gsisr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 φιλε πάρε το πτυχίο κι ας το να σκονιζεται. σαν ανειδίκευτος δε πας πουθενά! 1
janus5555 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Σίγουρα το να αφήσεις εντελώς τη σχολή σου για να συνεχίσεις την όποια εργασία ως ανειδίκευτος κατ'εμέ δεν είναι η σωστή επιλογή, αλλιώς να ψάχνεις για δουλειά στα 40 ως ανειδίκευτος και αλλιώς με ένα πτυχίο πανεπιστημίου με εμπειρία από εργαστήρια, μαθήματα κτλ. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε, στο εξωτερικό έχουν πιο πολλή πέραση αυτές οι ειδικότητες, μπορεί μετά από λίγα χρόνια να στη βαρέσει να φύγεις για έξω. Ωστόσο, αφού δεν τρελαίνεσαι κιόλας, έχεις τελειώσει και με στρατό και έχεις δει κάποια πράγματα, μήπως να σκεφτείς λίγο πιο σοβαρά τί θα μπορούσε να σε ενδιαφέρει πραγματικά και να ασχοληθείς με αυτό; Μεγάλο ποσοστό αποφοίτων σήμερα κάνουν κατατακτήριες ή πάνε σε κάποια ιδιωτική σχολή στην ηλικία αυτή ακριβώς επειδή ωριμάζουν και σκέφτονται πιο σοβαρά πως θέλουν να ειναι τα επόμενα χρόνια της ζωής τους όσον αφορά τον εργασιακό τομέα..
pontez2 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Καλημέρες. Δεν έχω διαβάσει τις υπόλοιπες απαντήσεις, απαντάω απευθείας στον ts. Η σχολή αυτή ειναι εξαιρετική. Από τις λίγες σχολές που με το πτυχίο της θα βρεις να εργαστεις στην Ελλάδα. Είναι μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ σχολή, που η χημεία ειναι το Α και το Ω και μάλιστα όπως έμαθα πλέον έχουν προσθέσει επιπλέον μαθήματα. Αν έχεις μείνει τόσο πίσω, και οι βάσεις που έχεις στη Χημεία δεν ειναι δυνατές (πχ αν μπήκες απο ΕΠΑΛ) θα χρειαστείς πιθανότατα φροντηστήριο ή πολύ ενταντικό διάβασμα για να τη τελειώσεις. Παράλληλα καλά θα κάνεις να μιλησεις με καθηγητές, να τους εξηγήσεις τη πρόθεσή σου να τελειώσεις τη σχολή και οτι δεν εισαι σαν άλλους (ο ένας στους 2 τη παρατάει στο πρώτο έτος). Εαν τελειωσεις τη σχολή, ανοίγονται αρκετοί δρόμοι μπροστά σου και σίγουρα θα βρεις να εργαστεις στην Ελλάδα. Μπορει οχι ως τεχνολόγος καθ αυτου, αλλά ως βοηθός κτλ κτλ. Καλή επιτυχία. 1 1
gokuthelegend Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Εγώ είμαι 32 ετών. Μόλις έκανα αίτηση για ένα μεταπτυχιακό. Αν με πάρουν τότε έχει καλώς, αν δεν με πάρουν τότε θα κάνω αίτηση για κάτι σεμινάρια για πιστοποίηση πάνω σε κάποια ειδικότητα που με ενδιαφέρει. Ψάχνομαι δηλαδή, δεν με ενοχλεί ότι έχω περάσει τα 30, ότι μπορώ να κάνω το κάνω, από το να κάθομαι όλη τη μέρα στο σπίτι (άνεργος γαρ) και να κλαίγομαι, καλύτερα να ασχολούμαι με κάτι. Δεν χάνεις τίποτα να συνεχίσεις τα μαθήματα. Φυσικά δεν σου έχει βάλει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό, παράλληλα μπορείς να ψάχνεις για κάτι καλύτερο. 3
giwfys Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 To θεμα ειναι, που εργαζεσαι?? Την σχολη καλο ειναι να την βγαλεις, παρτο λιγο σοβαρα και βλεπεις που παει Παντως εχω δει καποιες αγγελιες για τεχνολογους τροφιμων, ειναι τομεας που καπως "κινειται"
Fulgore Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 20 ώρες πριν, apostolisR είπε Είμαι 23, σπουδάζω Τεχνολογία τροφίμων σε άλλη πόλη και είμαι στο 7ο εξάμηνο αλλά πρακτικά είναι σαν να είμαι ακόμα στο 3ο. Έχω τελειώσει με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και πλέον σκέφτομαι αν θα συνεχίσω ή όχι, καθώς χρωστάω πολλά μαθήματα και πρέπει να παρακολουθήσω αρκετά εργαστήρια συν ότι επειδή έχω πολλά κενά σε μαθήματα χημείας, πιστεύω θα χρειαστώ και κάμποσες περαιτέρω ώρες σε ιδιαίτερα μαθήματα για να τα καλύψω. Μέσα σε όλα αυτά εργάζομαι κιόλας. Η σχολή δεν μου είναι εντελώς αδιάφορη αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας.. Το θέμα μου είναι το εξής. Αξίζει να προσπαθήσω και να πάρω ένα πτυχίο σε ηλικία 27 χρονών με χαμηλό βαθμό ή να προχωρήσω παρακάτω χωρίς κάποιον τίτλο σπουδών; Αν η αλλη πολη ειναι σχετικα κοντα σου θα ελεγα και εγω να την συνεχισεις. Αν η αλλη πολη ειναι μακρια σου,τοτε καλυτερα να την αφησεις την σχολη γιατι λογω εργαστηριων θα χρειαστει να νοικιασεις σπιτι και γενικα να φας παρα πολλα χρηματα. Υπολογιστε κατω για τα 4 αυτα χρονια που λες τι χρηματα θα φας και θα καταλαβεις τι εννοω. Αν για παραδειγμα το μηνα μαζι με ενοικια/κοινοχρηστα κλπ θες 600ευρω χ 4χρονια που λες(αρα 48μηνες)βγαινουν σχεδον 29.000ευρω. Ανετα βρισκεις με τα χρηματα αυτα πιστευω κατι να σπουδασεις εδω στην Ευρωπη που να σαρεσει κιολας.
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, gsisr είπε φιλε πάρε το πτυχίο κι ας το να σκονιζεται. σαν ανειδίκευτος δε πας πουθενά! Βέβαια αν δε βρει δουλειά στο αντικείμενό του πάλι ως ανειδίκευτος θα προσληφθεί. 1
xgol Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Παρε το πτυχιο σου οπωσδήποτε. Οποιοδήποτε πτυχιο σου ανοιγει πόρτες. 3
Antonius79 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ακούστηκαν πολλές απόψεις, οι περισσότερες εξαιρετικές και σχεδόν όλες σε προτρέπουν πολύ σωστά να συνεχίσεις τις σπουδές σου. Εγώ όμως ήθελα να εστιάσω στο εξής: ΑΓΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ σε προτρέπει να σταματήσεις τις σπουδές σου, ή μειώνει την σχολή σου με οποιονδήποτε τρόπο. Συνήθως κιόλας είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν σπουδάσει τίποτα... Η σχολή σου είναι εξαιρετική και πολύ δύσκολη και ΑΞΙΖΕΙ να την βγάλεις ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!!! Μην ακούσεις κανένα που σου λέει το αντίθετο!!! Όσο για την ηλικία σου είσαι πάρα πολύ μικρός και όλη η ζωή είναι μπροστά σου. Γνωρίζω προσωπικά περιπτώσεις 2 παιδιών που ενώ είχαν αποτύχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις στα 18 τους χρόνια στην Γ' Λυκείου, απογοητεύτηκαν οικτρά και σταμάτησαν, τελικά όμως τους έπεισαν συγγενείς και φίλοι να ξαναδώσουν εξετάσεις στα 22 τους και το παλικάρι πέρασε Πολυτεχνείο και η κοπέλα ΑΣΠΑΙΤΕ. Μια χαρά έβγαλαν τις σχολές τους και πήραν τα πτυχία τους. Εσύ είσαι μόνο 23 ετών και ήδη έχεις περάσει σχεδόν τα μισά μαθήματα της δικής σου σχολής, ενώ έχεις εκπληρώσει και τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. ΜΙΑ ΧΑΡΑ είσαι από χρόνο, μην σου πω είσαι και μπροστά σε σχέση με τον μέσο όρο. Σεβάσου τον κόπο που έκανες να περάσεις τόσα μαθήματα, σεβάσου τον κόπο και την προσπάθεια που έκανες να μπεις σε αυτή την σχολή. Τέλος μην ξεχνάς ότι ο μέσος όρος αποφοίτησης για τις περισσότερες σχολές πρακτικά είναι 6-8 χρόνια, και τέλος μην ξεχνάς ότι υπάρχουν συμφοιτητές με άσπρα μαλλιά, και όλοι έχουν το δικαίωμα στην μόρφωση: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/215809/foititis-sta-84-tou-o-pappoys-apo-tin-kriti-pou-petyxe-tin-eisagogi-tou-sto-panepistimio https://www.protothema.gr/greece/article/405803/foititria-eton-52-egine-giagia-bike-kai-sto-panepistimio/ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΤΥΧΙΟ!!! 3
jerry banana Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Φιλε κατσε να παρεις το πτυχιο και μηην σκεφτεσαι τα χρονια γιατι οπως απαντησαν και πολλοι πριν απο εμενα εν ετη 2018 χωριςς πτυχιο δεν ζεις.Εδω αλλοι με πολλες γλωσσες και μεταπτυχιακα δουλευουν σουβλατζιδικο αλ΄λα αυτο ειναι αλλη ιστορια,.... 3
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ωραία όλ' αυτά, έως συγκινητικά θα έλεγα, αλλά ο άνθρωπος λέει ότι δουλεύει. Εκτός κι αν η δουλειά που κάνει τώρα είναι εντελώς του ποδαριού και εφήμερη, αλλά μαθαίνει μια τέχνη που του αρέσει και μελλοντικά μπορεί να τον ικανοποιεί σε πολλαπλά επίπεδα, ίσως θα πρέπει να το σκεφτεί πριν τα βροντήξει για να πάρει ένα πτυχίο. Το πτυχίο δεν είναι πανάκεια. Σίγουρα είναι καλύτερα να το έχεις απ' το να μην το έχεις, αλλά παίζει ρόλο και τι ευκαιρίες έχεις αφήσει πίσω για να το πάρεις. 1
xgol Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Εκτος αν ειναι επιχειρηματιας, με σοβαρη επιχειρηση κτλ οποιαδηποτε δουλεια κανει σαν ανειδικευτος δεν τον εξασφαλιζει σε τιποτα. 1
civil_eng Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 στα φοιτητικα μου χρόνια έχω βοήθησει ΠΑΡΑ πολλους να πάρουν πτυχίο. θα σου πώ μόνο ότι όταν ημουν 1ο ετος συγκατοικισα με πολυ καλα παιδια, 4ο ετος, που λόγω συνθηκών είχαν ελαφρώς "καει" (sic) με ουσιες και οινοπνευματα χρωστωντας καμια 30μαθηματα εκαστος. παρεα λοιπόν, παρατησανε τις καταχρησεις, τους βοηθούσα στα μαθηματα μικρων ετών, (με τροφοδοτουσαν με τις απαραιτητες σημειωσεις - γνωσεις λόγω γνωστων), και τελειωσαν στα 6 χρονια. μετα, αφου μπηκαν σε ρυθμο σχολής, εκαναν και MASTER! με λίγα λόγια, βρισκονται πλέον σε εργασία στο αντικείμενο με γυναίκες παιδια κτλ κτλ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΧΙΣΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. 2
bilios40 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 ''Αν εχεις πτυχιο σημερα ...δεν δουλευεις εσυ δουλεουν οι αλλοι για σενα''.... αχχχαχαχαχαχαχαχαα
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Το θέμα είναι άμα σ αρέσουν τα επαγγέλματα που σ ανοίγει αυτό το πτυχιο. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε μάζεψε λεφτά μέχρι να αποφασίσεις τι κλάδο θες να ακολουθήσεις. Και γω του 91 είμαι και μόλις τελείωσα τη σχολή, τελειώνω τον Αύγουστο τη πρακτική και θα πάω στρατό ενώ παράλληλα διαβάζω για πιστοποίηση. Ήμουν/είμαι σ άλλη σχολή αλλά σταμάτησα να παρακολουθώ διότι κατάλαβα ότι δε θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά μ αυτό. θα μ άρεσε βεβαια να την ολοκληρώσω κάποια στιγμή για τις γνώσεις, είναι πραγματικά καλή σχολή και κρίμα που δε με γεμίζει επαγγελματικά, αλλά υπάρχει χρόνος για αυτό αργότερα Προσωπικά δεν το χω μετανιώσει. Οκ είναι λίγο ξενερα το συναίσθημα ότι οι άλλοι έχουν ξεμπερδευσει και συ ακόμα εκεί, αλλά στο κάτω κάτω μέχρι τα 100 θα δουλέυουμε όπως πάει το πραμα, χαλάλι μερικά χρόνια να βρούμε κάτι που πραγματικά μας αρέσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα