naive Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα. Σήμερα η γυναίκα μου έπεσε πίσω από ένα αυτοκίνητο στο φανάρι επειδή αφαιρέθηκε. Μικροζημιά, αλλά έκανε δήλωση. Τελειώνοντας με τη διαδικασία της δήλωσης, πήγε να φύγει και επειδή ήταν παρκαρισμένη από πίσω η μηχανή της φροντίδας ατυχήματος, της έκανε κουμάντο να βγει ο οδηγός της μηχανής αλλά την ακούμπησε και την έριξε κάτω, με αποτέλεσμα να γίνει κάποια ζημιά και στα πλαστικά της μηχανής (όπως λεει το ανέκδοτο: ελα πίσω, ελα ελα, ελα να δεις τι έκανες) Οπότε και άλλη δήλωση στο καπάκι, δηλαδή 2 ζημιές. Το ερώτημα είναι τι επίπτωση θα έχει αυτό στα ασφάλιστρα; Δηλαδή παίζει ρόλο ο αριθμός των ζημιών, ή και το ύψος της ζημιάς; Η ασφάλεια είναι allianz και στο συμβόλαιο δε λέει κάτι για προστασία bonus malus κλπ.
opcorsa Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Νομιζω ολες πλεον δικαιολογουν μεχρι 2 τον χρονο ε εσεις σε μια ημερα το ισοφαρησατε, οποτε πιο χαλαρα απο δω και περα 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 40 λεπτά πριν, opcorsa είπε Νομιζω ολες πλεον δικαιολογουν μεχρι 2 τον χρονο ε εσεις σε μια ημερα το ισοφαρησατε, οποτε πιο χαλαρα απο δω και περα Σχεδον ολλες αλλα οχι ολες...Νομιζω η allianze επειδη ειχα παλια καλυπτει . 1
opcorsa Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 50 λεπτά πριν, tarantules είπε Πολύ ζημιάρα γυναίκα έχεις οχι ρε συ, θα μπορουσε να ειχε χτυπησει και τον ανθρωπο που βοηθουσε στο ξεπαρκαρισμα... 🙄
naive Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δεν ξέρω ποια είναι η λογική της ασφαλιστικής. Δηλαδή αν μετράει ο αριθμός των ζημιών ή το κόστος. Δηλαδή δε νομίζω το να είναι χειρότερο 2 ζημιές των 150€ απότι μια των 5.000. Τεσπα, το πολύ να αλλάξω ασφαλιστική αν δω καμιά υπερβολική άυξηση. 1 ώρα πριν, opcorsa είπε οχι ρε συ, θα μπορουσε να ειχε χτυπησει και τον ανθρωπο που βοηθουσε στο ξεπαρκαρισμα... 🙄 απότι κατάλαβα ήταν λίγο τρόμπας αυτός, ακούμπησε την μπαγκαζιέρα του που προεξείχε με το επάνω μέρος του αυτοκινήτου που δεν το βλέπουν και τα ραντάρ και μάλλον δεν την είχε δει και αυτός γιατί κοιτούσε τη ρόδα και της έλεγε να κάνει πίσω. Και γενικά θα ήταν πιο λογικό να μετακινήσει την γαμομηχανή από πίσω αντί να προσπαθεί να ξεστριμωχθεί το αυτοκίνητο. Αν ήμουν εγώ, μπορεί και να μην του έκανα δήλωση, εταιρική ήταν η μηχανή θα μπορούσε να πει ότι τη βρήκε πεσμένη. Αμφιβάλλω δηλαδή αν θα πάνε και να τη φτιάξουν ποτέ, κάτι γρατζουνιές στα πλαστικά του χερουλιού και του καλύμματος της εξάτμισης έγιναν. 1
dtzgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, naive είπε Τεσπα, το πολύ να αλλάξω ασφαλιστική αν δω καμιά υπερβολική άυξηση. Οι ασφαλιστικές έχουν κάτι σαν "Τειρεσία". Όπου και να θες να πας, φαίνεται στο σύστημα τι ατυχήματα είχες και πότε και η πληροφορία αυτή πιθανόν να λαμβάνεται υπόψη στην προσφορά που θα σου κάνουν. 2
naive Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Σωστό, απλά νομίζω ότι λόγω ανταγωνισμού κάποιες (λογικά όχι οι πιο καλές) σε κατατάσσουν στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή. Θα δω, κοίταξα ενδεικτικά τι προσφορές μου βγαίνουν τώρα και θα ξανακοιτάξω και όταν περαστούν οι δηλώσεις να δω διαφορά.
kalmik Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Νομίζω ότι αν αυτός έκανε κουμάντο στην (σοκαρισμένη) από το ατύχημα σύζυγο, έχει τουλάχιστον συνυπευθυνότητα για τις ζημιές. Γενικότερα στη δήλωση δεν λέμε ποτέ ΦΤΑΙΩ. Λέμε έγιναν έτσι κι έτσι τα περιστατικά (πάντα με ειλικρίνεια) και μετά προκύπτει ο βαθμός της ευθύνης. Σε πολλές περιπτώσεις παίζουν συνυπευθυνότητες. Στο προκείμενο αν τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι, ΚΑΚΩΣ του έκανε δήλωση και μάλιστα αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη. 1
naive Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kalmik είπε Νομίζω ότι αν αυτός έκανε κουμάντο στην (σοκαρισμένη) από το ατύχημα σύζυγο, έχει τουλάχιστον συνυπευθυνότητα για τις ζημιές. Γενικότερα στη δήλωση δεν λέμε ποτέ ΦΤΑΙΩ. Λέμε έγιναν έτσι κι έτσι τα περιστατικά (πάντα με ειλικρίνεια) και μετά προκύπτει ο βαθμός της ευθύνης. Σε πολλές περιπτώσεις παίζουν συνυπευθυνότητες. Στο προκείμενο αν τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι, ΚΑΚΩΣ του έκανε δήλωση και μάλιστα αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη. Στη δήλωση έγραψε "δεν ξέρω ποιος φταίει, να αποφασίσει η ασφαλιστική". Η δήλωση φανερώνει ότι έγινε το συμβάν, δεν είναι απαραίτητα ανάληψη ευθύνης. Πήρα την ασφαλιστική σήμερα να τους ρωτήσω τη γνώμη τους για το ποιος φταίει και μου είπαν ότι δεν έχει φτάσει ακόμα ο φάκελος από τη φροντίδα ατυχήματος. Φοβάμαι πάντως ότι από αποστασιοποιημένης νομικής απόψεως, φταίει (ή έχει την κύρια ευθύνη) πάντα ο οδηγός που πέφτει πάνω σε παρκαρισμένο όχημα. Για να εκτιμηθούν οι επιπλέον παράγοντες (σοκ- παροχή οδηγιών κλπ) πρέπει να πάει στο δικαστήριο το θέμα, που θα ήταν λύσσα να το απασχολήσουμε για μια τέτοια ασήμαντη υπόθεση. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2018 από naive
naive Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Για την ιστορία, η ασφαλιστική φαίνεται πως δεν πήρε καν χαμπάρι τις υποθέσεις και η ανανέωση του συμβολαίου δεν επηρεάστηκε, μάλιστα ήρθε σε χαμηλότερη τιμή. Όταν τους είχα ρωτήσει πάντως, μου είπαν ότι μετράει ο αριθμός των ζημιών και όχι το κόστος.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, naive είπε Για την ιστορία, η ασφαλιστική φαίνεται πως δεν πήρε καν χαμπάρι τις υποθέσεις και η ανανέωση του συμβολαίου δεν επηρεάστηκε, μάλιστα ήρθε σε χαμηλότερη τιμή. Όταν τους είχα ρωτήσει πάντως, μου είπαν ότι μετράει ο αριθμός των ζημιών και όχι το κόστος. Ετσι ακριβως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα