Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω καταγραφικό και 4-5 ip κάμερες σε μονοκατοικία.  Ο λόγος που επιλέγω nvr είναι επειδή έχω ήδη 2 κάμερες στην κατοχή μου. Μία tp link nc220 και μία tp link nc200. 

Xωρίς να έχω εντρυφήσει σε dvr/nvr κλίνω προς αυτό https://www.skroutz.gr/s/15325962/Hikvision-DS-7616NI-K1.html , διότι θεωρώ ότι δεν θα έχω πρόβλημα στην υποστήριξη σε λογισμικό, και στο smartphone και στο pc (iVMS). 

Αν σκεφτούμε ότι η μονοκατοικία είναι ορθογώνια, και κάμερες θα έχει και στις 2 πλευρές, με βολεύει το καταγραφικό να είναι στην μία πλευρά, οι κάμερες που θα είναι στην άλλη άκρη θα πρέπει να συνδεθούν κατευθείαν πάνω στο nvr ή μπορούμε να γλιτώσουμε καλώδια χρησιμοποιώντας powerline ? Αξίζει να σημειωθεί ότι σαν πρώτη σκέψη δεν θέλω να βάλω ασύρματες, εκτός αν δεν έχω άλλη επιλογή.

Επίσης οι κάμερες που έχω ήδη θα μπορέσουν να παίξουν με το παραπάνω καταγραφικό; η tp link τις ονομάζει "cloud camera" και όχι "ip camera".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην οι καμερες που εχεις ειναι POE; Αν ναι και δεν εχουν ανταπτορες ρευματος τοτε με Powerline δυσκολευει το θεμα (θα πρεπει να παρεις POE ανταπτορες και θα μεγαλωσει αρκετα το κοστος σε σχεση με απλη καλωδιωση). Γενικα δεν συστηνω καμερες με ξεχωριστο ρευμα αν μπορουν να μπουν μεσω POE και το Ethernet να παρεχει και σημα data αλλα και ρευμα (για ασυρματο δεν το συζητω καν, τα αποτελεσματα ειναι απογοητευτικα ασχετα αν πολλοι τα πασαρουν στους ανυποψιαστους).

H Hikvision προμηθευει με καμερες πολλες εταιρειες, δεν γνωριζω αν η TP-Link ειναι μια απο αυτες (πχ η TRENDnet ειναι οποτε τα μοντελα τους ειναι συμβατα) οποτε το αν η οχι θα ειναι συμβατες ας πουμε πως δεν ειναι κατι για το οποιο θα εβαζα τα χερια μου στην φωτια.

Παντως αν κοιταξεις πχ σε Aliexpress βρισκεις αξιολογα POE κιτακια με 4 καμερες 1080p POE και καταγραφικο γυρω στο 170αρι (θελεις και δισκο βεβαια αλλα με εναν 3αρι πχ πας κουτσα στραβα στα 250ε δεν το λες μεγαλο το κοστος).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

Ναι έχουν poe αντάπτορες, αν δεις το καταγραφικό από πίσω έχει 16 θύρες Ethernet και συγκεκριμένα poe, εγώ για τους δικούς μου λόγους μπορώ πχ να έχω 4 κάμερες πάνω σε ένα switch και να πηγαίνει στο καταγραφικό μόνο ένα καλώδιο ?

Δημοσ.

Δεν νομιζω, αυτο μπορεις να το κανεις με NAS πχ (καμερες στο switch, switch στο router, router στο NAS) αλλα στο καταγραφικο πρεπει απο οσο γνωριζω εγω εστω καθε καμερα να ειναι στην δικια της θεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα αν είναι να περνάνε καλώδια από όλο το σπίτι δεν βλέπω κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις αναλογικές. 

Αν πάω σε nas θα γράφει εκεί, λογικά δεν πρέπει να έχω και καταγραφικό, ή κάνω κάποιο λάθος ; 

Επεξ/σία από ErnestoGr
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ErnestoGr είπε

Άρα αν είναι να περνάνε καλώδια από όλο το σπίτι δεν βλέπω κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις αναλογικές. 

Αν πάω σε nas θα γράφει εκεί, λογικά δεν πρέπει να έχω και καταγραφικό, ή κάνω κάποιο λάθος ; 

Ολα σχεδον τα NAS πλεον ερχονται με προγραμματα καταγραφης, απλα καποια ερχονται με αδεια για 1 καμερα η 2 και πρεπει να αγορασεις και αλλη μια αδεια πχ για αλλες 2.

Εγω στο γραφειο εχω 5 καμερες που γραφουν σε NAS.

Δημοσ.

Προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο nas ? 

Υπάρχει δυνατότητα ειδοποιήσεων αν ανιχνεύσει κίνηση, εφαρμογών στο κινητό κτλ ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ErnestoGr είπε

Προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο nas ? 

Υπάρχει δυνατότητα ειδοποιήσεων αν ανιχνεύσει κίνηση, εφαρμογών στο κινητό κτλ ;

Εγω χρησιμοποιω QNAP που τα θεωρω απο τα πιο ευκολα στην χρηση οσο αφορα τις καμερες (εχω καιρο να δουλεψω Synology ομως οποτε ισως να το εχουν βελτιωσει το θεμα αρκετα) ειδικα με το νεο QVR Pro.

Μπορεις να θεσεις ειδοποιησεις μεσω του προγραμματος και ναι υπαρχει και προγραμμα απομακρυσμενης παρακολουθησης απο το κινητο.

Απο εκει και περα καθαρα σε θεμα ευκολιας ομως τα συστηματα με καμερες και NVR ειναι προτιμοτερα (πιο ευκολο σεταρισμα).

Επεξ/σία από Salvation81

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...