Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

κάποιος άνθρωπος που δεν ξενυχτάει σχεδόν ποτέ θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε εργασία καθιστική με ωράριο 11 το βράδυ με 7 το πρωί?

Γενικά όσοι έχετε δουλέψει ή δουλεύετε βράδυ έχετε να δώσετε κάποια tips?

Επεξ/σία από maxim.
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν κοιμάσαι 6-7 ώρες την ημέρα δεν θα είναι και πολύ δύσκολο. Τι ηλικία έχεις βασικά; Μετά τα 50 βλέπω ότι δυσκολεύονται να ξενυχτήσουν κάποιοι.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα είναι συνήθεια.

Ενδεχομένως την πρώτη ή ακόμη και τη δεύτερη βδομάδα θα ζοριστείς αλλά μετά θα προσαρμοστείς.Το σώμα συνηθίζει να ξεκουράζεται τις υπόλοιπες ώρες.Απλά αν οι μέρες είναι συνεχόμενες μετά από το τριήμερο που δεν θα έχεις βραδυνή βάρδια την πρώτη νυχτερινή θα ζορίζεσαι λίγο.Το καλύτερο είναι να καταφέρνεις να κοιμάσαι έστω 2-3 ώρες πριν φύγεις για τη δουλειά άσχετα πότε και πόσες ώρες έχει κοιμηθεί την υπόλοιπη μέρα.

Το άσχημο είναι να κάνεις μία μέρα νύχτα μία πρωί μία απόγευμα.Εκεί κάπου μπερδεύεσαι μπορεί να πας χωρίς να έχεις πάρει τον απαραίτητο ύπνο και να ζοριστείς στο βραδυνό.

• Like 4
Δημοσ.

Μερικά tips: πριν το πρώτο βραδυνό της εβδομάδας κοιμήσου όσο πιο αργά μπορείς την προηγούμενη ημέρα, πιες 2-3 καφεδάκια στην δουλειά και αν βρες κάτι ευχάριστο να κάνεις εκείνες τις ώρες ιδανικά με κανένα λαπτοπ, ταμπλετ, κινητό.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, ifr1t said:

Μερικά tips: πριν το πρώτο βραδυνό της εβδομάδας κοιμήσου όσο πιο αργά μπορείς την προηγούμενη ημέρα, πιες 2-3 καφεδάκια στην δουλειά και αν βρες κάτι ευχάριστο να κάνεις εκείνες τις ώρες ιδανικά με κανένα λαπτοπ, ταμπλετ, κινητό.

Αν έχει λάπτοπ, τάμπλετ θα περάσει ωραία η δουλειά ( αν είναι δουλειά δηλαδή ) 😋

Δημοσ.

Ο οργανισμός συνηθίζει, το πιο δύσκολο είναι ότι έχεις διαφορετικό πρόγραμμα από όλους τους υπόλοιπους...

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, maxim. είπε

Καλησπέρα,

κάποιος άνθρωπος που δεν ξενυχτάει σχεδόν ποτέ θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε εργασία καθιστική με ωράριο 11 το βράδυ με 7 το πρωί για 4 μερες κάθε εβδομάδα?

Γενικά όσοι έχετε δουλέψει ή δουλεύετε βράδυ έχετε να δώσετε κάποια tips?

Βασικά είναι να πείς τι δουλεια είναι. Αν είναι δουλεια που θα εχεις κατι να ασχολείσαι ή εστω να περπατας για να ελεγχεις τότε δεν θα είναι δυσκολο. Αν η δουλεια είναι να κοιτάς για 8 ωρες τις καμερες μηπως συμβεί κατι.... δεν θα είναι δύσκολο αλλα αν συμβεί κατι κι εσύ δεν παρεις χαμπαρι γιατί εβλεπες ταινιουλα στο laptop...... θα εχεις θέμα.

Δημοσ.

Είναι ανάλογα τη δουλειά. Έχω δουλέψει νύχτα μπάρμαν,έχω δουλέψει σαν σεκιουριτάς έχω δουλέψει σε νετ καφέ και έχω δουλέψει μέχρι και βραδινός ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο. Το καθένα εχει τα πλην και τα συν του.  Αν δουλεύεις σερβις ή μπάρα γενικά με κόσμο περνάει μεν πολύ γρήγορα και δεν μπορείς να νυστάξεις αλλά κουράζεσαι πολύ. Απ'την άλλη οταν ημουν σεκιουριτι πραγματικά δεν περνούσε η ώρα. Και ήταν εποχές που δεν υπήρχαν σμαρτφοουνς και ιντερνετ για να περασει η ώρα. Το χα ριξει στα βιβλία και στα καμάκια σε πελάτισες του ξενοδοχειου και των γύρω ξενοδοχείων. 

Σε νετ καφέ ηταν ζωάρα. Περνούσε το 12-8 χωρίς να πάρω χαμπάρι. Λιώσιμο και άγιος ο θεός με ότι παιχνίδι μπορεις να φανταστείς. 
Ειναι ανάλογα τη δουλειά και το μέρος. Αν ειναι καθιστική δουλειά πιστεύω με ένα λαπτοπακι και ιντερνετ μπορεις να το λιώνεις στις σειρές και με τσαταρισμα σε κανα φβ και θα περνάει η ώρα νερό. 

Ύπνος μετά την μέρα και το βράδυ φρεσκαδούρα. Όντως μετά απο πολλούς μηνες βέβαια με μόνιμο ξενύχτι αρχίζει να τα παίζει ο οργανισμός και θα νιώθεις κουρασμένος συνεχώς μέσα στη μέρα και ας κοιμήθηκες και 10 ώρες. 

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις,

η δουλεια ειναι ρεσεψιονιστ σε ξενοδοχειο.

Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι ο νυχτερινος υπνος δεν αναπληρωνεται και με την παροδο του χρονου θα νοιωθω ολο και πιο πολυ κουρασμενος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Ο οργανισμός συνηθίζει, το πιο δύσκολο είναι ότι έχεις διαφορετικό πρόγραμμα από όλους τους υπόλοιπους...

Ακόμα κι έτσι να 'ναι, δεν είμαι σίγουρος ότι δε διαταράσσεται η ψυχολογία κάποιου που έχει κάνει τη νύχτα μέρα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Περισσότερο θέμα συνήθειας είναι. Μετά από λίγο καιρό θα σου φαίνεται ρουτίνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, maxim. είπε

Αν ψάχνεις καιρό να βρεις κάτι και προέκυψε μόνο αυτό, και έχεις ανάγκη τη δουλειά, προχώρα.

Εκτός κι αν οι συνθήκες και τα χρήματα είναι ιδιαίτερα καλά, ψάχνε παράλληλα για πρωινή δουλειά.

Αναφορά σε κείμενο

Shift work has been linked to certain chronic diseases and illnesses. Long-term night shift work is associated with an increased risk of certain cancers, as well as metabolic problems, heart disease, ulcers, gastrointestinal problems and obesity. Insufficient sleep has been shown to change metabolism and appetite, and studies have shown that shift workers have higher levels of triglycerides than day workers. Added to these biological factors, shift workers sometimes have irregular eating habits and poor diet—both of which could increase their risk of metabolic problems as well.

https://sleepfoundation.org/shift-work/content/living-coping-shift-work-disorder

Ναι, οι καιροί είναι δύσκολοι, το να βρεις δουλειά έχει καταντήσει ανέκδοτο, αλλά δεν είναι όλα απλά.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ακόμα κι έτσι να 'ναι, δεν είμαι σίγουρος ότι δε διαταράσσεται η ψυχολογία κάποιου που έχει κάνει τη νύχτα μέρα.

Δεν ξέρω, εγώ το έχω κάνει κατά διαστήματα και δεν με επηρέασε (μάλλον :D ).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maxim. είπε

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις,

Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι ο νυχτερινος υπνος δεν αναπληρωνεται και με την παροδο του χρονου θα νοιωθω ολο και πιο πολυ κουρασμενος.

Μια χαρα αναπληρωνεται αρκει να βρεις το 7ωρο υπνου μεσα στην ημερα. Καποτε το ειχα κανει και εγω, πηγαινα σπιτι στις 8 το πρωι, επεφτα για υπνο αμεσως αλλα ολο και κατι γινονταν και ξυπνουσα στις 12-1 και μετα ημουν κομματια. Αν δεν καταφερνεις να κοιμασαι 7 ωρες στο υπολοιπο τοτε θα εισαι κομματια και θα παθεις και καμια ζημια με την υγεια σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...