Προς το περιεχόμενο

Athorivo Pc .... Water cooling i kati allo?

Dreamcatcher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

pios ine o kalitero tropos gia na kano to pc mou athorivo?simferei na valo water cooling i iparxoun alloi to idio apotelesmatikoi tropoi?(px monosi tou koutiou). sxetika me to water cooling pantos o monos logos gia ton opio tha to evaza tha itan gia ton thorivo. den me endiaferei na kano overclocking sto epexergasti oute me endiaferoun oi thermokrasies.poso tha mou stixize ena aplo tetio sistima?

Δημοσ.

Το αθόρυβο PC είναι ουσιαστικά ανέφικτο.

Μόλις βγάλει τον σκασμό το ανεμιστήρι του επεξεργαστή , θα σε ενοχλεί της κάρτας γραφικών , μετά του northbridge , μετά ο σκληρός που είχες ξεχάσει πως υπάρχει , μετά το "αθόρυβο" (για τους υπόλοιπους) τροφοδοτικό κτλ

Κάπου εκεί ή γεμίζεις τον τόπο σωλήνες και τα κάνεις όλα υδρόψυκτα ή αλλάζεις τα πάντα με τις πιο ήσυχα της κατηγορίας τους...

Ακόμα και να τα καταφέρεις , θα θεωρείς ανυπόφορο οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή.

Εμένα οι μόνοι ανεμιστήρες που γυρνάνε πάνω από τις 1000 στροφές είναι αυτοί του τροφοδοτικού και μου έχουν σπάσει τα @@....

Όσο είχα αερόψυξη το θεωρούσα αθόρυβο.....

Και όποιον άλλο υπολογιστή και να έχω ακούσει από τότε που έβαλα νερό μου φάνηκε σαν τραίνο.

Το watercooling είναι ίσως υπερβολή αν δεν κάνεις overclocking , αλλά σου δίνει την δυνατότητα να απαλαγείς από τις μεγαλύτερες πηγές θορύβου του PC πολύ πιο αποτελεσματικά από οτιδήποτε άλλο.

Ότι έχω δει από ηχομόνοση απλά δεν δούλευε , ελάχιστη μείωση θορύβου.

Ένα σύστημα watercooling θα σου βγει από 150€ εώς 300€+ ανάλογα με τις απαιτήσεις σου.

2 link

http://www.silentpcreview.com

http://www.thelab.gr/reviews/WcGuide_1.php

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι κατ' ανάγκην water cooling. Και με μια πολύ καλή ψύκτρα συνδιασμένη με έναν αθόρυβο ανεμιστήρα θα έχεις πολύ καλά απότελέσματα. Αυτά πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν κάνεις overclocking.

Δημοσ.

Παιδες, και εμενα με εκνευριζει ο θορυβος απο τους ανεμιστηρες... To northbridge fan το ξηλωσα εδω και 2-3 μηνες και δουλευει μια χαρα με την ψυκτρα σκετη! Επομενος μου στοχος ειναι να βρω καπου ροοστατες για να ρυθμιζω την ταχυτητα (να την ριξω στα μισα) των fan απο CPU και Geforce... αλλα που θα τους βρω δεν εχω ιδεα. Ξερει κανεις αν υπαρχουν τετοια μαραφετια στην αγορα? Εχω καιρο να ασχοληθω με τετοιου ειδους hardware και δεν ξερω τι παιζει.

Oσον αφορα το watercooling, ακουγεται ωραιο... αλλα καποια συστηματα που ειδα ηταν μεγαλα και βαρια για να καθησουν πανω στο socket της CPU. Δεν μου αρεσουν και πολυ οι βαριες επεμβασεις που ενεχουν κυνδινο. Αν εχει κανεις να προτεινει καποιο ευκολο set... Ι 'm all ears! :D

Δημοσ.

@kirimis

Δες εδώ : http://www.cpemma.co.uk για λύσεις για τους ανεμιστήρες.

Προσωπικά πήρα ποτενσιόμετρα 100Ω/3W και έφτιαξα ένα Panel 3.5" για να τους ρυθμίζω.

Βαρύ το watercooling; To waterblock είναι πολύ πιο ελαφρύ από ψύκτρα , ενώ όλα τα υπόλοιπα , δεν στηρίζονται πάνω στην cpu.

Να μια παλιά φωτογραφία του δικού μου , 100% εσωτερικό σύστημα με 2 block (ναι , ξέρω οτι η φωτογραφία είναι πολύ κακή).

viewthread.php?action=attachment&tid=15020&pid=159900

Παρομοίως είναι πολύ πιο εύκολο απ'ότι πιστεύουν οι περισσότεροι , απλά θέλει διάβασμα πριν ακουμπήσεις σε κάτι τέτοιο.

Σίγουρα αν ψάξεις πολύ και έχεις και αρκετή τύχη ώστε να βρεις τα κατάλληλα πράγματα , μπορεί να το φτιάξεις και πιο φτηνά.

Δημοσ.

Ena poli kalo sistima psiksis einai to WATERFALL cooling!!!, kateftheian apo Asia. Psixeis to pc sou, to domatio sou, to spiti sou olokliro, iremeis me ton palfasmo tou nerou kai taftoxrona exeis eggiimena thetiki energeia sto pc sou (an ksanadeis ble othoni grapse mou), sto xoro sou alla kai se olokliri tin perioxi. (apaiteitai meleti apomakrinsis ton idaton) :D

Δημοσ.

Το γελάς αλλά ξέρεις ότι υπάρχουν ψυγεία στήλης (εξωτερικά φυσικά) τα οποία χρησιμοποιούν πολλοί. Κάνει βέβαια 300 ευρώ αλλά είναι εντυπωσιακότατο

Δημοσ.

Όπως το είπα 100% εσωτερικό.

Βλέπεις και στην φωτογραφία : 2 block , ψυγείο (στο μπροστινό μέρος) , αντλία και Τ αντί για δεξαμενή (για εξαέρωση , γέμισμα).

Εμένα μου βγήκε λίγο κάτω από τα 300€ , αλλά είχα πολλές απαιτήσεις και αναγκάστηκα να φέρω και κάποια κομμάτια από το εξωτερικό (= με γ@μησαν τα μεταφορικά).

Εάν δεν έχεις τόσο "περίεργες" απαιτήσεις μπορείς να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο με κάτω από 150€.

Το μόνο δύσκολο σημείο στο να γίνει το σύστημα εσωτερικό , είναι να βρεις ψυγείο που να χωράει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...