Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου συνεβη το εξης για πρωτη φορα. Ενω επαιζα PUBG (πρωτο παιχνιδι μετα απο κανα μηνα) σε μια φαση μου εκλεισε το pc ξαφνικα. Δεν ανοιγε για λιγα δευτερολεπτα. Η καρτα γραφικων ειχε ανοιχτα λαμπακια. Εβγαλα το καλωδιο απο το τροφοδοτικο για 10 δευτ. και μετα απο 2 φορες π το εκανα αυτο ανοιξε. Να σημειωσω πως ειχε μια μυρωδια καμμενου. 

Τι μπορει να ειναι? Κανα τροφοδοτικο που το εχω και 7-8 χρονια?

Δημοσ.

οι 3 πιθανοτεροι υποπτοι ειναι καρτα γραφικων,τροφοδοτικο,μητρικη.

δεν ειπες ομως αν το pc ανοιγει τωρα κανονικα και αν μπορεις οπτικα να διακρινεις κατι καμμενο

Δημοσ.

Όπως είπε πολύ σωστά ο koolisk6 αυτά είναι πιο πιθανα..

Χωρίς να κάνεις άλλες προσπάθειες να ανοίξεις το pc σου ,άνοιξε το κουτί κ κάνε ένα οπτικό έλεγχο για καμένα εξαρτήματα αφού βέβαια έχεις βγάλει την παροχή ρεύματος του τροφοδοτικού..

Αν βρεις κάτι μπορείς να ανεβάσεις φωτό να βοηθήσουμε περισσότερο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, koolisk6 είπε

οι 3 πιθανοτεροι υποπτοι ειναι καρτα γραφικων,τροφοδοτικο,μητρικη.

δεν ειπες ομως αν το pc ανοιγει τωρα κανονικα και αν μπορεις οπτικα να διακρινεις κατι καμμενο

7 ώρες πριν, roulis37 είπε

Όπως είπε πολύ σωστά ο koolisk6 αυτά είναι πιο πιθανα..

Χωρίς να κάνεις άλλες προσπάθειες να ανοίξεις το pc σου ,άνοιξε το κουτί κ κάνε ένα οπτικό έλεγχο για καμένα εξαρτήματα αφού βέβαια έχεις βγάλει την παροχή ρεύματος του τροφοδοτικού..

Αν βρεις κάτι μπορείς να ανεβάσεις φωτό να βοηθήσουμε περισσότερο.

Αφου του εβγαλα την πριζα για 2 λεπτα, μετα δουλεψε. Τοτε δεν μου μυρισε κατι καμμενο. Θα το ανοιξω αργοτερα να τσεκαρω αν δω τιποτα. Μητρικη λογικα δεν θα μου ξανανοιγε αν δεν κανω λαθος. Καρτα γραφικων θα δειξει, αν θα τα παιξει εντελως καποια μερα. Τροφοδοτικο το κοβω γιατι ειχε ζεσταθει αρκετα (οχι οτι ειχα ξανατσεκαρει τη θερμοτητα του)

Δημοσ.

υπερθερμανση λογικα,αλλα αφου σου μυρισε καμμενο πρεπει να χει σκασει κανας πυκνωτης.

το οτι δουλευει προσωρινα δε σημαινει οτι ειναι κ ασφαλες , δωστο σε κανα τεχνικο να το κοιταξει πριν παρει καμια φωτια.....

Δημοσ.
13 minutes ago, tz3s said:

Αφου του εβγαλα την πριζα για 2 λεπτα, μετα δουλεψε. Τοτε δεν μου μυρισε κατι καμμενο. Θα το ανοιξω αργοτερα να τσεκαρω αν δω τιποτα. Μητρικη λογικα δεν θα μου ξανανοιγε αν δεν κανω λαθος. Καρτα γραφικων θα δειξει, αν θα τα παιξει εντελως καποια μερα. Τροφοδοτικο το κοβω γιατι ειχε ζεσταθει αρκετα (οχι οτι ειχα ξανατσεκαρει τη θερμοτητα του)

MHN κάνεις το λάθος και το αφήσεις έτσι. Μην περιμένεις να τα παίξει μόνο του γιατί θα σου πάρει και τα υπόλοιπα parts παρέα.

Τράβα πάρε ένα καινούριο. 8 χρόνια το έχεις. 

Πάρε κανα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/12685474/Thermaltake-Smart-RGB-700W.html#reviews

Έχει και 600ρι αλλά εγώ θα έπαιρνα το 700ρι να είμαι άνετος. Σιγά την διαφορά χρημάτων. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, koolisk6 είπε

υπερθερμανση λογικα,αλλα αφου σου μυρισε καμμενο πρεπει να χει σκασει κανας πυκνωτης.

το οτι δουλευει προσωρινα δε σημαινει οτι ειναι κ ασφαλες , δωστο σε κανα τεχνικο να το κοιταξει πριν παρει καμια φωτια.....

Ο πυκνωτης ειναι στη μητρικη? Αυτο θα φαινεται με το ματι λογικα...

2 ώρες πριν, UsualSuspect__ είπε

MHN κάνεις το λάθος και το αφήσεις έτσι. Μην περιμένεις να τα παίξει μόνο του γιατί θα σου πάρει και τα υπόλοιπα parts παρέα.

Τράβα πάρε ένα καινούριο. 8 χρόνια το έχεις. 

Πάρε κανα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/12685474/Thermaltake-Smart-RGB-700W.html#reviews

Έχει και 600ρι αλλά εγώ θα έπαιρνα το 700ρι να είμαι άνετος. Σιγά την διαφορά χρημάτων. 

Θα το τσιμπησω απο αμαζον

Επεξ/σία από tz3s
Δημοσ.

Πριν πάρεις το δρόμο της αναβάθμισης πρέπει να βεβαιωθείς πιο ήταν το πρόβλημα καταρχάς,πχ δεν είναι το τροφοδοτικό κ είναι η κάρτα γραφικών αλλάζεις εσύ πολύ σωστά psu  κ την κάνει η gpu κ περνει μαζί την σειρά psie..

Για μένα κάνε πρώτα οπτικό έλεγχο κ αν δεν βρεις κάτι οκ εδώ ήμαστε να τα βρούμε μαζι το θεμα..

• Like 1
Δημοσ.

Πυκνωτης μπορει να ειναι σε τροφοδοτικο,μητρικη και καρτα γραφικων,μπορει να χει σκασει και καποιο vrm,οχι ασυνηθιστο σε am3....οπως και να χει αφου μυρισε,κατι εχει καει οπωσδηποτε,πριν κανεις καποια αγορα πρεπει να βρεις τι

Δημοσ.

Με μια ματια που εριξα δεν ειδα κατι. Αγορασα ενα τροφοδοτικο γιατι ετσι κι αλλιως το ειχα στο νου μου μετα απο τοσα χρονια χρηση του δικου μου. Τωρα θα δω με το αν θα ξαναγινει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...