Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι απλά τα πράγματα: 

σαμποτάρισμα στις διαπραγματεύσεις και στην εφαρμογή του Brexit έχει υπάρξει;

στο βασικό ερώτημα REMAIN LEAVE τί απαντούν;

από εκεί φαίνεται αυτό που θέλουν και αυτό που τους αφήνουν

Επεξ/σία από KoreanW
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KoreanW είπε

δεν ξέρω τί ακριβώς διαφορετικό ζεις εσύ και το λες, αλλά όντως το ΗΒ πάντα είχε μια προνομιακή σχέση με την ΕΕ αλλά υπήρχαν και ιδιαίτεροι λόγοι για αυτό

όντως το ΗΒ έχει πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή στην ΕΕ, όπως και η ΕΕ από το ΗΒ

όπως επίσης και όντως η ΕΕ διολισθαίνει σε ένα κατήφορο που δεν έχει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή ιδέα των οραματιστών που την ίδρυσαν

το αν η ΕΕ τείνει να γίνει Σοβιετία είναι κάτι διαφορετικό από το φεντεραλιστικό κράτος που ενοχλεί πολλούς Άγγλους

αλπίζω να είμαι αρκετά σαφής και πιο μετριοπαθής από όσο θα νόμιζες, αν και δεν ελπίζω να σε πείσω

συγνώμη αλλά έχεις πλήρη άγνοια για το θέμα. Αν τους ενοχλούσε τόσο πολύ να γινει ενα federation η ΕΕ θα χαν θέμα κ με την murica. 

Αλλά εντελώς τυχαία αυτοι που θεωρούν σοσιαλιστική την εε κ κομμουνιστικό κόμμα τους εργατικούς θέλουν άμεση συμφωνία με την απέναντι όχθη ενώ ειναι προφανές οτι θα γίνουν υποχείρια μετά.

1 λεπτό πριν, KoreanW είπε

Είναι απλά τα πράγματα: 

σαμποτάρισμα στις διαπραγματεύσεις και στην εφαρμογή του Brexit έχει υπάρξει;

στο βασικό ερώτημα REMAIN LEAVE τί απαντούν;

από εκεί φαίνεται αυτό που θέλουν και αυτό που τους αφήνουν

πολλοί που ψήφισαν Leave ΔΕΝ Θέλουν με τπτ no deal. Οπότε ελα πες μου ποιος σαμποτάρει τι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, bilya said:

συγνώμη αλλά έχεις πλήρη άγνοια για το θέμα. Αν τους ενοχλούσε τόσο πολύ να γινει ενα federation η ΕΕ θα χαν θέμα κ με την murica. 

Αλλά εντελώς τυχαία αυτοι που θεωρούν σοσιαλιστική την εε κ κομμουνιστικό κόμμα τους εργατικούς θέλουν άμεση συμφωνία με την απέναντι όχθη ενώ ειναι προφανές οτι θα γίνουν υποχείρια μετά.

εγώ έχω άγνοια; μάλλον δεν έχεις ιδέα λχ ποιός πρωτοστατεί στην ΕΕ σε θεσμούς όπως ο ευρωστρατός, και φτανω να αμφιβάλλω πώς λες ότι ζεις από κοντά τα πράγματα και τις ανησυχίες των ανθρώπων 

και τί σχέση έχει η Αμερική; είπε κανείς ότι θα έχουν με τις ΗΠΑ άλλου είδους σχέσεις εκτός από εμπορικές;

πραγματικά απορώ

τώρα για τους Εργατικούς, από μέσα στο κόμμα τα λένε αυτά για παλαιοσοσιαλιστές και περιθωριακούς που έχουν καταλάβει την ηγεσία

μάλλον τα βλέπεις από μια στενή κομματική σκοπιά που δε με ενδιαφέρει

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bilya είπε

πολλοί που ψήφισαν Leave ΔΕΝ Θέλουν με τπτ no deal. Οπότε ελα πες μου ποιος σαμποτάρει τι.

Υπάρχουν και αυτοί που δεν ήξεραν τι ψηφίζουν και τώρα ΑΛΛΑΞΑΝ γνώμη !!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KoreanW είπε

εγώ έχω άγνοια; μάλλον δεν έχεις ιδέα λχ ποιός πρωτοστατεί στην ΕΕ σε θεσμούς όπως ο ευρωστρατός

και τί σχέση έχει η Αμερική; είπε κανείς ότι θα έουν με τις ΗΠΑ άλλου είδους σχέσεις εκτός από εμπορικές;

πραγματικά απορώ

τώρα για τους Εργατικούς, από μέσα στο κόμμα τα λένε αυτά για παλαιοσοσιαλιστές και περιθωριακούς που έχουν καταλάβει την ηγεσία

μάλλον τα βλέπεις από μια στενή κομματική σκοπιά που δε με ενδιαφέρει

κ μετά μου λες οτι δεν διαβάζεις daily mail. Ελα πες μου κ για την συνθήκη της Λισσαβώνας τώρα που θα ισχύει απο του χρόνου.

Τέλος η σκοπιά που το βλέπω είναι ενός ατόμου που ζει στο ΗΒ εδώ κ χρόνια.

Εσύ με ποια οπτική αναλύεις κ λες ηρωικό λαό βτους Άγγλους

2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

καλά εννοείται αυτό. Εδώ άτομο εμένα μου χει πει οτι η Τουρκία είναι στην εε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, bilya said:

νομίζω ότι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις

7 minutes ago, bilya said:

κ μετά μου λες οτι δεν διαβάζεις daily mail. Ελα πες μου κ για την συνθήκη της Λισσαβώνας τώρα που θα ισχύει απο του χρόνου.

Τέλος η σκοπιά που το βλέπω είναι ενός ατόμου που ζει στο ΗΒ εδώ κ χρόνια.

Εσύ με ποια οπτική αναλύεις κ λες ηρωικό λαό βτους Άγγλους

με τη σκοπιά που ο ελληνικός λαός θα είχε υποχωρήσει σε ανάλογη περίπτωση

φαντάζομαι είσαι δαγκωτό Κόρμπιν;... μέσα στη Βουλή του τα χώνουν οι δικοί του, θα τα έχεις υπόψη κι εσύ

9 minutes ago, GREGORYMO said:

κι αυτοί υπάρχουν, και από τις δύο πλευρές που μπορεί να άλλαξαν γνώμη

και υπάρχουν κι αυτοί που έχασαν στο δημοψήφισμα αλλά θα ψήφιζαν το Brexit σε ένα δεύτερο, προκειμένου να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα του πρώτου

οι δημοσκοπήσεις πάντως δε δείχνουν μια σημαντική μετατόπιση του εκλογικού σώματος που να εξασφαλίζει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα σε περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος

αυτός είναι κι ο λόγος μάλλον που ακόμα δεν έχει γίνει ήδη το δεύτερο δημοψήφισμα

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, KoreanW είπε

φαντάζομαι είσαι δαγκωτό Κόρμπιν;...

και υπάρχουν κι αυτοί που έχασαν στο δημοψήφισμα αλλά θα ψήφιζαν το Brexit σε ένα δεύτερο, προκειμένου να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα του πρώτου

οι δημοσκοπήσεις πάντως δε δείχνουν μια σημαντική μετατόπιση του εκλογικού σώματος που να εξασφαλίζει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα σε περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος

αυτός είναι κι ο λόγος μάλλον που ακόμα δεν έχει γίνει ήδη το δεύτερο δημοψήφισμα

Όλα αυτά που γράφεις ισχύουν αλλά είναι λεπτομέρειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, KoreanW είπε

φαντάζομαι είσαι δαγκωτό Κόρμπιν;... μέσα στη Βουλή του τα χώνουν οι δικοί του, θα τα έχεις υπόψη κι εσύ

SNP στηρίζω αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια κ δεν παίζει ρόλο με ποια σκοπιά βλέπω τα γεγονότα.

Να σου θυμίσω ότι οι ίδιες δημοσκοπήσεις δίνανε πρώτο το remain just saying.

Επίσης να ξαναγίνει δημοψήφισμα με την ίδια μορφή δεν έχει νόημα μιας κ το leave εχει πολλές έννοιες κ ερμηνείες απο διαφορετικά γκρούπ. Εκει ειναι κ το πρόβλημα του Brexit.

Χώρια οτι τα δημοψηφίσματα στο ΗΒ ειναι συμβουλευτικού χαρακτήρα οπότε πάλι το Κοινοβούλιο διαλέγει αν θα το τηρήσει ή όχι.

Οπότε μιλάμε για ενα φαύλο κύκλο.

