Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, koolisk6 είπε

κ η ati θα καει αμα παιζει παιχνιδια μη νομιζεις οτι την εβαλες κ ξενοιασες....

Αν θέλει να παίξει παιχνίδια τότε έχει και κονσόλα. Το ξέρει και ο ίδιος ότι για καμιά πασιέντζα είναι και αυτό όλο.

37 λεπτά πριν, ss13 είπε

Διάβασε κι εδώ αν θες B)

Το έχω διαβάσει και αυτό μπορεί να πάω σε λύση undervolt. 

Δημοσ.

Θα έχεις σίγουρη πτώση των θερμοκρασιών με το Undervolting , πάντως θέλει μια καλή βάση ψύξης ή αυτό που είπε ο nikos903 , την Ati την έβαλες έτσι και δούλεψε κατευθείαν ή σου έκανε κόλπα ; B)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ss13 είπε

Θα έχεις σίγουρη πτώση των θερμοκρασιών με το Undervolting , πάντως θέλει μια καλή βάση ψύξης ή αυτό που είπε ο nikos903 , την Ati την έβαλες έτσι και δούλεψε κατευθείαν ή σου έκανε κόλπα ; B)

Κατευθείαν δούλεψε είχα το τελευταίο BIOS στο laptop από την αρχή και την είδε αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου.

Όσο για τις βάσεις του λαπτοπ δεν κάνουν απολύτως τίποτα.Ειμαι κάπως ψυχαναγκαστικές με αυτά και έχω δώσει ένα 10ωρο δοκιμών με 3 διαφορετικά laptop και 4 διαφορετικές βάσεις.Με occtp μηδενικές (κυριολεκτικά) διάφορες, ούτε σε idle, ούτε σε φόρτο.(πάντα σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασιας)

Ίσως ειδα μια ελάχιστη διαφορά  μεταγενεστερα σε ένα oced laptop που του ειχα βγαλει εντελως το κάτω μονοκομματο καπάκι σε ολονύκτιο export φωτογραφιών από lightroom.

Εάν παραταύτα θέλεις σώνει και ντε να αγοράσεις μια θα πρότεινα αυτη->https://www.e-shop.gr/natec-npl-1067-dipper-121-156-laptop-cooling-pad-p-PER.573758

Όχι τόσο για την ψύξη, αλλά για την εργονομία.Βολευει καλύτερα να δουλεύεις το laptop σε κλίση και επιπλεων έχει έναν μεγάλο ανεμιστήρα παρά 2 μικρούς(λογικά λιγότερος θόρυβος) και ενσωματωμένο USB hub σε οικονομικότερη τιμη.Υποθετω εάν είναι και πιτσιρίκι ο γιος σου πιθανών να εκτιμήσει και το μπλε φως.

Επιπλεων για στριμωγμένα γραφεία "δημιουργείτε" ένας έξτρα αποθηκευτικός χώρος κάτω από το λάπτοπ που θα μπορούσε να μπει ένας εξωτερικός σκληρός ή κάτι τέτοιο.

Τελος άλλος ένας λόγος (και ο κύριος δικός μου που την αγόρασα) είναι ότι μπορείς να "φέρεις" σε ίδιο ύψος την οθόνη του λάπτοπ με μια εξωτερική οθόνη.

Εγώ είχα αγοράσει την zalman ns2000 -ίδιας φιλοσοφιας και με ρυθμιστή στροφών/σχεδον καθόλου θορυβος όπως και να χει και φυσικά καμία διαφορά στις θερμοκρασιες- από το eShop στα 15 ευρώ εάν θυμάμαι καλά.Τωρα βλέπω πως δεν την έχει και στο skroutz πας στο 30ευρω+ που σίγουρα δεν αξίζει καμία βάση τόσα χρήματα.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Έχω μια εναλλακτική λύση, έναν ωραίο ορθοστάτη ανεμιστήρα και θα δροσίζεται το laptop άλλα και ο μικρός όση ώρα θα κάθετε εκεί. "Πλάκα κάνω" 

Θα δω τι θα κάνω από θέμα βάσεις το θέμα είναι ότι το πλαστικό καπάκι το μεγάλο το μονοκόμματο η μια πλευρά περιέχει και το πατάκι που κάθετε το laptop. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, elpapam είπε

Έχω μια εναλλακτική λύση, έναν ωραίο ορθοστάτη ανεμιστήρα και θα δροσίζεται το laptop άλλα και ο μικρός όση ώρα θα κάθετε εκεί. "Πλάκα κάνω" 

Θα δω τι θα κάνω από θέμα βάσεις το θέμα είναι ότι το πλαστικό καπάκι το μεγάλο το μονοκόμματο η μια πλευρά περιέχει και το πατάκι που κάθετε το laptop. 

Όπως σου πά, ακόμα και σε αυτό το extreme σενάριο δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο aka δεν ξαναασχοληθηκα με βιδωματα/ξεβιδωματα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, @topos είπε

Όπως σου πά, ακόμα και σε αυτό το extreme σενάριο δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο aka δεν ξαναασχοληθηκα με βιδωματα/ξεβιδωματα.

Εάν και έχω κάτι στο νου μου. Είχα παλιά μια αλουμινένια βάση όλη με σήτα από κάτω αλλά δεν είχε κανένα ανεμιστήρα σκέφτομαι και το άλλο ενδεχόμενο να φτιάξω μια ωραία τετράδα από δυνατά 120mm fans 2000rpm και θα τα κάνουν να παίρνουν ρεύμα από κάποιον παλιό τροφοδοτικό πχ εκτυπωτή / σκάνερ. 

Δημοσ.

@topos , δεν έχεις δίκιο με τη βάση ( χωρίς παρεξήγηση ) , στο Link που παρέθεσα , με ένα Αspire 6930z με την Nvidia 9300 m επάνω , αφότου παρήγγειλα - άλλαξα την κάρτα , είχε πάλι ανεβασμένες θερμοκρασίες , πήρα μια βάση , οι θερμοκρασίες έπεσαν 5 - 7 βαθμούς B)

Δημοσ.

@ss13 Λοιπόν δανείστηκα από φίλον και γείτονα μου μια βάση που βάζει αυτός το laptop του την οποία πλέων δεν χρησιμοποιεί. Είναι μια Enermax Aeolous από ότι βλέπω με ένα τεράστιο ανεμιστήρα. Βάζω στοίχημα ότι δεν θα είναι και το ποιο δυνατό Fan, αλλά αφού είναι τσαμπέ δεν παραπονιέμαι θα κάνω σε λίγο ένα τεστ.

Δημοσ.

όιπον - 4 βαθμου σύνολο. 

Εδώ μόλις ξεκίνησε.

Metriseis_Laptop_6.jpg

και με Photoshop & Chrome με 4 tabs ανοιχτα (το ένα εδω με το ποστ) 

Metriseis_Laptop_7.jpg

Τελικά και -4 βαθμούς στο σύνολο δεν είναι και η τέλεια απόδωση αλλά πάλυ κάλα!

Και εδώ μία ακόμα και με να παίζει και στο Yutube βίντο με όλα ανοιχτά και Photoshop.

Metriseis_Laptop_8.jpg

Μάλλον δεν χρειάζετε να το ψάξω και άλλο για να δουλέψει σε ποιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλές είναι οι θερμοκρασίες , συμβουλή να ξέρεις πως το 30 % του δίσκου πρέπει να είναι κενός ( αλλιώς μπουκώνει το μηχάνημα ) δες την υγεία του δίσκου

http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Hard-Disk-Sentinel.shtml

απενεργοποίησε τον Flash Player , θα δεις μεγάλη διαφορά

http://www.tomsguide.com/us/flash-click-to-run-how-to,news-20422.html

μνήμη 4 Gb έχει ; Αφαίρεσε ότι τρέχει στην εκκίνηση

https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx

http://www.makeuseof.com/tag/manage-windows-startup-programs-autoruns/

μάλλον αυτό έχεις

https://www.e-shop.gr/acer-aspire-5920g-934g32bn-t9300-4096mb-320gb-p-PER.907908

μου το είχε φέρει ένας φίλος μου παραπονούμενος για το βράσιμο που είχε , εαν ακολουθήσεις αυτά που σου είπαμε , κάνεις οπωσδήποτε Undervolting νομίζω θα ηρεμήσει ο φούρνος που έχεις B)

Επεξ/σία από ss13
Δημοσ.

εχω το ιδιο λαπτοπ και πριν απο χρονια ειχα αλαξει την 8600 με μια 8400 που γενικα δεν ειχε προβλημα σαν καρτα όπως 8600 που καιγονταν ολες , ακομα δουλεύει κανονικά .

παλιοτερα που χρησιμοποιουσα εγω το λαπτοπ ειχα προσαρμόσει ενα μικρο ανεμιστηρακι(usb) ακριβώς πάνω  στον  αεραγωγό που ειναι καρτα με φορά να ρίχνει τον αερα μεσα και έριχνε την θερμοκρασία της  5 βαθμους αν θυμαμαι καλα 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, elpapam είπε

Κατευθείαν δούλεψε είχα το τελευταίο BIOS στο laptop από την αρχή και την είδε αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ωραία , γιατί πολλές έχουν θέματα , εννοώ αν φύγεις από Nvidia και πας σε Ati , έχουν μπερδέματα με τα Bios κλπ B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...