Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Λοιπόν υπάρχουν κάτι αρχεία μεγάλου όγκου στον σερβερ 50-60gb. windows 2003 server. και θέλω να τα αντιγράφω σε υπολογιστή του δικτύου μια στο τόσο. μια φορά τον μήνα - δίμηνο πχ.
Το θέμα είναι ότι με κλασσική αντιγραφή χτυπάει σε κάποια αρχεία τα οποία χρησιμοποιούνται και τερματίζεται η αντιγραφή. με την xcopy είδα ότι αυτό το θέμα ξεπερνιέται. και ότι παίρνει και τα κρυφά και δομή φακέλων και όλα. 
προς το παρόν κάτι κάνω λάθος. 
έχει κανένας έτοιμη την εντολή με τις σωστή σύνταξη? ευχαριστώ

Δημοσ.

Λογικά θα είναι με τους διακόπτες /E /C /Q /H μετά από τα source και destination
Με αυτές τι παραμέτρους θα αντιγράφει άδειους φακέλους, θα συνεχίζει αν εμφανιστεί σφάλμα, δε θα δείχνει τι αντιγράφει, και θα περνάει και τα κρυφά αρχεία (με τη σειρά που τα γράφω).
Αν θέλεις να κάνει overwite τα υπάρχοντα χωρίς να ρωτήσει βάζεις /Y
Αν θέλεις να αντιγράψεις τεράστια αρχεία βάζεις /J οπότε θα κάνει unbuffered copy το οποίο προτείνεται για μεγάλου μεγέθους αρχεία. Αν είναι μικρά τα αρχεία δεν το βάζεις.

Για να δεις τι κάνει η κάθε παράμετρος τρέξε xcopy /?

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα.

Τι διαφορά έχει το robocopy με το xcopy? Και πιο είναι καλύτερο?

Θέλω να κάνω backup φώτο βίντεο και διάφορα αρχεία που έχω στο pc.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, micos000 είπε

Λογικά θα είναι με τους διακόπτες /E /C /Q /H μετά από τα source και destination
Με αυτές τι παραμέτρους θα αντιγράφει άδειους φακέλους, θα συνεχίζει αν εμφανιστεί σφάλμα, δε θα δείχνει τι αντιγράφει, και θα περνάει και τα κρυφά αρχεία (με τη σειρά που τα γράφω).
Αν θέλεις να κάνει overwite τα υπάρχοντα χωρίς να ρωτήσει βάζεις /Y
Αν θέλεις να αντιγράψεις τεράστια αρχεία βάζεις /J οπότε θα κάνει unbuffered copy το οποίο προτείνεται για μεγάλου μεγέθους αρχεία. Αν είναι μικρά τα αρχεία δεν το βάζεις.

Για να δεις τι κάνει η κάθε παράμετρος τρέξε xcopy /?

Ευχαριστώ. Να σε ρωτήσω, αν κάτι δεν αντιγραφεί πως θα το ξέρω? πως θα ξέρω κοινός ότι το back up ήταν σωστό? Θα το βάλω να τρέχει τώρα. σε κανά 2ωρο θα έχει τελειώσει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εντολές αυτές (copy, xcopy, robocopy) δεν είναι σύστημα για backup αλλά για περισσότερο έλεγχο στην αντιγραφή αρχείων. Αν θέλεις να ελέγχεις τι γράφτηκε και τι όχι θα πρέπει να πας σε batch file όπου με κάποιον τρόπο θα κρατάει αναφορά τι αντιγράφετε και τι όχι. Αλλιώς πας σε κανονικό πρόγραμμα backup όπως easeus todo, macrium reflect, paragon backup κτλ

https://www.pcworld.com/article/3235812/software/the-best-free-backup-software-and-services.html

https://www.lifewire.com/free-backup-software-tools-2617964

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά βρήκα και το έκανα το patch file και κάνει backup φωτο βιντεο και διάφορα αρχεία. Έβαλα μια εντολή και στο τέλος του bakcup μου εμφανίζει ένα doc αρχείο με ότι έκανε backup.

Δεν ήθελα να βάλω κάποιο πρόγραμμα για να μην επιβαρύνω το pc.

3 ώρες πριν, micos000 είπε

Η εντολές αυτές (copy, xcopy, robocopy) δεν είναι σύστημα για backup αλλά για περισσότερο έλεγχο στην αντιγραφή αρχείων. Αν θέλεις να ελέγχεις τι γράφτηκε και τι όχι θα πρέπει να πας σε batch file όπου με κάποιον τρόπο θα κρατάει αναφορά τι αντιγράφετε και τι όχι. Αλλιώς πας σε κανονικό πρόγραμμα backup όπως easeus todo, macrium reflect, paragon backup κτλ

https://www.pcworld.com/article/3235812/software/the-best-free-backup-software-and-services.html

https://www.lifewire.com/free-backup-software-tools-2617964

Δηλαδή για backup δεν είναι καλό το xcopy ή το robocopy?

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η έννοια backup είναι πολύ ευρύς. Γενικά backup είναι όταν παίρνεις αντίγραφο ασφαλείας από ένα αρχείο. Οι εντολές αυτές κάνουν αυτό ακριβώς, δηλαδή αντιγράφουν τα αρχεία σου κάπου αλλού, αλλά δεν έχουν τις δυνατότητες που σου δίνουν τα προγράμματα όπως incremental backup,  crc check, multiple scheduled automated backup κτλ ή μάλλον μπορείς να τα κάνεις με επιπλέον προγραμματισμό, πράγμα που δεν είναι για τον καθένα. Ένα πολύ απλό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ στη δουλειά και που δουλεύει portable είναι το syncexp. Εσύ, για τη δουλειά που το θέλεις, χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα sync για φάκελους και αρχεία και όχι πλήρες backup και υπάρχουν αρκετά δωρεάν αν το ψάξεις (π.χ. για sync files and folders). Αυτά τα προγράμματα συγχρονίζουν δύο φακέλους ώστε να ανταποκρίνεται ο ένας στον άλλον ή σου επιτρέπουν να αντιγράφεις μόνο τα αρχεία που δεν υπάρχουν στον mirror folder.
Δες μερικά τέτοια προγράμματα στο λινκ -> https://www.ghacks.net/2015/03/17/whats-the-best-free-file-synchronization-software-for-windows/

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
Στις 19/7/2018 στις 3:19 ΜΜ, micos000 είπε

Η έννοια backup είναι πολύ ευρύς. Γενικά backup είναι όταν παίρνεις αντίγραφο ασφαλείας από ένα αρχείο. Οι εντολές αυτές κάνουν αυτό ακριβώς, δηλαδή αντιγράφουν τα αρχεία σου κάπου αλλού, αλλά δεν έχουν τις δυνατότητες που σου δίνουν τα προγράμματα όπως incremental backup,  crc check, multiple scheduled automated backup κτλ ή μάλλον μπορείς να τα κάνεις με επιπλέον προγραμματισμό, πράγμα που δεν είναι για τον καθένα. Ένα πολύ απλό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ στη δουλειά και που δουλεύει portable είναι το syncexp. Εσύ, για τη δουλειά που το θέλεις, χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα sync για φάκελους και αρχεία και όχι πλήρες backup και υπάρχουν αρκετά δωρεάν αν το ψάξεις (π.χ. για sync files and folders). Αυτά τα προγράμματα συγχρονίζουν δύο φακέλους ώστε να ανταποκρίνεται ο ένας στον άλλον ή σου επιτρέπουν να αντιγράφεις μόνο τα αρχεία που δεν υπάρχουν στον mirror folder.
Δες μερικά τέτοια προγράμματα στο λινκ -> https://www.ghacks.net/2015/03/17/whats-the-best-free-file-synchronization-software-for-windows/

Οκ θα τα κοιτάξω αυτά που πρότεινες. Ευχαριστώ..

Δημοσ.
Στις 19/7/2018 στις 2:42 ΜΜ, pavloa είπε

Τελικά βρήκα και το έκανα το patch file και κάνει backup φωτο βιντεο και διάφορα αρχεία. Έβαλα μια εντολή και στο τέλος του bakcup μου εμφανίζει ένα doc αρχείο με ότι έκανε backup.

Δεν ήθελα να βάλω κάποιο πρόγραμμα για να μην επιβαρύνω το pc.

Δηλαδή για backup δεν είναι καλό το xcopy ή το robocopy?

Αν δεν σου είναι κόπος και αν θέλεις φυσικά μπορείς να μου στείλεις τι έφτιαξες? τις εντολές.

Εγώ προς το παρόν δεν έκανα κάτι παραπάνω εκτός από αυτό. είχα και άδεια.
αλλά για κάποιο λόγο τα έκανε ακταρμά. κάποιους φακέλους τους έριξε χύμα εκτός του κεντρικόυ φακέλου fakelos. άλλους έξω άλλους μέσα, ίδια ονοματα φακέλων κάποια καθώς και εσωτερική δομή... χάος.
υποτίθεται έβαλα το s για να κρατήσει την δομή φακέλων. το e για άδειους φακέλους. το h για κρυφούς . το c για να συνεχίσει αν υπάρξει σφάλμα και το f για να δείχνει τι κάνει. μ' αρέσει να το βλέπω λολ! αλλά κάτι δεν έβαλα που επρεπε να μπει ή έβαλα κάτι που δεν έπρεπε... και είναι και 50gb κάπου...
xcopy D:\fakelos \\Pc\backup\18072018 /s /e /h /c /f

απλά και εγώ δεν θέλω να εγκαταστήσω τπτ εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...