Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλησιάζει η στιγμή επιτέλους να δοκιμάσω τη τύχη μου στο να βάλω κάποια προγραμματάκια σε πλατφόρμα ηλεκτρονικής διανομής λογισμικού. Είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω τέτοια υπηρεσία, και είναι και η πρώτη φορά που έφτιαξα τραπεζικό λογαριασμό, ακριβώς για αυτό το σκοπό, οπότε ούτε με τράπεζες έχω εμπειρία.

Συγκεκριμένα το πρώτο μου πρόγραμμα θα το διαθέσω από την υπηρεσία Steam, της Valve Corp. Είχα φτιάξει κάτι προγράμματα για windows desktop τα οποία θα ήθελα να δοκιμάσω να δω αν μπορούν να μου αποφέρουν κάποια έσοδα. Ξέρω ότι τέτοιες υπηρεσίες διάθεσης / διανομής κρατάν ποσοστά, αλλά δε θέλω πέρα από το software που φτιάχνω να πρέπει να έχω στο νου μου και τη συντύρηση της σελίδας που το διαθέτει, να έχω ευθύνες για δεδομένα χρηστών, κτλπ. Και ναι, οι εφαρμογές που θα δώσω δε συλλέγουν κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν ανώνυμο, οπότε νομίζω είμαι εντάξει από GDPR. Μέχρι στιγμής τις είχα σε σχεδόν ολοκληρωμένο σημείο, αλλά δεν τις εκμεταλλευόμουν ακριβώς γιατί το Steam είναι η μόνη πλατφόρμα στα Windows που επιτρέπει κάτι τέτοιο,  και δεύτερον επειδή το Steam κυρίως πουλάει βιντεοπαιχνίδια. Αν και πουλάει και ορισμένα softwares που δεν είναι παιχνίδια, αλλά όσον αφορά τα είδη software που πουλάει και δεν είναι games δεν ήταν ξεκάθαρο στη σελίδα τους. Πήρα όμως το θάρρος και τη πρωτοβουλία να τους στείλω μήνυμα για το αν δέχονται τέτοια προγράμματα, και έλαβα θετική απάντηση! Ευκαιρία λοιπόν κάποια projects που έχω στο σκληρό δίσκο παρατημένα κάποιο καιρό να τα 'γυαλίσω', και να δοκιμάσω τη τύχη μου.

Θα ήθελα πληροφορίες για την όλη διαδικασία, τι να προσέξω κτλπ όσο αφορά το να χρησιμοποιείς μια ανάλογη υπηρεσία για τις εφαρμογές σου. Αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία από το ίδιο το Steam, ακόμα καλύτερα.

Λοιπόν, λέει στη σελίδα τους πως:

* Θα πρέπει να βγάλω ΑΦΜ στις ΗΠΑ Αλλοδαπού Πολίτη, και πως αυτό γίνεται με σύντομη συνέντευξη μέσω ίντερνετ. Το έχει κάνει κανείς ; Τι είδους ερωτήσεις να περιμένω ;

* Τα έσοδα τα οποία προκύπτουν από αγορές που έκαναν κάτοικοι Αμερικής, θα δηλώνονται από την ίδια εταιρία στο ΑΦΜ Αλλοδαπού Πολίτη. Τα υπόλοιπα όμως όχι. Αυτό τι σημαίνει, πως άμα το αγοράσουν από Χ διαφορετικές χώρες, θα πρέπει να βγάλω ΑΦΜ και στις Χ αυτές χώρες, και να κάνω φορολογικές δηλώσεις πχ και στα Κινέζικα ;  😐

* Τα έσοδα τα δηλώνω ως "Δικαιώματα", σωστά ;

* Ένας απλός λογαριασμός τραπέζης κάνει για αυτή τη δουλειά ε ; Εφόσων έχω ενεργοποιημένα τα εμβάσματα... ;

Απαντήστε please σε αυτές τις απορίες, και δώστε τυχόν κατευθυντήριες γραμμές, πληροφορίες εκ προσωπικής πείρας, συμβουλές κτλπ.

