bgeorgalas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Παιδιά καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω ένα S9 ή ένα S8 για την κοπελιά, με προβληματίζει λίγο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Μπορεί κάποιος από τους κατόχους να με διαφωτίσει για την διάρκεια της? Θα την βγάζει μία ημέρα? Καθόλου παιχνίδια, πολύ whatsapp, 1-2 ώρες κλήση/ημέρα, και λίγο fb/instagram, δεδομένα κινητής μόνιμα open. ευχαριστώ!
saruman123 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Λίγο δύσκολο την μέρα. Γιατί δεν κοιτάς αυτό https://www.skroutz.gr/s/11140429/Samsung-Galaxy-S8-64GB.html Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από saruman123
bgeorgalas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 To S8+ μου φαίνεται τεράστιο....(159.5 x 73.4 x 8.1 mm) τώρα έχει ένα galaxy grand prime (144.8 x 72.1 x 8.6 mm , το φορτίζει στην διάρκεια της ημέρας για να την βγάλει μέχρι το βράδυ Θα ήθελα κάτι στις ίδιες περίπου διαστάσεις με το προηγούμενο ή μικρότερο.....
Fulgore Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Αν θελει μεγαλη μπαταρια τοτε να αγορασει κινητο με 4000 οθονη δηλαδη ή ενα redmi note 5 απο φθηνα κινητα ή ενα Huawei p20 pro/mate 10 pro 2
UsualSuspect__ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, bgeorgalas said: Παιδιά καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω ένα S9 ή ένα S8 για την κοπελιά, με προβληματίζει λίγο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Μπορεί κάποιος από τους κατόχους να με διαφωτίσει για την διάρκεια της? Θα την βγάζει μία ημέρα? Καθόλου παιχνίδια, πολύ whatsapp, 1-2 ώρες κλήση/ημέρα, και λίγο fb/instagram, δεδομένα κινητής μόνιμα open. ευχαριστώ! Με S9 (το απλό) όλη μέρα ανοιχτά δεδομένα, βγάζεις 4-5 ώρες sot https://prnt.sc/k41qlw εδώ παράδειγμα. (Μόλις είχα γυρίσει σπίτι, γιαυτό έβαλα wifi) Με Wifi φτάνεις και το 7ωρο αν είσαι τυχερός. Εξαρτάται και η χρήση βέβαια. Εγώ το ξεσκίζω όταν βγαίνω έξω. Full φωτογραφίες,βίντεο, fb, instagram καθόλου παιχνίδια επίσης. Πριν απ αυτό, είχα ένα htc u ultra και ένα nexus 5x και έχω να πω πως το S9 κάνει μακράν καλύτερη διαχείριση σε θέμα μπαταρίας. Εν ολίγοις, αν κάνεις νορμαλ χρήση, ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ την μέρα μετά το τελευταίο update. Πριν το τελευταίο update δεν σε έβγαζε. Edit: Έχω διαβάσει από μερικούς που είχα και το s8 πριν το s9, πως το s8 τους έβγαζε ελάχιστα καλύτερο SOT απ το s9. Τώρα αυτά λογικά ήταν πριν το update που ανέφερα πριν. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από UsualSuspect__ 1
chios Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ψηφίζω redmi note 5 το απόλυτο vfm τηλέφωνο αυτήν την περίοδο.
bgeorgalas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ας το πιάσουμε από την αρχή: Ευχαριστώ όλους για τα input σας. Δυστυχώς να πάω σε κάτι άλλο δεν παίζει γιατι δηλώνει "samsung fun" και εγώ δεν έχω καμμία όρεξη να μπω στην διαδικασία να εξηγώ τα αυτονόητα (κάτοχος redmi 4x). Τα προβλήματα που έχω με την συσκευή που χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή είναι 2: 1. Μνήμη συσκευής (το grand prime είναι με 8gb και δεν μπορείς να βάλεις τίποτα από app), 2. Διάρκεια μπαταρίας (το φορτίζει μια φορά τουλάχιστον στην διάρκεια της ημέρας) για τους παραπάνω λόγους είπα να της πάρω ένα πιο καινούργιο για να ξεμπερδέψουμε με τα συνεχόμενα "η μνήμη της συσκευής δεν επαρκεί" και να γλιτώσουμε λίγο από το άγχος του ποιος έχει τον φορτιστή/αν φόρτισε την powerbank/αν έχουμε το καλώδιο μαζί κτλ κτλ. Το θέμα είναι να είναι να δώσουμε τα λεφτά και να πάμε σε κάτι που θα βγαίνεις 8 το πρωί από το σπίτι θα γυρνάς στις 19:00 και θα έχει 20-30% μπαταρία.... UsualSuspect__ : τι είναι το SOT? και η δικιά μου παρόμοια χρήση με εσένα μάλλον κάνει.... στην χειρότερη απλά θ απεριμένω να πεθάνει το grand prime και θα ξανακάνουμε την κουβέντα με τα διαθέσιμα μοντέλλα του τότε....
UsualSuspect__ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 2 minutes ago, bgeorgalas said: Ας το πιάσουμε από την αρχή: Ευχαριστώ όλους για τα input σας. Δυστυχώς να πάω σε κάτι άλλο δεν παίζει γιατι δηλώνει "samsung fun" και εγώ δεν έχω καμμία όρεξη να μπω στην διαδικασία να εξηγώ τα αυτονόητα (κάτοχος redmi 4x). Τα προβλήματα που έχω με την συσκευή που χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή είναι 2: 1. Μνήμη συσκευής (το grand prime είναι με 8gb και δεν μπορείς να βάλεις τίποτα από app), 2. Διάρκεια μπαταρίας (το φορτίζει μια φορά τουλάχιστον στην διάρκεια της ημέρας) για τους παραπάνω λόγους είπα να της πάρω ένα πιο καινούργιο για να ξεμπερδέψουμε με τα συνεχόμενα "η μνήμη της συσκευής δεν επαρκεί" και να γλιτώσουμε λίγο από το άγχος του ποιος έχει τον φορτιστή/αν φόρτισε την powerbank/αν έχουμε το καλώδιο μαζί κτλ κτλ. Το θέμα είναι να είναι να δώσουμε τα λεφτά και να πάμε σε κάτι που θα βγαίνεις 8 το πρωί από το σπίτι θα γυρνάς στις 19:00 και θα έχει 20-30% μπαταρία.... UsualSuspect__ : τι είναι το SOT? και η δικιά μου παρόμοια χρήση με εσένα μάλλον κάνει.... στην χειρότερη απλά θ απεριμένω να πεθάνει το grand prime και θα ξανακάνουμε την κουβέντα με τα διαθέσιμα μοντέλλα του τότε.... Το sot είναι πόση ώρα έχεις το κινητό ξεκλείδωτο και χρησιμοποιείς την συσκευή να στο πω διαφορετικά. Μην περιμένεις να πάρεις κάτι άλλο. Χώσου για το 9ρακι και θα με θυμηθείς. Έχει αρκετές διαφορές απ το s8 όπως καλύτερη μπαταρία, καλύτερη κάμερα, καλύτερο ήχο (έχει stereo ήχο) καλύτερη θέση στο δακτυλικό