Προς το περιεχόμενο

Λανθασμενη θερμοκρασια σε adata ssd;;;;

papafigos84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχθες παρελαβα εναν ssd adata su650 120gb.

Απο ταχυτητες και αποδοση φαινεται καλος.

Το θεμα ειναι οτι παρατηρησα θερμοκρασιες μεχρι 60 βαθμους και μεσο ορο καπου στους 56.

Φυσικα τον παρακολουθω ασταματητα απο τοτε που το παρατηρησα.

Το πρωι που ανοιξα το λαπτοπ, στο πρωτο boot εδειξε αμεσως 45 βαθμους. Γεγονος που το θεωρω αδυνατο, σε 10 δευτερολεπτα να εφτασε στους 45.

Οποτε με κανει να πιστευω οτι εχει θεμα στη μετρηση θερμοκρασιας. 

Ειναι πιθανο αυτο;

Να τον παω για αντικατασταση τωρα ή να τον κρατησω και να εχω εναν καλο λογο να μου τον αλλαξουν σε 1-2 χρονια με καινουργιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι αδύνατον να πάει μέσα σε 10 δεύτερα 45, ειδικά τώρα με τους 35 βαθμούς έξω αλλα και χειμώνας να είναι.... Δεν είναι γραμμική η αύξηση της θερμοκρασίας σε σχέση με τον χρόνο, είναι ανάλογα το φορτίο και την ψύξη.

Αν τρέξεις κανένα bench στον δίσκο ή γενικά αν τρέχεις κάτι που χρησιμοποιεί δίσκο σε μεγάλο βαθμό λογικό είναι να ανεβάσει θερμοκρασίες. Τώρα το πότε είδες εσύ τα 60 δεν το ξέρω, πάντως χαλασμένο αισθητήρα δεν τον έλεγα.

13 λεπτά πριν, nikos903 είπε

Δεν είναι αδύνατον να πάει μέσα σε 10 δεύτερα 45, ειδικά τώρα με τους 35 βαθμούς έξω αλλα και χειμώνας να είναι.... Δεν είναι γραμμική η αύξηση της θερμοκρασίας σε σχέση με τον χρόνο, είναι ανάλογα το φορτίο και την ψύξη.

Αν τρέξεις κανένα bench στον δίσκο ή γενικά αν τρέχεις κάτι που χρησιμοποιεί δίσκο σε μεγάλο βαθμό λογικό είναι να ανεβάσει θερμοκρασίες. Τώρα το πότε είδες εσύ τα 60 δεν το ξέρω, πάντως χαλασμένο αισθητήρα δεν τον έλεγα.

ο υπολογιστης ηταν κλειστος για πολλες ωρες, Ανοιγω να μπουταρει. Το πολυ σε  10 δευτερα ημουν μεσα με ανοιχτο sentinel. Δε νομιζω οτι προλαβαινει να φτασει τους 45 μ αυτο τον τροπο.

Επισης ειχε δροσια. Ο hdd εκεινη τη στιγμη εδειχνε 28.  Τονιζω ηταν χωρις χρηση εκεινη τη στιγμη. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μόλις έβαλα και εγώ τον συγκεκριμένο δίσκο τον είχα αγοράσει στη προσφορά του eshop και βλέπω στο hard disk sentinel 51 βαθμούς , είναι άδειος τελείως , οι υπόλοιποι δίσκοι είναι όλοι κάτω από 40 βαθμούς .

Αρα γι αυτο ηταν προσφορα! Να ρωτησω!  Ηταν στο "Υπολογιστες" - "Εσωτερικοι δισκοι" η΄ στο Μικροσυσκευες - Θερμαστρες"?😂

(Μην πεις στο Crazy Sundays)  Δεν πιανεται!😂

Ειναι πολυ παντως περα απο την πλακα τοση θερμοκρασια. Ο kingston που εχω κανα 4ρι χρονια τωρα, τον χειμωνα ειναι 30 και κατι και τωρα 40-42

• Like 1

11 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Αρα γι αυτο ηταν προσφορα! Να ρωτησω!  Ηταν στο "Υπολογιστες" - "Εσωτερικοι δισκοι" η΄ στο Μικροσυσκευες - Θερμαστρες"?😂

(Μην πεις στο Crazy Sundays)  Δεν πιανεται!😂

Ειναι πολυ παντως περα απο την πλακα τοση θερμοκρασια. Ο kingston που εχω κανα 4ρι χρονια τωρα, τον χειμωνα ειναι 30 και κατι και τωρα 40-42

" Προσφορά " ...

48 με 51 παίζει ο Adata

33 με 36 ο βασικός ssd samsung 830 60 giga και 34 με 38 δυο hdd 2,5 άριδες hgst 500 giga και 1 tera .

Θα δείξει το μέλλον ... Πάντως δεν το χα ψάξει κ πολύ ήταν ο φτηνότερος χωρίς μεταφορικά και έγραφε και 3D NAND Flash !!! 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/7/2018 στις 9:45 ΠΜ, V-a-c είπε

" Προσφορά " ...

48 με 51 παίζει ο Adata

33 με 36 ο βασικός ssd samsung 830 60 giga και 34 με 38 δυο hdd 2,5 άριδες hgst 500 giga και 1 tera .

Θα δείξει το μέλλον ... Πάντως δεν το χα ψάξει κ πολύ ήταν ο φτηνότερος χωρίς μεταφορικά και έγραφε και 3D NAND Flash !!! 😉

Eτσι ειναι.  Λειτουργει πολυ πανω απο καθε δισκο που εχω και ειχα. Προσωπικα δεν το θεωρω αποδεκτο.

Τον εστειλα για αντικατασταση, ηρθε νεος με ιδια συμπεριφορα και τωρα ζητησα να παρω αλλο μοντελο.  

Στις 20/7/2018 στις 9:37 ΜΜ, BlueBlood7 είπε

Επεξεργαστής και gpu τι θερμοκρασίες έχουν?

Τον hdd τον έχεις στη θέση του DVD?

Δυστυχως, δεν ηρθε ειδοποιηση για το σχολιο σου και το ειδα τωρα μετα απο 15 μερες.

Ο επεξεργαστης λειτουργουσε σε χαμηλες θερμοκρασιες. Ειναι basic μηχανημα για χρηση multimedia κυριως.

Τον hdd οπως και τον ssd, τους δοκιμασα με ολους τους τροπους. Δηλαδη και στη θεση του dvd, και στην κυρια θεση αλλα και σαν εξωτερικους. Η διαφορα ειναι περιπου 15 βαθμοι. Αν πιεστουν μπορει να φτασει και στους 20.

Επεξ/σία από papafigos84

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

papafigos84

Και πρίν ανοίξεις τον υπολογιστή σου ο ssd είχε ήδη κάποια θερμοκρασία κοντά στην θερμοκρασία ή την ίδια με την θερμοκρασία του δωματίου π.χ. 25 θαθμοί, μόλις  άναψες  λοιπόν τον υπολογιστή σου και ηλεκτρόνια άρχισαν να ρέουν μέσα στα τσιπάκια μνήμης του ssd λόγικό να ανέβηκε η θερμοκρασία εκεί που "σου φάνηκε" πολύ και δεν το θεωρείς "αποδεκτό"....

Δεν ανέβηκε η θερμοκρασία από 0 βαθμούς στους 45, αλλά από 25.....οπότε πρόβλημα δεν υπήρχε κανένα

Επεξ/σία από Qless

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Qless είπε

papafigos84

Και πρίν ανοίξεις τον υπολογιστή σου ο ssd είχε ήδη κάποια θερμοκρασία κοντά στην θερμοκρασία ή την ίδια με την θερμοκρασία του δωματίου π.χ. 25 θαθμοί, μόλις  άναψες  λοιπόν τον υπολογιστή σου και ηλεκτρόνια άρχισαν να ρέουν μέσα στα τσιπάκια μνήμης του ssd λόγικό να ανέβηκε η θερμοκρασία εκεί που "σου φάνηκε" πολύ και δεν το θεωρείς "αποδεκτό"....

Δεν ανέβηκε η θερμοκρασία από 0 βαθμούς στους 45, αλλά από 25.....οπότε πρόβλημα δεν υπήρχε κανένα

Αρχικα, να σε ευχαριστησω για το υφος της απαντησης.  

Να σου πω, αν ηταν "λογικο" να ανεβει εκει η θερμοκρασια, δε θα τον αντικαταστουσαν χωρις καμια αντιρρηση.  

Στους αλλους ssd δε ρεουν ηλεκτρονια μεσα;  Ρεει αερακι;  Το λεω γιατι σε αλλους δισκους η θερμοκρασια με ιδια χρηση ειναι 15 βαθμους κατω ,με τις ιδιες συνθηκες παντα. 

Ο σκληρος δε μενει στους 45, που θα ηταν μια χαρα. Ανεβαινει πολυ παραπανω. Πχ μπορει να βλεπεις καμια σειρα στο νετλφιξ(χωρις κατι αλλο ανοικτο) και αυτος να εχει 57 βαθμους θερμοκρασια και να ειναι μακραν το πιο θερμο υποσυστημα του υπολογιστη.  Οπως ξερεις, αν σε μια εργασια που δεν εχει απαιτησεις παει στο 55+,  οταν πραγματι δουλεψει, θα παει πολυ παραπανω. Και το οριο του ειναι 70 βαθμοι. 

Επεξ/σία από papafigos84

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται ψηλή θερμοκρασία σε σχέση με αυτό που έχω δει από άλλους ssd (σε desktop αλλά στην πίσω μεριά, χωρίς airflow δηλαδή). Από την άλλη λένε ότι οι ssd είναι καλύτερα να δουλεύουν γύρω στους 50 βαθμούς (δε θυμάμαι αν ισχύει μόνο για την nand ή τον controller) παρά στους 20. Αν ήταν πλήρως λειτουργικός και εντός spec δεν θα τον έστελνα πίσω, προσωπικά. 

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Μου φαίνεται ψηλή θερμοκρασία ε σχέση με αυτό που έχω δει από άλλους ssd (σε desktop αλλά στην πίσω μεριά, χωρίς airflow δηλαδή). Από την άλλη λένε ότι οι ssd είναι καλύτερα να δουλεύουν γύρω στους 50 βαθμούς (δε θυμάμαι αν ισχύει μόνο για την nand ή τον controller) πάρα στους 20. Αν ήταν πλήρως λειτουργικός και εντός spec δεν θα τον έστελνα πίσω, προσωπικά. 

Ηταν πληρως λειτουργικος και με καλες επιδοσεις για την χαμηλη τιμη του.  Κι εγω σκεφτηκα να τον κρατησω αλλα επειδη δεν παριστανω τον ειδικο(δεν ειμαι κιολας),  αποφασισα να τον επιστρεψω για να μην εχω ερωτηματικα . Παντως το σερβις τον αντικατεστησε και  φανηκαν και σε αυτους υψηλες οι θερμοκρασιες. 

Επεξ/σία από papafigos84

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επαναφέρω και εγώ το thread γιατί σε καινούριο laptop HP Elitebook 745 G4 μέσος όρος θερομοκρασιών είναι πάνω από 50 για τον SSD.η χρήση είναι δουλειά γραφείου 

Βάζω screenshot from HDD Sentinel

Είναι φυσιολογικό ή θα με αφήσει σύντομα ?

Υπάρχει τρόπος να τον κουλάρω ?

2.jpg

Επεξ/σία από Tsino

Σε λάπτοπ τέτοιες θερμοκρασίες είναι λογικές. Τέτοια εποχή βέβαια θα έπρεπε να είναι χαμηλότερα. Υποθέτω ότι το λάπτοπ έχει γενικά θέμα με τις θερμοκρασίες και επομένως θέλει καθάρισμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...