Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βλεπω ρε παιδια στο αλλο θεμα ηταν κλειδωμενο και δεν μπορεσα να απαντησω του ανθρωπου στο 1ο ποστ

δυστυχως ο καθενας έγραφε το μακρυ του και το κοντο του λυπαμαι που το λεω

η σωστη απαντηση ειναι ότι αν δεν έχεις καθόλου χρήματα να το ασφαλίσεις το βάζεις μεν σε ιδιωτικό χώρο ή γκαράζ αλλά ταυτόχρονα πρέπει να παραδώσεις πινακίδες για οσο καιρο θα ειναι εκτος δρόμων και ανασφάλιστο!

ο ενας του εγραφε με βαση τα παλια δεδομενα που αν δεν το κινουσες δεν ειχες θεμα. πλεον εχει αλλαξει αυτο δυστυχως!

ο αλλος του εγραφε εκ διαμετρου αντιθετα αλλα σωστότερο δεν ειναι να τον καθοδηγήσετε τον ανθρωπο σωστά με βάση τους τωρινούς νόμους?

ευχαριστώ

• Like 2
Δημοσ.

απορια σχετικη

η ασφάλεια λήγει πχ 1 του μηνος

εγω την ενεργοποιώ στις 3 του μηνος (ειτε γιατι το ξέχασα ειτε για αλλο λογο)δηλ δυο μέρες μετα την ληξη

θα εχω καποιο πρόστιμο ακομα και αν δεν οδηγήσω αυτο το διημερο(εννοώ απο το σύστημα οχι αν με σταματήσουν αφου οπως αναφέρω δεν το μετακινω)

παλαιότερα νομιζω υπήρχε ενα σιν πλιν 5 πλεον τι ισχυει

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν το αμάξι φέρει πινακίδες,είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης του να το έχει ασφαλισμενο,άσχετα αν το έχει σε ακινησία.

Δεν είναι υποχρεωμένος αν παραδωσει πινακίδες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NickTG είπε

Αν γίνει έλεγχος και τη μέρα εκείνη δεν ήταν ασφαλισμένο έχει πρόστιμο. 

οπως εγραψα ηδη παραπανω δεν αναφερομαι σε  περιπτωση   ελεγχου

απο το συστημα ρωταω αν εχουμε καποια κρατηση γιατην καθυστερηση

Δημοσ.
19 minutes ago, rudigarcia222 said:

οπως εγραψα ηδη παραπανω δεν αναφερομαι σε  περιπτωση   ελεγχου

απο το συστημα ρωταω αν εχουμε καποια κρατηση γιατην καθυστερηση

Έλεγχο από το σύστημα εννοώ και εγώ προφανώς. 

Διαλέγουν μια μέρα, κάνουν έλεγχο σε τι κατάσταση ήταν το όχημα εκείνη τη μέρα, στέλνουν πρόστιμο αν διαπιστωθεί ότι δεν είχε ασφάλιση αλλά είχε πινακίδες. 

Αυτόματα με κάθε καθυστέρηση δεν έχει ακουστεί κάτι μέχρι τώρα. 

• Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

απορια σχετικη

η ασφάλεια λήγει πχ 1 του μηνος

εγω την ενεργοποιώ στις 3 του μηνος (ειτε γιατι το ξέχασα ειτε για αλλο λογο)δηλ δυο μέρες μετα την ληξη

θα εχω καποιο πρόστιμο ακομα και αν δεν οδηγήσω αυτο το διημερο(εννοώ απο το σύστημα οχι αν με σταματήσουν αφου οπως αναφέρω δεν το μετακινω)

παλαιότερα νομιζω υπήρχε ενα σιν πλιν 5 πλεον τι ισχυει

Το σενάριο που περιγράφεις - και στο οποίο βασίζεται η ερώτηση σου - δεν παίζει, εφόσον λήξει η ασφάλεια δεν μπορείς να το ασφαλίσεις αν πρώτα δεν πληρώσεις το πρόστιμο των 250€.

Επίσης παλιότερα είχες περιθώριο 30 ημέρες από τη στιγμή που έληγε η ασφάλεια ώστε να το ασφαλίσεις ξανά, σε αυτό το διάστημα ήσουν καλυμμένος από το παλιό ασφαλιστήριο. Πλέον δεν έχεις κανένα περιθώριο, αν η ασφάλεια λήγει 1η του μηνός 12:00 το μεσημέρι τότε στις 12:01 είσαι ανασφάλιστος.

Δημοσ.
1 minute ago, Joshua21 said:

Το σενάριο που περιγράφεις - και στο οποίο βασίζεται η ερώτηση σου - δεν παίζει, εφόσον λήξει η ασφάλεια δεν μπορείς να το ασφαλίσεις αν πρώτα δεν πληρώσεις το πρόστιμο των 250€.

Δεν ελέγχουν τυχαίες μέρες πλέον? 

Αν το έχουν κάνει έτσι άκυρη η από πάνω απάντηση μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, NickTG είπε

Δεν ελέγχουν τυχαίες μέρες πλέον? 

Αν το έχουν κάνει έτσι άκυρη η από πάνω απάντηση μου. 

Ο τυχαίος έλεγχος μιας συγκεκριμένης ημέρας είναι άλλο πράγμα από αυτό που λέω, στον τυχαίο έλεγχο απλά αντιπαραθέτουν τις λίστες(κυκλοφορούντων και ασφαλισμένων) μια τυχαία ημερομηνία και στέλνουν ηλεκτρονικά τα πρόστιμα σε όσα βρουν ανασφάλιστα. Βασικά από όσο ξέρω μόνο μια φορά έχει γίνει αυτό, στις 06.06.2017, και μάλιστα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί ακυρώθηκαν. Κανείς δεν ξέρει αν και πότε και πως ακριβώς θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό που λέω είναι εγώ είναι άλλο, γνωστός είχε αφήσει ανασφάλιστο το αυτοκίνητο του για μερικές ημέρες, και όταν πήγε να το ασφαλίσει ο ασφαλιστής του είπε πως το σύστημα δεν τον αφήνει, και ότι θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο πρώτα.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/7/2018 στις 7:21 ΜΜ, Joshua21 είπε

Ο τυχαίος έλεγχος μιας συγκεκριμένης ημέρας είναι άλλο πράγμα από αυτό που λέω, στον τυχαίο έλεγχο απλά αντιπαραθέτουν τις λίστες(κυκλοφορούντων και ασφαλισμένων) μια τυχαία ημερομηνία και στέλνουν ηλεκτρονικά τα πρόστιμα σε όσα βρουν ανασφάλιστα. Βασικά από όσο ξέρω μόνο μια φορά έχει γίνει αυτό, στις 06.06.2017, και μάλιστα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί ακυρώθηκαν. Κανείς δεν ξέρει αν και πότε και πως ακριβώς θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό που λέω είναι εγώ είναι άλλο, γνωστός είχε αφήσει ανασφάλιστο το αυτοκίνητο του για μερικές ημέρες, και όταν πήγε να το ασφαλίσει ο ασφαλιστής του είπε πως το σύστημα δεν τον αφήνει, και ότι θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο πρώτα.

Eγινε και φετος  και το προστιμα ισχυουν κανονικα .. ειχα αφησει το μηχανακι ανασφαλιστο επειδη δεν το χρησιμοποιώ χειμωνα και εφαγα καμπανα 100 ευρω 

Επεξ/σία από visualizer
Δημοσ.

Αντιμετωπιζω το εξης: Μου πηραν τις πινακιδες τον καιρο που τελειωνε η ασφαλεια.

Χωρις να εχω πινακιδες και αδεια δε μπορουσα να ανανεωσω το συμβολαιο ( στην ουσια θα αλλαζα ασφαλιστικη ) .

Φανταζομαι οτι δε θα κατσει να διασταυρωσει κανεις οτι το μηχανακι δεν ηταν σε κυκλοφορια οταν εληξε η ασφαλεια,οποτε τι κανουμε;

Δημοσ.

Για μένα φίλε μου έπρεπε νταηλικι να κάνεις μία ανανέωση έστω και 3μηνη αν δεν βγαίνεις οικονομικά να γλιτώσεις τον χαμό...

Τώρα θα μπορούσε και ο ασφαλιστής σου να σου έδινε μια φωτοτυπία της άδεια και του διπλώματος αν ήταν γάτος θα τα είχε από την πρώτη ασφάλεια που σου έκανε .

Εγώ τα ειχα χρειαστεί 2 φορές και τα είχα πάρει

Δημοσ.
5 ώρες πριν, talibanakos είπε

Αντιμετωπιζω το εξης: Μου πηραν τις πινακιδες τον καιρο που τελειωνε η ασφαλεια.

Χωρις να εχω πινακιδες και αδεια δε μπορουσα να ανανεωσω το συμβολαιο ( στην ουσια θα αλλαζα ασφαλιστικη ) .

Φανταζομαι οτι δε θα κατσει να διασταυρωσει κανεις οτι το μηχανακι δεν ηταν σε κυκλοφορια οταν εληξε η ασφαλεια,οποτε τι κανουμε;

Κάνεις ανανέωση για τον ελάχιστο χρόνο στην ασφαλιστική που είσαι, μιας και δεν θα ζητησουν την άδεια κτλπ . Μετά όταν τα παρεις πίσω και όταν ειναι να ληξη η ασφαλεια πας σε αλλη ασφαλιστική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...