Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, babble tribe είπε

με brexit η χωρις ενα ταξιδι στην βρετανια και ειδικα στο λονδινο καλο ειναι να συνοδευετε για διαβατηριο. Επειδη η ελληνικη ταυτοτητα ειναι που ειναι δεκαετιες πισω σε ασφαλεια λιγο περιεργο να σε δουν στα συνορα του αεροδρομιο λιγο με τα αγγλικα να δυσκολευτης μπορει να χασεις ωρα στο αεροδρομιο για περαιτερο ελεγχο. Απο εκει και περα σε καλα ξενοδοχεια και καποια airbnb ζητανε και διαβατηριο για λογους που αυτοι ξερουν ιδικα αν η διαμονη ειναι πανω απο 14 μερες! Τωρα κατσε να δουμε ποτε θα γινει το brexit και αν γινει σε περιπτωση no deal σιγουρα θα υπαρχει θεμα χωρις διαβατηριο με deal ή μη εξοδο για καποιο μεγαλο διαστημα δεν θα υπαρχει προβλημα. Προτεινω εκδοση διαβατηριου για οποιον ταξιδευει στο νησι.

Ταξίδι στην Βρετανία, ταξίδι στην Ιρλανδία και γενικά ταξίδι σε χώρα εκτός Σενγκεν μόνο με διαβατήριο σύμφωνα με τον κανονισμο από 8 Απριλίου 2019. Η ελληνική ταυτότητα είναι έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφό αν κινείσαι εντός Ε.Ε από χώρα Σενγκεν σε χώρα Σενγκεν. Βέβαια οκ ... εμένα στην Αθήνα στον έλεγχο διαβατηρίων μια φορά που πετούσα για Ιρλανδία ο αστυνομικός μου ζήτησε και ταυτότητα .... ενώ είχα δείξει κανονικά το διαβατήριο μου προφανως

• Confused 1
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gthe είπε

Ταξίδι στην Βρετανία, ταξίδι στην Ιρλανδία και γενικά ταξίδι σε χώρα εκτός Σενγκεν μόνο με διαβατήριο σύμφωνα με τον κανονισμο από 8 Απριλίου 2019. Η ελληνική ταυτότητα είναι έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφό αν κινείσαι εντός Ε.Ε από χώρα Σενγκεν σε χώρα Σενγκεν. Βέβαια οκ ... εμένα στην Αθήνα στον έλεγχο διαβατηρίων μια φορά που πετούσα για Ιρλανδία ο αστυνομικός μου ζήτησε και ταυτότητα .... ενώ είχα δείξει κανονικά το διαβατήριο μου προφανως

To UK άλλα λεει πάντως 

You’re from an EEA country or Switzerland

You can enter the UK with either a valid passport or a national identity card issued by an EEA country.

https://www.gov.uk/uk-border-control/before-you-leave-for-the-uk

• Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, gthe said:

Ταξίδι στην Βρετανία, ταξίδι στην Ιρλανδία και γενικά ταξίδι σε χώρα εκτός Σενγκεν

Η Ιρλανδία είναι εκτός Σενγκεν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bilya είπε

βγαίνουμε off topic αλλα διαφωνώ σε αυτό.

οι brexiters θέλουν no deal, wto κ κλειστά σύνορα πλέον. Δεν θέλουν μεταβατική περίοδο τπτ. Θέλουν 31-10 να βγουν κ να διαπραγματευτούν τα πάντα απο το μηδέν. Αρα να το πουν ελάτε με διαβατήριο κτλπ αντιβαίνει σε οτι γκαριζουν τοσο καιρό.

Βέβαια εδώ καταλαβαίνεις ποσο χαος ειναι το brexit.

ontopic το ξαναγραψα διαβατήριο κ έχεις το κεφαλι σου ήσυχο.

*Πιο πιθανο να παρει εκ νέου παράταση ξανα εκλογες κ παλι απο την αρχή τον Γενάρη.

Δεν είπα τι "θέλουν" είπα τι "μπορούν".

Ακόμα κι έτσι δε νομίζω ότι κανείς ξέρει τι θέλουν οι Βρετανοί. Ούτε οι ίδιοι. Ψηφίζουν μόνο τι ΔΕ θέλουν.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Χθες γύρισα, πήγα και ήρθα με ταυτότητα κανονικά δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Στο αεροδρόμιο του Heathrow υπάρχουν ακόμα οι πινακίδες και οι διάδρομοι EU Residents στον έλεγχο.

