα κατα πάσα πιθανότητα δεν είναι ούτε το τροφοδοτικό. Αν βρω κάποιο θα το δοκιμάσω, αλλά μέχρι τότε (επειδή οι περισσότεροι γνωστοί έχουν φύγει διακοπές) έχουμε καμία άλλη ιδέα ή λύση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπουτάρησε το με κάποιο linux distro από usb stick και δες αν κάνει το ίδιο.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dpolal είπε

Μπουτάρησε το με κάποιο linux distro από usb stick και δες αν κάνει το ίδιο.

Αμφιβάλω αν φταίνε τα windows. Για πολλούς λόγους.
Πρώτον και βασικότερον, μου κάνει το πρόβλημα μόνο όταν έχω πολύ ώρα να ανοίξω τον υπολογιστή.
Δεύτερον, τα πρώτα Restart που κάνει, γίνονται πριν καλά καλά προλάβω να επιλέξω boot options. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μετά από τα πρώτα 3-4 Restart, μου δίνει την επιλογή και προλαβαίνω να επιλέξω.
Τρίτον, χρησιμοποιώ αυτά τα windows εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. 
Τέταρτον, αφού μπω σαν safe mode και αφήσω τον υπολογιστή για λίγη ώρα εκεί (μερικά λεπτά), όταν κάνω Restart φαίνεται ότι το πρόβλημα λύνεται από μόνο του. Ίσως να μην παίζει ρόλο αυτό ίσως και να παίζει. Αναφέρω ότι συμβαίνει για να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα.

Επεξ/σία από wazzaa
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...