Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο ρεκόρ €4,32 δισ. από την Ε.Ε στη Google για μονοπωλιακές τακτικές στο Android

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, nickolasemp είπε

Νομίζω ότι είναι κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης, όχι μονοπώλιο. Σκέψου κι εσύ να έχεις αναπτύξει με R&D μια γαμάτη μηχανή αναζήτησης. Δεν θα μπορέσεις να μπεις (market penetration) εύκολα στην αγορά εάν η Google σε έχει αποκλείσει με εξ ορισμού search engine την δική της. Ναι, σίγουρα, θα μπορέσει να έχει πρόσβαση μέσω ιστοσελίδας κάποιος ψαγμένος, αλλά όχι ο πολύς ο κόσμος και όχι από default. Δες IE με Microsoft.

Η καινοτομία χρειάζεται να δίνονται ευκαιρίες και να αποτρέπεται το lock in. Χρειάζεται έναν ρυθμιστή για να μην καταχρώνται οι εταιρείες τις δεσπόζουσές τους θέσεις (μεγάλο market share). Ειλικρινά, απλά η Google πρέπει να μην πληρώνει τους κατασκευαστές για την προεγκατάσταση, όπως επίσης να δίνει την ευκαιρία στον καταναλωτή να απεγκαθιστά τις εν λόγω εφαρμογές (δεν πιάνεται το disable, ακόμα σού τρώει χώρο) όπως επίσης και να τού δίνει την ευκαιρία να αποφασίσει και να μην *προ*αποφασίζει για εσένα να βάλει τον δικό της browser. 

Και στο κάτω κάτω της γραφής, έλεος, η Google εάν θέλει να κάνει δουλειά στην ΕΕ, ας συμμορφωθεί με τους κανόνες του παιχνιδιού της ΕΕ που πάντα ήταν πιο αυστηρή με την κατάχρηση των δεσποζουσών θέσεων. Ας πάει αλλού. Αλλά όταν έχεις 90% market share, σιγά μην πας αλλού. 

Δεν θα κλάψω για το πρόστιμο. Τα 4 δις δεν είναι καν το 10% του τζίρου της google που θα μπορούσε να τής επιβάλει. 

Αυτό που λες για την μηχανή αναζήτησης είναι θέμα διαφήμισης και λύνεται αν πήγαινα σε μεγαλύτερη εταιρεία να δουλέψω. Αν εγώ έχω το μυαλό του Tony Stark και μπορώ να φτιάξω τις στολές του, αλλά η περιουσία μου είναι το πολύ κανένα χιλιάρικο στην τράπεζα, φυσικά και δεν μπορώ να ανταγωνιστώ εταιρείες όπλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή εγώ δεν έχω τα μέσα να ανταγωνιστώ τον άλλο θα ρίξω με το έτσι θέλω το επίπεδο του άλλου. Αυτό θα ήταν κατάργηση της ελευθερίας του να ορίζεις το τι κάνεις.

Η καινοτομία γίνεται μια χαρά από τις εταιρείες για να αποκτήσουν παραπάνω χρήματα μέσω πελατείας. Και αυτό σημαίνει ότι θα δώσουν ευκαιρίες σε όποιον έχει καλές ιδέες. Αν οι κατασκευαστές δεν θέλουν να κάνουν συμφωνία με την Google για την προεγκατάσταση, ας μην την κάνουν. Δεν τους υποχρέωσε κανείς. Αν δεν συμφωνείς με την τακτική της Google για τις εφαρμογές, πας κάπου αλλού, όπως πας σε άλλο φούρναρη. Αν δεν υπάρχει άλλος παίκτης, έχω εξηγήσει τους λόγους και αν είναι ηθικά σωστό ή όχι.

Η ΕΕ δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να κάνει τους άλλους να συμμορφώνονται σε τέτοιους όρους, λες και είμαστε σε δικτατορικό καθεστώς. Υπάρχει ελεύθερη συμφωνία; Αν ναι, δεν έχει κανένα δικαίωμα κανείς τρίτος πάνω της. Σαν να μου λέει ο δήμαρχος της πόλης μου ότι δεν γουστάρει κόκκινα αμάξια στην πόλη, αν κάποιος έχει κόκκινο αμάξι ας πάει να οδηγήσει αλλού.

Είτε το πρόστιμο είναι 1 ευρώ είτε 4 δις ευρώ, η  ανηθικότητα παραμένει.

edit επειδή τώρα είδα το κομμάτι για την ελεύθερη συμφωνία: παράνομα μπορεί να είναι ένα σωρό πράγματα. Αυτό δεν τα κάνει ηθικά. Το παράδειγμα με τα βενζινάδικα μπορεί να είναι ή μπορεί και να μην είναι νόμιμο. Είναι όμως ηθικό και μόνο αυτό μετράει. και σε αυτήν την περίπτωση, αν ένα βενζινάδικο μειώσει την τιμή κατά 10% σε σχέση  με την τιμή προ αύξησης, πήρε την πελατεία των άλλων.

Επεξ/σία από Nate
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

30 λεπτά πριν, Agraf είπε

Πολύ σωστά. Μόνο μη μπερδεύουμε τον τσάρο με τον κουμπάρο!!. Η Ευρώπη αν δεν είχε διαβάσει τι είναι αρχαία Ελλάδα και τι οι ολυμπιακοί αγώνες και αρχαία τραγωδία θα ταν ακόμη στην σπηλιά και το μεσαίωνα. Η ελεύθερη οικονομικά - καπιταλισμός είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Γέννημα ευρωπαϊκό. Ποτέ η Ελλάδα δεν ενστερνίστηκε κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα μίλησε για εννιαίο κράτος. Και έρχεται ο Νταιζεμπλουμ να πουλήσει τρέλα ο οποίος υποστηρίζει την νόμιμη πορνεία!!! Αίσχος! Και από την άλλη ο Πούτιν ένα κλικ να κάνει με το δάχτυλο του εξαφανίζει ολόκληρη Βρετανία. Ε κάντο ρε φίλε σε παραδέχομαι : ) ποιος χρειάζεται την Αγγλία.

Ο ψεκασμός του ψεκασμού κοκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, nhzt είπε

Πραγματικά λυπάμαι...

Κάτσε και διάβασε γιατί γελάει το σύμπαν μαζί σου.

Το Android δεν ανήκει σε κανένα. Τα προϊόντα της Google είναι "γραμμένα" για Android. Και η Xiaomi έχει δικές της εφαρμογές που παίζουν σε Android. Το Android δεν το αγοράζεις.

Όσο για τα υπολοιπα που γράφεις... δεν μπορώ να συνεχίσω μαζί σου, γιατί αγνοείς βασικές αρχές της παγκόσμιας αγοράς.

F49B639C-74CC-4B83-B392-995683DE876A.jpeg

Βαριεμαι να σου βάλω και τα αλλά δεν είναι κόπος κάτσε διάβασε αδερφέ και να μην προτρέχει η γλώσσα του μυαλού...Άλλο να κανείς λάθος και να έχεις το θάρρος να πεις ναι οκ έκανα λάθος και άλλο να συνεχίζεις να επιμένεις και συγχρόνως προσβάλλοντας τον άλλον...

Επεξ/σία από biglinos
  • Like 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι από εσάς οδηγατε μηχανάκι - αμάξι σκεφτήκατε ποτέ γιατί η τιμή της βενζίνης είναι κάτω από ένα δολλάριο το γαλόνι στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα (Ευρώπη) άγγιξε κοντά τα δύο ευρώ το 2015-16?!

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Nate είπε

Αυτό που λες για την μηχανή αναζήτησης είναι θέμα διαφήμισης και λύνεται αν πήγαινα σε μεγαλύτερη εταιρεία να δουλέψω. Αν εγώ έχω το μυαλό του Tony Stark και μπορώ να φτιάξω την στολές του, αλλά η περιουσία μου είναι το πολύ κανένα χιλιάρικο στην τράπεζα, φυσικά και δεν μπορώ να ανταγωνιστώ εταιρείες όπλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή εγώ δεν έχω τα μέσα να ανταγωνιστώ τον άλλο θα ρίξω με το έτσι θέλω το επίπεδο του άλλου. Αυτό θα ήταν κατάργηση της ελευθερίας του να ορίζεις το τι κάνεις.

Η καινοτομία γίνεται μια χαρά από τις εταιρείες για να αποκτήσουν παραπάνω χρήματα μέσω πελατείας. Και αυτό σημαίνει ότι θα δώσουν ευκαιρίες σε όποιον έχει καλές ιδέες. Αν οι κατασκευαστές δεν θέλουν να κάνουν συμφωνία με την Google για την προεγκατάσταση, ας μην την κάνουν. Δεν τους υποχρέωσε κανείς. Αν δεν συμφωνείς με την τακτική της Google για τις εφαρμογές, πας κάπου αλλού, όπως πας σε άλλο φούρναρη. Αν δεν υπάρχει άλλος παίκτης, έχω εξηγήσει τους λόγους και αν είναι ηθικά σωστό ή όχι.

Η ΕΕ δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να κάνει τους άλλους να συμμορφώνονται σε τέτοιους όρους, λες και είμαστε σε δικτατορικό καθεστώς. Υπάρχει ελεύθερη συμφωνία; Αν ναι, δεν έχει κανένα δικαίωμα κανείς τρίτος πάνω της. Σαν να μου λέει ο δήμαρχος της πόλης μου ότι δεν γουστάρει κόκκινα αμάξια στην πόλη, αν κάποιος έχει κόκκινο αμάξι ας πάει να οδηγήσει αλλού.

Είτε το πρόστιμο είναι 1 ευρώ είτε 4 δις ευρώ, η  ανηθικότητα παραμένει.

Έκανα ταυτόχρονα επεξεργασία όταν το ανέβασες. 

Οι εταιρείες ξεκάθαρα δεν είναι ελεύθερες να κάνουν ό,τι θέλουν. Ξαναβάζω αυτό που έγραψα στο επεξεργασμένο κείμενο: 

Αυτό με το ελεύθερη συμφωνία είναι κακός δρόμος (i.e. παράνομος). Πες ότι αύριο συμφωνούν ελεύθερα όλα τα βενζινάδικα της Ελλάδας να αυξήσουν τις τιμές τους κατά 20%. Το κάνει και νόμιμο; Πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής που τα κοιτάει αυτά και ρυθμίζει το παιχνίδι ή όχι; Σύμφωνα με εσένα όχι, η συμφωνία έγινε ελεύθερα μεταξύ των πρατηριούχων.

Συμφωνώ, δεν υποχρεώνει κανένας κανέναν. Αλλά όταν έχεις δεσπόζουσα θέση, ευτυχώς κατ'εμέ έχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στους καταναλωτές βάσει νόμων (δεν ξέρω για την υφήλιο αλλά στην Ευρώπη υπάρχουν νόμοι που περιορίζουν αυτή την ελευθερία/κατάχρηση σε εταιρείες με μεγάλο market share). Παρεπιπτόντως, εγώ σε αυτές τις εταιρείες, την ελευθερία αυτή την θεωρώ καταχρηστική. Ειδάλλως εάν αφεθεί ελεύθερη, προχωράει σε αθέμιτο ανταγωνισμό, το οποίο προκαλεί προβλήματα στο τέλος στους καταναλωτές.

Η ΕΕ έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύει τους πολίτες της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Γιατί ο υγιής ανταγωνισμός θα φέρει πλεονεκτήματα εν τέλει σε εσένα (καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερες τιμές κλπ όπως έγινε και με το roaming). 

Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσεις γιατί θεωρείς ανήθικο αυτό που έκανε η ΕΕ. Εγώ θεωρώ ανήθικη την Google που εκμεταλλεύεται την θέση της για να επιβάλει κάτι σε ένα λογισμικό που υποτίθεται ότι διανέμεται υπό Apache 2 license και στηρίζεται επίσης σε linux kernel.

Το παράδειγμα με τον δήμαρχο είναι ατυχές. Εδώ μιλάμε για δεσπόζουσα θέση! Όχι για προτίμηση. 

Ξαναλέω, εγώ θεωρώ ανήθικα αυτά που έκανε η Google για να περάσει τα δικά της σε 3ους κατασκευαστές σε ένα προϊόν υπό Apache 2.

Επεξ/σία από nickolasemp
  • Like 2
  • Thanks 1

Επισκέπτης
11 λεπτά πριν, RoUf1An0s είπε

Ο ψεκασμός του ψεκασμού κοκ

Μίλα με επιχειρήματα

2 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Ναι τα δικαιώματα άδειας που κολλάνε;

Μην μου πεις κι εσυ τώρα ρε φίλε ότι δεν έχει αγοράσει την εταιρία που δημιούργησε το Android os και κατ επέκταση και το ίδιο το λογισμικό και τα δικαιώματα αυτού η Google θα τρελαθώ βραδιάτικα ειλικρινά...

Τα έχει αγορασμένα και κατοχυρωμένα πριν ακόμα βγει το Android στην αγορά...Το ότι το διανέμει δωρεάν δεν λέει τίποτα ΕΚΕΙ ακριβώς ποντάρει και η απειλή της έφεσης του ceo της google...

Μόλις τώρα, nickolasemp είπε

Οι εταιρείς ξεκάθαρα δεν είναι ελεύθερες να κάνουν ό,τι θέλουν. Ξαναβάζω αυτό που έγραψα στο επεξεργασμένο κείμενο: 

Αυτό με το ελεύθερη συμφωνία είναι κακός δρόμος (i.e. παράνομος). Πες ότι αύριο συμφωνούν ελεύθερα όλα τα βενζινάδικα της Ελλάδας να αυξήσουν τις τιμές τους κατά 20%. Το κάνει και νόμιμο; Πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής που τα κοιτάω αυτά και ρυθμίζει το παιχνίδι ή όχι; Σύμφωνα με εσένα όχι, η συμφωνία έγινε ελεύθερα.

Συμφωνώ, δεν υποχρεώνει κανένας κανέναν. Αλλά όταν έχεις δεσπόζουσα θέση, ευτυχώς κατ'εμέ έχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στους καταναλωτές βάσει νόμων (δεν ξέρω για την υφήλιο αλλά στην Ευρώπη υπάρχουν νόμοι που περιορίζουν αυτή την ελευθερία σε εταιρείες με μεγάλο market share). Παρεπιπτόντως, εγώ σε αυτές τις εταιρείες, την ελευθερία αυτή την θεωρώ καταχρηστική. Ειδάλλως εάν αφεθεί ελεύθερη, προχωράει σε αθέμιτο ανταγωνισμό, το οποίο προκαλεί προβλήματα στο τέλος στους καταναλωτές.

Η ΕΕ έχει κάθε δικαίωμα να προστετεύει τους πολίτες της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Γιατί ο υγιής ανταγωνισμός θα φέρει πλεονεκτήματα εν τέλει σε εσένα (καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερες τιμές κλπ όπως έγινε και με το roaming). 

Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσεις γιατί θεωρείς ανήθικο αυτό που έκανε η ΕΕ. Εγώ θεωρώ ανήθικη την Google που εκμεταλλεύεται την θέση της για να επιβάλει κάτι σε ένα λογισμικό που υποτίθεται ότι διανέμεται υπό Apache 2 license και στηρίζεται επίσης σε linux kernel.

Το παράδειγμα με τον δήμαρχο είναι ατυχές. Τα κόκκινα αυτοκίνητα δεν παρασκευάζονται από έναν πελάτη και υποχρεωτικά για να πωληθούν πρέπει να έχουν ζάντες τύπου Α. Εδώ μιλάμε για δεσπόζουσα θέση! Όχι για προτίμηση. 

Ξαναλέω, εγώ θεωρώ ανήθικα αυτά που έκανε η Google για να περάσει τα δικά της σε 3ους κατασκευαστές σε ένα προϊόν υπό Apache 2.

Kindle Fire και σε εσενα να διαβασεις λιγο 😜

Μόλις τώρα, biglinos είπε

Ναι τα δικαιώματα άδειας που κολλάνε;

Μην μου πεις κι εσυ τώρα ρε φίλε ότι δεν έχει αγοράσει την εταιρία που δημιούργησε το Android os και κατ επέκταση και το ίδιο το λογισμικό και τα δικαιώματα αυτού η Google θα τρελαθώ βραδιάτικα ειλικρινά...

Τα έχει αγορασμένα και κατοχυρωμένα πριν ακόμα βγει το Android στην αγορά...Το ότι το διανέμει δωρεάν δεν λέει τίποτα ΕΚΕΙ ακριβώς ποντάρει και η απειλή της έφεσης του ceo της google...

Kindle Fire αντε και εσυ αλλη μια 

Και γιατι δεν σας κοβω για πολλα πολλα με το seacrh https://en.wikipedia.org/wiki/Fire_OS 

Δηλαδη αυτοι ειναι μ@κ@κες και η ΕΕ μας προστατευει ΕΛΕΟΣ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/7/2018 στις 11:56 ΜΜ, ~Palpatin~ είπε

Ναι αλλά τί έγινε τότε; Αυτό που προσπαθεί να ανοίξει σήμερα και να αφαιρέσει ως κατάχρηση η ΕΕ:

“In 2012 and 2013 Amazon tried to license to device manufacturers its Android fork, called Fire OS. It wanted to co-operate with manufacturers to increase its chances of commercial success. And manufacturers were interested but due to Google’s restrictions, manufacturers could not launch Fire OS on even a single device,” she said.

“They would have lost the right to sell any Android phone with key Google apps. Nowadays, very few devices run with Fire OS. Namely only those manufactured by Amazon themselves. And this is not a proportionate outcome. Google is entitled to set technical requirements to ensure that functionality and apps within its own Android ecosystem runs smoothly. But these technical requirements cannot serve as a smokescreen to prevent the development of competing Android ecosystems.

“Google cannot have its cake and eat it.”

Επεξ/σία από nickolasemp
  • Like 2

8 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Μέσα θα το διαβάσω όσο θέλεις εμένα απλώς πες μου που κολλάει αυτό που μου λες με την απάντηση μου στον άλλον για το αν έχει η google η όχι στην κατοχή της το πλειοψηφικό πακέτο της Android inc από όπου προέρχεται το Android os και κατ επέκταση και τα δικαιώματα του;

Ελληνικά γιοκ... 

Εκτός του ότι είδατε Google (666 δηλαδή) και μπήκατε να κραξετε δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα;

Σου δίνει το os πρέπει να σου δώσει και το store δωρεάν; Ας κάνει η ΕΕ δικό της store και ας το βάλει ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

2 λεπτά πριν, biglinos είπε

Μέσα θα το διαβάσω όσο θέλεις εμένα απλώς πες μου που κολλάει αυτό που μου λες με την απάντηση μου στον άλλον για το αν έχει η google η όχι στην κατοχή της το πλειοψηφικό πακέτο της Android inc από όπου προέρχεται το Android os και κατ επέκταση και τα δικαιώματα του;

Νομίζω σε καλύπτει η απάντηση που έδωσα.

Και δεν νομίζω να έγινε καμία μανουρα για το ποιος έχει το Android.

3 λεπτά πριν, nickolasemp είπε

Οι εταιρείες ξεκάθαρα δεν είναι ελεύθερες να κάνουν ό,τι θέλουν. Ξαναβάζω αυτό που έγραψα στο επεξεργασμένο κείμενο: 

Αυτό με το ελεύθερη συμφωνία είναι κακός δρόμος (i.e. παράνομος). Πες ότι αύριο συμφωνούν ελεύθερα όλα τα βενζινάδικα της Ελλάδας να αυξήσουν τις τιμές τους κατά 20%. Το κάνει και νόμιμο; Πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής που τα κοιτάει αυτά και ρυθμίζει το παιχνίδι ή όχι; Σύμφωνα με εσένα όχι, η συμφωνία έγινε ελεύθερα μεταξύ των πρατηριούχων.

Συμφωνώ, δεν υποχρεώνει κανένας κανέναν. Αλλά όταν έχεις δεσπόζουσα θέση, ευτυχώς κατ'εμέ έχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στους καταναλωτές βάσει νόμων (δεν ξέρω για την υφήλιο αλλά στην Ευρώπη υπάρχουν νόμοι που περιορίζουν αυτή την ελευθερία/κατάχρηση σε εταιρείες με μεγάλο market share). Παρεπιπτόντως, εγώ σε αυτές τις εταιρείες, την ελευθερία αυτή την θεωρώ καταχρηστική. Ειδάλλως εάν αφεθεί ελεύθερη, προχωράει σε αθέμιτο ανταγωνισμό, το οποίο προκαλεί προβλήματα στο τέλος στους καταναλωτές.

Η ΕΕ έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύει τους πολίτες της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Γιατί ο υγιής ανταγωνισμός θα φέρει πλεονεκτήματα εν τέλει σε εσένα (καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερες τιμές κλπ όπως έγινε και με το roaming). 

Το παράδειγμα με τον δήμαρχο είναι ατυχές. Εδώ μιλάμε για δεσπόζουσα θέση! Όχι για προτίμηση. 

Έκανα κι εγώ επεξεργασία για το κομμάτι που πρόσθεσες.

Αθέμιτος ανταγωνισμός δεν υπάρχει. Αυτό που είναι αθέμιτο είναι να παραβιάζεις την δυνατότητα της χ εταιρείας να αποφασίζει για τον εαυτό της. Παράδειγμα: έχουμε δύο καφετέριες, την Α και την Β. Η Α προσφέρει σούπερ καφέ και τεράστια ποικιλία, η Β χάλια καφέ και τους 2-3 διαφορετικούς καφέδες. Η κάθε εταιρεία κοιτά τα δικά της χωράφια. Οι πελάτες στηρίζουν την καφετέρια Α λόγω ανώτερης ποιότητας και η Β κοντεύει να κλείσει. Αυτό είναι ανταγωνισμός. Το αθέμιτο θα ήταν αν η καφετέρια Α έκαιγε το μαγαζί της Β, δηλαδή καταργεί την δυνατότητα της εταιρείας να επιλέγει για τον εαυτό της. Αν όμως η Α καφετέρια αγόραζε την Β, αυτό θα γινόταν με την σύμφωνη θέληση και της Α και της Β, και αυτό είναι απολύτως ηθικό, γιατί ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του.

Η ΕΕ δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα, κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το δικαίωμα του κάθε ατόμου (άτομα έχουν και τις εταιρείες, είτε 1 είτε περισσότερα) να ορίζει την ζωή του.

Θεωρώ ανήθικο αυτό που έκανε η ΕΕ, γιατί θεωρώ την ελευθερία (δηλαδή την δυνατότητα να λαμβάνεις αποφάσεις για σένα εσύ και μόνο εσύ) ως την απόλυτη ηθική αξία, καθώς και την μόνη ηθική αξία, καθώς χωρίς την ελευθερία δεν υπάρχει καμιά ηθική και πολιτική (με την έννοια της οργάνωσης μιας κοινωνίας), αν δεν είσαι ελεύθερος να επιλέξεις, τότε απλά κάνεις κάποιες πράξεις που είναι μόνο παρατηρήσιμες, όχι ηθικές ή ανήθικες, όπως ο σκύλος που επιτίθεται σε μια γάτα δεν τον λέμε ανήθικο,  γιατί δεν μπορεί να επιλέξει. Αν λοιπόν δεν δέχεσαι την ελευθερία, δεν δέχεσαι και καμιά ηθική.

Αυτά για την άδεια και τον kernel δεν τα γνωρίζω, αν αφορούν συμφωνία μεταξύ ιδιωτών και την παραβίασε η Google, τότε πρέπει να γίνει αναστολή της παράβασης ή/και πρόστιμο.

2 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Ελληνικά γιοκ... 

Εκτός του ότι είδατε Google (666 δηλαδή) και μπήκατε να κραξετε δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα;

Σου δίνει το os πρέπει να σου δώσει και το store δωρεάν; Ας κάνει η ΕΕ δικό της store και ας το βάλει ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Μωρε αυτά εξηγώ πιο πάνω στον άλλον κι εγώ αλλά και πάλι δεν κατάλαβα γιατί μου έβαλες απάντηση όλα αυτά σε ποστ μου που απαντούσε στον άλλον που ισχυρίζεται φανατικά ότι το οικοσύστημα Android είναι αυτόνομο χωρίς να έχει να κάνει η google επ αυτού;;;;;;;!!!!

Εγω του εξηγούσα αυτό(ότι η google διανέμει στην ουσία το Android όπως στην ουσία λες κι εσυ τώρα)και μου έστειλες απάντηση περί νομοθεσιών αδειών κλπ και kindle fire και δεν καταλαβαίνω γιατί ;

8 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Ελληνικά γιοκ... 

Νομίζω σε καλύπτει η απάντηση που έδωσα.

Και δεν νομίζω να έγινε καμία μανουρα για το ποιος έχει το Android.

Στην ουσία λέμε τα ίδια πράγματα κοιτά (αρκετά πιο πίσω) απλά το μπέρδεμα μεταξύ μας έγινε γιατί όσο παράξενο αν σου φανεί κάποιος πιο πίσω με είπε και ρεζίλι κιόλας που του είπα ότι το Android os ανήκει στην google (Android inc θυγατρική εδώ και χρόνια της google)θεωρεί κοινώς ότι ο μόνος συσχετισμός μεταξύ google-android είναι ότι η google βγάζει προγράμματα για το Android και το Android είναι κάτι μόνο του ξέρω εγώ τι ήθελε να πει κι εσυ μου έστειλες αυτά πάνω στις απαντήσεις μου στον άλλον που ναι ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ την σχέση Android-Google τεσπα κατά τα αλλά συμφωνώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...