Και στο ξενοδοχείο μια χαρά δέχτηκαν την ταυτότητα, πάλι κανένα πρόβλημα. Στις 29/10 θα ξαναπάω πάλι για επαγγελματικό ταξίδι αλλά θα έχω και διαβατήριο μαζί γιατί έτσι κι αλλιώς αυτοί θα φύγουν απ' ότι λένε και δεν ξέρω τι θα γίνει μετά τις 31/10. Τα γραφεία μας πάντως θα υπάρχουν κανονικά στο City, υπήρχαν και πρίν μπει η Βρετανία στην Ε.Ε. θα υπάρχουν και αφότου βγεί.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Οτι θέλουν κάνουν αν φύγουν απο την ΕΕ ,ποιος θα τους ελέγξει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, gthe είπε

Εννοείται πως το υπογραμμισμένο δεν ισχύει. Πέρα από τις γενικότητες υπάρχουν και οι διμερείς συνθήκες. Πχ σε όλες τις χώρες της βαλκανικής μια χαρά περνάει η ελληνική ταυτότητα (γι' αυτή με τους λατινικούς χαρακτήρες μιλάω πάντα). Ψιλοστραβώνουν βέβαια σε κάποια σύνορα, αφού τους είναι πιο εύκολο να τσεκάρουν το "κλασσικό" διαβατήριο από την "περίεργη" ταυτότητά μας (πάντα μου ζητάνε μήπως έχω και διαβατήριο) αλλά πάντα περνάς χωρίς πολλά-πολλά. Εκτός φυσικά αν τους κάτσει στραβά η φάτσα σου οπότε ακόμα και με διαβατήριο θα την φας την καθυστέρηση.

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gthe είπε

μαλλον εννοεις αυτό:

Please be informed that as of April 7th, 2019, the Hellenic Police has implemented EU Regulation 2017/458 which requires for all European citizens, travelling to/from Non-Schengen destinations, systematic checks against relevant databases. In view of the above, increased waiting times might be expected at passport control, thus passengers travelling to Non-Schengen destinations are kindly requested:
To hold a passport document rather than an id card, in order to accelerate the checks.

το οποίο είναι συμβουλή, όχι υποχρέωση...

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Οτι θέλουν κάνουν αν φύγουν απο την ΕΕ ,ποιος θα τους ελέγξει;

Δατ γουος εξακτλυ μαι ποϊντ μέιτ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Εννοείται πως το υπογραμμισμένο δεν ισχύει. Πέρα από τις γενικότητες υπάρχουν και οι διμερείς συνθήκες. Πχ σε όλες τις χώρες της βαλκανικής μια χαρά περνάει η ελληνική ταυτότητα (γι' αυτή με τους λατινικούς χαρακτήρες μιλάω πάντα). Ψιλοστραβώνουν βέβαια σε κάποια σύνορα, αφού τους είναι πιο εύκολο να τσεκάρουν το "κλασσικό" διαβατήριο από την "περίεργη" ταυτότητά μας (πάντα μου ζητάνε μήπως έχω και διαβατήριο) αλλά πάντα περνάς χωρίς πολλά-πολλά. Εκτός φυσικά αν τους κάτσει στραβά η φάτσα σου οπότε ακόμα και με διαβατήριο θα την φας την καθυστέρηση.

Εννοείται πως ισχύει 100%. Η ελληνική ταυτότητα είναι έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφό αν κινείσαι εντός Ε.Ε από χώρα Σενγκεν σε χώρα Σενγκεν.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Εννοείται πως ισχύει 100%. Η ελληνική ταυτότητα είναι έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφό αν κινείσαι εντός Ε.Ε από χώρα Σενγκεν σε χώρα Σενγκεν.

Ίσως εγώ δεν το έθεσα καλά (ή δεν το κατάλαβα καλά) αφού ο φίλος τον οποίο quotάρισα έλεγε " Ταξίδι στην Βρετανία, ταξίδι στην Ιρλανδία και γενικά ταξίδι σε χώρα εκτός Σενγκεν μόνο με διαβατήριο σύμφωνα με τον κανονισμο από 8 Απριλίου 2019. Η ελληνική ταυτότητα είναι έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφό αν κινείσαι εντός Ε.Ε από χώρα Σενγκεν σε χώρα Σενγκεν. "

Και απλά αναφέρθηκα στις εκτός ΕΕ χώρες όπου σαφώς και περνάει η ελληνική ταυτότητα (αν και με τα θέματα που ανέφερα)

Δημοσ.

Καλά παιδιά χαλαρώστε με το no deal. Δε πρόκειται να βγάλουν και τα όπλα.

Ασχέτως βέβαια αυτού, εγώ παντού εξωτερικό δείχνω μόνο διαβατήριο. Ντρέπομαι να δείξω ταυτότητα λες και κουβαλάω πάσο δημοτικού.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Καλά παιδιά χαλαρώστε με το no deal. Δε πρόκειται να βγάλουν και τα όπλα.

Ασχέτως βέβαια αυτού, εγώ παντού εξωτερικό δείχνω μόνο διαβατήριο. Ντρέπομαι να δείξω ταυτότητα λες και κουβαλάω πάσο δημοτικού.

Δεν έχεις δει την Ιταλική, γι αυτό το λες αυτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...