Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας εχω ενα λαπτοπ το οποιο το εχω κανει προσφατα φορματ και μερικες φορες επειτα απο καποια λεπτα χρησης (10-15) κλεινει αποτομα ξερει κανεις που οφειλετε αυτο?

Τροφοδοτικο εχει της μανας του και υψηλες θερμοκρασιες να πεις οτι σβηνει για αυτο το λογο το λαπτοπ δεν ανεβαζει.

Δημοσ.

Πιθανά, αν όλα δουλεύουν καλά το τροφοδοτικό να μην δινει πχ 90w αλλα να δινει 75w, στο περασμα του χρόνου, χάνουν απόδοση, και έτσι όταν ζορίζεται το laptop και τραβάει ρεύμα, να μην δίνει και να κλείνει.

Το παραπάνω σενάριο είναι το πιθανό αν όλα δουλεύουν ρολόι. Αλλά μπορεί να έχεις θέμα με θερμοκρασίες, να βραχυκυκλώνει κάτι και η λίστα συνεχίζει.

Δημοσ.

Οτάν λες σβήνει απότομα; Πετάει κάποια BSOD (Blue Screen Of Death) ή σβήνει κατευθείαν;
Θα πρότεινα το εξής υποθέτοντας ότι τρέχεις windows:

1. Ανοίγεις event viewer( Είναι προεγκατεστημένο στο PC με ένα search θα το βρείς ή μπορείς και απο control panel να ανοίξεις view event logs)

2. Επιλέγεις Windows logs -> System

3. Ψάχνεις το log για errors γύρω απο την ώρα που έσβησε το μηχάνημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rayven18 είπε

Καταρχάς δώσε μας λίγα παραπάνω στοιχεία για το μηχάνημα, μοντέλο μάρκα και τα σχετικά

Toshiba a300

31 λεπτά πριν, nkparadox είπε

Οτάν λες σβήνει απότομα; Πετάει κάποια BSOD (Blue Screen Of Death) ή σβήνει κατευθείαν;
Θα πρότεινα το εξής υποθέτοντας ότι τρέχεις windows:

1. Ανοίγεις event viewer( Είναι προεγκατεστημένο στο PC με ένα search θα το βρείς ή μπορείς και απο control panel να ανοίξεις view event logs)

2. Επιλέγεις Windows logs -> System

3. Ψάχνεις το log για errors γύρω απο την ώρα που έσβησε το μηχάνημα

σβήνει κατευθείαν φίλε μου θα κοιτάξω και αυτό που αναφέρεις να σαι καλά 

Επεξ/σία από Anestis2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μοντέλο είναι στην βάση του ( σε ένα Sticker ) έλενξε το Power Jack ( εκεί που μπαίνει η τροφοδοσία στο φορητό σου εννοώ ) αν κάνει καλή επαφή , ελπίζω να μην είναι το γνωστό πρόβλημα 

https://www.google.com/search?ei=JGtPW_qeF8j8sQHQxaXAAg&q=toshiba+a300+nec+tokin+insomnia+&oq=toshiba+a300+nec+tokin+insomnia+&gs_l=psy-ab.3...2040.5282.0.5628.10.8.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.psy-ab..10.0.0....0.ocZ81pXMKds

που έχει όλη αυτή η σειρά B)

laptop's model insom.jpg

Επεξ/σία από ss13
Δημοσ.

Φίλε μου θα σου πω μια εμπειρία που ειχα πολύ πρόσφατα σε ένα notebook το οποίο δουλεύει μια χαρά και κάποια στιγμή άλλες φορές σε δέκα η σε μισή ώρα χωρίς να συμβαίνει κάτι ύποπτο έσβηνε και άναβε ή άμεσος ή ίσως και μετά από μια δυο μέρες χωρισ Κάποιο μοτίβο...κουφά πράγματα ...... να πολυλογο θερμοκρασίες τροφοδοτικά κ.α. 

Αυτο τελικά που διόρθωσε την κατάσταση ήταν μια αναβάθμιση στο bios και όλα κύλησαν ωραιαωραία

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, ss13 είπε

Το μοντέλο είναι στην βάση του ( σε ένα Sticker ) έλενξε το Power Jack ( εκεί που μπαίνει η τροφοδοσία στο φορητό σου εννοώ ) αν κάνει καλή επαφή , ελπίζω να μην είναι το γνωστό πρόβλημα 

https://www.google.com/search?ei=JGtPW_qeF8j8sQHQxaXAAg&q=toshiba+a300+nec+tokin+insomnia+&oq=toshiba+a300+nec+tokin+insomnia+&gs_l=psy-ab.3...2040.5282.0.5628.10.8.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.psy-ab..10.0.0....0.ocZ81pXMKds

που έχει όλη αυτή η σειρά B)

laptop's model insom.jpg

Αν δεν κάνω λάθος, με το γνωστό πρόβλημα κάνουν συνεχείς επανεκκινήσεις τα λάπτοπ αυτής της σειράς, δεν σβήνουν εντελώς.

5 ώρες πριν, Anestis2 είπε

Καλησπερα σας εχω ενα λαπτοπ το οποιο το εχω κανει προσφατα φορματ και μερικες φορες επειτα απο καποια λεπτα χρησης (10-15) κλεινει αποτομα ξερει κανεις που οφειλετε αυτο?

Τροφοδοτικο εχει της μανας του και υψηλες θερμοκρασιες να πεις οτι σβηνει για αυτο το λογο το λαπτοπ δεν ανεβαζει.

Μήπως ανεβάζει θερμοκρασίες για άλλο λόγο; Είναι καθαρό εσωτερικά; Δεν είναι μόνο το τροφοδοτικό που επηρεάζει τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Αρχικά βεβαιώνεις οτι η ψύκτρα δεν έχει μοκέτα από τη σκόνη, ο ανεμιστήρας λειτουργεί, έχει γίνει αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας τον τελευταίο χρόνο  (δλδ κλείνει από θερμοκρασία) και το pin τροφοδοσίας του φορτιστή και της μπαταρίας (αναλογα τη μητρικη) ακουμπανε καλα στη μητρική.

Ύστερα, εφόσον η ψύκτρα είναι καθαρή (κτλ)  και απορρίψαμε την υψηλη θερμοκρασία, το βάζεις να τρέξει από την μπαταρία στο προφίλ "Μέγιστες επιδόσεις". 

Αν δεν κλείσει στο χρόνο που συνηθως σου κλείνει με τα πράγματα που κάνεις όταν είναι στο ρεύμα, θέλει επισκευη η μητρική κατα πάσα πιθανότητα στους πυκνωτές που βρίσκονται πίσω από τον επεξεργαστή.

Μετα την αλλαγή θα παίζει σαν καινούριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιθανότερο ειναι να έχει πρόβλημα το chip/capacitor nec tocin,το αναφέρει ο φιλος απο πάνω.

Επεξ/σία από coolerman
Δημοσ.
Στις 18/7/2018 στις 3:21 ΜΜ, Anestis2 είπε

Ασφάλεια θερμοκρασίας είναι. Πάρε μια βάση για λαπτοπ τώρα κάνει και ζέστη. Εάν δε φτιάξει βάλε πάστα. Αν δεν ξέρεις πήγαινε το για καθαρισμό και τοποθέτηση θερμοαγωγιμης.

Δημοσ.
Στις 18/7/2018 στις 3:21 ΜΜ, Anestis2 είπε

Βγάλε τη μπαταρία και δοκίμασε πάλι! Αν και το πιθανό είναι πως το σύστημα ψύξης χρειάζεται καθάρισμα...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kormos είπε

Βγάλε τη μπαταρία και δοκίμασε πάλι! Αν και το πιθανό είναι πως το σύστημα ψύξης χρειάζεται καθάρισμα...

Το χρησιμοποιω συνεχεια χωρις μπαταρια με απευθειας συνδεση στο ρευμα.

15 ώρες πριν, razorblade334 είπε

Ασφάλεια θερμοκρασίας είναι. Πάρε μια βάση για λαπτοπ τώρα κάνει και ζέστη. Εάν δε φτιάξει βάλε πάστα. Αν δεν ξέρεις πήγαινε το για καθαρισμό και τοποθέτηση θερμοαγωγιμης.

Και βαση για λαπτοπ που εβαλα δεν εκανε τιποτα. Παντως το λαπτοπ με βαση προγραματα τα οποια μετρανε θερμοκρασιες δεν φαινεται να ανεβαζει να πεις οφειλε στο οτι δεν ειναι καθαρισμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...