Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας  επειδη  μετα  απο παρα  πολυ καιρο εχω μεινει με μια  780  gtx στα  3  vram  και επειδη δεν  μπορω αλλο να περιμενω να  βγουν οι νεες  καρτες  γραφικων

μπορειτε να μου προτεινετε  μια καρτα  γραφικων ? εχω τον επεξεργαστη 4770κ  στα  4.5. και παιζω σε αναλυση  1920.1080

το ερωτημα μου εινε να περιμενω λιγο ακομα  για τις νεες  καρτες  γραφικων της nvdia?  η να μεταβω σε μια  1060 η σε μια  1070?

απλα δεν  δεν  την παλευω αλλο με την 780 gtx. ειδικα στα νεα παιχνιδια χανει παρα  πολυ  ..

και επισης  θελω να ρωτησω αν  αξιζει να περιμενω να  βγουν  οι νεες καρτες  γραφικων..

και επισης  θελω να ρωτησω αυτι  που θα  μου προτεινετε  για ποσο καιρο θα αντεξει  στα  παιχνιδια με  υltra και  high ??

απλα  βλεπω οτι στα παιχνιδια  η 780 δεν τραβαει παρα  πολυ.

θελω να παιξω κατι παιχνιδια  οπως  origins και κατι αλλα και με την  780 δεν τα σηκωνει σε  High η σε  ultra.

Αν και σκεφτομε να παρω μια  1070 Τι πιστευετε οτι  η 1070 Τι εινε  καλη σε αναλυσεις 1920.1080? και τι επιδοσεις  εχει με μια  1080??

και πια  υλοποιηση θα μου λεγατε να παρω σε  1070τι??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, powerblade είπε

[…]

1. το ερωτημα μου εινε να περιμενω λιγο ακομα  για τις νεες  καρτες  γραφικων της nvdia?  η να μεταβω σε μια  1060 η σε μια  1070?

[…]

2. και επισης  θελω να ρωτησω αν  αξιζει να περιμενω να  βγουν  οι νεες καρτες  γραφικων..

3. και επισης  θελω να ρωτησω αυτι  που θα  μου προτεινετε  για ποσο καιρο θα αντεξει  στα  παιχνιδια με  υltra και  high ??

[…]

4. Αν και σκεφτομε να παρω μια  1070 Τι πιστευετε οτι  η 1070 Τι εινε  καλη σε αναλυσεις 1920.1080? και τι επιδοσεις  εχει με μια  1080?? και πια  υλοποιηση θα μου λεγατε να παρω σε  1070τι??

1. Τελευταία φορά που είχα διαβάσει, έλεγαν για αργότερα φέτος (τουλάχιστον οι "μεγάλες" - xx70, xx80), περίμενε για απάντηση από κάποιον που παρακολουθεί πιο στενά το θέμα.

2. Σαφώς και μια νεότερη κάρτα θα είναι καλύτερη από την αντίστοιχης κατηγορίας παλιά (π.χ 960 και 1060).

3. & 4. Αν η οθόνη σου υποστηρίζει FreeSync πας σε RX 580 8GB, αν δεν έχει υπάρχει και η επιλογή της 1060 6GB. Και οι δύο αυτές κάρτες είναι για 1080p gaming σε high/ultra (μίξη αυτών) στα σημερινά παιχνίδια. Το πόσο καιρό θα αντέξουν η εκάστοτε κάρτα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μια 1070, 1070 Ti, 1080 είναι κυρίως για αναλύσεις πάνω από 1080p ή για 1080p 120+Hz.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω  μια  οθονη lg   2794d   `1920.1080  την  εχω 5χροννια περιπου απλα σκεφτομαι να  αγορασω μια νεα  καρτα γραφικων  γιατι  βλεπω οτι  η 780 σιγα σιγα χανει  την  δυναμη της ειδικα στα νεα παιχνιδια.

γι αυτο και  ρωταω αν  αγορασω μια  1070 Ti,  ποσο καιρο  θα κρατησει  για παιχνιδια σε αναλυσεις  1920.1080 σε  1080P? γιατι δεν  μπορω να παιζω τα νεα παιχνιδια   ουτε  σε high πχ  far cry  5, asaseen  origins και κατι αλλα.

απλα  δεν γνωριζω  τι πρεπει να κανω? να περιμενω για κανενα  5 μηνο μεχρι να  βγουν οι νεες καρτες ,, απο  την μια σκεφτομαι οτι αν  αγορασω μια  1070ti ο  κυκλος των 1070 και 1060 και  1080 εχει κλεισει σχεδον  2  χροννια

κατι  που εινε  ενα μεγαλο χροννικο διαστημα θελω να πω οτι  ηδη  οι  σειρα  1070 και  1080 εχει ηδη παλιωσει και αν δωσω  αρκετα λεφτα  για κατι που εχει περασει 2  χροννια δεν  θα εινε ασκοπο?και  γι αυτο θελω να μου πειτε το τι πρεπει να κανω ακριβως

απλα  οσο περναει ο καιρος  η 780 χανει την αποδοση ειδικα στα  πολυ νεα παιχνιδια

Επεξ/σία από powerblade
Δημοσ.

Nα περιμένεις την νέα σειρά.

Καλοκαίρι είναι , δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι ...

Πήγαινε διακοπούλες και τα λέμε από Σεπτέμβρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-Αναρωτιομουν εάν έπρεπε να ανοίξω καινούργιο thread η να συνεχίσω εδώ..Μαλλων μιας κ η λογική συνάδει να συνεχίσω εδώ την κουβέντα.-

Όπως και ο ts(που κ εγώ θα τον συμβούλευα να μείνει στην 780 και ας κάνει dial down μερικά settings) αναρωτιομουν εάν οι τιμές των μεταχειρισμένων gtx1070/1080 θα φτάσουν σε εξευτελιστικά επίπεδα (κάτω του 200ευρου) μετά το λανσάρισμα των καινούργιων 1170/1180.

Η λογική μαλλων λέει ναι μιας κ εκτιμώ ότι οι περισσότεροι σοβαροί miners (εκεί υπολογίζετε κ το τελευταίο cent wattage/performance) θα κάνουν αμεσα την μετάβαση κ η αγορά θα πλημμυρίσει μεταχειρισμένες hi-end καρτες.

Εσείς τι λέτε?Αξίζει η αναμονή για ένα τέτοιο σενάριο για κάποιον που ούτως ή άλλως δεν θα είχε budget για σοβαρή καρτα?

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, @topos είπε

-Αναρωτιομουν εάν έπρεπε να ανοίξω καινούργιο thread η να συνεχίσω εδώ..Μαλλων μιας κ η λογική συνάδει να συνεχίσω εδώ την κουβέντα.-

1) Όπως και ο ts(που κ εγώ θα τον συμβούλευα να μείνει στην 780 και ας κάνει dial down μερικά settings) αναρωτιομουν εάν οι τιμές των μεταχειρισμένων gtx1070/1080 θα φτάσουν σε εξευτελιστικά επίπεδα (κάτω του 200ευρου) μετά το λανσάρισμα των καινούργιων 1170/1180.

2) Η λογική μαλλων λέει ναι μιας κ εκτιμώ ότι οι περισσότεροι σοβαροί miners (εκεί υπολογίζετε κ το τελευταίο cent wattage/performance) θα κάνουν αμεσα την μετάβαση κ η αγορά θα πλημμυρίσει μεταχειρισμένες hi-end καρτες.

3) Εσείς τι λέτε?Αξίζει η αναμονή για ένα τέτοιο σενάριο για κάποιον που ούτως ή άλλως δεν θα είχε budget για σοβαρή καρτα?

1) Κάτω από 200 ευρώ για 1070 1080 θα αργήσουμε να δούμε. Σίγουρα όχι με το λανσάρισμα της νέας σειράς καρτών της nvidia.

Η ευκαιρία που συνήθως παρουσιάζεται είναι στις performance κάρτες της προηγούμενης γενιάς.

πχ 980ti με 380 ευρώ, 780ti με χαμηλή τιμή σε σχέση με την 970, θυμάμαι είχα βρει 780ti με 270 ευρώ🤪.

Δεν τολμάω να μαντέψω ποια θα είναι η τιμή της 1080ti, θα πόνταρα στο -20% -25% της 1170. Πόσο θα κοστίζει η 1170 δεν ξέρω....  

---------

2) Κι αν κάνουν άμεσα μετάβαση θα δημιουργηθούνε τρελά shortages στις καινούριες,

άρα δεν θα βγαίνουν οι παλιές στην αγορά γιατί δεν θα υπάρχουν καινούριες να τις αντικαταστήσουν, άρα οι τιμές θα βαστηχτούν ψηλά.

Γενικά αν συνεχιστεί η ιστορία με το mining (βλέπω πολύ απογοήτευση τελευταία) να αναμένεις ψηλές τιμές παντού και σε καινούριες και σε μτχ.

---------

3) Η δικιά μου μαντεψιά για όταν βγει στα ράφια η καινούρια σειρά της nvidia κι αν δεν υπάρχουν ελλείψεις,

στα 200 ευρώ μτχ θα βρίσκονται οι 580 8gb και οι 1060 6gb.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
Δημοσ.
16 ώρες πριν, @topos είπε

Όπως και ο ts(που κ εγώ θα τον συμβούλευα να μείνει στην 780 και ας κάνει dial down μερικά settings) αναρωτιομουν εάν οι τιμές των μεταχειρισμένων gtx1070/1080 θα φτάσουν σε εξευτελιστικά επίπεδα (κάτω του 200ευρου) μετά το λανσάρισμα των καινούργιων 1170/1180.

Η λογική μαλλων λέει ναι μιας κ εκτιμώ ότι οι περισσότεροι σοβαροί miners (εκεί υπολογίζετε κ το τελευταίο cent wattage/performance) θα κάνουν αμεσα την μετάβαση κ η αγορά θα πλημμυρίσει μεταχειρισμένες hi-end καρτες.

Εσείς τι λέτε?Αξίζει η αναμονή για ένα τέτοιο σενάριο για κάποιον που ούτως ή άλλως δεν θα είχε budget για σοβαρή καρτα?

Οι τιμες γενικα εχουν πεσει.Πλεον μπορεις να βρεις ακομη και 1080 με 350€ με λιγο ψαξιμο.Να παρεις 200€ 1070 και πανω απο miner με την λογικη που σκεφτεσαι δεν παιζει αμεσα.Δηλαδη δεν τον συμφερει να την δωσει τοσο,θα την αφησει εκει που καθεται.

Συμφωνω οτι  μια 780 στα 1080/60hz ειναι οκ με λιγο χαμηλοτερα settings αλλα και μια 1060 στα ~ 220€ δινει μια βελτιωση που αν και ειναι σχετικα μικρη ειναι μαλλον επαρκης.Αν δωσει και την 780 η διαφορα που θα χρειαστει να βαλει ειναι κατι παραπανω απο λογικη αν σκεφτεις οτι παιρνεις καινουργια καρτα με καλυτερες επιδοσεις και μικροτερη καταναλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαίσθηση μου είναι πως θα δούμε ιστορικά χαμηλά σε όλες τις κάρτες.Δεν θα έχει ξανασυμβεί τέτοιο flood από μεταχειρισμένες κάρτες.Οι miners εκτιμώ πως θα κάνουν την μετάβαση όσο συντομότερα μπορέσουν.

Είχα ασχοληθεί παλιότερα με ένα business plan για ένα φίλο που ήθελε να στήσει minning rigs και τα μαθηματικά είναι αδυσώπητα, το να μην έχεις την πιο efficient λύση σημαίνει ότι χάνεις χρήματα.Επιπλεων όλες στα mining rigs είναι καλοδουλεμένες κάρτες(24/7) χωρίς απεριόριστη ζωή.Σε έναν casual gamer η χρηση διετίας είναι περίπου ένας μήνας για mining.

Και άλλη μια φιλοσοφική ερώτηση..-> Πόσες καρτες λέτε να υπάρχουν σε mining rigs στην Ελλάδα? Θα τις τοποθετουσαμε στις χιλιάδες η σε 10αδες χιλιαδες?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Διαίσθηση μου είναι πως θα δούμε ιστορικά χαμηλά σε όλες τις κάρτες.Δεν θα έχει ξανασυμβεί τέτοιο flood από μεταχειρισμένες κάρτες.Οι miners εκτιμώ πως θα κάνουν την μετάβαση όσο συντομότερα μπορέσουν.

Είχα ασχοληθεί παλιότερα με ένα business plan για ένα φίλο που ήθελε να στήσει minning rigs και τα μαθηματικά είναι αδυσώπητα, το να μην έχεις την πιο efficient λύση σημαίνει ότι χάνεις χρήματα.Επιπλεων όλες στα mining rigs είναι καλοδουλεμένες κάρτες(24/7) χωρίς απεριόριστη ζωή.Σε έναν casual gamer η χρηση διετίας είναι περίπου ένας μήνας για mining.

Και άλλη μια φιλοσοφική ερώτηση..-> Πόσες καρτες λέτε να υπάρχουν σε mining rigs στην Ελλάδα? Θα τις τοποθετουσαμε στις χιλιάδες η σε 10αδες χιλιαδες?

Πάντα βλέπουμε ιστορικά χαμηλά όσο περνάει ο χρόνος απλά με λίγες εξαιρέσεις.Η μετάβαση η μη θα γίνει ανάλογα πως θα είναι η αγορά τότε.Οι 10χχ έχουν καλό efficiency και οι νέες δείχνουν να έχουν παρόμοιες καταναλώσεις.Για αποδόσεις ΜΑΛΛΟΝ είναι νωρίς να μιλάμε,άρα και για efficiency.Αν απλά πουλάς (τόσο) φθηνά για να πάρεις το νεότερο μάλλον βγαίνει.

Τέλος προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα πιάσουν εύκολα πάτο γιατί υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να αγοράσουν γραφικών και το έχουν αναβάλλει λόγω της κατάστασης.Και ναι αν έχουν εγγύηση θα φύγουν μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

?????Πλεον μπορεις να βρεις ακομη και 1080 με 350€ με λιγο ψαξιμο??????? Iσως chinese bios flashed gtx 680 σε 1080

Συγκεκριμένα ένας έχει αγγελία στην τιμή που έγραψες και στην περιγραφή αναφέρει ότι ΔΕΝ υπάρχει απόδειξη αγοράς, ΠΟΥ μπορεί να είναι είτε κλεμμένη είτε μη λειτουργική είτε fake, είτε οτιδήποτε.... 

Επεξ/σία από Qless
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 20/7/2018 στις 6:00 ΜΜ, @topos είπε

Ερώτηση. Κατά πόσο όμως συμφέρει να αγοράσεις μια κάρτα έστω και σε καλύτερη τιμή σε λίγο καιρό που έχει στρεσαριστει σε 24/7 μαινινγκ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎27‎/‎8‎/‎2018 στις 1:32 ΜΜ, PankoEllas είπε

Ερώτηση. Κατά πόσο όμως συμφέρει να αγοράσεις μια κάρτα έστω και σε καλύτερη τιμή σε λίγο καιρό που έχει στρεσαριστει σε 24/7 μαινινγκ;

Χωρίς να έχω ασχοληθεί προσωπικά με Mining, αλλά επειδή έψαχνα 1 χρόνο μέχρι να καταλήξω σε GPU ώστε να φτιάξω PC (τελικά πήρα μεταχειρισμένο GPU γιατί δεν άντεχα άλλο :P) μπορώ να σου πω ότι εξαρτάται. 

Μπορείς να βρεις αρκετά καλές τιμές σε χρησιμοποιημένες κάρτες αυτή την στιγμή, ακόμα και από miners. Αυτό που πρέπει να κάνεις αν δεις κάποια κάρτα σε τιμή που σε ενδιαφέρει είναι να ρωτήσεις τον πωλητή:

Πόσο καιρό την έχει και αν την έχει στρεσάρει: Εννοείται πως αν η κάρτα ανήκει σε miner ο οποίος την χρησιμοποιεί χωρίς σταματημό 1.5-2 χρόνια, μακριά. Μισός - ένας χρόνος χρήσης είναι ΟΚ.

Θερμοκρασίες στις οποίες την λειτουργεί: Οι περισσότερες κάρτες αντέχουν άνετα θερμοκρασίες 60-70 C (συνήθως 70-75C), οπότε ακόμα και ένας miner που χρησιμοποιεί την κάρτα του non-stop μισό χρόνο, ΑΝ τις διατηρεί σε θερμοκρασίες 60-65C (οι οποίες συνήθως είναι πιο χαμηλές και από χρήση για Gaming, όπου η κάρτα φτάνει τους 70C) η κάρτα πιθανόν να μην σου εμφανίσει κανένα πρόβλημα. 

Αν έχει εγγύηση ακόμα (και πόσο απομένει μέχρι την λήξει της): Εάν η κάρτα έχει ελληνική εγγύηση (ή amazon), κουτί και απόδειξη η οποία δεν λήγει σε 2-3 μήνες, κομπλέ.

Τέλος, εννοείται πως για αγορές σε μεταχειρισμένα για μεγάλα ποσά κοιτάμε ο πωλητής να έχει αρκετό και θετικό feedback. Αν μπορούμε να πληρώσουμε με paypal (goods and services) το επιλέγουμε και ας υπάρχει ένα μικρό fee γιατί έτσι είμαστε καλυμμένοι αν προσπαθήσουν να μας πιάσουν κορόιδα.

Σε αγορές χέρι με χέρι, αν μπορούμε ζητάμε να βρεθούμε στο σπίτι ενός εκ των 2 για να τεστάρουμε οι ίδιοι την κάρτα (30-40 λεπτά υπόθεση).

Για εμένα τα μεταχειρισμένα αυτή την στιγμή είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή αν μπορείς και έχεις την υπομονή να ασχοληθείς, μπορείς να βρεις καλές προσφορές (και στο insomnia και στο ebay). Και γενικά να ξέρεις πως μπορείς να βρεις κάρτες που κάναν mining 6-8 μήνες και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες που δεν έκαναν με απλά 4-5 μήνες χρήσης σε gaming. 

Επεξ/σία από JoannisV

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...