Δημοσ.

Μίλα με λογιστή που ασχολείται με τέτοια θέματα. Το πιο πιθανό είναι πως θα χρειαστεί να κάνεις έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας (Ελεύθερος Επαγγελματίας) πρώτα. Αν δεν έχεις κάτι που θα σου αποφέρει σίγουρα λεφτά, χαμένος θα βγεις στο τέλος (θενξ ελληνική φορολογία).

Αν τυχόν προχωρήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις και το Windows Store (μείωσαν πρόσφατα τις κρατήσεις που κάνουν).

Δημοσ.

Να σου δωσουμε συμβουλες για να εξαφανιστεις παλι οπως εκανες στο αλλο θεμα για την εργασια; Ρε σεις, δικαιωμα σας να μην απανταντε, αλλα σεβαστειτε και τον αλλο που αφιερωνει χρονο για να προσφερει στην συζητηση/ερωτηση.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, anon667 είπε

Αν τυχόν προχωρήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις και το Windows Store (μείωσαν πρόσφατα τις κρατήσεις που κάνουν).

Ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν (αργότερα το έτος). Δεν έχει γίνει ακόμη η μείωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, anon667 είπε

Μίλα με λογιστή που ασχολείται με τέτοια θέματα. Το πιο πιθανό είναι πως θα χρειαστεί να κάνεις έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας (Ελεύθερος Επαγγελματίας) πρώτα. Αν δεν έχεις κάτι που θα σου αποφέρει σίγουρα λεφτά, χαμένος θα βγεις στο τέλος (θενξ ελληνική φορολογία).

Θυμάμαι κάποτε αφού είχα κάνει τη δήλωσή μου και μου έδωσε το εκκαθαριστικό, είχα ρωτήσει έναν αλλά βιαζόταν φαίνεται για το επόμενο ραντεβού και μου απάντησε στα γρήγορα. Από ότι θυμάμαι είχε πει πως μέχρι ένα ποσό δε χρειάζεται να κάνω έναρξη, αλλά αν βγάλω περισσότερα θα χρειαστεί. Δε μου είπε όμως το ποσό. Μάλλον πρέπει να παω να κλείσω ραντεβού για να μιλήσουμε συγκεκριμένα για αυτό το θέμα με λεπτομέρειες έτσι ;

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου αποφέρει λεφτά και πόσα. Ειδικά εφόσων θα είναι η πρώτη μου απόπειρα να δώσω κάτι που θα πωληθεί με αμοιβή, και μάλιστα με τη μεσολάβηση τρίτου, συμβόλαιο με ποσοστά πληρωμών δικαιωμάτων, έσοδα που παράγονται σε διαφορετικά κράτη, κτλπ. Το ίδιο το πρόγραμμα που έχω στο νου μου να δημοσιεύσω πρώτο απευθύνεται σε ένα περιορισμένο niche κοινό maximum περίπου 10.000 ανθρώπων. Δεν θα έλεγα ότι ανήκει σε επιχειρηματικές εφαρμογές, αλλά σε εκπαιδευτικές / χόμπι μάλλον. Είχα ξεκινήσει να το φτιάχνω επειδή δεν είχα δει καμία αντίστοιχη εφαρμογή από ανταγωνιστή, και είχα σκεφτεί ότι έστω για αυτό το περιορισμένο κοινό, θα είχα ένα προσωρινό μονοπώλειο. Βέβαια από τότε, έχουν ξεπεταχτεί 1-2 προτάσεις φτιαγμένες από άλλους που προσεγγίζουν αυτό που είχα φτιάξει, και... είναι web apps ενσωματωμένα σε σελίδες που μπορεί να τις δει ο καθένας. Φροντίζω όμως να εμπλουτίσω την εφαρμογή μου με επιπλέον λειτουργικά χαρακτηριστικά, και να φτιάξω πιο όμορφο gui με animations αλληλεπιδραστικά, για να έχω την ελπίδα ότι θα ξεχωρίσει από τα αντίστοιχα free. Παραμένει όμως η αρχική μου ασάφεια. Δε ξέρω αν θα το πάρουν πχ 10 άτομα και ίσα που θα βγάλει την εισφορά που πρέπει να δώσω στο app store για να διαθέσει την εφαρμογή, αν θα γίνει μεγάλη επιτυχία σε αυτό το περιορισμένο αριθμό ατόμων και θα μου βγάλει μερικά χιλιάρικα, ή κάτι κάπου ανάμεσα. Είμαι τελείως άπειρος σε αυτό το θέμα και δε μπορώ να κάνω πρόβλεψη.

12 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Να σου δωσουμε συμβουλες για να εξαφανιστεις παλι οπως εκανες στο αλλο θεμα για την εργασια; Ρε σεις, δικαιωμα σας να μην απανταντε, αλλα σεβαστειτε και τον αλλο που αφιερωνει χρονο για να προσφερει στην συζητηση/ερωτηση.

Τα διάβασα όλα τα μηνύματα στο άλλο θέμα. Αλλά δε κατέληξα σε μια απόφαση, και για αυτό δεν έγραψα κάτι. Τι να γράψω, ότι θα κάνω το Χ που μου είπε ο Ψ, ενώ δε θα το κάνω ; 

Εξ άλλου, εκτός από αυτόν που ρωτά, τα μηνύματα θα τα δουν και άλλοι χρήστες του φόρουμ αυτού, αλλά και άνθρωποι που μπορεί να έχουν παρόμοιες απορίες και θα ψάξουν στο google. Οι απαντήσεις δεν παν χαμένες.

Επεξ/σία από Alithinos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alithinos είπε

Δε ξέρω αν θα το πάρουν πχ 10 άτομα και ίσα που θα βγάλει την εισφορά που πρέπει να δώσω στο app store για να διαθέσει την εφαρμογή, αν θα γίνει μεγάλη επιτυχία σε αυτό το περιορισμένο αριθμό ατόμων και θα μου βγάλει μερικά χιλιάρικα, ή κάτι κάπου ανάμεσα. Είμαι τελείως άπειρος σε αυτό το θέμα και δε μπορώ να κάνω πρόβλεψη. 

Δεν ξέρω για το Steam store...

Στο windows store… Δε σε απασχολεί αν θα την αγοράσουν 10 άτομα ή 100.000

Η παρακράτηση από το store γίνεται αυτόματα. Είναι 30%. Αργότερα θα πέσει στο 15% (έως 5% σε κάποιες περιπτώσεις). Εσένα δε σε ενδιαφέρει γιατί η μείωση θα αφορά εφαρμογές και όχι παιχνίδια.

Από τα κέρδη που μένουν, παρακρατείται αυτόματα ο φπα και αποδίδεται στα κράτη από τη MS.

Εσύ δεν ασχολείσαι με φπα, store fee κ.τ.λ. Είσαι υπεύθυνος μόνο για τη δήλωση των καθαρών κερδών (αυτά δηλαδή που μπαίνουν στο λογαριασμό σου που θα έχεις δηλώσει) στη φορολογική δήλωση για όλο το έτος. Με κάποιες χώρες (είναι λίγες), υπάρχει συμφωνία με τη MS έτσι ώστε να αποδίδεται και ο φόρος αυτόματα. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό για την Ελλάδα.

Για τη φορολογία υπάρχει συμφωνία με την Αμερική και τρίτες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας να φορολογείται ο dev στη χώρα καταγωγής του και όχι δύο φορές. Η διαδικασία για να λάβεις αριθμό φορ. μητρώου στην Αμερική δεν είναι τίποτα το δύσκολο ή χρονοβόρο. Αν θυμάμαι καλά συμπληρώνεις ένα δύο έντυπα. Το προφίλ χρειάζεται ανανέωση κάθε 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. 

Το καλύτερο πάντως είναι να ρωτήσεις λογιστή.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, marios28 είπε

Δεν ξέρω για το Steam store...

Στο windows store… Δε σε απασχολεί αν θα την αγοράσουν 10 άτομα ή 100.000

Η παρακράτηση από το store γίνεται αυτόματα. Είναι 30%. Αργότερα θα πέσει στο 15% (έως 5% σε κάποιες περιπτώσεις). Εσένα δε σε ενδιαφέρει γιατί η μείωση θα αφορά εφαρμογές και όχι παιχνίδια.

Από τα κέρδη που μένουν, παρακρατείται αυτόματα ο φπα και αποδίδεται στα κράτη από τη MS.

Εσύ δεν ασχολείσαι με φπα, store fee κ.τ.λ. Είσαι υπεύθυνος μόνο για τη δήλωση των καθαρών κερδών (αυτά δηλαδή που μπαίνουν στο λογαριασμό σου που θα έχεις δηλώσει) στη φορολογική δήλωση για όλο το έτος. Με κάποιες χώρες (είναι λίγες), υπάρχει συμφωνία με τη MS έτσι ώστε να αποδίδεται και ο φόρος αυτόματα. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό για την Ελλάδα.

Για τη φορολογία υπάρχει συμφωνία με την Αμερική και τρίτες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας να φορολογείται ο dev στη χώρα καταγωγής του και όχι δύο φορές. Η διαδικασία για να λάβεις αριθμό φορ. μητρώου στην Αμερική δεν είναι τίποτα το δύσκολο ή χρονοβόρο. Αν θυμάμαι καλά συμπληρώνεις ένα δύο έντυπα. Το προφίλ χρειάζεται ανανέωση κάθε 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. 

Το καλύτερο πάντως είναι να ρωτήσεις λογιστή.

Και στο Steam παρακρατούν ένα ποσοστό από τα κέρδη, αφού αφαιρεθούν τυχόν φόροι, επιστροφές κτλπ, αλλά πέρα απ' αυτό για κάθε app σου ζητά 1 time fee, 100 δολλάρια. Γιατί γινόταν spam με fake apps, και προσπάθησαν να το περιορίσουν. Νομίζω αυτό για το ΦΠΑ το κάνει και η Valve, αλλά αυτό που κάνει η MS με τον αυτόματο φόρο εσόδων μάλλον όχι.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δηλώσω τα έσοδα μου σε λογιστή. Αλλά αν το ότι θα ανεβάσω 1 εφαρμογή την οποία την έφτιαξα χωρίς να είναι παραγγελία, χωρίς να τη πουλάω ο ίδιος, να αναλαμβάνω τη διάθεση και διανομή της, ή να προσφέρω εξυπηρέτηση πελατών και επιστροφές ή άλλες παρόμοιες υπηρεσίες ο ίδιος, πρέπει να κάνω έναρξη επιχείρισης, είναι παράλογο. Γιατί δε θα κόβω αποδείξεις ούτε λιανικής μα ούτε και χονδρικής αλλά θα πληρώνομαι με παραστατικά, και δεν χρειάζεται καν φυσική έδρα για κάτι τέτοιο.

Να πω την αλήθεια δεν έχω σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο για κυκλοφορία στο Windows Store. Είχα ρίξει μια ματιά στα γρήγορα και απ' ότι κατάλαβα (μπορεί και να κάνω λάθος) χρειάζεται η εφαρμογή να είναι οπωσδήποτε uwp, και να τρέχει καλά σε μια πληθώρα συσκευών ? (κινητά, tablets, pcs). Το καλό στο Steam είναι ότι δεν έχει καθόλου απαιτήσεις από την εφαρμογή πέρα από τις απολύτως βασικές:

1. Να φορτώνει.
  2.  Να έχει όσα features αναφέρονται στο app page.
  3. Να μην είναι ιός
  4.  Τις κλασσικές απαγορεύσεις στο είδος περιεχομένου (όχι πορνογραφία, όχι ρατσισμός, κτλπ)

Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Να φτιάξεις την εφαρμογή ως uwp, windows forms, c++, java, κτλπ, χωρίς κανόνες για το UI, κοκ.

Όσον αφορά το λογιστή, ρώτησα ένα φίλο μου που είχε δουλέψει σε γραφείο, και τον είχαν πάρει και για εσωτερικό σε μια επιχείριση. Αυτό που μου είπε ήταν να κάνω εγώ τη κίνηση να βάλω το πρόγραμμα στο store, και από κει και πέρα να πράξω ανάλογα το ποσό. Αν είναι μικροποσά δε χρειάζεται να κάνω κάτι, πέρα της δήλωσης, αλλά αν δω ότι μαζεύτηκε μεγάλο ποσό, μου είπε να πω στο store να μη με πληρώσει αμέσως και να κάνω τότε τις απαραίτητες ενέργειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alithinos είπε

Το καλό στο Steam είναι ότι δεν έχει καθόλου απαιτήσεις από την εφαρμογή πέρα από τις απολύτως βασικές:

Προχώρα με τη Steam.  Όπως σου είπε,  για αρχή μην κάνεις τίποτα. Δες πώς θα πάει και βλέπεις.

Σου εύχομαι καλή τύχη.

Επεξ/σία από marios28
  • Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δηλώσω τα έσοδα μου σε λογιστή. Αλλά αν το ότι θα ανεβάσω 1 εφαρμογή την οποία την έφτιαξα χωρίς να είναι παραγγελία, χωρίς να τη πουλάω ο ίδιος, να αναλαμβάνω τη διάθεση και διανομή της, ή να προσφέρω εξυπηρέτηση πελατών και επιστροφές ή άλλες παρόμοιες υπηρεσίες ο ίδιος, πρέπει να κάνω έναρξη επιχείρισης, είναι παράλογο.

according to whom?

Αναφορά σε κείμενο

Γιατί δε θα κόβω αποδείξεις ούτε λιανικής μα ούτε και χονδρικής αλλά θα πληρώνομαι με παραστατικά, και δεν χρειάζεται καν φυσική έδρα για κάτι τέτοιο.

Link?

ΥΓ. Στα φορολογικά μην εμπιστεύεσαι αγνώστους από το ίντερνετ.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pmav99 είπε

according to whom?

Τη κοινή λογική...

Γιατί επιχειρηματική δραστηριότητα ορίζεται το ανταλλάσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία προς χρηματική αμοιβή, σε σταθερή, συνεχόμενη, μεθοδική βάση.

Το να μη πουλάς (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διάθεση, διανομή, χρηματικές συναλλαγές με πελάτες, τα αναλαμβάνει η εκδότρια εταιρία / store) κάτι, και να μη προσφέρεις κάποια υπηρεσία, με βάση τον ορισμό δεν είναι επιχειρηματική δραστηριότητα, και έτσι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Δε λέμε για τη περίπτωση να φτιάξω δική μου ιστοσελίδα και να πουλάω εγώ, αλλά το να αδειοδοτήσω μια 3η επιχείριση να εκμεταλλευτεί τη πνευματική μου δημιουργία.

Όπως ένα παιδί ποθ βαρέθηκε να παίζει κάποιο παιχνίδι του στο playstation, το βάζει σε αγγελία να το πουλήσει, χωρίς να πρέπει να δηλωθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, έτσι και κάποιος που έχει ένα πρόγραμμα στο σκληρό του δίσκο να κάθεται 1.5 χρόνο, και θέλει να το βάλει κάπου, δεν θα έπρεπε να δηλωθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Αναφορά σε κείμενο

Link?

Για ποιο ;

Για το ότι δεν θα χρειάζεται να κόβω αποδείξεις αλλά θα πληρωθώ με παραστατικά ; Η ιστοσελίδα του Steam.

Για το ότι δε χρειάζομαι φυσική έδρα για να αναλάβει κάποιος 3ος να εκμεταλλευτεί τη πνευματική μου περιουσία, το θεωρώ αυτονόητο. Δηλαδή ο κάθε ένας που έχει γράψει ένα βιβλίο και έχει εκδοθεί, ή ο κάθε ένας που έχει βγάλει ένα άλμπουμ με τραγούδια, έχει φυσικό κατάστημα ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alithinos είπε

Τη κοινή λογική... 

Δε νομίζω να είναι και τόσο κοινή η λογική που χρησιμοποιείς... 😛

Η δική μου λογική πχ λέει ότι, από τη στιγμή που πουλάς ένα προϊόν και αυτό σου αποφέρει έσοδα, εκτελείς επιχειρηματική δραστηριότητα.
Δεν έχει σημασία αν θα έχεις κέρδος, δεν έχει σημασία αν τα έσοδά σου είναι 1€ ή 1000€, δεν έχει σημασία αν την προώθηση και πώληση του
προϊόντος σου τα έχεις αναλάβει εσύ ή αν χρησιμοποιείς κάποια κανάλια διάθεσης όπως το Steam στην προκειμένη περίπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@alithinos

Δεν έχω διάθεση να μπω σε αντιπαράθεση, αλλά IMHO αυτά που γράφεις είναι κατά 99.9% παράνομα και μπορεί να πάρεις και κανέναν άλλο στον λαιμό σου.

Προσωπικά σου συνιστώ να μιλήσεις άμεσα με λογιστή (ακόμα καλύτερα με εφοριακό!) και να ξεκινήσεις διάβασμα. Από την άλλη βέβαια, περί ορέξεως.

ΥΓ. Από καθαρά οικονομικής πλευράς, το να είσαι παράνομος δεν είναι καθόλου κακό, αρκεί να είσαι σε θέση να κάνεις σωστή εκτίμηση του ρίσκου (πχ το κέρδος είναι Χ, το πρόστιμο είναι Υ με Ζ% πιθανότητα κτλ).

Επεξ/σία από pmav99
  • Confused 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, vadou είπε

Δε νομίζω να είναι και τόσο κοινή η λογική που χρησιμοποιείς... 😛

Η δική μου λογική πχ λέει ότι, από τη στιγμή που πουλάς ένα προϊόν και αυτό σου αποφέρει έσοδα, εκτελείς επιχειρηματική δραστηριότητα.
Δεν έχει σημασία αν θα έχεις κέρδος, δεν έχει σημασία αν τα έσοδά σου είναι 1€ ή 1000€, δεν έχει σημασία αν την προώθηση και πώληση του
προϊόντος σου τα έχεις αναλάβει εσύ ή αν χρησιμοποιείς κάποια κανάλια διάθεσης όπως το Steam στην προκειμένη περίπτωση.

Μα δεν έχω σκοπό να πουλήσω τίποτα. Αλλά να αδειοδοτήσω άλλους να το πουλήσουν.

υ.γ. Με αυτή τη λογική αν ένα παιδάκι δώσει ένα απ' τα παιχνίδια του σε άλλο παιδάκι και του ζητήσει 5 ευρώ, τότε το παιδάκι είναι παράνομος επιχειρηματίας και πρέπει να πληρώσει πρόστιμο;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Στο πρώτο post μιλάς ξεκάθαρα για έσοδα. Στη συνέχεια τα γυρίζεις και λες ότι δεν θα έχει όφελος. Αποφάσισε τελικά τι ισχύει μπας και συνεννοηθούμε καμιά φορά. Το ότι ψάχνεις συμβουλές για φορολογικά θέματα σε ένα forum τεχνολογίας είναι ο ορισμός της βλακείας. Πήγαινε άνθρωπε μου σε έναν λογιστή, όλοι σου το λένε.

Δημοσ.

Alithinos, πρέπει να καταλάβεις ότι το τι θεωρείς εσύ λογικό και το τι θεωρεί η εφορία λογικό είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Μίλα με επαγγελματία για αυτό το θέμα αλλιώς θα φας γερές σφαλιάρες (οικονομικές) μελλοντικά.

Ειδικά με αυτό: " Μα δεν έχω σκοπό να πουλήσω τίποτα. Αλλά να αδειοδοτήσω άλλους να το πουλήσουν. " γελάνε μέχρι και οι πέτρες (με το συμπάθειο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...