Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας!
οπως γραφει και ο τιτλος (εχω α2 διπλωμα, δλδ μεχρι 48 περιπου ιππους, 35κw), επειδη εχω ακουσει οτι καποιες ασφαλιστικες εταιριες ασφαλιζουν μηχανες παρολου που δε σε καλυβει το α2 , θα ηθελα να ρωτησω απο τη στιγμη π ειμαι ασφαλισμενος σε μια τετοια εταιρια υπαρχουν κακες συνεπειες?( δλδ αν εγω ασφαλισω μια μηχανη 75 ιππων ενω εχω το α2) και θα ηθελα να ξερω σε περιτπωση τρακας τι γινεται? και αν σε σταματησει η αστυνομια??
ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση που ο οδηγός δεν διαθέτει το απαιτούμενο δίπλωμα, η ασφαλιστική απλά ΔΕΝ "καλυβει". :D

• Like 4
Δημοσ.

σε έλεγχο της αστυνομίας το πιθανότερο είναι να τη γλιτώσεις. μπορεί και να μη το προσέξουν καν. εμένα μερικές φορές που με είχαν σταματήσει για έλεγχο (πριν 1 μήνα η τελευταία φορά) ίσα που είδαν το χαρτί και έφυγα.

άμα γίνει τράκα όμως εκεί δε νομίζω να το περάσουν έτσι

• Like 1
Δημοσ.

Ασφάλεια στη μηχανή υποχρεωτικά πρέπει να έχεις ανεξαρτήτως αν έχεις δίπλωμα ή όχι.

Σε περίπτωση ατυχήματος, έρχεται η ασφαλιστική σου και η ασφαλιστική του 2ο-3ο-4ου οχήματος.

Σε περίπτωση που φταις εσύ, η ασφαλιστική σου θα καλύψει τον/τους υπολοίπους που δεν έφταιγαν και μετά θα κινηθεί νομικά εναντίων σου, όπου θα πληρώσεις τα έξοδα του άλλου+ τα έξοδα τα δικά σου στο δικαστήριο + τα έξοδα τις ασφαλιστικής, επειδή πολύ απλά δεν έχεις δίπλωμα.

Σε περίπτωση που δεν φταις και φταίει ο άλλος, έρχονται πάλι οι ασφαλιστικές και η ασφαλιστική του θύτη σε καλύπτει, με την υποσημείωση ότι μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίων σου και να ισχυριστεί ότι φταις και εσύ για το ατύχημα, επειδή δεν έχεις δίπλωμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου θα πάρει 6-7 χρόνια να τελειώσει, καλά κρασιά, θα τα πληρώσεις από την τσέπη σου και σε 6-7 χρόνια μπορείς να πάρεις είτε το 100% τις αποζημίωσης είτε το 50% είτε όποιο ποσοστό ορίσει το δικαστήριο. Βέβαια σε περίπτωση που δεν έχεις δίπλωμα και κληθεί η τροχαία εκεί θα έχεις το κόστος των τροχονομικών παραβάσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ασφάλεια ασφαλίζει το όχημα και τον εκάστοτε οδηγό του. Την κάνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι απαραίτητο να είναι και ο οδηγός. Ένας που δεν έχει καν δίπλωμα, μπορεί να έχει αυτοκίνητο νόμιμα και φυσικά να το ασφαλίσει, αλλά δεν μπορεί να το οδηγήσει. Αν το κάνει και τον ελέγξει η αστυνομία θα τον σκίσει. Αν εμπλακεί και σε ατύχημα, δεν θα τον καλύψει η ασφαλιστική, όπως πολύ ξεκάθαρα γράφουν στους όρους.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.
4 ώρες πριν, 3enos είπε

γεια σας!
οπως γραφει και ο τιτλος (εχω α2 διπλωμα, δλδ μεχρι 48 περιπου ιππους, 35κw), επειδη εχω ακουσει οτι καποιες ασφαλιστικες εταιριες ασφαλιζουν μηχανες παρολου που δε σε καλυβει το α2 , θα ηθελα να ρωτησω απο τη στιγμη π ειμαι ασφαλισμενος σε μια τετοια εταιρια υπαρχουν κακες συνεπειες?( δλδ αν εγω ασφαλισω μια μηχανη 75 ιππων ενω εχω το α2) και θα ηθελα να ξερω σε περιτπωση τρακας τι γινεται? και αν σε σταματησει η αστυνομια??
ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Άλλο πράγμα η ασφάλιση και αλλο πράγμα η οδηγική ικανότητα. Το όχημα πρεπει να ειναι ασφαλισμένο και να οδηγείται απο κάτοχο αντιστοιχου διπλώματος (κι ας ειναι άλλος απο αυτόν που ασφάλισε το όχημα). 

Π.χ. το αυτοκίνητο της γυναίκας μου ειναι ασφαλισμένο στο όνομα του και εστω οτι το οδηγώ χωρίς να εχω διπλωμα. Τότε σε περιπτωση ελεγχου της αστυνομίας, για την ασφάλεια του αυτοκινητου, δεν θα πουν τιποτα, αλλά οτι εγω δεν εχω διπλωμα θα πέσει σκίσιμο. Σε περιπτωση ατυχήματος (με οδηγό εμενα) τα πραγματα ειναι ακομα χειρότερα. Πρώτον η ασφαλιστική ΔΕΝ θα καλύψει τη ζημια (ακομα κι έφταιγε ξεκάθαρα ο άλλος) και η αστυνομία θα μου ρίξει σκισιμο γιατί δεν εχω διπλωμα. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, isay είπε

Πρώτον η ασφαλιστική ΔΕΝ θα καλύψει τη ζημια (ακομα κι έφταιγε ξεκάθαρα ο άλλος) και η αστυνομία θα μου ρίξει σκισιμο γιατί δεν εχω διπλωμα. 

Αυτό που γράφεις δεν ισχύει  άλλο είναι η παράβαση το ότι δεν έχεις δίπλωμα οδήγησης και άλλο είναι η παράβαση του κοκ- υπαιτιότητα του άλλου στο τροχαίο, αν φταίει ο άλλος θα αποζημιωθείς κανονικά άλλα εσύ θα πας για πλημμέλημα σε δικαστήριο και αν προλάβεις να βγάλεις δίπλωμα μέχρι την εκδίκαση ίσως την γλιτώσεις !! αν φταις εσύ η ασφαλιστική σου δεν θα αποζημίωση τον άλλο συν τα υπόλοιπα που θα υποστείς !!   

Δημοσ.
5 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Αυτό που γράφεις δεν ισχύει  άλλο είναι η παράβαση το ότι δεν έχεις δίπλωμα οδήγησης και άλλο είναι η παράβαση του κοκ- υπαιτιότητα του άλλου στο τροχαίο, αν φταίει ο άλλος θα αποζημιωθείς κανονικά άλλα εσύ θα πας για πλημμέλημα σε δικαστήριο και αν προλάβεις να βγάλεις δίπλωμα μέχρι την εκδίκαση ίσως την γλιτώσεις !! αν φταις εσύ η ασφαλιστική σου δεν θα αποζημίωση τον άλλο συν τα υπόλοιπα που θα υποστείς !!   

Για το θέμα μονο της αστυνομίας, όντως αν μεχρι να εκδικαστεί βγάλω το διπλωμα, ίσως το γλυτώσω (εκτός αν εχει γινει κατι σοβαρο, οπως πχ τραυματισμός ή θάνατος τριτου). Βασικά τα δικαστήρια για τέτοιες περιπτώσεις (που σε πιάνουν χωρίς διπλωμα) κάνουν τετοιες κινήσεις σαν ένδειξη καλής θέλησης. Διαφωνώ βέβαια σαν λογική, αλλά μπορώ να κατανοήσω γιατί γινεται.

Πάμε όμως στην περιπτωση ατυχήματος Στους όρους του συμβολαίου αναγράφει οτι ο οδηγός πρεπει να ειναι ικανος για την οδηγηση του οχήματος (δεν θυμάμαι τώρα πως το λεει ακριβώς). Σε περιπτωση λοιπον ατυχήματος (που φταίω) η ασφαλιστική μου θα κάνει το παν να μην πληρώσει τιποτα και η αθέτηση του όρου της δινει το δικαίωμα της μη κάλυψης. Κάτι αντιστοιχο γίνεται αν οδηγώ μεθυσμένος. Ομοιως και στην περιπτωση που φταιει ο άλλος, η έτερη ασφαλιστική, θα προσπαθήσει να μην πληρώσει αν εγω δεν εχω διπλωμα.

Βέβαια μεθαυριο που θα παω να πληρώσω τον ασφαλιστή μου, θα τον ρωτήσω γιατί ίσως υπάρχει κάποιο δεδικασμένο, οπου η ασφαλιστική ειναι υποχρεωμένη να τα σκάσει στον αλλο (που δε φταίει) και μετά να στραφεί δικαστικά εναντιον μου για να διεκδικήσει τα χρήματα της. Μου έβαλες φυτιλια.

Δημοσ.
Στις 18/7/2018 στις 4:27 ΜΜ, 3enos είπε

παρολου που δε σε καλυβει το α2

Οντως τωρα;

6 ώρες πριν, DhZou είπε

kalivi.jpg

δεν ΜΕ. Μην τα ισοπεδωνεις ολα!

Δημοσ.
8 ώρες πριν, isay είπε

Σε περιπτωση λοιπον ατυχήματος (που φταίω) η ασφαλιστική μου θα κάνει το παν να μην πληρώσει τιποτα και η αθέτηση του όρου της δινει το δικαίωμα της μη κάλυψης. Κάτι αντιστοιχο γίνεται αν οδηγώ μεθυσμένος. Ομοιως και στην περιπτωση που φταιει ο άλλος, η έτερη ασφαλιστική, θα προσπαθήσει να μην πληρώσει αν εγω δεν εχω διπλωμα.

Βέβαια μεθαυριο που θα παω να πληρώσω τον ασφαλιστή μου, θα τον ρωτήσω γιατί ίσως υπάρχει κάποιο δεδικασμένο, οπου η ασφαλιστική ειναι υποχρεωμένη να τα σκάσει στον αλλο (που δε φταίει) και μετά να στραφεί δικαστικά εναντιον μου για να διεκδικήσει τα χρήματα της. Μου έβαλες φυτιλια.

Η ασφαλιστικη σου το θυμα θα το πληρωσει. Και μετα θα σου ζητησει τα λεφτα. Τοσο απλο. Σε περιπτωση που δεν καλυψει το θυμα, πχ πτωχευση, θα πληρωσει το επικουρικο, και μετα θα στα ζητησει. Στο εγραψα παραπανω.

Οχι μονο υπαρχει δεδικασμενο, ετσι ειναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...