και θα πάρει περισσότερες αναβαθμίσεις. Βγάζει απίστευτα βιντεο σε 4k 60fp. Γενικά είναι διαμαντάκι. Απλά περίμενε λίγο ακόμα να πέσουν οι τιμές. Εγώ το πήρα πριν 10φεύγα μέρες στα 530 από bestprice. Σχετικά με αυτό που είπες, θα βγαίνεις απ τις 8 το πρωί και θα γυρνάς σπίτι στις 19:00 με ενα 15-20% μπαταρία, ανάλογα βέβαια και το πόσο σκληρή χρήση θα του κάνεις. Αν είναι ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ με το instagram και το facebook αγκαλιά, ε ας κοιτάξει κάτι άλλο με μεγαλύτερη μπαταρία, αλλιώς να πάρει ένα powerbank να το βάζει μια ώρα την ημέρα και να της γεμίζει ένα 80% - 90%
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, bgeorgalas είπε τι είναι το SOT Στα δικα μου ματια , ειναι μια μαλακια και μιση . Screen-on-time. Δηλ ποσο μπαταρια φαγωθηκε με αναμενη οθονη?Ενδειξη καταναλωσης μπαταριας αλλα οχι απολυτη..Εγω μπορει να ανοιξω το κινητο και να σκρολαρω στο μενου των apps για 5 ωρες..ή να παιξω need for speed για 1 ωρα..που νομιζετε οτι θα φαγωθει περισσοτερη μπαταρια? Τεσπα , εγινε μοδα το s-o-t και δεν υπαρχει γυρισμος Το ποσο θα σου κρατησει η μπαταρια περα απο το λειτουργικο/configuration/κινητο εχει να κανει και με την χρηση..data-always-on ειναι ρουφηχτρα παντως... Παντως απορω γιατι τοσο αγχος ποσο κραταει ενα κινητο , μιας και ολα τα καινουργια μοντελα ερχονται με quickcharge ..σε 1 ωρα εχει φορτισει πληρως.Εκτος και αν ειναι καποιος σε κανα βουνο/παραλια ή εν κινησει και δεν θα βρει για 5-6 ωρες μια ρημαδα πριζα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από mphxths
UsualSuspect__ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 8 minutes ago, mphxths said: Στα δικα μου ματια , ειναι μια μαλακια και μιση . Screen-on-time. Δηλ ποσο μπαταρια φαγωθηκε με αναμενη οθονη?Ενδειξη καταναλωσης μπαταριας αλλα οχι απολυτη..Εγω μπορει να ανοιξω το κινητο και να σκρολαρω στο μενου των apps για 5 ωρες..ή να παιξω need for speed για 1 ωρα..που νομιζετε οτι θα φαγωθει περισσοτερη μπαταρια? Τεσπα , εγινε μοδα το s-o-t και δεν υπαρχει γυρισμος Το ποσο θα σου κρατησει η μπαταρια περα απο το λειτουργικο/configuration/κινητο εχει να κανει και με την χρηση..data-always-on ειναι ρουφηχτρα παντως... Παντως απορω γιατι τοσο αγχος ποσο κραταει ενα κινητο , μιας και ολα τα καινουργια μοντελα ερχονται με quickcharge ..σε 1 ωρα εχει φορτισει πληρως.Εκτος και αν ειναι καποιος σε κανα βουνο/παραλια ή εν κινησει και δεν θα βρει για 5-6 ωρες μια ρημαδα πριζα. lol. Μόδα το να έχεις 2-3 ώρες sot με ενα htc u ultra και να σου κλείνει πριν πας σπίτι, και με την ίδια χρήση σε ένα galaxy s9 να βγάζεις 4-5, και να φτάνεις σπίτι και να σου έχει μείνει και ενα 15-20%, ε; Μιλάμε για συγκεκριμένη χρήση, δεν μιλάμε για scrollάρισμα στο μενου των apps. Μιλάμε για σκληρή χρήση.
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, UsualSuspect__ είπε Μόδα το να έχεις 2-3 ώρες sot με ενα htc u ultra και να σου κλείνει πριν πας σπίτι, και με την ίδια χρήση σε ένα galaxy s9 να βγάζεις 4-5 Οπως ειπα εχει να κανει και το configuration στο λειτουργικο της καθε συσκευης...το μεγεθος της μπαταριας προφανως κλπ... Αλλα ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια χρηση δεν μπορεις να πετυχεις :)...περιπου ιδια χρηση ναι...και αν μιλας για τοση μεγαλη διαφορα στην διαρκεια..εκει ειναι ενα δειγμα της μπαταριας του καθε κινητου. Αλλα οταν λεμε γενικα το "το Χ κινητο εχει τοσες ωρες SOT" , εμενα δεν μου λεει τιποτα απολυτως..μπορει εκει στα review να τρεχουν συγκεκριμενες εφαρμογες και να μετρανε το sot..αλλα εμενα δεν μου λεει τιποτα. Εγω μπορει να το χω με κλειστη οθονη ολη μερα και στο background να τρεχω torrent client , web server και ftp server και να τρωνε περισσοτερη μπαταρια απο οσο θα ετρωγε αν ανοιγα την οθονη συχνοτερα και επαιζα candy crash ξερωγω πως λεγεται Με λιγα λογια θελω να καταληξω σε 2 πραματα 1. το SOT δεν ειναι απολυτη ενδειξη διαρκειας μιας μπαταριας. 2.Δεν ειναι αντιπροσωπευτικο για του καθενα την χρηση. Αντιπροσωπευτικο θα ηταν αν καποιος με την Χ συσκευη και συγκεκριμενη (στο περιπου παντα) χρηση βγαζει μιση μερα..παιρνει το Υ κινητο , με την περιπου ιδια χρηση του βγαζει 1,5 μερα..εκει ναι λες ..οτι το Υ κινητο εχει αντικειμενικα καλυτερη μπαταρια , ή να το πουμε καλυτερα καλυτερη διαχειριση μπαταριας απο το Χ. Ειχα το S6 , πηρα το S7 και ηταν η νυχτα με την μερα απο θεμα μπαταριας..δεν χρειαζομουν κανενα review και sot για να μου το πουν ..και τωρα με το ανδροιδ 8 παει ακομα καλυτερα ...ας παρει s7 ο φιλος πλακα πλακα Με σχεδον μηδαμινη χρηση (λιγο σερφινγκ , καμμια κληση , wifi on συνεχως) εχω 2 μερες και 12 ωρες και 35% ακομα μπαταρια... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από mphxths
bgeorgalas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Παντως απορω γιατι τοσο αγχος ποσο κραταει ενα κινητο , μιας και ολα τα καινουργια μοντελα ερχονται με quickcharge ..σε 1 ωρα εχει φορτισει πληρως.Εκτος και αν ειναι καποιος σε κανα βουνο/παραλια ή εν κινησει και δεν θα βρει για 5-6 ωρες μια ρημαδα πριζα. Πολύ trekking (χωρίς να μπαίνει στα social media) και πολλά χιλιόμετρα με αυτοκίνητο/λεοφωρείο. Άγχος όχι ιδιαίτερο (μην τα δραματοποιούμε) αλλά αν είναι να δώσω 500+ ευρώ και να της σβήσει όταν το χρειαστεί πραγματικά για να πάρει ένα τηλέφωνο ε τότε μια χαρά μένουμε και εκεί που είμαστε....
UsualSuspect__ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 4 minutes ago, mphxths said: Οπως ειπα εχει να κανει και το configuration στο λειτουργικο της καθε συσκευης...το μεγεθος της μπαταριας προφανως κλπ... Αλλα ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια χρηση δεν μπορεις να πετυχεις :)...περιπου ιδια χρηση ναι...και αν μιλας για τοση μεγαλη διαφορα στην διαρκεια..εκει ειναι ενα δειγμα της μπαταριας του καθε κινητου. Αλλα οταν λεμε γενικα το "το Χ κινητο εχει τοσες ωρες SOT" , εμενα δεν μου λεει τιποτα απολυτως..μπορει εκει στα review να τρεχουν συγκεκριμενες εφαρμογες και να μετρανε το sot..αλλα εμενα δεν μου λεει τιποτα. Εγω μπορει να το χω με κλειστη οθονη ολη μερα και στο background να τρεχω torrent client , web server και ftp server και να τρωνε περισσοτερη μπαταρια απο οσο θα ετρωγε αν ανοιγα την οθονη συχνοτερα και επαιζα candy crash ξερωγω πως λεγεται Με λιγα λογια θελω να καταληξω σε 2 πραματα 1. το SOT δεν ειναι απολυτη ενδειξη διαρκειας μιας μπαταριας. 2.Δεν ειναι αντιπροσωπευτικο για του καθενα την χρηση. Αντιπροσωπευτικο θα ηταν αν καποιος με την Χ συσκευη και συγκεκριμενη (στο περιπου παντα) χρηση βγαζει μιση μερα..παιρνει το Υ κινητο , με την περιπου ιδια χρηση του βγαζει 1,5 μερα..εκει ναι λες ..οτι το Υ κινητο εχει αντικειμενικα καλυτερη μπαταρια , ή να το πουμε καλυτερα καλυτερη διαχειριση μπαταριας απο το Χ. Ειχα το S6 , πηρα το S7 και ηταν η νυχτα με την μερα απο θεμα μπαταριας..δεν χρειαζομουν κανενα review και sot για να μου το πουν ..και τωρα με το ανδροιδ 8 παει ακομα καλυτερα ...ας παρει s7 ο φιλος πλακα πλακα Με σχεδον μηδαμινη χρηση (λιγο σερφινγκ , καμμια κληση , wifi on συνεχως) εχω 2 μερες και 12 ωρες και 35% ακομα μπαταρια... Μα γιαυτό αναφέρουμε και την χρήση που γίνεται όταν μιλάμε για SOT. Δεν το πετάμε έτσι απλά.
bgeorgalas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, mphxths είπε Αντιπροσωπευτικο θα ηταν αν καποιος με την Χ συσκευη και συγκεκριμενη (στο περιπου παντα) χρηση βγαζει μιση μερα..παιρνει το Υ κινητο , με την περιπου ιδια χρηση του βγαζει 1,5 μερα..εκει ναι λες ..οτι το Υ κινητο εχει αντικειμενικα καλυτερη μπαταρια , ή να το πουμε καλυτερα καλυτερη διαχειριση μπαταριας απο το Χ. επειδή πριν είχα το grand prime μπορώ να επιβεβαιώσω: χρειάζονταν να το φορτίσω 1 μπορεί και 2 φορές για να βγάλω την μέρα, με το redmi 4x απλά κουμπώνει στον φορτιστή όταν πάω για ύπνο (ίδια χρήση)
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, bgeorgalas είπε Πολύ trekking (χωρίς να μπαίνει στα social media) και πολλά χιλιόμετρα με αυτοκίνητο/λεοφωρείο. Άγχος όχι ιδιαίτερο (μην τα δραματοποιούμε) αλλά αν είναι να δώσω 500+ ευρώ και να της σβήσει όταν το χρειαστεί πραγματικά για να πάρει ένα τηλέφωνο ε τότε μια χαρά μένουμε και εκεί που είμαστε.... Ε κοιτα υπαρχουν διαφορες λυσεις αν δεν μπορει να βρεθει διπλα σε μια πριζα για ~ 1 ωρα..οπως το powerbank ας πουμε..ή να ενεργοποιησει ενα καρο ρυθμισεις που πλεον εχουν ολα τα κινητα για τρελα powersaving modes. Σκεψου οτι εχω 35% και ξερω οτι θα μου βγαλει καμμια 15αρια ωρες ακομα..βγαινω απο το σπιτι χωρις αγχος δηλ..αν οταν βγω χρειαστει να παιξω κανα βιντεο ή να ανοιξω κανα gps map οκ εκει τα πραματα θα εξελιχθουν διαφορετικα απο ο,τι υπολογιζα. Αλλα ο καθενας με την τρεχουσα χρηση που του κανει ξερει και ποσο θα του κρατησει..βεβαια η χρηση μπορει να διαφοροποιηθει το επομενο λεπτο..οκ..δεν μιλαμε για αυτες τις περιπτωσεις..μιλαμε για την συνηθισμενη χρηση που κανει ο καθενας οποτε μετα απο μερικες μερες χρησης ενος κινητου ξερεις λιγο πολυ πως παει η δουλεια με την μπαταρια.. Θα μου πει καποιος , για αυτο ρε φιλε βαλαμε στο παιχνιδι το SoT για να εχουμε ενα αντικειμενικο κριτηριο για την διαχειριση των μπαταριων διαφορων κινητων..οκ δεκτο..αλλα μην το εχουμε σαν ευαγγελιο..μια απλη ενδειξη ειναι..η οποια μπορει να διαφοροποιηθει προφανως απο την χρηση που κανει ο καθενας στην συσκευη του...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα