Eru Iluvatar Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας, Έκανα αναβάθμιση του συστήματος από 16.04 σε 18.04 (όχι clean-install). Υπάρχει πρόβλημα με ένα πακέτο (systemd-shim) και δεν ξέρω πως να το διορθώσω. Αυτό που μου δίνει είναι το εξής: sudo apt-get upgrade Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Calculating upgrade... Done The following packages will be REMOVED: systemd-shim 0 upgraded, 0 newly installed, 1 to remove and 0 not upgraded. 1 not fully installed or removed. After this operation, 71.7 kB disk space will be freed. Do you want to continue? [Y/n] y (Reading database ... 1592759 files and directories currently installed.) Removing systemd-shim (9-1bzr4ubuntu1) ... Removing 'diversion of /usr/share/dbus-1/system-services/org.freedesktop.systemd1.service to /usr/share/dbus-1/system-services/org.freedesktop.systemd1.service.systemd by systemd-shim' dpkg-divert: error: rename involves overwriting '/usr/share/dbus-1/system-services/org.freedesktop.systemd1.service' with different file '/usr/share/dbus-1/system-services/org.freedesktop.systemd1.service.systemd', not allowed dpkg: error processing package systemd-shim (--remove): installed systemd-shim package post-removal script subprocess returned error exit status 2 Errors were encountered while processing: systemd-shim E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Η λύση φαίνεται να υπάρχει εδώ: https://askubuntu.com/questions/838491/systemd-shim-error-after-upgrading-from-16-04-to-16-10 , αλλά δεν ξέρω τι βάζουμε μέσα στα <>. Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφού δεν μπορώ να κάνω install τίποτα, ούτε να κάνω upgrades. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από Eru Iluvatar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Αν κολλας απλα στο rename που λεει, η πληρης εντολη ειναι αυτη sudo mv /usr/share/dbus-1/system-services/org.freedesktop.systemd1.service /usr/share/dbus-1/system-services/org.freedesktop.systemd1.service.bak Κενα υπαρχουν αναμεσα στο sudo και στο mv, αναμεσα στο mv και στο πρωτο μακριναρι και αναμεσα στα 2 μακριναρια , πουθενα αλλου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eru Iluvatar Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Thanks Jim, all is good now. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα