txcellas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, ifr1t είπε Μερικά tips: πριν το πρώτο βραδυνό της εβδομάδας κοιμήσου όσο πιο αργά μπορείς την προηγούμενη ημέρα, πιες 2-3 καφεδάκια στην δουλειά και αν βρες κάτι ευχάριστο να κάνεις εκείνες τις ώρες ιδανικά με κανένα λαπτοπ, ταμπλετ, κινητό. αυτα ακριβως θα προτεινα και εγω!!
ifr1t Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, cambo99 είπε Αν έχει λάπτοπ, τάμπλετ θα περάσει ωραία η δουλειά ( αν είναι δουλειά δηλαδή ) 😋 Συνάδελφος βλέπω είναι κιόλας οπότε το έχει άνετα το λαπτοπ 😂 το καλοκαίρι άνετα αράζεις 3-4 ώρες και τον χειμώνα 5-6 ώρες. (ανάλογα με το ξενοδοχείο πάντα) 3 ώρες πριν, cambo99 είπε Αν έχει λάπτοπ, τάμπλετ θα περάσει ωραία η δουλειά ( αν είναι δουλειά δηλαδή ) 😋 Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από ifr1t double post
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, phanispal είπε Ακόμα κι έτσι να 'ναι, δεν είμαι σίγουρος ότι δε διαταράσσεται η ψυχολογία κάποιου που έχει κάνει τη νύχτα μέρα. Επειδή το κάνω εγώ, χωρίς να εργάζομαι βέβαια απλά κάθομαι στο σπίτι, πήγα σε ψυχίατρο πριν 1 μήνα γιατί είχα κάτι θέματα και προβλήματα που πίστευα οτι ήταν ψυχολογικής φύσεως, η ψυχίατρος εστιάστηκε στον ύπνο, μου λέει πρώτα να διορθώσω αυτό το θέμα και να κοιμάμαι την νύχτα και αν δεν διορθωθούν αυτά που έχω να ξαναπάω. Οπότε για μένα σίγουρα το θέμα του ωραρίου του ύπνου επηρεάζει την ψυχολογία.
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Γενικότερα σ' επηρεάζει σε πολλαπλά επίπεδα, απλά αυτό φαίνεται μακροπρόθεσμα. Όταν όμως ψάχνεις για δουλειά κι έχεις υποχρεώσεις, σιγά μην κάτσεις να σκεφτείς τις επιπτώσεις της νυχτερινής βάρδιας. Το ίδιο γίνεται και με όσους σηκώνουν βάρη στη δουλειά. Όταν είναι μικροί δεν προσέχουν και δίνουν πόνο, αφού θεωρούν ότι δε χαμπαριάζουν. Τα προβλήματα όμως βγαίνουν αργότερα. Έεελα μωρέ, σιγά, τόσοι το κάνουν και είναι μια χαρά, το 'χω κάνει κι εγώ τρία φεγγάρια, δεν έπαθα τίποτα.
ILIAS GR Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 13 ώρες πριν, maxim. είπε Καλησπέρα, κάποιος άνθρωπος που δεν ξενυχτάει σχεδόν ποτέ θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε εργασία καθιστική με ωράριο 11 το βράδυ με 7 το πρωί για 4 μερες κάθε εβδομάδα? Γενικά όσοι έχετε δουλέψει ή δουλεύετε βράδυ έχετε να δώσετε κάποια tips? Ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο θηρίο και μακάρι ο Θεός ποτέ να μην τον κάνει να δοκιμάζει τις αντοχές του….