Επεξ/σία από bilya
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλος πάντων δε θελω να χαλάμε τις καρδιές μας, εδώ δεν παίρνω εγώ θέση, απλά μεταφέρω την αίσθηση που υποστηρίζω ότι υπάρχει

SNP είναι οι σοσιαλαυτονομιστές της Σκωτίας, έτερον εκάτερον

για τις δημοσκοπήσεις έχει στη WP ένα διάγραμμα των μετατοπίσεων της κοινής γνώμης, τα λέει κι ο Cameron ο ίδιος , το αποτέλεσμα που κρίθηκε στις τελευταίες μέρες τόσο που ο Farage δεν το πίστεψε ούτε την ημέρα του δημοψηφίσματος κλπ κλπ

UK_EU_referendum_polling.svg

το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν ήταν συμβουλευτικο, εκ των προτέρων είχε κάθετα ξεκάθαρα δεσμευτικό χαρακτήρα κατά γενική παραδοχή του πολιτικού συστήματος και του πρωθυπουργού, για αυτό και σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό και το κοινοβούλιο σύρθηκε πίσω από το αποτέλεσμα απο την πρώτη στιγμή

αν θα πρέπει να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα, να πρέπει να έχει μια νομιμοποιητική βάση λχ για τη μορφή που θα πάρει το Brexit και εκεί πασχίζουν οι πολέμιοι του Brexit να φυτέψουν και την επιλογή για παραμονή

αλλά εδώ συζητάμε και για την ακύρωση του Brexit χωρίς καν λαϊκή επίκληση, όπως ζητάνε οι Lib Dems, το SNP κλπ.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
8 ώρες πριν, bilya είπε

σταματά να διαβάζεις daily mirror κ sun.

Οσο για την Σκωτία πίστεψε γνωρίζω αρκετό κόσμο που ψήφισε οχι το 15 αλλά πλέον ειναι με τα χιλια για ανεξαρτησία.

Το ιδιο ισχύει κ για το Brexit. Αρκετοί ψήφισαν το "The easiest deal in the history".

Όταν είχαν την ευκαιρία τους,  ως δουλικοι και υποταγμένοι καθόταν στα αυγά τους.  Τώρα πες στους Σκωτσεζους μονο με αίμα! Και επειδή μιλάμε για ότι πιο άχρηστο παγκοσμίως αστους να κλαίγονται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, bilya είπε

Τι χαζομάρα ήταν αυτό;

Υπήρχε ποτέ κάποια ένωση ΗΒ με "murica" ώστε να τους νοιάζει ή να τους πέφτει λογος τι κάνουν εκεί;

και το Μεξικό είναι ομόσπονδο. Γιατί να έχει "θέμα" η ΜΒ με το τι κάνει το Μεξικό.

9 ώρες πριν, bilya είπε

φαίνεται πως ξεφεύγει αλλα έχει σχέση με αυτό που ειπώθηκε κ ξεκίνησε η όλη κουβέντα"Δεν τους αφήνουν να φύγουν".

Ενώ είναι ακριβώς το ανάποδο ΔΕΝ θέλουν να φύγουν γιατί ΔΕΝ μπορούν να συνεννοηθούν πως θα φύγουν. Οι σκληροπυρηνικοί που αναφέρω δεν θέλουν καμία συμφωνία, υπάρχουν άτομα που θέλουν συμφωνία τύπου Ελβετίας , Καναδά κ κ κ.

Χάρη στη περίπτωση της ανικανότητας των Βρετανών να αντιμετωπίσουν σοβαρά το ζήτημα φανερώθηκε ένα ελλάτωμα στη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ.

Το όλο "concept" της διαπραγματευσης για το πως θα φύγει και με ποιό "deal" μια χώρα από την ΕΕ είναι εντελώς ελλατωματικό.

Η ΕΕ οφείλει να αλλάξει την διαδικασία όπου όποια χώρα το ζητά θα έχει το δικαίωμα να φευγει αυτόματα με αυτό που λέμε "no-deal" και μετά ΕΕ και μέλος ας διαπραγματευονται μια ζωή για το αν θέλουν και τι είδους σχέση να αποκτήσουν στο μέλλον. 

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι χαζομάρα ήταν αυτό;

Υπήρχε ποτέ κάποια ένωση ΗΒ με "murica" ώστε να τους νοιάζει ή να τους πέφτει λογος τι κάνουν εκεί;

και το Μεξικό είναι ομόσπονδο. Γιατί να έχει "θέμα" η ΜΒ με το τι κάνει το Μεξικό.

Χάρη στη περίπτωση της ανικανότητας των Βρετανών να αντιμετωπίσουν σοβαρά το ζήτημα φανερώθηκε ένα ελλάτωμα στη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ.

Το όλο "concept" της διαπραγματευσης για το πως θα φύγει και με ποιό "deal" μια χώρα από την ΕΕ είναι εντελώς ελλατωματικό.

Η ΕΕ οφείλει να αλλάξει την διαδικασία όπου όποια χώρα το ζητά θα έχει το δικαίωμα να φευγει αυτόματα με αυτό που λέμε "no-deal" και μετά ΕΕ και μέλος ας διαπραγματευονται μια ζωή για το αν θέλουν και τι είδους σχέση να αποκτήσουν στο μέλλον. 

Ο καυγάς είναι για την ΡΗΤΡΑ αποδέσμευσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...