Μακιαβέλλι Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Λογικό είναι να επηρεάσει την ψυχολογία. Την επηρεάζει το φαγητό, οι διακυμάνσεις των ορμονών μέσα στον μήνα, ένα ποτήρι αλκοόλ, ένα βλέμμα από έναν ελκτικό εν δυνάμει ερωτικό σύντροφο στον δρόμο, μια συγκινητική ή τρομακτική ταινία. Δεν θα την επηρεάσει κάτι που κάνεις 8 ώρες; Αλλά το "επηρεάζει την ψυχολογία" έχει αρνητική χροιά χωρίς λόγο. Οι εποχές που έμενα ξύπνιος το βράδυ μου άρεσαν πιο πολύ, βέβαια είχα και λιγότερες υποχρεώσεις. Είχα μεγαλύτερη διαύγεια εκείνες τις ώρες, ένιωθα πιο γεμάτη την μέρα. Επίσης ήμουν αποδοτικότερος στο διάβασμα τέτοιες ώρες. Βέβαια δεν έχω εργαστεί ποτέ βράδυ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, phanispal είπε Αν ψάχνεις καιρό να βρεις κάτι και προέκυψε μόνο αυτό, και έχεις ανάγκη τη δουλειά, προχώρα. Εκτός κι αν οι συνθήκες και τα χρήματα είναι ιδιαίτερα καλά, ψάχνε παράλληλα για πρωινή δουλειά. https://sleepfoundation.org/shift-work/content/living-coping-shift-work-disorder Ναι, οι καιροί είναι δύσκολοι, το να βρεις δουλειά έχει καταντήσει ανέκδοτο, αλλά δεν είναι όλα απλά. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται κυρίως στα λάθη και στην έλλειψη συγκέντρωσης. Για μια δουλειά ρεσεψιον, δεν μπορώ να σκεφτώ τι είδους εργατικό ατύχημα μπορεί να πάθει ούτε πόσα επικίνδυνα λάθη μπορεί να κάνει κάποιος. Ούτε νομίζω ότι ο φόρτος εργασίας είναι ιδιαίτερα μεγάλος το βράδυ. Το χειρότερο είναι όταν έχει κάποιος διαφορετικά ωράρια. Δηλαδή μια φορά πρωί, μετά μεσημέρι, μετά βράδυ. Τότε είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστεί ο οργανισμός στις συχνές αλλαγές. Όταν έχεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμόζεσαι. Δεν λέω ότι είναι η ιδανική δουλειά η βραδινή, αλλά ούτε απαραίτητα και επικίνδυνη σε σχέση με άλλες. Ούτε αστυνομικός σε γκέτο των ΗΠΑ είναι ούτε σκοπιά στην Συρία πρόκειται να κάνει. Όλες οι δουλειές έχουν την δυσκολία τους. Ακόμη και ερευνητής σε πανεπιστήμιο να είσαι με ελεύθερο ωράριο, θα έχεις άγχος να δημοσιευτεί η εργασία σου, άγχος αν θα επιτύχει η δουλειά σου κλπ. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
logistoulis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 17 ώρες πριν, maxim. είπε Καλησπέρα, κάποιος άνθρωπος που δεν ξενυχτάει σχεδόν ποτέ θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε εργασία καθιστική με ωράριο 11 το βράδυ με 7 το πρωί για 4 μερες κάθε εβδομάδα? Γενικά όσοι έχετε δουλέψει ή δουλεύετε βράδυ έχετε να δώσετε κάποια tips? φίλε εγώ επειδή είμαι από τη φύση μου βρυκόλακας και για χρόνια ζούσα έτσι, η πρωινή εργασία με σκοτώνει φαντάζομαι ότι και το αντίστοιχο θα ισχύει για τους πρωινούς τύπους.. έχω φίλους που δουλεύουν βράδια αλλά πολλοί από αυτούς ήταν μαθημένοι όλη την ενήλικη ζωή τους σε αυτή τη φαση, εκεί που γίνεσαι τελείως σκατά είναι αν κάνεις βάρδιες πότε πρωί πότε βράδυ, πχ αστυνομικοί.. αυτό μου λένε δεν συνηθίζεται με τίποτα πάντως γενικά το βρίσκω δύσκολο να προσαρμοστείς, εγώ εδώ και τόσα χρόνια δεν έχω προσαρμοστεί με το πρωινό και με την πρώτη ευκαιρία ξενυχτάω για να κοιμηθώ πρωί
notist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Εγώ δουλεύω μόνο νυχτερινή βάρδια 11 το βράδυ με 7 το πρωί, Δευτέρα Σάββατο και Κυριακή ρεπό. Δούλευα τα προηγούμενα 27 χρόνια μόνο πρωί που δεν μου άρεσε ποτέ και δεν μπορούσα να ξυπνάω και να είναι συνεπής. Όλα είναι θέμα συνήθειας και ανάλογα τον άνθρωπο και οργανισμό. Εγώ όταν σχολάω κατεβάζω διακόπτες,κοιμάμαι μέχρι τις 2-2.30 το μεσημέρι και ξανά πριν πιάσω βάρδια αναλόγως την κούραση 2 ωρίτσες 7 με 9 . Συνάδελφος που έκανε τη βραδυνή βάρδια πήγαινε σπίτι και κοίταγε το ταβάνι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Τις ώρες που χρειάζεται τις κοιμάμαι,αλλά δεν ξέρω πόσο καλό είναι για την υγεία. Φίλος που εργάζεται στην Αττική οδό μου είπε ότι ο γιατρός της εταιρίας δεν επιτρέπει συνεχόμενη νυχτερινή βάρδια για πάνω από 2 χρόνια. Έχω λάπτοπ και αν δεν έχει δουλειά βλέπω σειρές. Αν έχει δουλειά είμαι σε επαφή με κόσμο.
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, notist είπε Τις ώρες που χρειάζεται τις κοιμάμαι,αλλά δεν ξέρω πόσο καλό είναι για την υγεία. Δεν είναι, αλλά θα φανεί μακροπρόθεσμα, και για πολλούς λόγους δύσκολα θ' αποδοθεί σε αυτό.
notist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεν είναι, αλλά θα φανεί μακροπρόθεσμα, και για πολλούς λόγους δύσκολα θ' αποδοθεί σε αυτό. Εντάξει κάποια στιγμή θα μας κόψουν το 24ωρο και θα γυρίσω αναγκαστικά σε πρωινή η απογευματινή βάρδια. Αλλά είναι πολύ χειρότερα. Συνάδελφο που αλλάζω στις 11 το βράδυ μου λέει το πρωί στις 7 εγώ σε αλλάζω πάλι. Δηλαδή φεύγει στις 11 το βράδυ και έρχεται ξανά στις 7 το πρωί. Άντε να συντονιστείς. Τουλάχιστον έχω μια σταθερότητα. Ξέρω ότι είμαι κάθε βράδυ 11 με 7 και την Κυριακή ρεπό.
dionisis1925 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Εντάξει μέχρι ένα σημείο το βράδακι είναι κομπλέ,εγώ δούλευα και 2 μήνες βράδυ εκτός από τα ρεπό που έπαιρνα..κάποια στιγμή κλάταρα,ο βραδινός ύπνος δεν συγκρίνεται.
notist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Ε ναι εντάξει δεν είναι και για πάντα. Εγώ αυτόν που άλλαξα στο βραδυνό ήταν 20 νύχτες και δεν άντεχε. Καλά αυτός απ ότι έδειξε η συνέχεια δεν ήταν για καμία βάρδια τελικά.
AntiCambeR Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετά απο 5 χρόνια με ξενύχτια στην δουλειά μπορώ να πω οτι ο οργανισμός δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο 100% και ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές αντοχές. Προσωπικά το ξενύχτι λόγω δουλειάς με επηρεάζει αρνητικά σωματικά και ψυχολογικά.Μου προκαλεί περισσότερα νεύρα και άγχος.Επίσης λιγότερη όρεξη για φαγητό.Ευτυχώς πλέον ξενυχτάω πολύ λιγότερο. Ισως κάποιοι που ξενυχτούν για καιρό να πρέπει να κάνουν παύση για λίγο έτσι ώστε να καταλάβουν την διαφορά. Δυστυχώς το βράδυ "δεν πληρώνεται" και είναι επικίνδυνο,απο λίγο εως πάρα πολύ.Σε πολλές δουλειές υπάρχουν βραδινές βάρδιες.Η το δέχεσαι η όχι,όσοι μπορούν να μην δεχτούν βράδυ είναι μάλλον λίγοι και τυχεροί. Το χειρότερο είναι να κάνεις διπλοβάρδια,8 ώρες δουλειά και 8 ξεκούραση απο βράδυ να σχολάς μεσημέρι,πάλι πρωί δουλειά,να σχολάς μεσημέρι και μετά πάλι βράδυ δουλειά.Το έκανα για κάπου 4 χρόνια κάθε ΣΚ και το έχω μετανιώσει. 1)Βοηθάει πολύ ο ύπνος πριν την βραδινή βάρδια.Οχι όμως περισσότερο απο 2-3 ώρες γιατί το πρωί δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. 2)Τρώς καλά πριν την βάρδια και αν φας στην διάρκεια της βάρδιας η ποσότητα να είναι μικρή γιατί το φαγητό προκαλεί υπνηλία ειδικά αν είσαι μόνος. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από AntiCambeR
notist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Σωστά. Εξαρτάται και τη δουλειά. Εμένα στην πρωινή η απογευματινή βάρδια γίνεται πανικός. Το βράδυ είναι ποιό ήσυχα. Όντως δεν πληρώνεται το βράδυ. Ευτυχώς που λόγω της οικονομικής κατάστασης εγώ δεν έχω πολλούς μεθυστακες περίεργους τύπους της νύχτας, και μειώνεται ο κίνδυνος σε μεγάλο ποσοστό ευτυχώς. Αυτό με το κυκλικό ωράριο το είπα και εγώ πριν είναι βάσανο μεγάλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα